............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Διαπόμπευση συλληφθέντων από την ΕΛΑΣ


Πιστή στην πρακτική που εγκαινιάστηκε μετά την πορεία και τα επεισόδια της 12 Φεβρουαρίου, η αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία 9 από τους 23 συλληφθέντες της 26ης Σεπτεμβρίου, 10 εκ των οποίων είναι ανήλικοι, έπειτα από την ανάλογη εισαγγελική άδεια. Για διαπόμπευση κατηγορουμένων που συνιστά πράξη βαρβαρότητας μιλά σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απαντώντας το υπουργείο όχι απλά υπερασπίζεται τα "νέα ήθη" με τη δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών ακόμα και ανθρώπων που συνελήφθησαν από προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου κατά τις "προληπτικές προσαγωγές", χωρίς καν να φτάσουν ποτέ στο Σύνταγμα, αλλά φτάνει και να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται με "κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους".

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες συλληφθέντων που δεν πήγαν καν στην πορεία

Αναλυτικότερα, κατά την αστυνομία, εις βάρος των 9 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της γενικής απεργίας της Τετάρτης είχαν επιλεγεί, όπως φαίνεται, τρεις γειτονιές της Αθήνας, Παγκράτι, Αγ. Δημήτριος και Ζωγράφου, που οι λαϊκές συνελεύσεις τους είχαν ορίσει συγκεκριμένα σημεία προσυγκέντρωσης, για να εμπεδωθεί καλύτερα το κλίμα τρομοκράτησης, με μαζικές εξακριβώσεις από άνδρες της ομάδας Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ., ακόμα και ΜΑΤ, που κατέληξαν σε μαζικές προληπτικές και αναίτιες προσαγωγές, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Στην περίπτωση δε της πλατείας Γαρδένιας δεν είχε λείψει και το κυνηγητό στα στενά από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ όταν η συνέλευση είχε μαζευτεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας για να συζητηθούν τα πρωινά γεγονότα, είχαν περικυκλωθεί από ΜΑΤ και ΔΙ.ΑΣ. που είχαν φτάσει στο σημείο.Τα γεγονότα αυτά καταγγέλλουν σε σχετική ανακοινωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς ανάμεσα στους κυνηγηθέντες, προσαχθέντες και συλληφθέντες είναι και ανήλικοι μαθητές.
Την ανάλογη αστυνομική επέμβαση της Τετάρτης στο μετρό Δάφνη, όπου ήταν το σημείο προσυγκέντρωσης της ανοιχτής συνέλευσης Μπραχαμίου καταγγέλουν μάλιστα με ανακοινώσεις τους η ίδια η συνέλευση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγ. Δημητρίου, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα στις 11 μ.μ. συγκέντρωση στο μετρό Δάφνης και πορεία.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:
 "Πράξη βαρβαρότητας"
Ως "κατάφωρη καταπάτηση του τεκμήριου της αθωότητας, καθώς και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου" που έρχεται μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, χαρακτηρίζει τη δημοσίευση των φωτογραφιών η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. "Η ίδια Αστυνομία που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα. Οι προληπτικές συλλήψεις, το πνίξιμο της Αθήνας στα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές 'στον σωρό', τα έωλα κατηγορητήρια και τώρα η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό", καταλήγει.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μ. Μπόλαρη τονίζει μεταξύ αλλων σχετικά με την δημοσίευση των φωτογραφιών των 9 πως "χωρίς καν δίκη, χωρίς καν να έχουν καταδικαστεί, ήδη αναγορεύονται ένοχοι και επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Φυσικά καμία τέτοια ευαισθησία δεν υπήρξε ποτέ για τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής".

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: "Έκαστος εφ' ω ετάχθη"

«Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους. Αλλά, όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν» απαντά το υπουργείο με τη σειρά του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του και αγνοώντας και το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων που δεν έχουν δικαστεί.

Ε.Ζ.
_________________________________
εφημερίδα Η ΑΥΓΗ - ημ. δημ.: 29/09/2012

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Παζάρι Βιβλίου του Σωματείου Εκδοτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΕΚΠΟΙΗΣΗ -  ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» 
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ RIVER WEST
(ΚΗΦΙΣΟΥ 96 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΚΕΑ)

Από 1 έως 20 Οκτωβρίου 2012.
ΔΩΡΕΑΝ PARKING είσοδος από λεωφόρο Κηφισού
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9 το πρωί έως 9 το βράδυ.
Σάββατα 9 το πρωί έως 8 το βράδυ. Κυριακή κλειστά.


Το  Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) για 20 ημέρες τον Οκτώβριο διοργανώνει την εκδήλωση ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στο εμπορικό κέντρο RIVERWEST Λεωφόρος Κηφισού 96 δίπλα από το ΙΚΕΑ.

Το σωματείο ΕΣΕΒΕ διοργανώνει σε ετήσια βάση στην πλατεία Κλαυθμώνος την εκδήλωση  ΕΚΠΟΙΗΣΗ –ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν αλλά και τον αριθμό των προσφερόμενων βιβλίων).
Εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνονται προσπάθειες από ιδιωτικές επιχειρήσεις να πωλούνται βιβλία με εκπτώσεις. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σύγκριση με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώνει το   Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) Το σωματείο εκδοτών εγγυάται μέσω της προεργασίας που γίνεται, πως οι εκπτώσεις των βιβλίων είναι τουλάχιστον 70%. Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου συμμετέχουν
100  εκδότες που εκποιούν  150.000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ.

Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος:
ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ
ΕΝΩ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.

Μπορείτε να βρείτε βιβλία όλων των ειδών σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Οι εκπτώσεις των βιβλίων στην εκποίηση παζάρι αρχίζουν  από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%.
Το σωματείο που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.
Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου 2012 θα βρει κανείς βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.
Ο μοναδικός περιορισμός είναι τα βιβλία που εκποιούνται να έχουν εκδοθεί μέχρι και το 2007 και όχι αργότερα. Δηλαδή δεν υπάρχουν βιβλία που εκδόθηκαν το 2008 η το 2009.
Με ελάχιστα χρήματα μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία – δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό η την ποσότητα αγοράς  - μπορεί κανείς να προμηθευθεί ακόμη και ένα βιβλίο αξίας 0,50 ευρώ.
Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ
 ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

~~~~~~

Ε.Σ.Ε.Β.Ε.: Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος
Μαυρομιχάλη 1, 106 79, Αθήνα,  Τηλ.: 2103637426, Fax: 210 3630669


«ΕΚΠΟΙΗΣΗ -  ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ RIVER WEST (ΚΗΦΙΣΟΥ 96 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΚΕΑ)
Από 1 έως 20 Οκτωβρίου 2012

100 ΕΚΔΟΤΕΣ
150.000 ΒΙΒΛΙΑ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 70%
ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 0,50 ΛΕΠΤΑ


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Από 1 έως 20 Οκτωβρίου στο εμπορικό κέντρο RiverWest
το σωματείο εκδοτών διοργανώνει παζάρι βιβλίου με τη συμμετοχή
100 εκδοτών.

150.000 βιβλία με εκπτώσεις που αρχίζουν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις
φτάνουν έως και 90%.

Ζητάμε τη βοήθεια σας στη δημοσιοποίηση του γεγονότος και σας στέλνουμε στα συνοδευτικά αρχεία
δελτίο τύπου και αφίσα της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά και είμαστε στη διάθεση σας
εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

info@esebe.gr
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα - Στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως



Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αλλά και Μετρό (μέ…



Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα. Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αλλά και Μετρό (μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας) λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το τραμ θα λειτουργήσει 6 το πρωί με 11 το βράδυ.
Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστημιο, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
εμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3μμ), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχική Υγεία.

Σε κινητοποιήσεις επίσης προχωρούν οι μηχανικοί του ΤΕΕ ΚΑΙ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ κλειστά έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.


http://www.skai.gr/

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη Πορεία διαμαρτυρίας στη Μαδρίτη


Οι Ισπανοί πολιόρκησαν το ισπανικό κοινοβούλιο - Εμείς;

Άγρια καταστολή στην Ισπανία. Η αστυνομία επιτέθηκε με σφαίρες από καοτσούκ στους χιλιάδες διαδηλωτές που πολιόρκησαν το ισπανικό κοινοβούλιο νωρίτερα σήμερα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Ραχόι, ζητώντας νέες εκλογές!


AFP PHOTO / DOMINIQUE Faget

Οι πολίτες από διάφορα μέρη της Ισπανίας συγκεντρώνονται από τις 12.00 στο Cuesta de Moyano να δώσει το έναυσμα για την πορεία διαμαρτυρίας της 25ης-S.




TO ROME WITH LOVE Trailer 2012 - Woody Allen Movie - Official [HD]

Χίλια (1000) λουκέτα κάθε μήνα στις επιχειρήσεις της Αθήνας

  ........................................................ «Eνοικιάζεται»    
Μικρογραφία

Το «ενοικιάζεται» είναι πλέον η μεγαλύτερη και η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις περιφερειακές αγορές. Το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων στην Αθήνα σήμερα φτάνει το 31% σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.


Δείτε το βίντεο από ΑΠΕ-ΜΠΕ



*από το:
___________________________________
http://www.epikoinonia-arg.gr/

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ, ΑΝΙΨΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


ορέ που πάμε!!! που θα 'λεγε  και ο Αυλωνίτης!



Είναι το «δεξί χέρι» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη. Είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει την τύχη χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέχουν μια θέση στον «ήλιο» του Δημοσίου. Του ιδίου η τύχη, όμως, με πέντε θέσεις στο Δημόσιο δε φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Άλλωστε, ο κ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουταλάκηςτυγχάνει να έχει και «μπάρμπα στην Κορώνη»: είναι ο γιος της αδελφής τού υπουργού Α. Μανιτάκη.

