Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2013

H υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάρθα Τσαρτσίδου, φέρεται να είναι από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης

Εικόνα
«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
Η κουμπάρα με τα... μπλε

Μια 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του κυκλώματος με τους «λευκούς γάμους», στο οποίο εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου.Η Μάρθα Τσαρτσίδου, που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006-2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα άλλα δύο είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, η Μ.Κ., και ο 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Στ. Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του «κοριού», που για μια ακόμη φορά βοήθησε σημαντικά στη…

Συνεδρίο με θέμα: "Η πολιτική και ηθική φιλοσοφία του Ζακ Ντερριντά", 24-6/1

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Σας στέλνω το πρόγραμμα του συνεδρίου "Η πολιτική και ηθική σκέψη του Ζακ Ντεριντά" που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από την Πέμπτη 24/1 έως το Σάββατο 26/1.
Σας ευχαριστώ Μάκης Κακολύρης
~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥJACQUES DERRIDA 24-26.01.2013 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνει συνέδριο με αντικείμενο την ηθική και πολιτική σκέψη του Ζακ Ντερριντά, από Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 έως Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Αμφιθέατρο «Αργυριάδη» (Νέο Αμφιθέατρο) του Κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 40 ομιλητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία (φιλοσοφία, πολιτική θεωρία, ψυχανάλυση, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, κ.λπ), κα…

Ερυθρά συνωμοσία

Εικόνα
Του Βασίλη Μουλόπουλου
H κατάσταση σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πλέον αφόρητη. Καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις. Πού πηγαίνουμε ως έθνος αφού μας εγκαλούν για τα σπίτια μας, τα σκάφη μας, τα μαύρα μας, τις μίζες μας που έχουμε μεταφέρει σε οφσόρ; Και κλείνουν και τους δρόμους, οι λιγδιάρηδες, απαιτώντας δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, δικαιοσύνη. Λες και τα κληρονομήσανε από τους πατεράδες τους και από τις μανάδες τους οι ρέμπελοι.
Και από πάνω έχεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θέλει να καταργήσει το κύκλωμα της διαπλοκής. Και εμείς τι θα γίνουμε, κλέφτες; Σε αυτό θέλουν να μας αναγκάσουν τα αναρχοκουμμούνια;
Έχουν δίκιο αυτοί στο Mega του κ. Μπόμπολα. Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει σχέδιο. Είναι ολοφάνερο ότι τα κατεστημένα συμφέροντα, οι συντεχνίες, οι προνομιούχες ομάδες, τα πανίσχυρα λόμπι (όπως αυτό των σκουπιδιάρηδων) προσπαθούν να ανακόψουν το μεγάλο άλμα της χώρας προς τα εμπρός που επιχειρεί η Δεξιοαριστεροκεντρώα κυβέρνησή μας (ο θεός να κόβει μέρες από τον Τσίπρα και να δίνει χρ…

ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: Όλι Ρεν: Η κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις π...

ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: Όλι Ρεν: Η κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις π...: Σε μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό του 2012 προχώρησε η κυβέ...

Μανώλης Γλέζος: Πού ήταν η η ΝΔ όταν με ψέκαζαν με δακρυγόνα;

Εικόνα
Ο Μανώλης Γλέζος απάντησε από το βήμα της Βουλής σε όσα ακολούθησαν των δηλώσεών του για παρακρατικές οργανώσεις πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ημερών.
“Επειδή από το πρωί έχουν ειπωθεί πολλά γι` αυτό το θέμα, θα ήθελα να τοποθετηθώ. Το θέμα είναι πως δεν έχετε επιχειρήματα για να αποδείξετε το αντίθετο όσων είπα”.
Επίσης, για το θέμα της βίας, είπε και την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: “Πού ήταν η Νέα Δημοκρατία, όταν ο Πάγκαλος είπε ότι με ψέκασαν με δακρυγόνα οι Αστυνομικοί, επειδή χτύπησαν τον φρουρό στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ποια ανακοίνωση έβγαλε η ΝΔ για το θέμα”, τόνισε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε:
“Είπαν μετά ότι θα γίνει ΕΔΕ. Πού είναι το πόρισμα της ΕΔΕ;”
Στη συνέχεια μίλησε για την ενοχοποίηση της Αριστεράς: “Υπάρχουν και ορισμένα όρια. Δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε συνεχώς την Αριστερά σαν να είναι ένοχη.
Φοβάστε ότι θα έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλετε να το αποτρέψετε. Δικαιούστε να λέτε ψέματα, αλλά δεν δικαιούστε να μας θεωρείτε ενόχους. Ένοχοι είσαστε…

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος...έμεινε από καύσιμα στη Γερμανία! 5000 χρέος...

Εικόνα
Λίγο έλειψε να μείνει καθηλωμένο στη Γερμανία το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική αποστολή. Το απρόοπτο προέκυψε κατά τη διαδικασία ανεφοδιασμού με καύσιμα για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.
Όπως γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η προμηθεύτρια εταιρεία αρνήθηκε να εξυπηρετήσει, επικαλούμενη ότι υπάρχει ένα ανεξόφλητο χρέος. Με άλλα λόγια, δεν είχε πληρωθεί η «δόση» και δεν έγινε αποδεκτή η λεγόμενη «κάρτα καυσίμων», που χρησιμοποιείται στα ταξίδια στο εξωτερικό.
Οι πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι το κονδύλι ήταν διαθέσιμο, ωστόσο η πληρωμή φέρεται ότι είχε «μπλοκάρει» κατά τον έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οπως και να 'χει, πάντως, μια εναλλακτική λύση βρέθηκε αμέσως και χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια... πολιτική παρέμβαση. Η εμπλοκή προέκυψε για 5.000 ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση Σαμαρά σχεδίαζε την πώληση των VIP αεροσκαφών σε μια προσπάθεια περιστολής δαπανών. Οι VIP πτήσεις, πάντως, συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα. Για…

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Πάρνηθα

Εικόνα
Τι θερμοκρασία θα έχει την ώρα της κατάδυσης του σταυρού σε όλη την Ελλάδα και τι θερμο-κρασία θα έχουν τα νερά.Αναλυτική πρόγνωση από σήμερα εως και τα Θεοφάνεια απο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. 

Θα χαλάσει ο καιρός....
Πιο αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με λίγες βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και κυρίως από τα βόρειοανατολικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, τις νυχτερινές ώρες ακόμη και σε υψόμετρο από 600 και 500 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη δυτική κυρίως χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές περιμένουμε πύκνωση των νεφώσεων μέσα στη νύχτα προς την Κυριακή με παροδικές νεφώσεις και χιόνια στα ορεινά ακόμη και σε  περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, θα ενισχυθού…