................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

«Κλείδωσε» η 20η Σεπτεμβρίου για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης«κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιλέγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, σήμερα το βράδυ (20.00), σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνεχεία θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από Δευτέρα (24/08) αναλαμβάνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Βάσει του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή ανά πάσα στιγμή και να προκηρύξει εκλογές για σοβαρό εθνικό λόγο, παρακάμπτοντας τις διερευνητικές εντολές. 
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Στη ΝΔ διαψεύδουν πως υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τις τελευταίες ώρες.
Μάλιστα, κύκλοι της ΝΔ χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για διαρροές που υπήρξαν νωρίτερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν τέτοιες ώρες οι διαρροές αυτές θα ήταν ανόητες, τώρα όμως πρόκειται για πολιτική αγυρτία».
Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως, ανέφεραν ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και πως αυτό πρόκειται να γίνει αργότερα.

      Σκέψη για ανεξαρτητοποιήσεις         


Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται αυτήν την ώρα στην Βουλή και πληροφορίες θέλουν ο ίδιος αλλά και οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα να καταθέσουν στο προεδρείο της Βουλής, την ανεξαρτητοποίησήτους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον Παν. Λαφαζάνη και στελεχών της τάσης. 
Η κίνηση αυτή, τους αναγνωρίζει ως πολιτικό κόμμα και τους εξασφαλίσει συμμετοχή στα διακυβερνητική επιτροπή καθώς και τηλεοπτικό χρόνο (εφόσον αποφασίσουν να συμμετέχουν στις εκλογές). 
Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει την Παρασκευή το μεσημέρι (14.00), η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.  

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Η Νέα «Βάρκιζα»..

  ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  


Η Νέα «Βάρκιζα»...
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ


Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι οι πιο σοβαρές συμφωνίες που υπέγραψε η Αριστερά λειτούργησαν σε βάρος της. Είτε διότι δεν τις εκμεταλλεύτηκε σωστά είτε διότι δεν αντελήφθη εγκαίρως ότι έπεφτε στον λάκκο που της άνοιγαν. 