Ποιες είναι οι θέσεις που κατέχει ο κ. Κουταλάκης στο Δημόσιο; Είναι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στην Ένωση Περιφερειών, στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., αλλά και στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πέραν των άλλων, ο κ. Κουταλάκης φέρεται και ως διευθυντής του γραφείου του υπουργού, και λειτουργεί στην ουσία ως πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία τύποις προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ως παντοδύναμος γενικός γραμματέας του πρώην ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε τοποθετήσει τον κ. Κουτάλακη σε πολλές επιτροπές - μεταξύ των οποίων και σε αυτή για τον «Καλλικράτη».

Και επειδή ο κ. Κουταλάκης δεν ξεχνά τους φίλους, επέβαλε τον Δ. Στεφάνου στη θέση που κατέχει πλέον, παρά τις αντιρρήσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της «δύναμής» του είναι ότι -όπως λένε οι «κακές γλώσσες»- πολλές από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης γίνονται στο γραφείο του και όχι στο γραφείο του «προέδρου» Δ. Στεφάνου, όπως κανονικά είναι το «πρωτόκολλο».

Ανασυγκροτεί το Δημόσιο, διά χειρός... θείου

Με την υπογραφή Μανιτάκη, γίνεται μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκεί δηλαδή που «προεδρεύει». Συγκεκριμένα με την ΑΔΑ: Β41ΙΧ-Δ5Υ, γίνεται μέλος της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου, η οποία έχει ως αντικείμενο «την υποστήριξη του έργου της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων των φορέων του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011».

Και ποιο είναι το έργο του πολυθεσίτη Μπάμπη Κουταλάκη εκεί; «Η εκπόνηση κριτηρίων αξιολόγησης των δομών των υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής διοίκησης και η εκπόνηση μεθοδολογίας εφαρμογής των κριτηρίων αυτών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, ο συντονισμός των εργασιών που προβλέπονται στο Παράρτημα (Οδικό Χάρτη) του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Κυβέρνησης ως «εργασία 2» και η εισήγηση προτάσεων και μέτρων για την καλύτερη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η εν γένει υποστήριξη της σχετικής συνεργασίας για τα ως άνω θέματα μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πρέπει να στοχεύουν στην αναδιάρθρωση των δομών κατά τρόπον ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή βελτίωση της λειτουργικότητας και παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης».

Μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση...

Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έχει πιάσει «πόστο» συμβούλου, με απόφαση του προέδρου της, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, και μάλιστα με την ΑΔΑ: Β4ΩΡΟΡΖΥ-ΜΩΧ έχει οριστεί ως αναπληρωματικό μέλος στη Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα της ΕΝΠΕ.

Και εδώ ο κ. Κουταλάκης κάνει... μεταρρυθμίσεις, και συγκεκριμένα: «τον Οδικό Χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμους), που αφορά Πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας με 5 πυλώνες (σ.σ.: από Γερμανία και Task Force) και μπορεί να εξειδικεύεται με απόφαση της Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας του Προγράμματος».

...και τους σχολικούς συμβούλους

Με απόφαση, εξάλλου, της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ο ανηψιός Μανιτάκη μπήκε σε άλλη μια ακόμη επιτροπή του Δημοσίου: σε μια από τις επταμελείς επιτροπές της αποτίμησης του συγγραφικού έργου (;;;) των υποψήφιων σχολικών συμβούλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΦΕΚ 214/7 Ιουλίου 2011).

Λέκτορας στο... Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εξάλλου, ο κ. Κουταλάκης είναι λέκτορας στο Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Τι διδάσκει στα παιδιά, πέραν της... πολυθεσίας; (1) Διοικητική Επιστήμη, (2) Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής και (3) Ρυθμιστικές Πολιτικές σε Ελλάδα και ΕΕ.

Καθηγητής και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Αν και δεν το αναφέρει στο βιογραφικό του, ο κ. Κουταλάκης βρίσκεται στη λίστα με τους καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του Α. Μανιτάκη είναι διδάσκων στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Ειδικός και στην... Πληροφορία

Ως επιστήμων με «ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό της εταιρείας ή σε θέματα δημόσιας διοίκησης ή διοίκησης επιχειρήσεων», ως επιστήμων διαθέτων «το απαιτούμενο για τη θέση του κύρος και εμπειρία, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό της εταιρείας» και ως επιστήμονας που «δε συνδέετε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή συγγένειας μέχρι τετάρτου βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας, με πρόσωπα που είναι συμβεβλημένα με αυτήν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», ο κ. Κουταλάκης έχει διοριστεί ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας


Αθήνα, 20.09.2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας εξακολουθεί να παράγει δυσμενείς επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία, οι οποίες αυτή τη φορά αφορούν τις μετοχές που βρίσκονται στην κατοχή των ασφαλιστικών ταμείων.
Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει ποιο είναι το πραγματικό πλέον ποσό των ενήμερων δανείων που έχουν μεταβιβαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς, διότι έγκαιρες πληροφορίες βεβαιώνουν ότι η εν λόγω Τράπεζα μειώνει το ύψος τους στα 8 δις. Εξίσου σημαντικό είναι να αποσαφηνίσει άμεσα το ακριβές ύψος των μετοχών που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Θα πληρώσουν πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία τον πανικό και τις απρονοησίες της κυβέρνησης»;


Πολιτικό Γραφείο
Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπροσώπου  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Βουλευτή Β΄ Αθήνας
Τηλ:210.3675826

Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ210.3244711

Όλοι μαζί στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη για να Ανατρέψουμε τους προδότες του Ελληνικού Λαού



Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Cobus de Swardt τόνισε ότι «η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας»

Οι Έλληνες θα χάσουν τα διπλά αν πουλήσουν κρατική περιουσία"

Σε συνέντευξή του στο Euronews ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας, Cobus de Swardt τόνισε ότι «η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cobus de Swardt χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χάσουν τα διπλά, εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν πρόκειται να πουληθεί στην τιμή που πρέπει…
Ο κ. Swardt κάνει λόγο για τη μεγάλη διαφθορά που επικρατεί στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες, και προβλέπει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αποτύχουν, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες λίγων που θα τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος..
Οι λόγοι που οδήγησαν στο πρόβλημα αυτό: Η αδυναμία ελέγχου των δημοσιονομικών, η αδυναμία ελέγχου της εξουσίας από τον λαό και τρίτο η ατιμωρησία για όσους παραβιάζουν το νόμο.
Πάντως, ο κ. Cobus de Swardt πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς για αυτές τις χώρες θα είναι πιο εύκολος εντός της ευρωζώνης, παρά εκτός.

________________________

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση



Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση, προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Δυσαρεστημένο δηλώνει το 79% των πολιτών από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, με το ποσοστό της δυσαρέσκειας να φτάνει το 85% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Τον Ιούλιο του 2012 το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 39%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 6 – 11 Σεπτεμβρίου 2012 για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 43%, έναντι 41%. Το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε πως εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, 9% το ΠΑΣΟΚ, 8% τη ΔΗΜΑΡ, 5% τη Χρυσή Αυγή, 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 3% το ΚΚΕ.

Σε ερώτηση που αφορά το κόμμα που μπορεί να κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα παραπάνω.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή άνοδο 10 μονάδων.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%. Συγκριτικά, πάντως, με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με 15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με οκτώ μονάδες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας είναι για το 30% των ερωτηθέντων«κανένας» και ακολουθούν ο Α. Σαμαράς με 22%, ο Αλ. Τσίπρας με 17%, ο Ευ. Βενιζέλος με 10%, ο Φ. Κουβέλης με 8%, ο Π. Καμμένος με 6%, και ο Ν. Μιχαλολιάκος και η Αλ. Παπαρήγα με 3% .

Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο.

Στο μεταξύ, το 68% των ερωτηθέντων αναμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία. Επιπλέον, το 46% θεωρεί απίθανο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος τους επόμενους 12 μήνες, τη στιγμή που το 38% θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία ενώ το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει. Την ίδια στιγμή, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν.

Αναφορικά με το μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 52% την κρίνει θετικά και το 44% αρνητικά. Τέλος, το 53% θεωρεί ότι η Ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον.

_________________________________

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - για το 1.000.000 εκατ. του Κούβελου

Χθες, ο εισαγγελέας πρότεινε να παραπεμφθεί σε δίκη ο επιχειρηματίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση του 2010).

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλας, ζήτησε να δικαστεί ο Ισίδωρος Κούβελος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Η υπόθεση αφορά το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων, το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010).

Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, αίτημα το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.
~~~~
Την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση μη ακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που συντάσσει με τον σύζυγό της, επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, προτίθεται να ζητήσει – σύμφωνα με πληροφορίες – η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Ντόρα: Αρση ασυλίας για το 1 εκατ. του Κούβελου
_____________________
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63710684

