................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Θρήνος στο χωριό Μεσορόπη της Καβάλας, από το τραγικό θάνατο τριών παιδιών ηλικίας πέντε, επτά και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα μετά από φωτιά που ξέσπασε στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους


ΕΙΔΗΣΕΙΣ*

Η συνήθεια αγάπης προς τους παππούδες μετατράπηκε σε τραγωδία στην πολύτεκνη οικογένεια από την Καβάλα...
με κύρια ευθύνη -όπως επεσήμανε μάρτυρας της τραγωδίας - της ανεύθυνης πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης με την αναίτια αύξηση φόρου  του πετρελαίου σε μια πτωχευμένη κοινωνία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι 
φέτος για να ζεσταθούν έβαλαν ξυλόσομπα που στάθηκε η αιτία να πιάσει φωτιά το σπίτι και να καούν στον ύπνο τους τα τρία αγγελούδια της άτυχης πολύτεκνης οικογένειας, ενώ μέχρι πέρυσι η εν λόγω οικογένεια χρησιμοποιούσε καλοριφέρ. 
Εν ΑθήναιςΚαβάλα: (Αγγελιοφόρος)

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της τοπικής κοινότητας Μεσορόπης του Δήμου Παγγαίου, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, από τον άδικο χαμό των τριών αδελφών ηλικίας πέντε, εννέα και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα.
Τα τρία αδέλφια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης αλλά και μαρτυρίες κατοίκων βρήκαν φρικτό θάνατο όταν κατέρρευσε η στέγη του διώροφου σπιτιού των παππούδων τους στο οποίο διέμεναν μαζί με τους γονείς και τα υπόλοιπα τρία αδέλφια τους.
Η φωτιά, που σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, οφείλεται σε ξυλόσομπα που ήταν αναμμένη και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο το σπίτι αλλά και σε παρακείμενα λόγω της παλαιότητάς τους και της ξύλινης κατασκευής τους.
Η συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμενων ήταν άμεση. Τα έξι παιδιά κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο του σπιτιού και οι γονείς τους με το ηλικιωμένο ζευγάρι στον κάτω όροφο. Μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά επικράτησε πανικός και έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να μεταφερθούν τα παιδιά αλλά και οι ηλικιωμένοι. 
Σε πρώτη φάση οι γονείς και οι γείτονες μετέφεραν τα τρία μικρότερα παιδιά (δυο κορίτσια κι ένα αγόρι). Την στιγμή όμως που είχε ανέβει ο 15χρονος στον επάνω όροφο για να βοηθήσει και αυτός στην απομάκρυνση των άλλων δυο αδελφών τους κατέρρευσε η στέγη και καταπλάκωσε τα τρία παιδιά. 
Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ η φωτιά που εξαπλώθηκε και σε παρακείμενα σπίτια κατασβέστηκε άμεσα.
Η πολύτεκνη οικογένεια αριθμούσε συνολικά δέκα παιδιά από τα οποία τα τέσσερα σπούδαζαν και τα υπόλοιπα έξι ζούσαν μαζί με τους γονείς τους στην πόλη της Καβάλας. 
Ο πατέρας εργάζεται στη ΔΕΗ Καβάλα και η μητέρα ως καθηγήτρια γαλλικών διδάσκει σε γυμνάσιο της πόλης. Η οικογένεια συνήθιζε κάποια Σαββατοκύριακα να επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του πατέρα στη Μεσορόπη όπου ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά.
Ο δήμος Καβάλας σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών ακύρωσε για το Σαββατοκύριακο όλους τους προκριματικούς αγώνες του μίνι φουτμπολ δημοτικών σχολείων στο οποίο ήταν η σειρά να συμμετάσχει και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο εννιάχρονος μαθητές που έχασε τη ζωή του.

Θρήνος στο χωριό Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, βορειοδυτικά της Καβάλας, από το τραγικό θάνατο τριών παιδιών ηλικίας πέντε, επτά και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα μετά από φωτιά που ξέσπασε στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

Εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας  Ελευθερούπολης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβέστηκε γρήγορα.
Ακόμα παραμένουν άγνωστα τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά προσπάθησε να σώσει τα δυο μικρότερα αλλά δυστυχώς έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις.
Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα. Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.
Τρία αγόρια, ηλικίας πέντε, επτά και δεκαπέντε ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι στο οποίο έμεναν έπιασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τριώροφη κατοικία όπου έμεναν 10 άτομα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, οι γείτονες αντελήφθησαν τη φωτιά και ειδοποίησαν την πυροσβεστική όταν το σπίτι λαμπάδιασε. Η δύναμη της υπηρεσίας που έφτασε εκει δεν μπόρεσε να βοηθήσει τα τρία παιδιά αφού όλα σχεδόν είχαν τελειώσει. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα οι γονείς των παιδιών πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το σπίτι πριν η φωτιά επεκταθεί. Το ίδιο έκανε και ο 15χρονος που όμως γύρισε για να βοηθήσει τα μικρότερα αδέλφια του. Δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή μαζί τους. 
Η οικογένεια έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη.


