............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικό το άρθρο 2Α του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το άρθρο 2 παράγραφος α του προσβαλλόμενου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αυτό που κρίθηκε ως αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου. Το επίμαχο άρθρο του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε αντισυνταγματικό κατά πλειοψηφία 14 έναντι 11.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη διάσκεψη, αναφέροντας πως η διάσκεψη ήταν μυστική.
Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις αποφάνθηκαν μετά από διάσκεψη 5,30 ωρών ότι το άρθρο του νόμου Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

____________

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ…

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ…
"Στην Αμερική τρέχουν να κρυφτούν από την επέλαση του τυφώνα και στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κρυφτούμε πουθενά, από την επέλαση των αρπακτικών κάθε είδους. Συμβαίνει να είμαι από τους ελάχιστους – μετά συγχωρήσεως – που δεν έχω κανενός είδους ιδιοκτησία, ούτε ακίνητο, ούτε χωραφάκι, ούτε καν ένα αυτοκίνητο. Είμαι ένας εντελώς άγευστος μεζές για τους μαυραγορίτες. Ακόμα και στη Τράπεζα να χρωστάω δεν μου δίνει κανείς σημασία γιατί δεν υπάρχει φαΐ για άρπαγμα τίποτα.
Παρακολουθώ λοιπόν γύρω μου προσεκτικά την αρπαγή των περιουσιών που μεθοδευμένα, πολύ προσεκτικά, ετοιμάζεται.. Τα πρώτα δείγματα είναι ήδη γύρω μας. Αναρωτηθήκατε τι συμβαίνει με όλα αυτά τα «ενοικιάζεται» «πωλείται» που βλέπετε γύρω σας, και τις περισσότερες φορές το χαρτί έχει χάσει το χρώμα του από το καιρό. Ποιος αγοράζει τελικά όλα αυτά τα «πωλείται» Ποιος αγοράζει τα μαγαζιά με λουκέτο. Ποιος αγοράζει στις δημοπρασίες για κατασχέσεις;
Στη πατρίδα μας συμβαίνει η απόλυτη ξεφτίλα. Οι άνθρωποι που έκλεψαν με χιλιάδες τρόπους το κράτος και τους συμπολίτες τους κι έκαναν κομποδέματα εκατομμυρίων στη πλάτη τους, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, όχι μόνο δεν τους κατασχέθηκαν τα κλεμμένα και να τους βάλουν σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι να σαπίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους, αλλά είναι εκείνοι που τώρα κάνουν μπίζνες. Μεγάλες δουλειές Με άνεση. Ότι γουστάρουν. Στα τρία σπίτια κι ένα δώρο από το μεσίτη. Οι μαυραγορίτες βουτάνε ότι βρουν. Σπίτια, πράγματα αξίας, βέρες, δόντια… ίσως σε λίγο καιρό και νεφρά, πνευμόνια και συκώτια… Ισως σε ακόμα χειρότερους καιρούς και νεογέννητα….
