................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Διαπόμπευση συλληφθέντων από την ΕΛΑΣ


Πιστή στην πρακτική που εγκαινιάστηκε μετά την πορεία και τα επεισόδια της 12 Φεβρουαρίου, η αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία 9 από τους 23 συλληφθέντες της 26ης Σεπτεμβρίου, 10 εκ των οποίων είναι ανήλικοι, έπειτα από την ανάλογη εισαγγελική άδεια. Για διαπόμπευση κατηγορουμένων που συνιστά πράξη βαρβαρότητας μιλά σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απαντώντας το υπουργείο όχι απλά υπερασπίζεται τα "νέα ήθη" με τη δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών ακόμα και ανθρώπων που συνελήφθησαν από προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου κατά τις "προληπτικές προσαγωγές", χωρίς καν να φτάσουν ποτέ στο Σύνταγμα, αλλά φτάνει και να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται με "κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους".

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες συλληφθέντων που δεν πήγαν καν στην πορεία

Αναλυτικότερα, κατά την αστυνομία, εις βάρος των 9 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της γενικής απεργίας της Τετάρτης είχαν επιλεγεί, όπως φαίνεται, τρεις γειτονιές της Αθήνας, Παγκράτι, Αγ. Δημήτριος και Ζωγράφου, που οι λαϊκές συνελεύσεις τους είχαν ορίσει συγκεκριμένα σημεία προσυγκέντρωσης, για να εμπεδωθεί καλύτερα το κλίμα τρομοκράτησης, με μαζικές εξακριβώσεις από άνδρες της ομάδας Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ., ακόμα και ΜΑΤ, που κατέληξαν σε μαζικές προληπτικές και αναίτιες προσαγωγές, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Στην περίπτωση δε της πλατείας Γαρδένιας δεν είχε λείψει και το κυνηγητό στα στενά από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ όταν η συνέλευση είχε μαζευτεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας για να συζητηθούν τα πρωινά γεγονότα, είχαν περικυκλωθεί από ΜΑΤ και ΔΙ.ΑΣ. που είχαν φτάσει στο σημείο.Τα γεγονότα αυτά καταγγέλλουν σε σχετική ανακοινωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς ανάμεσα στους κυνηγηθέντες, προσαχθέντες και συλληφθέντες είναι και ανήλικοι μαθητές.
Την ανάλογη αστυνομική επέμβαση της Τετάρτης στο μετρό Δάφνη, όπου ήταν το σημείο προσυγκέντρωσης της ανοιχτής συνέλευσης Μπραχαμίου καταγγέλουν μάλιστα με ανακοινώσεις τους η ίδια η συνέλευση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγ. Δημητρίου, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα στις 11 μ.μ. συγκέντρωση στο μετρό Δάφνης και πορεία.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:
 "Πράξη βαρβαρότητας"
Ως "κατάφωρη καταπάτηση του τεκμήριου της αθωότητας, καθώς και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου" που έρχεται μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, χαρακτηρίζει τη δημοσίευση των φωτογραφιών η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. "Η ίδια Αστυνομία που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα. Οι προληπτικές συλλήψεις, το πνίξιμο της Αθήνας στα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές 'στον σωρό', τα έωλα κατηγορητήρια και τώρα η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό", καταλήγει.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μ. Μπόλαρη τονίζει μεταξύ αλλων σχετικά με την δημοσίευση των φωτογραφιών των 9 πως "χωρίς καν δίκη, χωρίς καν να έχουν καταδικαστεί, ήδη αναγορεύονται ένοχοι και επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Φυσικά καμία τέτοια ευαισθησία δεν υπήρξε ποτέ για τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής".

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: "Έκαστος εφ' ω ετάχθη"

«Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους. Αλλά, όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν» απαντά το υπουργείο με τη σειρά του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του και αγνοώντας και το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων που δεν έχουν δικαστεί.

Ε.Ζ.
_________________________________
εφημερίδα Η ΑΥΓΗ - ημ. δημ.: 29/09/2012

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Παζάρι Βιβλίου του Σωματείου Εκδοτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΕΚΠΟΙΗΣΗ -  ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» 
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ RIVER WEST
(ΚΗΦΙΣΟΥ 96 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΚΕΑ)

Από 1 έως 20 Οκτωβρίου 2012.
ΔΩΡΕΑΝ PARKING είσοδος από λεωφόρο Κηφισού
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9 το πρωί έως 9 το βράδυ.
Σάββατα 9 το πρωί έως 8 το βράδυ. Κυριακή κλειστά.


Το  Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) για 20 ημέρες τον Οκτώβριο διοργανώνει την εκδήλωση ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στο εμπορικό κέντρο RIVERWEST Λεωφόρος Κηφισού 96 δίπλα από το ΙΚΕΑ.

