................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

H υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάρθα Τσαρτσίδου, φέρεται να είναι από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
Η κουμπάρα με τα... μπλε

Μια 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του κυκλώματος με τους «λευκούς γάμους», στο οποίο εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου.Η Μάρθα Τσαρτσίδου, που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006-2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα άλλα δύο είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, η Μ.Κ., και ο 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Στ. Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του «κοριού», που για μια ακόμη φορά βοήθησε σημαντικά στην εξάρθρωση ενός μεγάλου εγκληματικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα... σκαριά άλλοι 78.
Η «ταρίφα» από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ, ενώ «γαμπροί» και «νύφες» ήταν άτομα με οικονομικά προβλήματα ή τοξικομανείς που εισέπρατταν 500-1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν ταξίδευαν στο εξωτερικό για να γίνει εκεί η τελετή.H υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Μ. Τσαρτσίδου, φέρεται να είναι από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα, μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, ενώ η Μ. Τσαρτσίδου χρησιμοποιούσε τη διπλή της ιδιότητα, αυτή της μεταφράστριας-μεσίτριας αλλά και του κομματικού στελέχους που είχε προσβάσεις σε περιφέρεια και δήμους.
Οπως δήλωσε ο διευθυντής Ασφάλειας, ταξίαρχος, Αθηναγόρας Παζαρλής, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2010 και μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τα μέλη της αποκόμισαν από 68 εικονικούς γάμους 230.000 ευρώ και σχεδίαζαν άμεσα άλλους 78, που θα τους απέφεραν άλλα 300.000 ευρώ.Το ξήλωμα του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία πατέρα τοξικομανούς που, «παντρεύτηκε» Γεωργιανό για να πάρει 800 ευρώ και να εξασφαλίσει τις δόσεις της
Οι συλλήψεις έγιναν σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση και μεταξύ των συλληφθέντων είναι -εκτός από τα τρία ηγετικά στελέχη- ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ένας υπάλληλος του Δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ αναζητούνται 5 άτομα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Γάμοι... αλά ελληνικά
Πώς εντόπιζαν «γαμπρούς» και «νύφες»
Το κύκλωμα των «λευκών» γάμων συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010 και φέρεται να έχει αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Οι τρεις «εγκέφαλοι» εντόπιζαν Γεωργιανούς που έρχονταν στη χώρα μας και τους κατηύθυναν στο να υποβάλουν αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες. Μάλιστα, αναζητούσαν Γεωργιανούς σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, όπου επίσης έψαχναν για «γαμπρούς» και «νύφες».
Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, οι Γεωργιανοί έπαιρναν δελτίο αιτούντος ασύλου (ροζ κάρτα), το οποίο νομιμοποιούσε την προσωρινή τους παραμονή. Τότε γινόταν η έρευνα για τους «γαμπρούς» και τις «νύφες», Ελληνες όλοι, οι οποίοι έναντι αμοιβής σύναπταν τους «λευκούς» γάμους.
Η 40χρονη Γεωργιανή αναλάμβανε την ανεύρεση των αλλοδαπών, ενώ ο 36χρονος δικηγόρος και η 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι «σύζυγοι» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν συναντήθηκαν ποτέ, δεν ήξεραν καν ο ένας τα στοιχεία του άλλου.

Καταγγελία 
Πώς... «σχόλασαν» τον γάμο
Ενας ηλικιωμένος από τις Κρηνίδες Καβάλας κατήγγειλε στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 πως η κόρη του, που είναι τοξικομανής, «παντρεύτηκε» με Γεωργιανό, τον οποίο ποτέ δεν είδε, μόνο και μόνο για να πάρει 800 ευρώ και να εξασφαλίσει τις δόσεις της.
Οι αρχές ασφαλείας κινήθηκαν για τέσσερις μήνες με άκρα μυστικότητα και από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε χρήση τον «κοριό», καταγράφοντας συνομιλίες των υπόπτων.
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν «εκδώσει» κανονικό τιμοκατάλογο για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Ετσι για κάθε γάμο που γινόταν επί ελληνικού εδάφους εισέπρατταν 4.500 ευρώ, ενώ όταν ο γάμος τελούνταν στη Γεωργία, η «ταρίφα» ανέβαινε στις 7.000 ευρώ.
Την απόκτηση δελτίου αιτούντος ασύλου χρέωναν 700-1.000 ευρώ, την έκδοση άδειας παραμονής 4.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο αλλοδαπός ή η αλλοδαπή είχαν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα βίζα, το ποσό μειωνόταν στις 3.500 ευρώ.
Προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική τους δράση, τα μέλη της οργάνωσης και οι συνεργοί τους πλαστογραφούσαν έγγραφα, μετέφραζαν πλαστά δικαιολογητικά και χρησιμοποιούσαν κάθε δυνατό μέσο για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό όλων όσοι αναζητούνται, αλλά και τυχόν άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στο κύκλωμα.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63771555

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίο με θέμα: "Η πολιτική και ηθική φιλοσοφία του Ζακ Ντερριντά", 24-6/1

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Σας στέλνω το πρόγραμμα του συνεδρίου "Η πολιτική και ηθική σκέψη του Ζακ Ντεριντά" που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από την Πέμπτη 24/1 έως το Σάββατο 26/1.
Σας ευχαριστώ
Μάκης Κακολύρης

