................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ο εγκέλαδος συνεχίζει να σείει την περιοχή των Ιωαννίνων. - Σε δρόμους και πλατείες οι Γιαννιώτες όλη τη νύχτα…

Κοινωνία

Δεκάδες οι σεισμικές δονήσεις

Μικρές ζημιές στο οδικό δίκτυο
Ο εγκέλαδος συνεχίζει να σείει την περιοχή των Ιωαννίνων.
Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ακατάπαυστα. Στα 5 Ρίχτερ ο τελευταίος που σημειώθηκε στις 6:40 π.μ.Οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών ξενύχτησαν έξω απο τα σπίτια τους.Πολλοί πήραν τα αυτοκίνητά
Σε δρόμους, πλατείες και πάρκα ξημέρωσαν οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι έζησαν μία εφιαλτική νύχτα.
Από τις έντεκα και τέταρτο το βράδυ του Σαββάτου, ο νομός ζει στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, με την ανησυχία να είναι έντονη και όλους τους αρμόδιους να συνιστούν ψυχραιμία.
Σε οκτώ ώρες περίπου, έχουν καταγραφεί πάνω από εβδομήντα σεισμικές δονήσεις, αρκετές μεταξύ τεσσάρων και πέντε Ρίχτερ. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, σημειώνουν οι σεισμολόγοι, ενώ το Γεωδυναμικό νωρίς το πρωί, διόρθωσε το μέγεθος του πρώτου σεισμού, ο οποίος δίνεται πλέον στα 5,3 Ρίχτερ. 
Κανένας δεν θυμάται κάτι ανάλογο στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι που έμειναν άυπνοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, τονίζοντας ότι ασφαλείς εκτιμήσεις θα μπορούν να γίνουν μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Από τους σεισμούς προκλήθηκα μικροζημιές, έχουν αντιμετωπιστεί τα περισσότερα προβλήματα από καταπτώσεις στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο, ενώ το καλό νέο είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια.
drom p11
Η σεισμική ακολουθία:
Ώρα 00:15 – Αυτή την ώρα, καταγράφονται μετασεισμοί ασθενέστεροι του αρχικού, από 1,7 ως 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Ώρα 00:35 – Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, πριν λίγα λεπτά σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 2,2 – 2,5 και 2,6 βαθμών της κλίμακας Richter.
Ώρα 01:38 – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ασθενέστεροι. Την προηγούμενη μία ώρα υπήρξαν σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,4 & 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή του επίκεντρου.
Ώρα 02:06 – Νέος σεισμός μεγέθους 4,1 R.
Ώρα 03:09 – Νέος σεισμός μεγέθους 4,5 R.
Ώρα 03:41 – Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 R.
Ώρα 03:47 – Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 R. Ξεπέρασαν τους είκοσι οι μετασεισμοί.
Ώρα 04:16 – Νέος σεισμός 3,7 R.
Ώρα 05:18 – Νέος σεισμός 4,0 R.
Ώρα 05:21 – Νέος σεισμός 4,8 R. Οι περισσότεροι από τους μετασεισμούς εκδηλώνονται σε μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χλμ. από την επιφάνεια.
Ώρα 05:37 – Από τη στιγμή του αρχικού σεισμού, μέχρι αυτή την ώρα, σημειώθηκαν περισσότερες από 70 σεισμικές δονήσεις πάνω από 2 R
Ώρα 06:40 – Νέος σεισμός 4,9 R.

_______________

Χρωστάνε στον δήμο ακόμα και τα δέντρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

