............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ το νέο μνημόνιο να γίνει μια μικρή παρένθεση

  «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ»   

Με πολιτικά μηνύματα οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής στο ΥΠΑΠΕΝ, ο οποίος είπε: “Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζω την ενότητα του κόμματος. Φεύγω”, συνέχισε, “διαφωνώντας με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Θα αγωνιστώ ώστε το μνημόνιο να είναι μία μικρή παρένθεση”.
Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ το νέο μνημόνιο να γίνει μια μικρή παρένθεση

Ο Παν. Λαφαζάνη υποστήριξε ότι το υπουργείο αυτό “είναι ηλεκτρική καρέκλα καθώς πολιορκείται από συμφέροντα. Ο Π. Σκουρλέτης θα υπηρετήσει μόνο το δημόσιο συμφέρον”. Έκανε απολογισμό του έργου του με έμφαση στο Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό σημειώνοντας πως “ασκούνται πιέσεις από ισχυρούς κύκλους της Ε.Ε. ώστε να μην υλοποιηθεί”. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ώστε οι δημόσιες επιχειρήσεις της ενέργειας να παραμείνουν δημόσιες, λέγοντας ότι “δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να δούμε εκποιήσεις ενεργειακών επιχειρήσεων. Εξαπέλυσε επίθεση στην Eldorando για τις Σκουριές: “Κινείται όλο και σε πιο ασύμβατους δρόμους”
Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης με πολιτικές δηλώσεις κι αυτός σημείωσε ότι “δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά για αλλαγή σκυτάλης. Η σκυταλοδρομία όμως έχει μετατραπεί σε αγώνα ανώμαλου δρόμου. Πολλά έχουν αλλάξει μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση”.
Τόνισε ότι “εξαναγκασμένοι οδηγηθήκαμε σε μία συμφωνία που δεν είμαστε εμείς...”
Έβαλε ως στόχο της κυβέρνησης να “εξαλείψει στο μέτρο του δυνατού τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας. Απαιτείται δίκαιη κατανομή των βαρών”.
Αναφερόμενος στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης είπε ότι “εκείνο που επιβάλλεται είναι να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι, ψυχραιμία και δυνατότητα για εναλλακτικές προτάσεις”.
Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην πολιτική που θα ασκήσει στο υπουργείο είπε ότι “παραμένει ο στρατηγικός μας προσανατολισμός στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των θυγατρικών της εταιριών”. Υπογράμμισε ότι “πρέπει να μπουν μπροστά ώριμα επενδυτικά σχέδια”.
Χρήστος Κολώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...