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: «Δε θα γίνετε Αργεντινή. Δυστυχώς για εσάς…»



Μια προφητική ματιά δίνει σε άρθρο-ανοικκτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό  ο Αργεντινός αναλυτής Adrian Salbuchi. Στο άρθρο του –το οποίο δημοσιεύεται στο ρωσικό ιστολόγιο του Russia Today- ο Salbuchi κάνει μια παράλληλη περιγραφή των γεγονότων που έφεραν στην Αργεντινή στην οικονομική κατάρρευση και την πτώχευση μια δεκαετία πριν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και πρόκειται να συμβούν.
Πολλές λεπτομέρειες των δύο αυτών ιστοριών  είναι «ανατριχιαστικά» παρόμοιες σε σημείο που όλοι να απορούν: Θα ζήσουμε αυτά που πέρασε η Αργεντινή το 2001 και 2002; 
Μια συμβουλή από την Αργεντινή: "Χρεωκοπήστε τώρα..."
" Εδώ στην Αργεντινή παρακολουθούμε τα τραγικά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και μπορούμε να δώσουμε μόνο μια εξήγηση για όλα αυτά: Ε, αυτό είναι ότι ακριβώς συνέβη στην Αργεντινή το 2001 και το 2002...!

Δέκα χρόνια πριν και η Αργεντινή επίσης πέρασε μια συστημική οικονομική κατάρρευση εξαιτίας του εξωτερικού της χρέους, το οποίο κατέληξε σε κοινωνική αναταραχή, μεγάλη ταλαιπωρία για τους εργαζομένους, βία και συγκρούσεις με την Αστυνομία.
Μερικούς μήνες πριν η Αργεντινή «εκραγεί», και πιο συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου  2001 ο τότε πρόεδρος της χώρας Fernando de la Rúa – ο οποίος αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί κάτω από το βάρος της κοινωνικής κρίσης- κάλεσε στο υπουργείο Οικονομικών ως υπουργό τον διαβόητο Domingo Cavallo  φίλο των τραπεζών, μέλος της γνωστής trilateral και προστατευόμενο του συστήματος Rockefeller/Soros/Rhodes.
Ο  Cavallo ήταν ο φρικτός αρχιτέκτονας της οικονομικής αιχμαλωσίας της Αργεντινής στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όταν ήταν πάλι υπουργός Οικονομικών αλλά και υπουργός Εξωτερικών κατά τη δεκαετία του ΄90 επί προεδρίας Carlos Menem.
Ο Menem και ο Cavallo είναι οι βασικοί πρωτεργάτες, της παράδοσης της Αργεντινής στις ΗΠΑ και τη Βρετανία μετά τον πόλεμο των νησιών Falklands, ανοίγοντας την οικονομία στις ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις, στην απελευθέρωση και στην υπερχρέωση στο αμερικανικό δολάριο κάτι που οδήγησε στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού σχεδόν τρεις επάνω μέσα σε λίγα χρόνια.
Το σχέδιο αυτό προετοίμασε πρακτικά την κατάληψη της Αργεντινής από τους τραπεζίτες, και χρειάστηκε ένας συγκεκριμένος κύκλος για να ολοκληρωθεί και για αυτό το λόγο ο Cavallo επέστρεψε στο πόστο του το 2001, για να ολοκληρώσει το έργο του.
Της παραίτησης της κυβέρνησης –στις 20 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε η κυβέρνηση de la Rúa και μαζί της και ο Cavallo- διαδέχθηκε μια πρωτοφανής ακυβερνησία στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια εκείνου του ζεστού καλοκαιριού του Δεκεμβρίου του 2001 οι κυβερνήσεις άλλαζαν πιο συχνά από την «ημέρα και τη νύχτα». Μέσα σε μια εβδομάδα μόνο είχαν ορκιστεί και παραιτηθεί τουλάχιστον 4 πρόεδροι. Ένας εξ αυτών ο Adolfo Rodriguez Sáa η θητεία του οποίου άντεξε δεν άντεξε τρία 24ωρα, έκανε το μόνο σωστό πράγμα, έστω και αν το έκανε λάθος: Κήρυξε επίσημα την πτώχευση της Αργεντινής. 
Τότε άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως: Οι διεθνείς τραπεζίτες και το IMF (ΔΝΤ) έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να «σπάσουν τη ραχοκοκαλιά»  της χώρας. Τα διεθνή ΜΜΕ προέβλεπαν όλων των ειδών τις καταστροφές. Η πτώχευση της χώρας σήμαινε πως η Αργεντινή θα έπρεπε να υποφέρει μόνη της και μέσα στην αγωνία, όντας εξοστρακισμένη από τη «διεθνή οικονομική κοινότητα».
Δεν είσαι το αφεντικό μου πια…
Αλλά άσχετα με το πόσο στραβά πήγε, ήταν πολύ καλύτερα χωρίς τη «βοήθεια» των τραπεζιτών, χωρίς το IMF, τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Καλύτερα να ξεκαθαρίζεις τα προβλήματα μόνος σου παρά να είσαι αναγκασμένος να ζεις παρασιτικά από τους «γύπες» του διεθνούς τραπεζικού συστήματος οι οποίοι ξεσκίζουν τις σάρκες της χώρας σου, μια χώρας που παρακμάζει κοινωνικά και οικονομικά.
Και πόσο άσχημο ήταν το 2002 για την Αργεντινή; Πολύ άσχημο: Το ΑΕΠ έπεσε κατά 40%, η ανεργία ανήλθε στο 30% και το 50% του πληθυσμού πέρασε κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το πέσος υποτιμήθηκε εν μια νυκτί από 1:1 σε 1:4ενώ όσοι είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δολάρια αναγκάστηκαν να τα ανταλλάξουν σε πέσος με ισοτιμία 1,40 πέσος προς 1 δολάριο.
Ναι αλλά τι είχε κάνει λάθος η κυβέρνηση της Αργεντινής; Στους μήνες που ακολούθησαν την οικονομική κατάρρευση, υπέκυψε στις εντολές και τις συνταγές του IMF οι οποίες ήταν στην ουσία η ίδια η αιτία για την οικονομική της καταστροφή. Η Αργεντινή δανειζόταν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε να επιστρέψει πίσω και οι τραπεζίτες το γνώριζαν αυτό!
Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν συνέχισαν να λειτουργούν για τους τραπεζίτες μεταθέτοντας το χρέος σε βάθος 30 και 40 ετών, ενώ το 2006 η Αργεντινή κατάφερε να ξεπληρώσει όλο το χρέος της στο IMF σχεδόν 10 δισ. $ σε ρευστό.
Οι ίδιοι «γύπες» πετούν γύρω από την Ελλάδα
Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια παρόμοια απόφαση. Είτε κρατά την κυριαρχία της, ή παραδίδεται στην «Τρόικα» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το IMF που εργάζονται για τους τραπεζίτες και όχι για τους ανθρώπους.
Χωρίς να αποτελεί έκπληξη σήμερα βρίσκουμε στην Ελλάδα ένα άνθρωπο της Trilateral και του συστήματος Rockefeller/Rothschild να διοικεί τη χώρα, πράττοντας τα ίδια ακριβώς που είχαν πράξει άλλοι στην Αργεντινή το 2001 και 2002.
Η Αργεντινή όχι μόνο υπέστη τον Cavallo αλλά και ο τότε πρόεδρός της De la Rúa ήταν επίσης συν-ιδρυτής του εγχώριου lobby CARI – του Αργεντινού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων- ενός τοπικού «υποκαταστήματος» της  Trilateral και της μαφίας της Bilderberg.
Η Ελλάδα σήμερα πρέπει να κάνει αυτό που αποφάσισε η Αργεντινή να κάνει πριν από μια δεκαετία. Καλύτερα να υποφέρετε τον πόνο και την δοκιμασία, ξεκαθαρίζοντας το χάος που δημιούργησαν οι πολιτικοί σας σε συνεννόηση με τους διεθνείς τραπεζίτες, κρατώντας όποια Εθνική κυριαρχία εξακολουθείτε να έχετε παρά να αφήσετε τους τραπεζίτες που εδρεύουν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή την Φρανκφούρτη να καθορίζουν το μέλλον σας.
Είναι το «νέο-αποικιακό» μοντέλο της οικονομικής ισχύος
Ή νομίζετε πως είναι απλά κακή τύχη, ή κακή εκτίμηση και σύμπτωση που χώρες όπως η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βραζιλία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ρωσία, η Μαλαισία, η Ουκρανία, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Γαλλία και ακόμη ακόμη οι ΗΠΑ και η Βρετανία, που δανείζονται πάντα τόσο πολλά από τους τραπεζίτες για να «διαπιστώσουν» στη συνέχεια πως ότι δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν και κατά τρόπο συστηματικό οι ίδιοι τραπεζίτες (CitiCorp, HSBC, Deutsche, Commerz, BNP, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorganChase, BBVA) δανείζουν τόσα πολλά σε χώρες για να «διαπιστώσουν» στη συνέχεια πως δεν μπορούν να τα εισπράξουν;
Όχι! Είναι ο δρόμος που οδηγεί στις «αναδιαρθρώσεις χρέους», στις «επαναχρηματοδοτήσεις χρέους» και στις «ανταλλαγές ομολόγων» οι οποίες επεκτείνουν το κρατικό χρέος πρακτικά σε ορίζοντα 20, 40 ή περισσοτέρων ετών.
Η παραπάνω διαδικασία εγγυάται απίστευτα μεγάλα και κολοσσιαία επιτόκια, για τους μεγάλους τραπεζίτες και όλους αυτούς του «καλούς» πολιτικούς, βαρόνους των ΜΜΕ, επενδυτές  και μεσίτες χωρίς του οποίους κάτι τέτοιο δε θα ήταν δυνατό.
Αυτό είναι το μοντέλο. Πρέπει να τρέχει και να τρέχει με αυτόν τον τρόπο… Αυτή είναι η τερατώδης μηχανή που συντρίβει όνειρα και ελπίδες των ανθρώπων  και δεν την ενδιαφέρει ποιοι είναι τα θύματα της: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι ή Βουδιστές, γιατι δεν έχει καμία ηθική.
Φέρτε πίσω τη Δραχμή
Έτσι λοιπόν Ελλάδα: Απλά χρεωκοπήστε το κρατικό σας χρέος: Απλά επιστρέψτε στη Δραχμή: Απλά πείτε «Όχι ευχαριστώ» στους Γερμανούς τραπεζίτες, και στα αρπακτικά της Τρόικα. Πείτε όχι στον δικό σας πρόεδρο της Trilateral.
Με αυτόν τον τρόπο θα θέσετε ένα ισχυρό προηγούμενο για τους Ευρωπαίους γείτονές σας: Όπως η Ισπανία που έχει πληγωθεί τόσο άσχημα για τους ίδιους λόγους. Όπως η Ιταλία με τον δικό της πρωθυπουργό της τριμερούς, Mario Monti –και επίσης πρόεδρος της ευρωπαϊκής Trilateral.
Η Ελλάδα το λίκνο της Δημοκρατίας, μπορεί να διδάξει στον κόσμο ένα μάθημα αληθινής Δημοκρατίας με το να πετάξει έξω τα παράσιτα από τη χώρα, μια κίνηση η οποία παρ΄ ελπίδα μπορεί να οδηγήσει στο να τα πετάξουν έξω από την Ευρώπη και ίσως αργότερα από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Γιατί αυτό που η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ιταλία και η Ισπανία περνούν τώρφα δεν είναι μια αληθινή Δημοκρατία, αλλά μάλλον μια διαστρεβλωμένη μίμησή της η οποία συστηματικά τις οδηγεί στον έλεγχο των παγκόσμιων αφεντικών, στον έλεγχο της Trilateral της Bilderberg και της διεθνούς τραπεζικής κυριαρχίας.
Αυτοί διοικούν τώρα το «παιχνίδι» όπου όλες οι χώρες καταλήγουν να έχουν την «καλύτερη δημοκρατία που τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν» κάτι το οποίο δεν είναι Δημοκρατία…
Τα μεγαθήρια της οικονομικής ισχύος επελαύνουν με πλήρη ταχύτητα εναντίον όλων μας. Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, ποιος θα είναι ο επόμενος; Η  Ισπανία; Η Ιταλία; Η Πορτογαλία; Η Αργεντινή; (ξανά;)  
Και τι θα γίνει εάν η Ελλάδα γυρίσει πίσω στην Δραχμή;

