............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κύμα Καύσωνα στην Ελλάδα





Είναι γεγονός πλέον η έντονη ζέστη η οποία σταδιακά θα επισκεφτεί την χώρα μας με υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές θα ανέβει αρκετά η θερμοκρασία ήδη από το Σαββατοκύριακο και θα κορυφωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε κάποιες περιοχές και πάνω από 40οC.
Συγκεκριμένα στην δυτική ηπειρωτική χώρα από την δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι και την δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου αλλά και την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία φαίνεται πως θα έχουμε έντονη ζέση και η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 40-42οC ιδαιίτερα στα νησιά του Ιονίου ,στην Αιτωλοακαρνανία,αλλά και σε περιοχές της Ηλείας-Λακωνίας αλλά και στην Άρτα και γενικότερα την Ήπειρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρα η θερμοκρασία και εκεί θα φτάσει στα επίπεδα των 37-39οC ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα και λίγο παραπάνω .

Πιο δροσιά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,ενώ και στα Δωδεκάνησα θα υπάρχει αρκετή ζέστη.

Kορύφωση της ζέστης την Τρίτη 30/7/2013

Υπολογίστε και 2-3οC πιο ψηλά με βάση αυτές τις θερμοκρασίες που βλέπετε στον χάρτη


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η φωτογραφία της ΝΤΡΟΠΗΣ - Ανεργία 28% – Ανεργία νέων 60% – Φτώχεια 38,5% – Κόκκινα δάνεια 30%



“Προκλητικοί γελούν και πανηγυρίζουν επάνω από τα συντρίμμια μιας χώρας, με τον πόνο του ελληνικού λαού ”

“Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις” λένε. H παραπάνω φωτογραφία του Reuters που κάνει το γύρο του κόσμου μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή αποκαλύπτει την αναλγησία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της λαομίσητης κυβέρνησής του.


Προκλητικοί και ανάλγητοι αυτοί που υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο που προσθέτει κι άλλη δυστυχία στους Έλληνες, που εξαθλιώνει κι άλλο τον λαό, που φέρνει τις απολύσεις, τον πόνο και την δυστυχία αλληλοσυγχαίρονται επειδή προσθέτουν κι άλλη φτώχεια και εξαθλίωση στους Έλληνες.

Ανεργία 28% – Ανεργία νέων 60% – Φτώχεια 38,5%  – Κόκκινα δάνεια 30%
Κι, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Στουρνάρας και τα υπόλοιπα υποκείμενα που ψήφισαν ΝΑΙ στη συνέχιση της καταστροφής γελούν και πανηγυρίζουν επάνω στον ανθρώπινο πόνο.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

periodista.gr

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΝΙΚΗ ΤΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  Κοινωνία  
Μια ρωγμή στους τοίχους της απομόνωσης
* Συγκεντρώνονται χρήματα για την εγγύηση που ορίστηκε



«Δεν θα υπάρχει μαξιλάρι για επόμενο όνειρο» αν δεν αγωνιστούμε πλάι στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, είπε η Ιωάννα Κοντούλη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Τετάρτη η «Δράση Αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά», για να ανακοινώσει απεργία πείνας αλληλεγγύης από δεκάδες πολίτες. Πράγματι, το όνειρο έπαιρνε θάρρος από την αλληλεγγύη μα δεν ημέρευε, το ξημέρωμα της Πέμπτης, μέχρι να μαθευτεί ότι η δίκαιη αίτηση αποφυλάκισης του Κώστα έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών. Δάκρυα χαράς από ανθρώπους που ποτέ δεν γνώρισαν τον Κώστα, αλλά ένας ήταν ο Κώστας για όλους μας, όλες αυτές τις μέρες της απεργίας πείνας και της άδικης και παράνομης παράτασης της προφυλάκισής του.