~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
JACQUES DERRIDA
24-26.01.2013
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνει συνέδριο με αντικείμενο την ηθική και πολιτική σκέψη του Ζακ Ντερριντά, από Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 έως Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Αμφιθέατρο «Αργυριάδη» (Νέο Αμφιθέατρο) του Κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 40 ομιλητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία (φιλοσοφία, πολιτική θεωρία, ψυχανάλυση, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, κ.λπ), καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών που άπτονται της ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Ζακ Ντερριντά όπως, δημοκρατία, δίκαιο, φιλοξενία, δώρο, συγχώρεση, δικαιοσύνη, απόφαση, ευθύνη, ηθική και ζώα, κ.λπ.
Την Παρασκευή 25/1, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, 19.00-22.00, οργανώνονται δύο στρογγυλές τράπεζες με θέμα «Σκεπτόμενοι την κρίση μέσω του Ζακ Ντερριντά», στις οποίες θα συμμετέχουν τέσσερις επιφανείς γάλλοι φιλόσοφοι, ο Michel Deguy, ποιητής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 8, ο Marc Crépon, δ/ντής του Τμήματος Φιλοσοφίας της École Normale Supérieure, o Charles Ramond, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris 8 και ο Pierre-Yves Quiviger, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Νίκαιας. Οι παρεμβάσεις των γάλλων προσκεκλημένων θα σχολιαστούν από δύο Έλληνες φιλοσόφους. Οι καθηγητές Michel Deguy, Marc Crepon και CharlesRamond θα μιλήσουν επίσης το πρωί του Σαββάτου στο Κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και για τις δύο εκδηλώσεις θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.
Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από προβολή του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Τα μονοπάτια της σκέψης: Jacques Derrida» καθώς και με έργα των εικαστικών Γεωργίας Σαγρή και Πέγκυς Κλιάφα σε επιμέλεια Σωζήτας Γκουντούνα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στη δ/νση: http://www.ppp.uoa.gr/, www.iga.gr,
& http://derridaconferenceathensuniversity.wordpress.com


Πληροφορίες:
Γεράσιμος Κακολύρης
Λέκτορας φιλοσοφίας,
gkakoliris@ppp.uoa.gr
ΤΗΛ. 210-3468701

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Ερυθρά συνωμοσία


Του Βασίλη Μουλόπουλου

H κατάσταση σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πλέον αφόρητη. Καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις. Πού πηγαίνουμε ως έθνος αφού μας εγκαλούν για τα σπίτια μας, τα σκάφη μας, τα μαύρα μας, τις μίζες μας που έχουμε μεταφέρει σε οφσόρ; Και κλείνουν και τους δρόμους, οι λιγδιάρηδες, απαιτώντας δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, δικαιοσύνη. Λες και τα κληρονομήσανε από τους πατεράδες τους και από τις μανάδες τους οι ρέμπελοι.

Και από πάνω έχεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θέλει να καταργήσει το κύκλωμα της διαπλοκής. Και εμείς τι θα γίνουμε, κλέφτες; Σε αυτό θέλουν να μας αναγκάσουν τα αναρχοκουμμούνια;

Έχουν δίκιο αυτοί στο Mega του κ. Μπόμπολα. Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει σχέδιο. Είναι ολοφάνερο ότι τα κατεστημένα συμφέροντα, οι συντεχνίες, οι προνομιούχες ομάδες, τα πανίσχυρα λόμπι (όπως αυτό των σκουπιδιάρηδων) προσπαθούν να ανακόψουν το μεγάλο άλμα της χώρας προς τα εμπρός που επιχειρεί η Δεξιοαριστεροκεντρώα κυβέρνησή μας (ο θεός να κόβει μέρες από τον Τσίπρα και να δίνει χρόνια στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη).

Είναι μια κόκκινη συνωμοσία αναρχοαυτόνομων, παλαιοκομμουνιστών, ομοφυλόφιλων, γκεβαριστών, ναρκομανών, συνδικαλιστών, μπαχαλάκηδων. Πρέπει το κράτος να δείξει πυγμή.

Ce n΄est pas possible, όπως θα αναφωνούσαν και οι εξαίρετοι δημοσιογράφοι των δελτών. Τσακίστε τους!

Στις αρχές της τρίτης χιλιετίας, η απεργία, η διαδήλωση, η αντίθεση, η ανυπακοή, η αντίσταση στο κυρίαρχο μοντέλο της οικονομίας της καταστροφής και της κοινωνικής εξαθλίωσης βρίσκεται στα όρια της παρανομίας, όπως και πριν από 100 χρόνια.

Αυτό που ανησυχεί τους διαμορφωτές της πολιτικά ορθής σκέψης, τους πολιτικούς της Δεξιάς και της μεταΑριστεράς της ευθύνης και την υγιή τάξη των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών δεν είναι το γιατί πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα ρήξης κοινωνικών ομάδων με την κυβέρνηση, αλλά το πώς αυτά τα μέτωπα εκδηλώνονται. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν δίκιο ή άδικο οι απεργοί, αρκεί να μην το διεκδικούν.

Ο Μαρξ πέθανε, αλλά η κλινική διάγνωση του μαρξισμού για τον καπιταλισμό, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση των μεταμοντέρνων πολιτικών και πολιτικών αναλυτών, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη. Η Ιστορία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά εκδικείται τους επίδοξους νεκροθάφτες της, επιμένοντας να είναι «η ιστορία της πάλης των τάξεων». Ο εξορκισμός της αντιπαράθεσης δεν εξάλειψε τις κοινωνικές αντιθέσεις. Και θα συνιστούσα στους πολιτικούς μας να ξαναδιαβάσουν το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για να κατανοήσουν την οργή, τους φόβους, τα αισθήματα απόγνωσης που κυριεύουν τους πολίτες τους. Τη «θανατηφόρα ασθένεια» που εξαπλώνεται στις κοινωνίες τις οποίες οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού θρυμματίζουν και περιθωριοποιούν.

*εφημερίδα Η ΑΥΓΗ
___________________________

ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: Όλι Ρεν: Η κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις π...

ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: Όλι Ρεν: Η κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις π...: Σε μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό του 2012 προχώρησε η κυβέ...

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...