............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Die Welt: Η Ελλάδα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο

    Από τον Διεθνή Τύπο     


Η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη ευρωπαϊκούς διαπραγματευτικούς κύκλους, ενώ τονίζει ότι, σύμφωνα με αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη».
Το δημοσίευμα στο φύλλο της Κυριακής κάνει λόγο για καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα και καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «προκαλεί και πάλι αναστάτωση στην Ευρώπη». «Απέχουμε πολύ από την αξιολόγηση», εξηγεί Ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος τον οποίο δεν κατονομάζει η Die Welt και προσθέτει πως η κυβέρνηση «συνεχίζει την άδοξη παράδοση των προκατόχων της».
Η εφημερίδα κάνει λόγο για καθυστερήσεις οι οποίες σχετίζονται με τη δύσκολη εσωπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Επικαλείται δε έκθεση στο προοίμιο της συνεδρίασης των Eυρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία «η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο» και «ο υπουργός Οικονομικών της Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι “φιλικός, ωστόσο γίνονται ελάχιστα”».
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών για την καταβολή της δόσης του ενός δισ. ευρώ, η Die Welt σημειώνει ότι διαπιστώνονται προβλήματα: «Ειδικά στη σύσταση ενός Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο. Το Ταμείο ήταν βασικός όρος της Γερμανίας για το τρίτο πακέτο διάσωσης. Η Αθήνα επρόκειτο να παρουσιάσει μέχρι τον Οκτώβριο προτάσεις για τη μορφή του Ταμείου, ώστε αυτό να μπορεί να αναλάβει δράση από τα τέλη του έτους. “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν σχέδιο”, σχολιάζουν, φανερά εκνευρισμένοι, διαπραγματευτικοί κύκλοι».
Το δεύτερο σημείο τριβής, σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορά την σταθεροποίηση των ελληνικών τραπεζών. «Δεδομένου ότι καθυστερεί η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, παραμένει ανοιχτό και το ερώτημα εάν θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα», αναφέρει η εφημερίδα.
Όπως εξηγεί, το ΔΝΤ προτίθεται να αποφασίσει μετά την έκθεση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ενώ σύμφωνα με την Die Welt, εξαιτίας των καθυστερήσεων οι διεθνείς πιστωτές δεν διαπραγματεύονται στην παρούσα φάση την ελάφρυνση του χρέους, με την απόφαση να μετατίθεται μέχρι να κατατεθεί η έκθεση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
«Τουλάχιστον αυτή την φορά οι καθυστερήσεις δεν πρόκειται να οδηγήσουν την Αθήνα σε νέα οικονομική ασφυξία», αναφέρουν κύκλοι τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, οι οποίοι προσθέτουν ότι «δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει μέχρι στιγμής τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, έχει κατά συνέπεια μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...