............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Στην Αθήνα τα κινήματα

 κινήματαπεριβάλλονΑθήνα 

sintagma.jpg

ΕΦ.ΣΥΝ./Στράτος Ιωακείμ
Σε συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 17/2 στις 6.00 μ.μ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 59), καλεί το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας. Το κάλεσμα απευθύνεται σε κινήματα πόλης, φορείς, συλλογικότητες και κατοίκους της πόλης, προκειμένου να συζητηθεί από κοινού και να οργανωθεί ένα σχέδιο δράσης για την υπεράσπιση της πόλης και των δημόσιων κοινών.
Το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας προχωράει σε αυτή την κίνηση, εκτιμώντας τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει ο δημόσιος χώρος και τα δημόσια κοινά αγαθά, ότι -εν μέσω κρίσης- πραγματοποιείται μια τεράστια υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών αγαθών και ότι περιβαλλοντικές κατακτήσεις χρόνων απειλούνται να ακυρωθούν. Παρότι, δε, πρόσφατα στη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι αναγνωρίστηκε επίσημα το δίκαιο των περιβαλλοντικών κινημάτων να υπερασπίζονται το πράσινο και το περιβάλλον απέναντι στα ποικιλόμορφα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, η Πολιτεία στερείται ενός στρατηγικού σχεδιασμού αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
«Αυτοί που θα θιγούν άμεσα από αυτές τις πολιτικές είναι η συντριπτική πλειονότητα των απλών ανθρώπων καθώς και οι κοινωνικές τους ανάγκες», αναφέρει στο κάλεσμά του το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας. Στη συνέλευση θα μιλήσουν:
■ Ο Δημήτρης Κούνδουρος, μέλος της Γραμματείας του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας, με θέμα «Η ταξικότητα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και οι νέοι προσανατολισμοί του περιβαλλοντικού κινήματος σχετικά με την αναγκαία προσαρμογή στις επιπτώσεις του φαινομένου στην πόλη της Αθήνας».
■ Ο Γαβριήλ Σαράντης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Φιλοπάππου και μέλος του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας, με θέμα «Η δράση των κοινωνικών φορέων και κινημάτων στο νέο νομικό πλαίσιο».
■ Η Λιάνα Καλογρίδη, μέλος της Γραμματείας του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας, με θέμα «Συνεχίζουμε τους κοινούς μας αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου ως κοινωνικό αγαθό».
■ Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις Φορέων και συζήτηση.
Τάσος Σαραντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...