plateia-kotzia-dimarxeio.jpg

Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, οι εκκρεμείς υποθέσεις προγράμματος πλειστηριασμών 
είναι 116 για το 2016 και 10 για τον Οκτώβριο | EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Από τη στιγμή που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, για λόγους προφανούς δικαιοσύνης και επιείκειας ο δήμος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό, όπως άλλωστε, το τονίζω, δεν έχει κάνει μέχρι τώρα». Αυτό ανέφερε στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος, ταυτόχρονα, όπως ενημερώνει το περιβάλλον του, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, προκειμένου να καταθέσει μια συνολική πρόταση τροποποίησης του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Οι υφιστάμενες διατάξεις του Κώδικα διαμορφώνουν ένα δεσμευτικό για τους ΟΤΑ πλαίσιο, υποχρεώνοντας τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη να εκκινούν διαδικασίες είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες, από το στάδιο των προειδοποιήσεων, δύνανται να εξελιχθούν σε μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Αυτή τη στιγμή οι οφειλέτες του δήμου ανέρχονται σε 1.150.000, με τις βεβαιωμένες οφειλές τους από 20 χρόνια πριν έως σήμερα να υπολογίζονται σε 330 εκατ. ευρώ, ποσά που προκύπτουν κυρίως από μικροδραστηριότητες (όπως κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, παραβάσεις για τραπεζοκαθίσματα κ.ά.).
Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, οι εκκρεμείς υποθέσεις προγράμματος πλειστηριασμών είναι 116 για το 2016 και 10 για τον Οκτώβριο.
«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν αφορούν πρώτη κατοικία», δηλώνουν τα αρμόδια στελέχη.
Τονίζουν, όμως, κατηγορηματικά ότι κανένας πλειστηριασμός δεν έχει εκτελεστεί στη διάρκεια της 20ετίας.
Αφ’ ενός μεν, εξηγούν, ο δήμος εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον οφειλέτη, με το ποσοστό όσων δεν προσέρχονται σε ρύθμιση να είναι μικρό, αφ’ ετέρου, αν και κοινοποιούν το πρόγραμμα πλειστηριασμού, δεν εξαντλούν τα βήματα που προβλέπει ο νόμος.
Δηλαδή, ούτε αναθέτουν τον φάκελο της υπόθεσης σε συμβολαιογράφο ούτε προχωρούν στις άλλες τυπικές ενέργειες που προβλέπονται για τον πλειστηριασμό.

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Ο δήμαρχος τονίζει σε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών ότι χρειάζονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες, προκρίνοντας ως μόνη λύση όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας την υπαγωγή και των οφειλετών του Δημοσίου στον νόμο που διέπει τα χρέη προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με το επιτελείο του, προτίθεται να παρουσιάσει στον υπουργό Οικονομικών 3+1 προτάσεις:
■ Να ανέβει τουλάχιστον στα 5.000 ευρώ -από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα- το όριο οφειλών πάνω από το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο.
■ Να εξαιρεθεί ρητά η πρώτη κατοικία.
■ Να έχει ο οφειλέτης τη δυνατότητα εξόφλησης του 25% των χρεών -από ολική εξόφληση που ισχύει σήμερα- ώστε να αρθεί η δέσμευση του λογαριασμού καταθέσεων.
■ Να εφαρμοστούν μέτρα δημοτικής ενημερότητας. Δηλαδή να μην εκδίδονται πιστοποιητικά σε οφειλέτες, πρόταση που έχει στόχο να λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για την εξόφληση ιδίως μικρών οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι υποτιμούν το ιδιωτικό χρέος και χαϊδεύουν αυτιά;
Ο καβγάς για τους πλειστηριασμούς

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Επιστρέφει ο δακτύλιος τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπανέρχεται από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος). 

Το μέτρο πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 21 Ιουλίου 2017, για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00.
Τα μέτρα δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Μικρός Δακτύλιος
Πιο συγκεκριμένα, τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους Λ. Αλεξάνδρας- Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Αμβρ. Φραντζή-Λ. Ανδρ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Λ. Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Λ. Αλεξάνδρας. 
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).
Δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις αυτές και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:
Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Οι αιτήσεις από τους εν λόγω δικαιούμενους θα υποβάλλονται έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08:00-14:00 και Σάββατο από 08.00-12.00 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος) με την προσκόμιση φωτοαντιγράφων της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού και των ειδικότερων ανά περίπτωση εγγράφων. 
Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:
Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο).
Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και τα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου-εξόδου.
Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2015-2016 ισχύουν και για τη νέα περίοδο 2016-2017 (έως 21-7-2017).
Μεγάλος Δακτύλιος
Σύμφωνα με τις διατάξεις του πράσινου δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1993 εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.
Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: παραλιακή λεωφόρος-Αλίμου-Βουλιαγμένης- Ελ. Βενιζέλου-περιμετρική Υμηττού-Κατεχάκη-Μεσογείων-Αγ. Παρασκευής-Χαλανδρίου-Παπανικολή- (Κ. Παλαιολόγου) -Καποδιστρίου-Κύμης-Κασταμονής-Χαλανδρίου-Αναγεννήσεως-Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας-Αθηνών-Θηβών-Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...