................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Οι Έλληνες της Αυστραλίας συνδράμουν το έργο του ΜΚΙΕ

Οι φωτογραφίες είναι από τις δράσεις που οργάνωσαν οι ομογενείς μας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι Έλληνες της Αυστραλίας συνδράμουν  το έργο του ΜΚΙΕ»
   
Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη  συγκίνηση  προσκαλούμε όλους τους πολίτες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  το Σάββατο 05 του Οκτώβρη  2013 και ώρα 12:00μμ στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου στο Ελληνικό, δίπλα στο ιατρείο, για την υποδοχή του  εκπροσώπου της οργάνωσης των ομογενών μας από την Αυστραλία «Πρεσβευτές της Ελλάδας» (Ο Κάθε Έλληνας είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας). Η οργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας αλλά και με εννέα Ελληνικά σχολεία οργάνωσαν συνεχείς δράσεις με σκοπό να συνδράμουν το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν με δωρεές και ιδιώτες της Μελβούρνης αλλά και άλλοι από το εξωτερικό που πληροφορήθηκαν και θέλησαν να συμμετάσχουν . Η βοήθεια που θα παρασχεθεί στο ΜΚΙΕ  θα έχει την μορφή φαρμάκων και άλλων υλικών που έχουν άμεση ανάγκη οι ασθενείς μας.

Σας περιμένουμε όλους  για  να αναδείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη των ομογενών μας και για να δείτε  δια ζώσης το έργο που επιτελεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ210 9631950 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com

Με νόμο η μεγάλη αρπαγή και ληστεία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού...

Η δολοφονική συμμορία που κυβερνάει την ΕΛΛΑΔΑ, πέρασε με νόμο την μεγάλη αρπαγή και ληστεία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού την οποία απέκτησε με αίμα και κόπο.

Τι λέει λοιπόν το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων και όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους;
Ότι έχουν δύο επιλογές για να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις:
Α. Να μεταβιβάσουν σε τρίτο άτομο την πλήρη κυριότητα του ακινήτου στο οποίο παράλληλα θα μεταβιβάζονται και τα φορολογικά βάρη.
Β. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλουμένου φόρου.
Αν όμως το ακίνητο είναι μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και προκύπτει σχετική διαφορά, το υπερβάλλον ποσό δεν επιστρέφεται.
Τι καταλάβατε; Νόμιμη ληστεία!!! Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες μας. _______________
Λόγιος Ερμής

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Στις 11 θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συναγερμού αεροπορικής επίθεσης

Για 60 δευτερόλεπτα θα ηχήσουν στις 11 το πρωί οι σειρήνες συναγερμού πολιτικής άμυνας, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Παρμενίων 2013.
Ο ήχος θα είναι διακοπτόμενος, διαφορετικής έντασης και οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην ανησυχήσουν.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.
Η άσκηση Παρμενίων είναι η μεγαλύτερη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Διεξάγεται για 24 ώρες και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου.


_________________________

Bloggers: Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση

Bloggers: Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση: Στην τύχη της έχει αφεθεί η ελληνική φύση από την Πολιτεία, την ίδια στιγμή που μία σειρά από νομοσχέδια και πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν το π...


Κραυγή απελπισίας από μεταταγμένο σιδηροδρομικό: «Δεν αντέχω άλλο. Κάντε κάτι»

01/10/2013
  • Το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω κωφεύει στις εκκλήσεις του
  • Απαιτείται να παρέμβουν τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών ασφαλίσεων 
Κραυγή απελπισίας, εκφράζει μέσα από τα «Σιδηροδρομικά Νέα» μεταταγμένος σιδηροδρομικός, ο οποίος ελπίζει με την δημοσιοποίηση του προβλήματος του, να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους ώστε να δώσουν ένα τέλος στον «Γολγοθά» που περνά εδώ και τρία χρόνια. Ερχόμενος αντιμέτωπος με το ανάλγητο κράτος, δεν μπορεί να βρει το δίκαιο του. «Δεν αντέχω άλλο, βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας. Κάντε κάτι».

