............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ    




Διεθνή απο τον Γιώργο Τραπεζιώτη

THE NEW YORK TIMES
Στόχος των νέων μέτρων που λαμβάνονται στο Φέργκιουσον, του Μιζούρι, η βελτίωση των σχέσεων της αστυνομίας με τους πολίτες της τοπικής κοινότητας.

RUSSIA TODAY
Περισσότερα από 700 παιδιά στο Ιράκ, σκοτώθηκαν τη χρονιά που διανύουμε από βομβιστικές επιθέσεις ή χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

BBC
Την έγκριση από το κοινοβούλιο της χώρας της νέας ιρακινής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ-Αμπαντί χαιρέτισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ζητώντας από όλες τις πολιτικές πλευρές να εργαστούν χωρίς καθυστέρηση για την ειρήνη στη χώρα. «Σημαντικό ορόσημο» για το Ιράκ στο αγώνα που δίνει κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε τον σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

THE WASHINGTON POST
Διευρύνεται η υποστήριξη στις αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Δημοσκόπηση έδειξε πως οι Αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν τους τζιχαντιστές ως «μεγάλη απειλή».

HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Τουρκία και ΗΠΑ συζητούν τις κοινές δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν κατά των τζιχαντιστών.

CNN
Κερδίζει έδαφος το «Ναι» ενόψει του δημοψηφίσματος της 18ης Σεπτεμβρίου, για την απόσχιση – ή μη – της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.



THE TIMES
Ο Γκόρντον Μπράουν τέθηκε χθες επικεφαλής του αγώνα να παραμείνει ενωμένη η Βρετανία – νέα δημοσκόπηση έδειξε σκληρή μάχη μέχρι το τέλος, ανάμεσα στο «Ναι» και στο «Όχι».

REUTERS
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία ως αρχηγός κράτους, ενώ θα κάνει και μια περιφερειακή περιοδεία στη Σρι Λάνκα, στις Μαλδίβες και στο Τατζικιστάν.

DEUTSCHE WELLE
Δύσκολες αποφάσεις ενόψει, αναφορικά με το status quo στην ανατολική Ουκρανία. Το τι θα ισχύσει με περιοχές όπως είναι το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων αν όλοι επιθυμούν να διατηρηθεί η εκεχειρία στην Ουκρανία. Χθες η ΕΕ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG
H ΕΕ πιέζει για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Όλοι συμφωνούν στο πλαίσιο αυτό, αλλά ταυτόχρονα περιμένουν να δουν αν οι συμφωνίες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία θα παραμείνει σεβαστή.

THE JERUSALEM POST
Το Ιράν προσπαθεί να συνεχίσει να βοηθά τη Χαμάς στη Γάζα, κατήγγειλε χθες ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν. Την ίδια στιγμή ο υπουργός κατήγγειλε επίσης τη στάση της διεθνούς κοινότητας που δεν καταδίκασε την Χαμάς, αλλά και την Τουρκία που την υποστηρίζει.

AL JAZEERAΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για μεγάλη έξαρση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Λιβερία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, την ώρα που η χώρα της δυτικής Αφρική ήδη θρηνεί τα περισσότερα θύματα.



____________
δείτε και στοt: http://stokokkino.gr/article/11307/Ta-protoselida-ton-diethnon-MME#sthash.u3LSgHC0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...