Κοίταζα ένα σπίτι κουκλί. Διαμαντάκι. Το πουλάνε το Γιώργος και η Νίκη για 150 χιλιάρικα να ξεφύγουν από το χρέος και να τους μείνει κάτι για να τη βγάλουν καθαρή. Με ενάμιση εκατομυριακι παίρνει δέκα τέτοια η ύαινα που τους το βουτάει. Με άλλο ένα εκατομυριάκι παίρνει όλο το κτίριο. Όπως ακριβώς στη κατοχή. Μόνο που σήμερα, δεν έχουν καν αντίπαλο να τους στήσει στο απόσπασμα. Κλέβουν, ρημάζουν, σκουπίζουν τα σαλια τους ανενόχλητα τα όρνια. Δεν υπάρχει αντίσταση. Κύριοι. Παρελάσουν πατώντας πάνω στην εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων και τους γδύνουν, ακόμα κι από τα βαφτιστικά τους σταυρουδάκια και τις βέρες τους..
Μέχρι να ξεκαθαρίσουμε πόσα κοπάδια ύαινες υπάρχουν σ΄ αυτό το τόπο θα έχουμε χάσει και το βρακί μας….
Οι πλέον εμετικοί δεν είναι οι ξένοι που θα αγοράζουν τα φιλέτα της ελληνικής γης κοψοχρονιά, είναι οι έλληνες που θα αρπάζουν τη ζωή του γείτονά τους. Τα ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια που αγοράζουν και πουλάνε και τη μάνα τους. Πάντα αναρωτιόμουν αν θα μου βγει σε καλό ή σε κακό εκείνο το βίτσιο μου να σιχαίνομαι το χρήμα και να ξεφορτωνομαι απο πάνω μου ακόμα κι ένα τάληρο να είχα. Λες και μ΄εκαιγε. Μπορεί να το ξόδευα σε μια μαλακία αρκεί να μην σκότιζα το μυαλό μου τι να το κάνω. Ανεπρόκοπη για τους νοικοκυραίους. Τώρα που κοιτάζω πίσω τη ζωή μου ανακαλύπτω γιατί κανένας κερατάς δεν μπόρεσε ποτέ να με απειλήσει, να μ΄ εκβιάσει.
Στεναχωριέμαι μόνο για τους φίλους που ήταν έντιμοι άνθρωποι και ίδρωσαν για να φτιάξουν ένα γαμόσπιτο, για να νομίζουν πως έτσι εξασφάλισαν τα παιδιά τους και τώρα συνειδητοποιούν με τον άσχημο τρόπο πως όλα τα μπιχλιμπίδια ήταν δανεικά. Τους τα παίρνουν πίσω γιατί πλέον δεν χρειάζονται ούτε τη ψήφο τους ούτε την έγκρισή τους. Χεσμένους τους έχουν. Νομοθετούν, αποφασίζουν αρπάζουν ότι και όπως τους γουστάρει.
Ντυμένα όλα τα αρπακτικά με το ευγενές όνομα «αγορές» Οι μαυραγορίτες, οι τοκογλύφοι, τα όρνια ονομάζονται αγορές…
Το μόνο αντίπαλο δέος απέναντί τους, ο άνθρωπος που δεν έχει τίποτα. Το κακό σπυρί στο κώλο τους ο άνθρωπος χωρίς οικονομικό αλισβερίσι. Απέναντι στους αλήτες των αγορών, ο αλήτης του δρόμου. Ο κανένας. Σ΄ αυτό το πόλεμο που έχει ξεκινήσει, η σωτηρία είναι κάτι σαν ιερή κάθαρση. Όταν ξεγυμνωθείς από κάθε βίτσιο, και κάνεις το προσωπικό σου δικαστήριο, θα εισπράξεις τη λύτρωση της ελευθερίας. Κι ένα ευρώ να σου μείνει στη τσέπη η ύαινα το μυρίζει και χτυπάει τη πόρτα σου".
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Σε λειτουργία από σήμερα βάση αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2016


Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου.
O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό. Αξίζερι να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.
Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες. Τα εγκαίνια της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών και Άμυνας, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών φορέων της Σύρου.

_______________

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ο εγκέλαδος συνεχίζει να σείει την περιοχή των Ιωαννίνων. - Σε δρόμους και πλατείες οι Γιαννιώτες όλη τη νύχτα…

Κοινωνία

Δεκάδες οι σεισμικές δονήσεις

Μικρές ζημιές στο οδικό δίκτυο
Ο εγκέλαδος συνεχίζει να σείει την περιοχή των Ιωαννίνων.
Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ακατάπαυστα. Στα 5 Ρίχτερ ο τελευταίος που σημειώθηκε στις 6:40 π.μ.Οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών ξενύχτησαν έξω απο τα σπίτια τους.Πολλοί πήραν τα αυτοκίνητά
Σε δρόμους, πλατείες και πάρκα ξημέρωσαν οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι έζησαν μία εφιαλτική νύχτα.
Από τις έντεκα και τέταρτο το βράδυ του Σαββάτου, ο νομός ζει στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, με την ανησυχία να είναι έντονη και όλους τους αρμόδιους να συνιστούν ψυχραιμία.
Σε οκτώ ώρες περίπου, έχουν καταγραφεί πάνω από εβδομήντα σεισμικές δονήσεις, αρκετές μεταξύ τεσσάρων και πέντε Ρίχτερ. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, σημειώνουν οι σεισμολόγοι, ενώ το Γεωδυναμικό νωρίς το πρωί, διόρθωσε το μέγεθος του πρώτου σεισμού, ο οποίος δίνεται πλέον στα 5,3 Ρίχτερ. 
Κανένας δεν θυμάται κάτι ανάλογο στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι που έμειναν άυπνοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, τονίζοντας ότι ασφαλείς εκτιμήσεις θα μπορούν να γίνουν μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Από τους σεισμούς προκλήθηκα μικροζημιές, έχουν αντιμετωπιστεί τα περισσότερα προβλήματα από καταπτώσεις στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο, ενώ το καλό νέο είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια.
drom p11
Η σεισμική ακολουθία:
Ώρα 00:15 – Αυτή την ώρα, καταγράφονται μετασεισμοί ασθενέστεροι του αρχικού, από 1,7 ως 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Ώρα 00:35 – Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, πριν λίγα λεπτά σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 2,2 – 2,5 και 2,6 βαθμών της κλίμακας Richter.
Ώρα 01:38 – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ασθενέστεροι. Την προηγούμενη μία ώρα υπήρξαν σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,4 & 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή του επίκεντρου.
Ώρα 02:06 – Νέος σεισμός μεγέθους 4,1 R.
Ώρα 03:09 – Νέος σεισμός μεγέθους 4,5 R.
Ώρα 03:41 – Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 R.
Ώρα 03:47 – Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 R. Ξεπέρασαν τους είκοσι οι μετασεισμοί.
Ώρα 04:16 – Νέος σεισμός 3,7 R.
Ώρα 05:18 – Νέος σεισμός 4,0 R.
Ώρα 05:21 – Νέος σεισμός 4,8 R. Οι περισσότεροι από τους μετασεισμούς εκδηλώνονται σε μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χλμ. από την επιφάνεια.
Ώρα 05:37 – Από τη στιγμή του αρχικού σεισμού, μέχρι αυτή την ώρα, σημειώθηκαν περισσότερες από 70 σεισμικές δονήσεις πάνω από 2 R
Ώρα 06:40 – Νέος σεισμός 4,9 R.

_______________

Χρωστάνε στον δήμο ακόμα και τα δέντρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

plateia-kotzia-dimarxeio.jpg

Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, οι εκκρεμείς υποθέσεις προγράμματος πλειστηριασμών 
είναι 116 για το 2016 και 10 για τον Οκτώβριο | EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Από τη στιγμή που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, για λόγους προφανούς δικαιοσύνης και επιείκειας ο δήμος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό, όπως άλλωστε, το τονίζω, δεν έχει κάνει μέχρι τώρα». Αυτό ανέφερε στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος, ταυτόχρονα, όπως ενημερώνει το περιβάλλον του, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, προκειμένου να καταθέσει μια συνολική πρόταση τροποποίησης του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Οι υφιστάμενες διατάξεις του Κώδικα διαμορφώνουν ένα δεσμευτικό για τους ΟΤΑ πλαίσιο, υποχρεώνοντας τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη να εκκινούν διαδικασίες είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες, από το στάδιο των προειδοποιήσεων, δύνανται να εξελιχθούν σε μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Αυτή τη στιγμή οι οφειλέτες του δήμου ανέρχονται σε 1.150.000, με τις βεβαιωμένες οφειλές τους από 20 χρόνια πριν έως σήμερα να υπολογίζονται σε 330 εκατ. ευρώ, ποσά που προκύπτουν κυρίως από μικροδραστηριότητες (όπως κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, παραβάσεις για τραπεζοκαθίσματα κ.ά.).
Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, οι εκκρεμείς υποθέσεις προγράμματος πλειστηριασμών είναι 116 για το 2016 και 10 για τον Οκτώβριο.
«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν αφορούν πρώτη κατοικία», δηλώνουν τα αρμόδια στελέχη.
Τονίζουν, όμως, κατηγορηματικά ότι κανένας πλειστηριασμός δεν έχει εκτελεστεί στη διάρκεια της 20ετίας.
Αφ’ ενός μεν, εξηγούν, ο δήμος εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον οφειλέτη, με το ποσοστό όσων δεν προσέρχονται σε ρύθμιση να είναι μικρό, αφ’ ετέρου, αν και κοινοποιούν το πρόγραμμα πλειστηριασμού, δεν εξαντλούν τα βήματα που προβλέπει ο νόμος.
Δηλαδή, ούτε αναθέτουν τον φάκελο της υπόθεσης σε συμβολαιογράφο ούτε προχωρούν στις άλλες τυπικές ενέργειες που προβλέπονται για τον πλειστηριασμό.

