................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Πού το πάνε οι τραπεζίτες; Να τινάξουν τη οικονομία στον αέρα; Εκβιάζουν για να μην πάνε φυλακή για τα θαλασσοδάνεια;

  ΤΡΑΠΕΖΕΣ   


Τους 5 λόγους για τους οποίους οι τράπεζες στην Ελλάδα έχασαν το 1/3 της αξίας τους και«βούλιαξαν» οι τραπεζικές μετοχές προσπαθεί να αναλύσει το Forbes!Παράλληλα τονίζουν ότι έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

Εκτός των άλλων , στην ίδια ανάλυση υπάρχει και σχετική δήλωση τραπεζικού στελέχους στους Financial Times, το οποίο περιγράφει την πτώση ως «σφαγή».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού FORBES, οι λόγοι είναι η πολιτική και οικονομική αστάθεια. Βέβαια μέσα στην πτώση και στα διάφορα υπάρχουν πέντε συγκεκριμένοι παράγοντες για τους οποίους αποσύρονται οι επενδυτές από τις ελληνικές τράπεζες.
1ος παράγοντας: Επιταχύνεται η φυγή καταθέσεων: Μπορεί τα επίσημα στοιχεία να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο, οι φήμες κάνουν λόγο για μεγάλες εκροές καταθέσεων. Η Moody’s εκτιμά ότι περίπου 8 δισ. ευρώ έχουν φύγει από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα από τα τέλη του Νοεμβρίου κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλες πιέσεις ρευστότητας προς τις τράπεζες.
2ος παράγοντας: Ο κίνδυνος να σταματήσει η ρευστότητα από την ΕΚΤ: Η ΕΚΤ έχει ήδη δηλώσει πως θα σταματήσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες εάν η χώρα δεν συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα (το πρόγραμμα διάσωσης λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου). Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αναγκαστούν να καταφύγουν στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας που έχει μεγαλύτερα επιτόκια από την ΕΚΤ, αλλά και πάλι θα χρειάζεται η έγκριση του Μάριο Ντράγκι.
3ος παράγοντας: Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιο και ιδιωτικού χρέους: Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους (11 δισ. ευρώ), ενώ αποτελούν και τους βασικούς αγοραστές εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου. Συνεπώς, μια αναδιάρθρωση του χρέους προκαλεί νευρικότητα στις αγορές για τους ισολογισμούς του. Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των επισφαλών δανείων, κάτι που θα μπορούσε να επιβαρύνει τους ισολογισμούς τους.
4ος παράγοντας: Οι τράπεζες παρουσιάζουν χαμηλή κερδοφορία: Μαζί με όλα τα παραπάνω συνδέεται και το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλή κερδοφορία, ενώ, οι αναλυτές συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους.
5ος παράγοντας: Εξάρτηση από τα assets του αναβαλλόμενου φόρου (DTA’s): Τέλος, σύμφωνα με το Forbes, ο κίνδυνος από την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον αναβαλλόμενο φόρο είναι πολύ μεγάλος. Η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα για την αναβαλλόμενη φορολογία για να προστατέψει τις τράπεζες σε περίπτωση που αντιμετώπιζαν προβλήματα.
Μια κυβέρνηση λιγότερο σταθερή θα δυσκολευτεί περισσότερο να προσφέρει αυτή τη στήριξη και τελικά δημιουργεί ερωτηματικά για την ποιότητα των στοιχείων αυτών, όπως αναφέρει σχετικό ειδησιογραφικό πόρταλ.