«Αναγκάζομαι να καταφύγω στην δημοσιοποίηση του προβλήματος μου, διότι δεν βρίσκω άλλο τρόπο επίλυσης του» μας είπε με φωνή γεμάτη απελπισία και απογοήτευση. «Ζω άθλια. Πούλησα πολύτιμα προσωπικά μου αντικείμενα για να επιβιώσω. Ψωμί παίρνω βερεσέ και ζω με δανικά» μας τόνισε. Η διήγηση του είναι συγκλονιστική αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτική για την λειτουργία του Κράτους. Διαβάστε το ιστορικό και θα αντιληφθείτε τι σημαίνει Ελληνική πολιτεία! Τι σημαίνει γραφειοκρατία!Το ιστορικό
Ο μεταταγμένος σιδηροδρομικός Η. Γ.(τα πλήρη στοιχεία του είναι στην διάθεση μας), τοποθετήθηκε στον Ο.Σ.Ε το 1997 με τον Νόμο 1648/86 ως ατόμου με ειδικά προβλήματα. Στην πορεία του εργασιακού του βίου, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να ζητήσει την αλλαγή της ειδικότητας του, η οποία έγινε αποδεκτή μετά από έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας όπου άνηκε. Επίσης έγινε αποδεκτό το αίτημα του από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Ο.Σ.Ε, που παρόλα αυτά ποτέ δεν υλοποίησε την απόφαση του. Το 2011 μετατάσσεται, όπως και πολλοί σιδηροδρομικοί, στο νοσοκομείο Βέροιας.
Πριν την μετάταξή του, περνά από υγειονομική επιτροπή του Ο.Σ.Ε, που αποφαίνεται ότι είναι ικανός για εργασία. Τον Οκτώβριο του 2011 και ενώ εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας, παθαίνει δυσκαμψία στο αριστερό του γόνατο και πραγματοποιεί επέμβαση καθαρισμού με προοπτική να γίνει επέμβαση αρθροπλαστικής.
Από το Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013, κατόπιν αποφάσεων Υγειονομικών Επιτρόπων, βρίσκεται σε αναρρωτικές άδειες. Εκ των υστέρων ενημερώθηκε, ότι κακώς πληρώθηκε από το εργοδότη του όλο αυτό το διάστημα της ανάρρωσης του και ότι έπρεπε να πληρωθεί από τον ασφαλιστικό του φορέα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μισθοδοσία του εντελώς, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν το πώς θα επιβιώσει ο άνθρωπος αυτός.

Του ζητούν επιστροφή χρημάτων! Χάνεται το αρχείο!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, του ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που έλαβε και που φτάνουν το ποσό των 1.011,89 ευρώ. Ο «Γολγοθάς» του μεταταγμένου σιδηροδρομικού, δεν έχει τελειωμό. Απευθύνεται στον ασφαλιστικό του φορέα, το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω όχι μια αλλά τρεις φορές για να δει πότε θα πληρωθεί αλλά εισέπραξε και πάλι υποσχέσεις. Με παρέμβαση συνδικαλιστών αποκαλύπτεται το απίστευτο γεγονός, ότι κατά την μετακόμιση του αρχείου από το ΤΑΠΟΤΕ στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, αυτό χάθηκε!!!

Από επιτροπή σε επιτροπή και από ένσταση σε ένσταση
Το 2012 καταθέτει αίτηση, για να περάσει από την υγειονομική επιτροπή ΚΕΠΑ για την χορήγηση αναπηρικής σύνταξης. Περνά την επιτροπή και τον Δεκέμβριο του 2012 ανακοινώνεται η απόφαση, με την οποία τον χαρακτηρίζει ανίκανο για εργασία στον κλάδο του για δυο χρόνια. Ο ασφαλιστικός του φορέας Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, κάνει ένσταση κατά της απόφασης. Περνά ξανά από υγειονομική επιτροπή τον Απρίλιο του 2013 και πάλι η επιτροπή τον καθιστά ανίκανο για τον κλάδο του με ποσοστό αναπηρίας 56% για τα έτη 2012 -2014. Και πάλι ο ασφαλιστικός του φορέας κάνει ένσταση και ακυρώνει ένα από τα δυο χρόνια. Κατέθεσε νέα αίτηση τον περασμένο Αύγουστο με όλα τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν.

Τα ποσοστά αναπηρίας
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ, τα ποσοστά αναπηρίας του έχουν ως εξής:
Α-Σπονδυλοδεσία (3-5 σπονδύλων) με πόστο 30% Β-Δυσκαμψία αριστερού γονάτου 20% Γ- Διαταραχή άγχους και κατάθλιψης 20%
Κάτω από αυτές συνθήκες η κατάσταση της υγείας του καθημερινά επιδεινώνεται και τα όρια αντοχής του εξαντλούνται. Για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα υποχρεώθηκε να πουλήσει πολύτιμο προσωπικό του αντικείμενο που υποδηλώνει και την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνει.

Να παρέμβουν τα Υπουργεία
Με όσα παραπάνω εξιστορήθηκαν κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων. Πρέπει να δοθεί άμεσα τέλος στο μαρτύριο που βιώνει ο συμπολίτης μας, πριν να είναι αργά!!! Περιμένουμε τις ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων.

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...