............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ο Παπανδρέου


Την ώρα που μιλούσε για διεφθαρμένους και φοροφυγάδες Έλληνες, μοίραζε εκατομμύρια χωρίς παραστατικά!
Αρνούνται να τον στηρίξουν ακόμα και οι δικοί του.
Δεν διαψεύδεται η αποκάλυψη για το πόρισμα των ορκωτών – ψελλίζουν διαρροές περί “οργής” για να κρύψουν τον τρόμο.
Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες. Τα... 100 εκατομμύρια που διακινήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι χρήμα κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης αλλά δημόσιο χρήμα.
Διακεκριμένοι εισαγγελείς συμφωνούν ότι σε οποιαδήποτε κρατική δομή να συνέβαινε κάτι παρόμοιο, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είχαν οδηγηθεί σιδεροδέσμιοι στις φυλακές.
Αυτό όμως που έχει εξοργίσει το δικαστικό σώμα είναι τα “χαρτάκια” με τις δαπάνες που έφεραν την υπογραφή του! “Ο άνθρωπος που μας ανάγκασε να δικάζουμε τίμιους μεροκαματιάρηδες για χρέη, συνέβαλλε άμεσα σε μία κολοσσιαία υπόθεση φοροδιαφυγής!”
“Δεν θα τολμήσει κανείς να βάλει φάκελλο στο αρχείο, θα τον συντρίψουμε εμείς οι ίδιοι” συμπληρώνουν.
Και είναι απολύτως λογικό. Αυτός ο άνθρωπος την ώρα που τολμούσε να μιλά για διαφθορά, που αποκαλούσε τους Έλληνες “φοροφυγάδες”, έκανε πάρτι εκατομμυρίων μαζί με τους λεγόμενους “κηπουρούς” σκορπίζοντας δημόσιο χρήμα. Ήδη το πρώτο χτύπημα στον Αθανασάκη είναι ενδεικτικό: 
“Φέρε πίσω τα 300.000″ λέγεται πως ήταν το τελεσίγραφο που έλαβε. Ο ένας μετά τον άλλον που κάποτε έσπευδαν για να μπουν στον “στενό κύκλο” της αθλιότητας, τώρα πανικόβλητοι διαχωρίζουν την θέση τους. “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Τα πάντα περνούσαν από τον πρόεδρο”.
Ο νόμος περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος είναι εκεί και δεν αναιρείται από καμία ασυλία.

_______________________
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013
olympia.gr

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γιατί αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας

Άλλο ένα θύμα του Μνημονίου προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων.... με την συμβολή και ευγενική Χορηγία των Τραπεζών, εισπρακτικών εταιριών, και λοιπών ανθρωποφάγων μηχανισμών που συνθλίβουν τον πολίτη σήμερα.... (σύνταξη εν Αθήναις).


Ο 61χρονος επιχειρηματίας Κώστας Κόγιας βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Ν. Ιωνία Βόλου από τη σύζυγο του.
Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και των Περιπτερούχων Μαγνησίας Κώστας Κόγιας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Ν. Ιωνία από τη σύζυγο του.
Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος 61χρονος, γνωστός για τους αγώνες του για την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γενικότερα, αλλά και του κλάδου του ειδικότερα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και οικονομικά , που ως φαίνεται τον οδήγησαν στην πράξη αυτή.



____________________

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σινεμά online: Ταξισυνειδησία: Η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού

Σινεμά online: Ταξισυνειδησία: Η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικ...: από τη «New Star» (TRAILER) Από τις 18 Απρίλη στους κινηματογράφους «TITANIA CINEMAX» και «ΖΕΦΥΡΟΣ» ΄Ε να ιστορικό ντοκιμαντέρ...

Εφημερίδα online: Η άδεια κάνει το θέατρο ή το θέατρο κάνει την άδει...

Εφημερίδα online: Η άδεια κάνει το θέατρο ή το θέατρο κάνει την άδει...:     Έρευνα για την πρόσφατη κοινοποίηση σφράγισης των θεάτρων   Π ριν από λίγο καιρό τριάντα έξι ιδιοκτήτες θεάτρων και πολυ...