Κάτι τέτοιο συνέβη και στις μέρες μας με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανάλγητους «εταίρους». Ο λαός στήριξε με φανατισμό τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές, στο δημοψήφισμα και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συνέχεια ότι ο κόσμος αυτόν εξακολουθεί να εμπιστεύεται επειδή εκτιμά τη μαχητικότητα και τους αγώνες του. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι ψηφοφόροι ένιωσαν ένα μούδιασμα όταν μετά την απίστευτη πλειοψηφία του «ΟΧΙ» είδαν ότι στην ουσία αυτή η κατηγορηματική άρνηση μεταφράστηκε σε «ΝΑΙ»! Βέβαια, ο πρωθυπουργός επικαλέσθηκε μια σκληρή πραγματικότητα. «ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ», είπε, «να υπογράψουμε, διότι δεν είχαμε εναλλακτικό σχέδιο και δεν μπορούσαμε να σύρουμε τη χώρα στη χρεοκοπία». 
Αυτό το «αναγκαστήκαμε» φέρνει στη μνήμη τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Μετά τη θύελλα των Δεκεμβριανών έπρεπε να γίνει κάποια συμφωνία για τον τερματισμό της άσκοπης αιματοχυσίας. «Εταίροι» τότε ήταν οι Άγγλοι. Υπέρμαχοι για λήξη των ταραχών ήταν εκείνοι που αποτελούσαν την κυβερνητική πλευρά, ενώ η ΕΑΜική αντιπροσωπεία καλόπιστα θεωρούσε ότι οι συνομιλίες θα γίνονταν με ειλικρινή πρόθεση συμφωνίας. Η έδρα του ΕΑΜ είχε μεταφερθεί στα Τρίκαλα. Από εκεί πήγαν τον Φλεβάρη του 1945, με βρετανική συνοδεία, στη βίλα του βιομήχανου Κανελλόπουλου στη Βάρκιζα οι αντιπρόσωποι του ΕΑΜ, Σιάντος, Τσιριμώκος, Παρτσαλίδης και Σαράφης. Δύο χιλιόμετρα από την παραλία της Βάρκιζας και λίγο έξω από τη Βάρη, ανάμεσα σε οικοπεδικές εκτάσεις, βρίσκεται ακόμα το κτήμα «Πέτρου Κανελλόπουλου», όπου το ΕΑΜ και η κυβέρνηση Πλαστήρα κατέληξαν, έπειτα από 8 ημέρες συζητήσεων, στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας. Η Συμφωνία της Βάρκιζας ήταν ένας σταθμός - κλειδί στην ολοκλήρωση των σχεδίων του Τσόρτσιλ για «απόκτηση» της Ελλάδος μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η τωρινή «συμφωνία» για τα «προαπαιτούμενα» και το τρίτο Μνημόνιο είναι σταθμός - κλειδί στην ολοκλήρωση των γερμανικών σχεδίων για «απόκτηση - αποικιοποίηση» της Ελλάδας κατά τον Γ' Παγκόσμιο -οικονομικό- Πόλεμο. Και τότε και τώρα, όλες οι πλευρές βιάζονταν να καταλήξουν σε συμφωνία. Όπως τώρα, με υπόδειξη του Τσίπρα, ο Βαρουφάκης έκανε προκαταρκτικές συνομιλίες προκειμένου να διερευνήσει τις διαθέσεις των εταίρων, έτσι και τότε, με προτροπή του Γιώργου Σιάντου, ο Ηλίας Τσιριμώκος έκανε προκαταρκτικές συζητήσεις με τον εκπρόσωπο της βρετανικής πρεσβείας Ντέιβιντ Μπάλφουρ και τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό. «Πήγαμε στη Βάρκιζα για να πετύχουμε έναν συμβιβασμό κατά το δυνατόν ανεκτό», είχε πει ο Μήτσος Παρτσαλίδης. Τα ίδια ακριβώς λόγια χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο η ονομασία της τοποθεσίας είναι διαφορετική. Τότε ήταν η Βάρκιζα, τώρα οι Βρυξέλλες. Ο Γιώργης Σιάντος είχε δηλώσει μετά το πέρας των διασκέψεων: «Η συμφωνία που υπογράψαμε πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό της. Πρέπει να μπούμε στην ουσία του ζητήματος. Μπροστά μας έμπαινε ή να κλειστεί συμφωνία ή να συνεχιστεί ο ένοπλος αγώνας…». Τώρα ο Τσίπρας είπε: «Ή θα κλείναμε συμφωνία ή θα οδηγούσαμε τη χώρα στη χρεοκοπία». Η επόμενη μέρα μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας ήταν… Τρίτη και 13. Δεν μπορούσε να είναι άλλη ημερομηνία για την Αριστερά, πιο χαρακτηριστική! Στις 14 του μηνός, η ΕΑΜική αντιπροσωπεία και η αγγλική αποστολή έφτασαν στα Τρίκαλα. Ο λαός, συγκεντρωμένος εκεί, περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα. Στη μέση της μεγάλης πλατείας είχε στηθεί μια άδεια εξέδρα για να μιλήσουν στον κόσμο οι ηγέτες του ΕΑΜ. Ξαφνικά, μέσα σε απόλυτη σιγή, που φανέρωνε το μέγεθος της αγωνίας, φάνηκαν τα αυτοκίνητα που έφερναν τους εκπροσώπους της Αντίστασης. Από το παράθυρο του αμαξιού έβγαλε το κεφάλι του ο Παρτσαλίδης και είπε με πνιγμένη φωνή: «Εντάξει, εντάξει…». Μια πυρετική έκρηξη χαράς επεκράτησε στην ατμόσφαιρα. Όταν όμως ο Μήτσος Παρτσαλίδης ανέβηκε στην εξέδρα και απευθυνόμενος στο πλήθος είπε την πρώτη φράση του: «ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ…», η λέξη ακούσθηκε σαν κεραυνός! Όσα ανέφερε στη συνέχεια, προκειμένου να εξηγήσει για ποιους λόγους αναγκάστηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία, ο κόσμος τα άκουσε με ψυχρότητα και επιφύλαξη. Αυτή ακριβώς η λέξη «αναγκαστήκαμε», που χρησιμοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που μετά το «ΟΧΙ» προχώρησε στη συμφωνία με τους εταίρους, πάγωσε τον λαό. Διότι δεχθήκαμε τους όρους των εχθρών, τους οποίους αποκαλούμε «εταίρους» ή «θεσμούς». Με το που έπεσαν οι υπογραφές στη Συμφωνία της Βάρκιζας άρχισε από το κράτος και το παρακράτος ένας απίστευτος διωγμός κατά παντός αριστερού. Και όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Τσιριμώκος: «Το κράτος δεν επεδίωξε από ειδικήν ευαισθησίαν δικαιοσύνης την ακριβοδικαίαν κρίσιν και τιμωρίαν ενόχων δι' εγκλήματα, ως εκείνα που προέβλεψε η Βάρκιζα, αλλά την εξαφάνισαν και από την Ιστορίαν και από την πολιτικήν ζωήν της χώρας του Κινήματος της Εθνικής Αντιστάσεως…».
Εδώ, στις μέρες μας, μετά τον θρίαμβο του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, άρχισε η δαιμονοποίηση όσων επιμένουν να βγούμε από το γκέτο της Ευρωζώνης και να εξετάσουμε τη διέξοδο άλλου νομίσματος. Κατηγορούν τον Βαρουφάκη επί… «εσχάτη προδοσία» επειδή διανοήθηκε να εξετάσει τις δυνατότητες εφαρμογής διπλού νομίσματος, ώστε να απαλλαγούμε από τον θανάσιμο κλοιό των ξένων αποικιοκρατών. Και οι «ευρωπαράφρονες» απαιτούν ειδικά δικαστήρια προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους αναζητούν λύσεις εκτός ευρώ. Οι ομοιότητες με το παρελθόν έχουν και συνέχεια. Όπως είναι γνωστό, ο Άρης Βελουχιώτης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Αρνήθηκε τις εντολές του κόμματος για συμβιβασμό, άρχισε μόνος του να φτιάχνει ένα δεύτερο αντάρτικο, αλλά αποκηρύχθηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ και καταγγέλθηκε ως «Μιζέριας» και με άλλα τρομερά επίθετα. Τώρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ομάδα του αρνούνται τη «συμφωνία» με τους εταίρους και καταγγέλλονται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον «δρόμο του Βελουχιώτη» ακολουθούν ο Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι. Έκαναν δικό τους «αντάρτικο»! Ο δρόμος τους, αναγκαστικά, θα διαχωριστεί από εκείνον της ηγεσίας. «Μιζέριας», στην προκειμένη περίπτωση, είναι μόνον ο ελληνικός λαός, που ζει μέσα στη… μιζέρια! Τραγικό ήταν το τέλος του Βελουχιώτη. Το σαδιστικό παρακράτος κρέμασε το κεφάλι του πρωτοκαπετάνιου από τον φανοστάτη των Τρικάλων. Το κεφάλι του ελληνικού λαού θέλουν να κρεμάσουν ο Σόιμπλε, η «Δρακουλέσκου» και η συμμορία τους σε φανοστάτη των Βρυξελλών, για να παραδειγματισθούν όσοι λαοί του Νότου δυσανασχετούν και βογκάνε από τα απάνθρωπα «ευρωπαϊκά μέτρα» του Δ' Ράιχ. 
Μπροστά στους εκπροσώπους της βρετανικής αποστολής ο ΕΛΑΣ παρέδωσε τα όπλα του. Τώρα, στα πόδια των εταίρων η ΕΛΛΑΣ παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της, τον εθνικό της πλούτο, την εθνική της αξιοπρέπεια. Οι αποφάσεις για τη χώρα μας λαμβάνονται έξω από τα σύνορά της. Υπό τα απαθή βλέμματα των Βρετανών, άρχισε ένας απίστευτος διωγμός κατά παντός που είχε συνεργασθεί με το ΕΑΜ και μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας το σύνθημα της Αριστεράς ήταν: «Να φύγουν οι Άγγλοι»! Σήμερα, με τον απίστευτο φορολογικό διωγμό και τα προαπαιτούμενα εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζονται κατά των εργαζομένων, το σύνθημα του λαού είναι: «Να φύγει η ''τρόικα''» (το δολοφονικό κουαρτέτο). Ο Γκέμπελς έλεγε στον Χίτλερ: «Πείτε μου, τι θέλετε να σκέφτονται οι Γερμανοί και αυτό θα σκέφτονται από αύριο…». Οι Γερμανοί έτσι σκέφτονταν και λειτουργούσαν πάντα: Σαν ρομπότ. Και έχουν την αξίωση να σκεφτόμαστε και εμείς όπως εκείνοι, σαν μηχανές, και να αποδεχθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα τον τρόπο ζωής που μας επιβάλλει η δικτατορία τους. Ε, λοιπόν, αρνούμεθα τη γερμανοευρωπαϊκή ένωση και τους διαφόρους «ευρωπαϊστές» του σάπιου πολιτικού συστήματος. Μοιραία κάποια στιγμή θα ξεσπάσει η αντιευρωπαϊκή επανάσταση, διότι εκεί οδηγούν τα πράγματα. Και θα αντηχήσει πάλι στις μέρες μας το τραγικό κάλεσμα του Άρη Βελουχιώτη όταν διέβλεψε το αδιέξοδο: «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα…»

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"
http://boraeinai.blogspot.gr/2015/08/blog-post_20.html

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...