Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το περήφανο «όχι» ανοίγει δρόμο διαπραγμάτευσης

Εικόνα
«Μετά το περήφανο όχι της κυπριακής Βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου σχετικά με το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Βάλλοντας κατά της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «η σημερινή απόφαση της κυπριακής Βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας».

________________REPORTER |  19.03.2013

Λαφαζάνης: Η απόφαση για την Κύπρο οδηγεί σε οικονομικό όλεθρο

Εικόνα


Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο, σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο, μετά την απόφαση του Eurogroup, εκφράζει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφανάνης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Π. Λαφαζάνης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «η κατάπτυστη και νεοαποικιακή απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία ελήφθη με την πολιτικά εγκληματική συμφωνία των κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά και Νίκου Αναστασιάδη, αν εφαρμοσθεί, θα εξωθήσει την Κύπρο στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, θα έχει οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να συντείνει με την πάροδο του χρόνου και σε πολύ επώδυνες εθνικές εξελίξεις». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπεύθυνη για την κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική λεηλασία της χώρας μας, «δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει «στο λαιμό της» κ…

Τηλέ-γραφος: Λιλλήκας: Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί για την λεη...

Τηλέ-γραφος: Λιλλήκας: Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί για την λεη...: Ν έα, σκληρή δήλωση για τις εξελίξεις στην Κύπρο από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησ...

Η Κύπρος ψηφίζει και αποφασίζει

Εικόνα
Μετά και το χθεσινοβραδινό δραματικό διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη, η Κυπριακή Βουλή καλείται σήμερα, στην απογευματινή συνεδρίασή της, να αποφασίσει υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου για το “κούρεμα” των καταθέσεων, που προέκυψε ως προαπαιτούμενο από την πλευρά του Eurogroup, για να προχωρήσει η συμφωνία διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.
Το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης θα ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησής του να εγκρίνουν και να στηρίξουν το νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει άτυπη συνάντηση με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.00 το απόγευμα, ενώ πιθανολογείται ότι θα προηγηθεί σύσκεψη εκπροσώπων των κομμάτων, ή ακόμη και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

____________________REPORTER | 18.03.2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Σοβαρή αναστάτωση για καταθέτες


ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σάββατο 16/3/2013

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε. Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονές τους αντιδράσεις.
___________________________
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
16/03/2013 - 11:27