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

“Οι τράπεζες δεν ανήκουν στην τρόικα. Ούτε σε παρέες…”


Η ψύχραιμη φωνή του Γιάννη Δραγασάκη αποτέλεσε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ανάχωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην “φοβίσει” η Κουμουνδούρου τμήματα της ελληνικής κοινωνίας κρίσιμα για την έκβαση κάθε εκλογικού αποτελέσματος, με το βλέμμα πλέον στις αναμετρήσεις που έρχονται.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που είχε ηττηθεί οριακά από την Αλέκα Παπαρήγα στη μάχη για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ και τη διαδοχή του Χαρίλαου Φλωράκη, πριν από περίπου 20 χρόνια εμφανίζεται όλο και συχνότερα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, την οποία παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει λοιπόν σημασία να παρακολουθεί κανείς τη ρητορική την οποία αναπτύσσει ο Γιάννης Δραγασάκης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τη σημερινή συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, μέσω της οποίας ασκεί σκληρή κριτική για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και αφήνει σαφείς αιχμές.
“Η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να γίνει από πέρυσι, μαζί με το PSI. Τότε κάποιοι την εμπόδισαν. Οι τράπεζες δεν ανήκουν στην τρόικα. Ούτε σε παρέες”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για συμφέροντα γύρω από τον τραπεζικό τομέα.
Ο Γιάννης Δραγασάκης διατύπωσε ακόμη την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη με το σημερινό μοντέλο λειτουργίας, και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη ζώνη του κοινού νομίσματος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον προβληματισμό και τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το εθνικό νόμισμα, στο περιθώριο της συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή.


________________________
REPORTER | 07.04.2013

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου




«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης».
Τα παραπάνω επεσήμανε σε δηλώσεις του από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΤΑ και την 110 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Πολεμική Μοίρα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς ανά την χώρα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
« Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο A. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το «ναι» σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτικής της χώρας».
Εξάλλου, αναφερόμενος στα προβλήματα των ένστολων, ο A. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές των μισθών ενώ στοχεύει και σε ουσιαστικό ανασχεδιασμό του μοντέλου δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο κόστος λειτουργίας αλλά την ίδια αποτελεσματικότητα. Εξήρε δε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται.



_____________________
REPORTER | 04.04.2013

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η Αθήνα με τα μάτια του Γούντι Άλεν


Η Αθήνα με τα μάτια του Γούντι Άλεν   

03-04-2013 23:11
Ενώ τίποτα στην Αθήνα δεν φαίνεται να μπορεί να φέρει αισιόδοξα μηνύματα, μια διαφορετική ματιά μπορεί μάλλον να δει την Αθήνα αλλιώς. Τι καλό μπορεί να φέρει η κρίση; Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Γούντι Άλεν για την επόμενη ταινία του!

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο ταινιών του στην Ευρώπη και τις ιστορικότερες ευρωπαϊκές πόλεις, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός σκηνοθέτης έρχεται στην Αθήνα για την επόμενη ταινία του. Μετά το «Βίκυ, Χριστίνα, Μπαρτσελόνα», το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Από την Ρώμη με αγάπη» ο Γούντι Άλενπρόκειται να κινηματογραφήσει την Αθήνα της κρίσης και του Μνημονίου σε μια ταινία που σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, θα έχει τον τίτλο Athens by Night.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει για πρώτη φορά ένας μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας, ο Πόλ Οστερ και η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, κάτω από το Ακρόπολη και γράφει ένα μυθιστόρημα για την κρίση στην Ελλάδα.

Πιθανότατα το ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πίτ, ενώ στο ρόλο της Ελληνίδας ερωμένης του θα δούμε μάλλον την Πενέλοπε Κρούζ. Μια ομάδα συνεργατών του Γούντι Άλεν, βρίσκεται ήδη με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα για γυρίσματα ενώ ο Γούντι Άλεν πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα τον Μάιο οπότε θα αρχίσουν και τα γυρίσματα της ταινίας που πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλη Σεπτεμβρίου.

Η ταινία του Γούντι Άλεν για την Αθήνα είναι ένα πραγματικό δώρο για τηνΑθήνα αλλά και τους πολύπαθους Αθηναίους που έχουν τόση ανάγκη να δουν την πόλη τους με άλλα μάτια και, ποιος ξέρει, ίσως την αγαπήσουν από την αρχή. 

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...