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Ο δήμαρχος τονίζει σε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών ότι χρειάζονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες, προκρίνοντας ως μόνη λύση όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας την υπαγωγή και των οφειλετών του Δημοσίου στον νόμο που διέπει τα χρέη προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με το επιτελείο του, προτίθεται να παρουσιάσει στον υπουργό Οικονομικών 3+1 προτάσεις:
■ Να ανέβει τουλάχιστον στα 5.000 ευρώ -από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα- το όριο οφειλών πάνω από το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο.
■ Να εξαιρεθεί ρητά η πρώτη κατοικία.
■ Να έχει ο οφειλέτης τη δυνατότητα εξόφλησης του 25% των χρεών -από ολική εξόφληση που ισχύει σήμερα- ώστε να αρθεί η δέσμευση του λογαριασμού καταθέσεων.
■ Να εφαρμοστούν μέτρα δημοτικής ενημερότητας. Δηλαδή να μην εκδίδονται πιστοποιητικά σε οφειλέτες, πρόταση που έχει στόχο να λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για την εξόφληση ιδίως μικρών οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι υποτιμούν το ιδιωτικό χρέος και χαϊδεύουν αυτιά;
Ο καβγάς για τους πλειστηριασμούς

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Επιστρέφει ο δακτύλιος τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπανέρχεται από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος). 

Το μέτρο πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 21 Ιουλίου 2017, για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00.
Τα μέτρα δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Μικρός Δακτύλιος
Πιο συγκεκριμένα, τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους Λ. Αλεξάνδρας- Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Αμβρ. Φραντζή-Λ. Ανδρ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Λ. Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Λ. Αλεξάνδρας. 
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).
Δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις αυτές και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:
Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Οι αιτήσεις από τους εν λόγω δικαιούμενους θα υποβάλλονται έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08:00-14:00 και Σάββατο από 08.00-12.00 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος) με την προσκόμιση φωτοαντιγράφων της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού και των ειδικότερων ανά περίπτωση εγγράφων. 
Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:
Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο).
Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και τα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου-εξόδου.
Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2015-2016 ισχύουν και για τη νέα περίοδο 2016-2017 (έως 21-7-2017).
Μεγάλος Δακτύλιος
Σύμφωνα με τις διατάξεις του πράσινου δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1993 εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.
Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: παραλιακή λεωφόρος-Αλίμου-Βουλιαγμένης- Ελ. Βενιζέλου-περιμετρική Υμηττού-Κατεχάκη-Μεσογείων-Αγ. Παρασκευής-Χαλανδρίου-Παπανικολή- (Κ. Παλαιολόγου) -Καποδιστρίου-Κύμης-Κασταμονής-Χαλανδρίου-Αναγεννήσεως-Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας-Αθηνών-Θηβών-Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αντίο στον πεζογράφο Αντώνη Σουρούνη... έφυγε σε ηλικία 74 ετών


            δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" 7 Οκτ. 2016           
Στην Θεσσαλονίκη άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών ο γνωστός πεζογράφος της πόλης Αντώνης Σουρούνης. Η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του. Η κηδεία του έγινε στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 4.00 το απόγευμα, στην Αγία Αναστασία (κάτω από τα κοιμητήρια).

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία Acropolis Run

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσει το απόγευμα του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου 2016, λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία Acropolis Run.


Ειδικότερα, στο διάστημα από 17.00-20.00, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στις παρακάτω οδούς, σε όλο το μήκος τους και τις καθέτους τους έως την πρώτη παράλληλη:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα από 18.00-19.30, με εκκίνηση στη διασταύρωση των οδών Ακάμαντος και Αποστόλου Παύλου και κατεύθυνση τις οδούς Ακάμαντος-Στησικλέους-Αρακύνθου-Παναιτωλίου-Μουσών-Γαριβάλδι-Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά)-Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δεξιά)-Φρυνίχου (αριστερά)-Λυσικράτους-Σέλλεϋ-Τριπόδων-Πρυτανείου (αριστερά)-Θεωρίας-Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δεξιά)-τερματισμός στο σημείο εκκίνησης Ροβέρτου Γκάλι, Χατζηχρήστου, Γαριβάλδι, Ακάμαντος, Στησικλέους (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού), Αρακύνθου, Παναιτωλίου, Φρυνίχου, Λυσικράτους, Σέλλεϋ, Τριπόδων, Πρυτανείου.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις οδούς αυτές στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

________________

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...