Αφήστε και την Ιταλία να γυρίσει πίσω στην Λιρέτα, την Ισπανία στην Πεσέτα, την Πορτογαλία στο Εσκούντο…!
Ένα εθνικό νόμισμα είναι το κλειδί στην εθνική κυριαρχία.
Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι είτε θα κυβερνάς για τον κόσμο ενάντια στους τραπεζίτες, είτε για τους τραπεζίτες ενάντια στον κόσμο.
Adrian Salbuchi για το Russia Today
Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός και οικονομικός αναλυτής, και ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός στην Αργεντινή (www.asalbuchi.com.ar)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Tα 22 επαγγέλματα όπου υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης σήμερα


Είκοσι δύο επαγγέλματα που παρουσιάζονται εδώ, φαίνεται να χαμογελούν κάτω από το  χλωμό ήλιο της αγοράς εργασίας στη χώρα μας σήμερα.

Τα 22 επαγγέλματα όπου υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης σήμερα
Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Στον πίνακα που ακολουθεί, παραθέτουμε 22 τέτοιες περιπτώσεις επαγγελμάτων όπου υπάρχουν  δυνατότητες εύρεσης εργασίας, στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και των αδιεξόδων στην απασχόληση.
Χαρακτηριστικό των περισσότερων επαγγελμάτων με θετικές προοπτικές σήμερα, είναι ότι, κατά κύριο λόγο, δε συνδέονται με δραστηριότητες γραφείου και θεωρητικές σπουδές.Ευνόητο είναι ότι, οι υποψήφιοι για ένταξη στα επαγγέλματα αυτά, πρέπει να θέλουν και να μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες τους, να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες και να παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις που τα αφορούν. Όλα τα παραπάνω, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις ατομικές επιλογές σπουδών και σταδιοδρομίας.
Ο πίνακας με τα επιλεγμένα 22 επαγγέλματα, προέρχονται από την κυλιόμενη έρευνα της επιστημονικής μας ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που στηρίζεται σε δοκιμασμένη μεθοδολογία και ειδικότερα στο επονομαζόμενο ισοζύγιο της ζήτησης καιπροσφοράς επαγγελμάτων (balance of demand and supply of professions-βλ. σχετικά το βιβλίο του υπογράφοντος: Επαγγέλματα του μέλλοντος και του παρελθόντος, Πατάκης, ανανεωμένη έκδοση 2007 και www.careergatetest.com ).  
Η έρευνα παρακολουθεί 700 περίπου επαγγέλματα που ταξινομούνται σε 17 μεγάλες ομάδες και υποομάδες επαγγελμάτων και αξιοποιούνται επίσης από το αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test K.17, που διανέμεται με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (www.careergatetest.com).   
Η έρευνα που διενεργείται χωρίς καμία κρατική ή άλλη βοήθεια, καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας, όπως διαφαίνεται από τη μαζική της αξιοποίηση από το ευρύ κοινό.  Η τελευταία επικαιροποίησή της έγινε τον Ιούλιο του 2012 και αναλυτικά της στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του www.newsbomb.gr.
 22 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα:
  1. Πληροφορικός Ψηφιακής Εικόνας,
  2. Πληροφορικός-Οικονομολόγος,
  3. Φοροτεχνικός-Λογιστής
  4. Ορκωτός Ελεγκτής,
  5. Εμποροπλοίαρχος, 
  6. Μηχανικός εμπορικού ναυτικού,
  7. Μηχανολόγος-Μηχανικός,
  8. Γεωπόνος σύγχρονων καλλιεργειών,
  9. Ζωοτεχνικός,
  10. Τεχνολόγος γεωργίας και τροφίμων,
  11. Μηχανολόγος-Τεχνολόγος ενέργειας, 
  12. Τεχνολόγος-ακτινολογίας ή ιατρικών εργαστηρίων,
  13. Νοσηλευτής,
  14. Φυσιοθεραπευτής,
  15. Κτηνίατρος,
  16. Ιχθυολόγος,
  17. Μάγειρας-Ζαχαροπλάστης
  18. Κομμωτής,
  19. Επιπλοποιός,
  20. Ηλεκτρονικός-Ηλεκτρολόγος,
  21. Τεχνικός κινητής τηλεφωνίας
  22. Φύλακας ιδιωτικής ασφάλειας
Διαβάστε επίσης:
__________________________________________
*από το: 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στο 24,4% η ανεργία - 1.216.410 Έλληνες χωρίς δουλειά