______________________
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012 - εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Oι New York Times δημοσιεύουν ρεπορτάζ με τίτλο, “Για την Ελλάδα, οι ολιγάρχες αποτελούν εμπόδιο για την ανάκαμψη”

          Καταγγελίες-σοκ από τους NYTimes για τους Έλληνες πολιτικούς  
_______________________________________________________
Με τίτλο, “Για την Ελλάδα, οι ολιγάρχες αποτελούν εμπόδιο για την ανάκαμψη”, οι New York Times δημοσιεύουν ρεπορτάζ για τους Έλληνες επιχειρηματίες και την οικονομική κρίση που βιώνει η Αθήνα, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο πρόσωπο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για τον οποίο αναφέρουν ότι περιλαμβάνεται στην περίφημη “λίστα Λαγκάρντ”.
_________________________________________________________

“Σε μια χώρα που έχει ουσιαστικά συντριβεί από την πολύχρονη λιτότητα, και από μια ανεργία που ξεπέρασε το 25%, οι μέσοι Έλληνες αισθάνονται διογκούμενη οργή και μια κάστα ολιγάρχων οι οποίοι ευθύνονται για τη δημιουργία μιας κλειστής οικονομίας. 
Αρκετές δεκάδες πανίσχυρες οικογένειες ελέγχουν κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως το τραπεζικό σύστημα, τη ναυτιλία και τις κατασκευές, και μπορούν συχνά να επενδύουν στους πολίτες για να… προσέχουν τα συμφέροντά τους, πολλές φορές νομοθετώντας κατά τρόπο που αφορά τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι να δημιουργηθεί μια οικονομία χωρίς στοιχεία ανταγωνιστικότητας, που ευνοεί τη δημιουργία καρτέλ, ενισχύοντας τον καπιταλισμό”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι New York Times που επικεντρώνονται στην περίπτωση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. 
“Δυναμικός και καινοτόμος, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έμοιαζε να αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη νέα εποχή για την Ελλάδα. Προκάλεσε παραζάλη στο παραδοσιακό επιχειρηματικό σύστημα της χώρας, όταν κατάφερε να φτιάξει μια αυτοκρατορία, κληρονομώντας μια μικρή εταιρεία σε ηλικία 18 ετών. Αναζητώντας την αποδοχή στους κύκλους των ελίτ, προσέφερε πολλά σε φιλανθρωπίες, ενώ καλλιέργησε δεσμούς με τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. 
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος απέκτησε την Proton Bank το 2009, πλήρωσε 65 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει τη δικαστική δίωξη, παρ' ολ' αυτά στον ίδιο και άλλους 26 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη τον Μάρτιο. Σήμερα, σε ηλικία 40 ετών, ο κ. Λαυρεντιάδης επανέρχεται στην επικαιρότητα ως ένα από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, με λογαριασμούς στο εξωτερικό, και υποψίες φοροδιαφυγής”, σχολιάζει το ρεπορτάζ των New York Times . 
“Η ερώτησή μου είναι απλή: Γιατί εμένα; Είμαι το εξιλαστήριο θύμα για όλα”, υποστηρίζουν οι New York Times ότι ανέφερε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σε συνέντευξή του πριν από ένα μήνα. “Θα μπορούσα να σας αναφέρω χιλιάδες ονόματα για το ποιοι ευθύνονται για την περιπέτειά μου, δεν είναι όμως του χαρακτήρα μου”, πρόσθεσε ο επιχειρηματίας. 
Το ρεπορτάζ των New York Times παρουσιάζει μια εξαιρετικά “σκοτεινή” εικόνα για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και τη “διαπλοκή” του με το πολιτικό σύστημα. Σε μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα έχει ανάγκη από θετικά δημοσιεύματα, και την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών.

_____________________
http://ysterografa.gr/

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα για την κινητοποίηση για το πάρκο Γουδή

Να υλοποιηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή- Ιλισίων. Να απομακρυνθεί η αυθαίρετη εγκατάσταση του Μπάντμιντον. Όλοι και όλες στην αυριανή κινητοποίηση των κατοίκων.
Οι πολύχρονοι αγώνες των κατοίκων για να θεσμοθετηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισίων αποδείχθηκαν νικηφόροι. Η θεσμοθέτηση έγινε πραγματικότητα και ο αγώνας για την απομάκρυνση του ολυμπιακού έργου Μπάντμιντον, που από λυόμενο μετατράπηκε σε τεράστια εγκατάσταση, καταλαμβάνοντας ένα εξίσου τεράστιο ανοιχτό χώρο για στάθμευση, δικαιώθηκε στο ΣτΕ.
Παρά τις θετικές αποφάσεις της 7ης δημοτικής κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η υλοποίηση τους δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά του δήμου.

Το πάρκο δεν αποτελεί ενιαίο πράσινο χώρο, διασχίζεται από αυτοκίνητα, καταστρέφεται από ασύμβατες χρήσεις. Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει στηρίξει τους αγώνες των κατοίκων, τόσο με επιστημονικές θέσεις όσο και με συμμετοχή στις σχετικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τη δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στο πάρκο να εφαρμόσουν τους νόμους.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου και την απομάκρυνση του Μπάντμιντον. Μετέχουμε στην κινητοποίηση των κατοίκων της 7ης δημοτικής κοινότητας. Καλούμε όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση-πορεία που διοργανώνουν οι φορείς της περιοχής στο μετρό Πανόρμου, την Τετάρτη 4/12 στις 18.00.


________________________
http://www.anoihtipoli.gr/kalesma-gia-tin-ayriani-kinitopoiisi-gia-to-parko-goydi

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...