............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μπαράζ εκρήξεων στη βελγική πρωτεύουσα, που βρίσκεται ξανά στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού

Συναγερμός στις Βρυξέλλες 

brussels-attack-630.jpg



Μπαράζ εκρήξεων στη βελγική πρωτεύουσα, που βρίσκεται ξανά στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού. Τουλάχιστον 28 νεκροί και 90 τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο των Βρυξελλών «Zaventem» και την έκρηξη στο μετρό του Μάαλμπεκ κοντά στα γραφεία της Κομισιόν. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

15 νεκροί και 55 τραυματίες από την έκρηξη στο Μάαλμπεκ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Σε 15 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται οι συνολικά 90 τραυματίες.
Δεκαπέντε είναι οι νεκροί από την έκρηξη στο μετρό, 10 σοβαρά τραυματισμένοι και 45 ελαφρά τραυματισμένοι, επιβεβαιιώνει το δίκτυο μεταφορών, STIB, σύμφωνα με τη βλεγική τηλεόραση, RTBF.

«Δεν έκλεισαν τα σύνορα» λέει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

Στη διάψευση ότι έκλεισαν τα σύνορα προχώρησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, που παράλληλα ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να αναπτυχθούν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Συνολικά 400 επιπρόσθετοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και θα επικεντρωθούν επίσης εκ νέου οι περιπολίες του στρατού στους χώρους των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο έως 28 Μαρτίου

Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με την Brussels Airlines.
Παράλληλα, εκκενώνεται ο κεντρικός σταθμός στην Αμβέρσα, αλλά και το πάρκο Royal κοντά στο παλάτι του Βελγίου, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
AP Photo/Sylvan Plazy

Έκτακτη σύσκεψη Καμμένου - Τόσκα στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Επίσημα αναβλήθηκε -πιθανότατα για τη Δευτέρα- η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. Τηλεπικοινωνία για το θέμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν αρχίσει να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τις πιθανολογούμενες επιθέσεις καταδίκασαν και αρκετοί ηγέτες.
Στην περιοχή της βελγικής πρωτεύουσας αναπτύχθηκαν  225 στρατιώτες, ενώ συνολικά είναι πάνω από 1.000.
Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη.
AP Photo/Virginia Mayo

Έκλεισαν τα σύνορα Γαλλία- Βελγίου

Σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.
Παράλληλα, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Νωρίτερα ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...