Παραλογισμός, αδικία, αυταρχισμός, κυνισμός επιστρατεύθηκαν στην περίπτωση του Κ. Σακκά αλλά δεν μπόρεσαν να παραμορφώσουν το δυνατό σήμα που εξέπεμπε το δίκιο και η αγωνιστικότητά του που κινητοποίησαν χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι συντονισμένα ή αυθόρμητα διαρκώς δημοσιοποιούσαν με αγωνία την υπόθεση στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Ακόμα και αρθρογράφοι εφημερίδων που συνήθως προκλητικά στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές υπέκυψαν στο βάρος του δίκιου και πήραν θέση.
Ωστόσο, το κράτος δεν θέλησε να αποποιηθεί οριστικά του κυνισμού και της αδικίας και όρισε αυστηρούς όρους για την αποφυλάκιση του Κ. Σακκά. Τριάντα χιλιάδες ευρώ χρειάζεται να καταθέσει η οικογένειά του ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του, κοντά στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, που αντικατέστησαν την προφυλάκιση. Η παράθεση χρησιμεύει στη σύγκριση με προηγούμενες υποθέσεις όπου και το ποσό της χρηματικής εγγύησης και οι όροι, αλλά και το διάστημα της προφυλάκισης βέβαια, κινούνται σε άλλη κλίμακα. Επιπλέον, η απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του αποτελεί ιδιαίτερα επαχθή όρο, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του στις φυλακές Κορυδαλλού και αποκλεισμοί στην επικοινωνία μπορούν να στοιχειοθετήσουν ένσταση για κατάργηση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη.
Μπορεί, λοιπόν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να βλέπει στην όψιμη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών «μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Κ. Σακκά», αλλά ας μην αφήσουμε να ξεχαστεί ότι είναι μια νίκη εκείνου του σπάνιου είδους ελευθερίας, που ζει πίσω από κάγκελα και μέσα σε σκοτεινά και παγωμένα δωμάτια απομόνωσης, εκείνου του πολύτιμου χαρακτηριστικού του ανθρώπινου πολιτισμού, της αλληλεγγύης.
Αυτήν την αλληλεγγύη χρειάζεται να κρατήσουμε σε επαγρύπνηση και να την σηκώσουμε λίγο ψηλότερα στην περίπτωση του Κ. Σακκά. Το ποσό για τη χρηματική εγγύηση δεν είναι δεδομένο, αν όλες και όλοι δεν συμμετέχουμε ώστε να συγκεντρωθεί. Ήδη συγκεντρώνονται χρήματα από συλλογικότητες, ενώ στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*Βοξ, στην πλατεία Εξαρχείων, υπάρχει κουτί ενίσχυσης.
Στις μέρες που τίποτα δεν είναι βέβαιο και δεδομένο, το ύστατο όπλο διεκδίκησης και διαμαρτυρίας, η απεργία πείνας, υιοθετήθηκε από δεκάδες ανθρώπους, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε ό,τι μας έχει οδηγήσει μέσα σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, που ο Κώστας Σακκάς είναι στη φυλακή, να έχουμε το κεφάλι χαμηλά, υιοθετήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας» όπως δήλωσε η Μάνια Παπαδημητρίου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Δράσης Αλληλεγγύης.
Νικήσαμε κι εμείς, λοιπόν, ας το πιστέψουμε, για να πάρουμε δύναμη για τον επόμενο αγώνα. Εμείς, δηλαδή, αυτοί που υπερασπίζονται τη ζωή, την ελευθερία, τη δημοκρατία με ασπίδα την αλληλεγγύη.


______________________

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Πεινάνε στην Κάλυμνο - Ανθρωπιστική κρίση στα ακριτικά νησιά που αδειάζουν

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο, πάνω από 4.000 κάτοικοι της Καλύμνου έχουν μεταναστεύσει τους τελευταίους μήνες σε Αμερική και Αυστραλία.


«Υπάρχουν Καλύμνιοι για τους οποίους το κρέας και τα μπισκότα είναι χρυσός». Με αυτήν την χαρακτηριστική φράση, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος περιέγραψε την ανθρωπιστική κρίση που επικρατεί στο νησί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.
Ο Μητροπολίτης, που είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κ. Δήμτσα, σημείωσε πως οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών αισθάνονται αποκομμένοι και ξεχασμένοι.
Ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης, ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το νησί, μεταφέροντας δυο τόνους τρόφιμα και σημαντική ποσότητα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.
Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο, πάνω από 4.000 κάτοικοι της Καλύμνου έχουν μεταναστεύσει τους τελευταίους μήνες σε Αμερική και Αυστραλία.
Ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος που περιέγραψε με μελανά γράμματα τα προβλήματα των ακριτών τόνισε χαρακτηριστικά πως «στην περιοχή αναβιώνουν προβλήματα της δεκαετίας του 50».
Η ανεργία στο νησί ξεπερνά το 33%. Δηλαδή τουλάχιστον ένας στους τρεις είναι άνεργος.


Διαβάστε περισσότερα στο Dogma.gr

__________________

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση του «δώστα όλα» στην τρόικα και «πάρτα όλα» από τους πολίτες


Για πανικόβλητη κυβέρνηση που τα δίνει όλα στην τρόικα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του με αφορμή τις μετακινήσεις των υπαλλήλων στη Δημοτική Αστυνομία.

«Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει να δημιουργεί “μαύρες τρύπες“ όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

“Μαύρη τρύπα“ στους προϋπολογισμούς, "μαύρη τρύπα" στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα "μαύρη τρύπα" στη Δημοτική Αστυνομία. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να πει «σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;»
«Η κυβέρνηση του "δώστα όλα" στην τρόικα και "πάρτα όλα" από την κοινωνία και τους θεσμούς της, θυμάται την αποκέντρωση, στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Πρέπει άμεσα να ανατραπεί δημοκρατικά, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...