Το σωματείο ΕΣΕΒΕ διοργανώνει σε ετήσια βάση στην πλατεία Κλαυθμώνος την εκδήλωση  ΕΚΠΟΙΗΣΗ –ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν αλλά και τον αριθμό των προσφερόμενων βιβλίων).
Εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνονται προσπάθειες από ιδιωτικές επιχειρήσεις να πωλούνται βιβλία με εκπτώσεις. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σύγκριση με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώνει το   Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) Το σωματείο εκδοτών εγγυάται μέσω της προεργασίας που γίνεται, πως οι εκπτώσεις των βιβλίων είναι τουλάχιστον 70%. Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου συμμετέχουν
100  εκδότες που εκποιούν  150.000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ.

Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος:
ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ
ΕΝΩ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.

Μπορείτε να βρείτε βιβλία όλων των ειδών σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Οι εκπτώσεις των βιβλίων στην εκποίηση παζάρι αρχίζουν  από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%.
Το σωματείο που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.
Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου 2012 θα βρει κανείς βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.
Ο μοναδικός περιορισμός είναι τα βιβλία που εκποιούνται να έχουν εκδοθεί μέχρι και το 2007 και όχι αργότερα. Δηλαδή δεν υπάρχουν βιβλία που εκδόθηκαν το 2008 η το 2009.
Με ελάχιστα χρήματα μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία – δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό η την ποσότητα αγοράς  - μπορεί κανείς να προμηθευθεί ακόμη και ένα βιβλίο αξίας 0,50 ευρώ.
Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ
 ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

~~~~~~

Ε.Σ.Ε.Β.Ε.: Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος
Μαυρομιχάλη 1, 106 79, Αθήνα,  Τηλ.: 2103637426, Fax: 210 3630669


«ΕΚΠΟΙΗΣΗ -  ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ RIVER WEST (ΚΗΦΙΣΟΥ 96 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΚΕΑ)
Από 1 έως 20 Οκτωβρίου 2012

100 ΕΚΔΟΤΕΣ
150.000 ΒΙΒΛΙΑ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 70%
ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 0,50 ΛΕΠΤΑ


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Από 1 έως 20 Οκτωβρίου στο εμπορικό κέντρο RiverWest
το σωματείο εκδοτών διοργανώνει παζάρι βιβλίου με τη συμμετοχή
100 εκδοτών.

150.000 βιβλία με εκπτώσεις που αρχίζουν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις
φτάνουν έως και 90%.

Ζητάμε τη βοήθεια σας στη δημοσιοποίηση του γεγονότος και σας στέλνουμε στα συνοδευτικά αρχεία
δελτίο τύπου και αφίσα της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά και είμαστε στη διάθεση σας
εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

info@esebe.gr
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα - Στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στο Πεδίον του ΆρεωςΑπό τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αλλά και Μετρό (μέ…Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα. Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αλλά και Μετρό (μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας) λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το τραμ θα λειτουργήσει 6 το πρωί με 11 το βράδυ.
Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστημιο, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
εμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3μμ), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχική Υγεία.

Σε κινητοποιήσεις επίσης προχωρούν οι μηχανικοί του ΤΕΕ ΚΑΙ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ κλειστά έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.


http://www.skai.gr/

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη Πορεία διαμαρτυρίας στη Μαδρίτη


Οι Ισπανοί πολιόρκησαν το ισπανικό κοινοβούλιο - Εμείς;

Άγρια καταστολή στην Ισπανία. Η αστυνομία επιτέθηκε με σφαίρες από καοτσούκ στους χιλιάδες διαδηλωτές που πολιόρκησαν το ισπανικό κοινοβούλιο νωρίτερα σήμερα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Ραχόι, ζητώντας νέες εκλογές!


AFP PHOTO / DOMINIQUE Faget

Οι πολίτες από διάφορα μέρη της Ισπανίας συγκεντρώνονται από τις 12.00 στο Cuesta de Moyano να δώσει το έναυσμα για την πορεία διαμαρτυρίας της 25ης-S.
TO ROME WITH LOVE Trailer 2012 - Woody Allen Movie - Official [HD]

Χίλια (1000) λουκέτα κάθε μήνα στις επιχειρήσεις της Αθήνας

  ........................................................ «Eνοικιάζεται»    
Μικρογραφία

Το «ενοικιάζεται» είναι πλέον η μεγαλύτερη και η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις περιφερειακές αγορές. Το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων στην Αθήνα σήμερα φτάνει το 31% σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.


Δείτε το βίντεο από ΑΠΕ-ΜΠΕ*από το:
___________________________________
http://www.epikoinonia-arg.gr/

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...