Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2013

Η μεταφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε εγκληματική οργάνωση .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

27 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και Νερού

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑρ.πρωτ. 36/2013 – 26/09/2013
    27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και νερό   
Βιέννη, 26 Σεπ, 2013

"Τουρισμός και Νερό : Προστασία του κοινού μας μέλλοντος“ είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του τρέχοντος έτους στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι Naturefriends δηλώνουν τη στήριξη της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων.
Το νερό θα καταναλώνεται, όπου βρίσκονται τουρίστες. Σε όλο τον κόσμο, το 1% του διαθέσιμου νερού καταναλώνεται στον τουριστικό τομέα. Συνολικά μιλώντας, αυτό δεν φαίνεται υπερκατανάλωση? Αλλά σε τοπικό επίπεδο - ειδικά όταν πρόκειται για περιοχές όπου οι υδατικοί πόροι είναι περιορισμένοι, αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη το παράδειγμα της Ζανζιβάρης : Σύμφωνα με έρευνα του TourismConcern, η κατανάλωση νερού σε πολυτελή ξενοδοχεία ανέρχεται σε 3.195 λίτρα ανά δωμάτιο ξενοδοχείου την ημέρα. Ένα μέσο νοικοκυριό στη Ζανζιβάρη χρειάζεται περίπου 93 λίτρα ανά ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη το παράδειγμα της …

Candid Camera Funny 2

Για να μην ξεχάσουμε πως γελάμε.... με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.... 

Για ανάρτηση αξιωματικών στο Διαδίκτυο, η έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο

Εικόνα
Η ανάρτηση φέρεται πως έγινε από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία γινόταν λόγος για κατάλυση του πολιτεύματος. Στη σύσκεψη είχε κληθεί και ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Μία ανάρτηση στο Διαδίκτυο φέρεται να ήταν η αίτια της πραγματοποίησης έκτακτης σύσκεψης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία είχε κληθεί και ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η ανάρτηση φέρεται πως έγινε από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία γινόταν λόγος για κατάλυση του πολιτεύματος. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη και συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Μανώλης Ρασιδάκης και ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Γιώργος Τζαβέλας.
http://www.efsyn.gr/?p=120499
Η ανάρτηση
Το κείμενο της ανάρτησης φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυ…

Στις 27 Σεπτεμβρίου από την Ακρόπολη εκκίνηση του Μαραθώνιου για την Σπάρτη

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τον 31ο αγώνα και είμαστε έτοιμοι για την εκκίνηση στις 7 το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου από την Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο, με τη συμμετοχή 350 αθλητών από 34 χώρες. Συμμετέχουν 39 γυναίκες και 311 άνδρες, Η Ελληνική συμμετοχή είναι εντυπωσιακή, 43 άνδρες και 3 γυναίκες.


Χάρτης Διαδρομής


Διεθνής Ιστορικός Αγώνας Υπεραποστάσεων ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ 246 χλμ

ΑΘΗΝΑΗ πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και η σημαντικότερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας.
Η Αθήνα έφθασε στο απόγειο της δόξας της κατά τον 5ον π.Χ. αιώνα, τον αποκαλούμενο " Χρυσό Αιώνα ", με τον τεράστιο και πρωτοφανή ρόλο που έπαιξε ως δημιουργός ενός μεγάλου πολιτισμού, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην ιδιοφυή πολιτική προσωπικότητα του Περικλή.( 490 - 429 π.Χ. )
Αυτός είναι κατ αρχήν, ο ιδρυτής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο και θαυμάζεται αιώνες ολόκληρους ως την εποχή μας.
Ο Περικλής δώρισε στην ανθρωπότητα ένα θαυμάσιο πολίτευμα που βάση του είναι η ελευθερία και η αν…

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Εικόνα
24.09.2013 07:24

Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που χρησιμοποιούν το Μετρό για της μετακινήσεις τους, σήμερα Τρίτη  αφού ο κεντρικότερος και αυτός που χρησιμοποιεί περισσότερο ο κόσμος, του Συντάγματος θα κατεβάσει ρολά στις 10:30 και θα παραμένει κλειστός μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ο σταθμός του θα κλείσει στις 10:30 το πρωί, λόγω του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και θα ανοίξει ξανά με το τέλος των διαδηλώσεων.
φωτογραφία: fosphotos
___________________
| iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/123124#ixzz2fnijimDD

Οι Έλληνες ψωνίζουν … διαδικτυακά!

Εικόνα
Η οικονομική κρίση που πλήττει τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων φαίνεται πως δεν επηρεάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αντίθετα, φαίνεται πως υπάρχει ραγδαία αύξηση της τάσης για online αγορές στα ρούχα και σε άλλα προϊόντα.
Η έρευνα της Focus Bari για το 4ο Συνέδριο Distance Selling & e- commerce έδειξε ότι το 2012 αυξήθηκαν κατά 19% οι online καταναλωτές έναντι 14% το 2011. 
Σύμφωνα πάλι με τους ερωτηθέντες τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν περαιτέρω είναι τα ξενοδοχεία, τα ρουχα ( ανδρικα ρουχα και γυναικεια ρουχα ), τα είδη σούπερ μάρκετ, τα κινητά και τα παπούτσια. Ειδικότερα, το εμπόριο των ρούχων παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση διαδικτυακά σε αντίθεση με τα φυσικά καταστήματα. Ο Έλληνας καταναλωτής φαίνεται πλέον πως είναι αρκετά εξοικειωμένος με το internet, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει τα ρούχα της επιλογής του διαδικτυακά.
Αυτό το είδος της αγοράς του δίνει τη δυνατότητα να βρει μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα, φορεματα, φούστες και ότι άλλο επιθυμεί σε π…

Νέο ρεκόρ για την ανεργία - Εκτινάχθηκε στο 27,9% τον Ιούνιο

Εικόνα
  Ελληνική Στατιστική Αρχή  (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)   Στο 27,9% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, από 27,6% τον Μάιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ από το 2006 που δίνει μηνιαία στοιχεία η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη που διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Ιούλιο, συνέπεια της εξαετούς ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα.
_________________http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113109468

Καθημερινή εικόνα από την Αθήνα της κρίσης: «Eυκαιρία για να γίνουμε Ευρώπη!!!»

Εικόνα
Καθημερινή εικόνα από την Αθήνα της κρίσης: κλειστά καταστήματα και άστεγοι. Η λιτότητα και οι περικοπές στην κοινωνία, γράφει ο Δ. Χριστόπουλος, συνοδεύονται από λιτότητα και περικοπές στη δημοκρατία
 (ΙCON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=528132