_____________
ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2015/01/blog-post_722.html#ixzz3QFbmkChP

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

syriza-tsipras-630.jpg

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ενώπιον των υποστηρικτών του μετά τη νίκη του στις εκλογές | REUTERS / Marko Djurica

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ένας θρίαμβος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που σας μιλώ δεν ξέρω εάν θα υπάρχει αυτοδυναμία. Είτε όμως υπάρξει είτε όχι, είναι βέβαιο ότι ανοίγεται μια νέα περίοδος στην ελληνική Ιστορία.
Είναι η πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια που μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ριζική ανατροπή των πολιτικών δεδομένων και των κοινωνικών επιλογών.  Είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην υλοποίηση των θεμελιακών αξιακών της καταβολών.
Υπάρχει και κάτι άλλο, ίσως ακόμα σημαντικότερο: το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα οδηγήσει πιθανότατα σε μια βαθμιαία αναστροφή των νεοφιλελεύθερων επιλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς. Αλλά έπειτα από είκοσι χρόνια εμμονής στα αδιέξοδα αντιδημοκρατικά και αναποτελεσματικά συνθήματα που κυριαρχούν στον ευρωπαϊκό χώρο από την εποχή του Μάαστριχτ, αρχίζουν να διαφαίνονται βάσιμες ελπίδες μεταστροφής των ευρωπαϊκών λαών και κατ’ επέκταση νέων ευρωπαϊκών ηγεσιών που θα αλλάξουν τον προσανατολισμό του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
Ακόμη μία φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η συμβολή της θα είναι εξίσου αποφασιστική όσο έχει υπάρξει και στο απώτερο παρελθόν.____________
* Πανεπιστημιακός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα δεχθεί τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη στις 12.30΄, ο οποίος θα του επιδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Στις 13.30΄ ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Άνοιξαν οι κάλπες των ιστορικών εκλογών


   ΕΚΛΟΓΕΣ 2015  


Στις 7:00 το πρωί ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα με 9.808.760 ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση.
Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 19.00 ενώ σύμφωνα με την Singular Logic περίπου στις 21.30 θα μπορεί να γίνει η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, από τα περίπου 4.800 ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία στους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα στείλουν κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.
Η αναγνώριση των εκλογέων θα γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που θα εκδίδουν ταυτότητες με διευρυμένο ωράριο σήμερα και αύριο.
Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500.
Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς προτίμησης, στις εκλογικές Περιφέρειες με 1-3 έδρες οι εκλογείς βάζουν έναν σταυρό, στις εκλογικές Περιφέρειες με 4-7 έδρες οι εκλογείς βάζουν δύο σταυρούς, στις εκλογικές Περιφέρειες με 8-12 έδρες οι εκλογείς βάζουν τρεις σταυρούς και στις εκλογικές Περιφέρειες με 13 έδρες και άνω οι εκλογείς βάζουν τέσσερις σταυρούς. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για τον αριθμό των σταυρών στα εκλογικά κέντρα.
Στο μεταξύ, οι 99.007 ετεροδημότες, 79.413 εκ των οποίων κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής τους περιφέρειας εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 31/10/2014.

Στην Αττική εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότητες έχουν συσταθεί:
1) Νέα Σμύρνη. 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, Αγ. Ανδρεα, για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας-Καβάλας), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας - Θεσ/νίκης - Κιλκίς - Πιερίας - Πέλλας - Σερρών - Χαλκιδικής), Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών-Καστοριάς-Κοζάνης-Φλώρινας).
2) Καλλιθέα (6ο Λύκειο Καλλιθέας-Σωκράτους 218) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Εβρου-Ξάνθης-Ροδόπης ), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου-Κερκύρας-Κεφαλληνίας-Λευκάδας).
3) Γκράβα (Σχολικό Συγκρότημα Ταϋγέτου 60) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ηπείρου (Αρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Πρέβεζας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων) και Περιφέρεια Κρήτης (Ηρακλείου-Λασιθίου-Ρεθύμνου-Χανίων).
4) Ηλιούπολη (5ο Γυμνάσιο-Πολυκλαδικά Βουλιαγμένης 521) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας-Εύβοιας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας).
5) Αιγάλεω (7ο Δημοτικό Σχολείο-Πελοποννήσου 5, 5ο Λύκειο, Σουλίου & Πελοποννήσου) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας-Ηλείας), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδας-Αρκαδίας-Κορινθίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας).

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...