............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίο με θέμα: "Η πολιτική και ηθική φιλοσοφία του Ζακ Ντερριντά", 24-6/1

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Σας στέλνω το πρόγραμμα του συνεδρίου "Η πολιτική και ηθική σκέψη του Ζακ Ντεριντά" που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από την Πέμπτη 24/1 έως το Σάββατο 26/1.
Σας ευχαριστώ
Μάκης Κακολύρης

~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
JACQUES DERRIDA
24-26.01.2013
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνει συνέδριο με αντικείμενο την ηθική και πολιτική σκέψη του Ζακ Ντερριντά, από Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 έως Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Αμφιθέατρο «Αργυριάδη» (Νέο Αμφιθέατρο) του Κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 40 ομιλητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία (φιλοσοφία, πολιτική θεωρία, ψυχανάλυση, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, κ.λπ), καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών που άπτονται της ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Ζακ Ντερριντά όπως, δημοκρατία, δίκαιο, φιλοξενία, δώρο, συγχώρεση, δικαιοσύνη, απόφαση, ευθύνη, ηθική και ζώα, κ.λπ.
Την Παρασκευή 25/1, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, 19.00-22.00, οργανώνονται δύο στρογγυλές τράπεζες με θέμα «Σκεπτόμενοι την κρίση μέσω του Ζακ Ντερριντά», στις οποίες θα συμμετέχουν τέσσερις επιφανείς γάλλοι φιλόσοφοι, ο Michel Deguy, ποιητής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 8, ο Marc Crépon, δ/ντής του Τμήματος Φιλοσοφίας της École Normale Supérieure, o Charles Ramond, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris 8 και ο Pierre-Yves Quiviger, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Νίκαιας. Οι παρεμβάσεις των γάλλων προσκεκλημένων θα σχολιαστούν από δύο Έλληνες φιλοσόφους. Οι καθηγητές Michel Deguy, Marc Crepon και CharlesRamond θα μιλήσουν επίσης το πρωί του Σαββάτου στο Κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και για τις δύο εκδηλώσεις θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.
Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από προβολή του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Τα μονοπάτια της σκέψης: Jacques Derrida» καθώς και με έργα των εικαστικών Γεωργίας Σαγρή και Πέγκυς Κλιάφα σε επιμέλεια Σωζήτας Γκουντούνα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στη δ/νση: http://www.ppp.uoa.gr/, www.iga.gr,
& http://derridaconferenceathensuniversity.wordpress.com


Πληροφορίες:
Γεράσιμος Κακολύρης
Λέκτορας φιλοσοφίας,
gkakoliris@ppp.uoa.gr
ΤΗΛ. 210-3468701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...