Στο 24,4% η ανεργία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι έχουν φτάσει τους 1.216.410, αφού όπως υπολογίστηκε, μέσα μέσα σε έναν χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.
Ειδικά για τους νέους έως 24 ετών, η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 55% (από το 44,4% τον Ιούνη του 2011), ενώ στην πλέον παραγωγική ηλικιακή ομάδα (25- 34 ετών), η ανεργία έφτασε στο 32,1%. Ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 35- 44 ετών (21,3% από 14%), 45- 54 ετών (17,9% από 11,8%), 55- 64 ετών (13% από 8,1%) και 65- 74 ετών (4,5% από 2,4%).
Οι άνεργοι ανήλθαν τον Ιούνιο εφέτος σε 1.216.410 άτομα, αύξηση δηλαδή κατά 358.334 άτομα σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο(αύξηση 41,8%).
Οι απασχολούμενοι είναι 3.766.415, αριθμός που μειώθηκε κατά 8,7% από τον Ιούνιο του 2011 (358.340 άτομα λιγότερα).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.097 άτομα, αύξηση 0,6% σε σχέση με πέρυσι (δηλαδή κατά 20.194 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο).
Όσον αφορά τις περιοχές που πλήττονται από την ανεργία, πρώτη είναι η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία που συγκεντρώνει ποσοστό 26,3%, δεύτερη Μακεδονία και Θράκη με ποσοστό 25,4%, και ακολουθούν Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (24,8%), Αττική (23,7%), Κρήτη (22,9%), Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα-Ιόνια νησιά (22,4%) και τέλος Αιγαίο με 22,3%.
Η ανεργία πλήττει περισσότερο τις γυναίκες φτάνοντας στο 28% από το 21% του προηγούμενου χρόνου, όμως αυξήθηκε και το ποσοστό των ανδρών, από το 14,5% το 2011, το ποσοστό έφθασε στο 21,7% φέτος.

_______________________
*από το:  E-Radio.gr Blog 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά ακούν το Λαό;

γράφει ο Íßêïò Ä. Êáâïõñßíïò*
















Ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá óôç ÷þñá
ìáò æïýìå ðñùôüãíùñåò
êáôáóôÜóåéò, äýóêïëåò áðü
êÜèå Üðïøç. ÂëÝðïõìå ïéêïãÝíåéåò
íá êáôáóôñÝöïíôáé, åðé÷åéñÞóåéò
íá ÷ñåïêïðïýí,
íÝïõò áíèñþðïõò íá îåíéôåýïíôáé
êáé ðïëëÜ Üëëá. Ç ôý÷ç
ôçò ÷þñáò êáé êáô’ åðÝêôáóç
êáé ôïõ ëáïý åßíáé óôá ÷Ýñéá
ôùí ðïëéôéêþí ðïõ áðïöáóßæïõí
ãéá ôï ðþò ç ÷þñá èá
âãåé áðü ôï äýóêïëï êáé ìáêñý
ôïýíåë óôï ïðïßï Ý÷åé
ìðåé. Óôéò ôåëåõôáßåò äýï åêëïãéêÝò
áíáìåôñÞóåéò ï ëáüò
Ýäåéîå ôçí áðïãïÞôåõóÞ
ôïõ ðñïò ôá êüììáôá êáé ôïõò
ðïëéôéêïýò, ðïõ ôïõò èåþñçóå
êýñéá õðåýèõíïõò ãéá ôç
äçìéïõñãßá üëçò áõôÞò ôçò
êáôÜóôáóçò. Åßäáìå ìåãÜëá
ðïóïóôÜ êïììÜôùí íá ãêñåìßæïíôáé,
åßäáìå íá ðñïóöåýãåé
ï ëáüò óå Üêñá êáé ðéóôÝøáìå
ðñïò ôï ðáñüí üôé êÜðïéïé
èá ëÜìâáíáí óïâáñÜ ôá
ìçíýìáôá ôçò êÜëðçò. Äõóôõ÷þò,
üìùò, âëÝðïõìå ôá áíôßèåôá.
ÁöïñìÞ ãéá ôï ó÷üëéü
ìïõ, ï ïñéóìüò ôùí ãåíéêþí
ãñáììáôÝùí áëëÜ êáé Üëëùí
äéåõèõíôéêþí óôåëå÷þí óôç
äïìÞ ôïõ êñáôéêïý ìç÷áíéóìïý.
¼ëïõò áõôïýò ðïõ ï
ëáüò Üöçóå åêôüò ÂïõëÞò
Þñèáí áõôïß ðïõ «ìðÞêáí ìÝóá
» íá ôïõò áíôáìåßøïõí êáé
íá ôïõò äþóïõí èÝóåéò-êëåéäéÜ.
ÔåëéêÜ, åßôå èÝëåé åßôå äåí
èÝëåé ï ëáüò êÜðïéïõò, ôï
«óýóôçìá» Ý÷åé áðïöáóßóåé
íá ôïõò ÷ñçóéìïðïéÞóåé Þ áîéïðïéÞóåé,
Þ üðùò áëëéþò
èÝëåôå íá ôï ðïýìå. Ïé ßäéïé
Üíèñùðïé áíáêõêëþíïíôáé,
áõôïß ðïõ ïäÞãçóáí ôç ÷þñá
óå áõôÞ ôçí êáôÜóôáóç, êáé
äõóôõ÷þò äåí áîéïðïéïýíôáé
íÝïé êáé Üíèñùðïé ôçò áãïñÜò,
þóôå íá äïýìå êÜôé íá
áëëÜæåé. ÐñÝðåé üëïé íá Ý÷ïõí
ðåñÜóåé áðü êÜðïéï øçöïäÝëôéï
þóôå íá ëÜâïõí èÝóç.
Êáé Ýôóé, ç âïýëçóç ôïõ
ëáïý ðåôÜãåôáé óôïí êÜëáèï
ôùí á÷ñÞóôùí!

____________________________
* Ðôõ÷éïý÷ïò Ïéêïíïìéêïý Ðáíåðéóôçìßïõ ÐåéñáéÜ
**αναδημοσίευση από την εφημερίδα  "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" Κυριακή 29 Ιουλίου 2012


ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...