................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ, ΑΝΙΨΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


ορέ που πάμε!!! που θα 'λεγε  και ο Αυλωνίτης!Είναι το «δεξί χέρι» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη. Είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει την τύχη χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέχουν μια θέση στον «ήλιο» του Δημοσίου. Του ιδίου η τύχη, όμως, με πέντε θέσεις στο Δημόσιο δε φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Άλλωστε, ο κ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουταλάκηςτυγχάνει να έχει και «μπάρμπα στην Κορώνη»: είναι ο γιος της αδελφής τού υπουργού Α. Μανιτάκη.

Ποιες είναι οι θέσεις που κατέχει ο κ. Κουταλάκης στο Δημόσιο; Είναι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στην Ένωση Περιφερειών, στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., αλλά και στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πέραν των άλλων, ο κ. Κουταλάκης φέρεται και ως διευθυντής του γραφείου του υπουργού, και λειτουργεί στην ουσία ως πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία τύποις προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ως παντοδύναμος γενικός γραμματέας του πρώην ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε τοποθετήσει τον κ. Κουτάλακη σε πολλές επιτροπές - μεταξύ των οποίων και σε αυτή για τον «Καλλικράτη».

Και επειδή ο κ. Κουταλάκης δεν ξεχνά τους φίλους, επέβαλε τον Δ. Στεφάνου στη θέση που κατέχει πλέον, παρά τις αντιρρήσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της «δύναμής» του είναι ότι -όπως λένε οι «κακές γλώσσες»- πολλές από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης γίνονται στο γραφείο του και όχι στο γραφείο του «προέδρου» Δ. Στεφάνου, όπως κανονικά είναι το «πρωτόκολλο».

Ανασυγκροτεί το Δημόσιο, διά χειρός... θείου

Με την υπογραφή Μανιτάκη, γίνεται μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκεί δηλαδή που «προεδρεύει». Συγκεκριμένα με την ΑΔΑ: Β41ΙΧ-Δ5Υ, γίνεται μέλος της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου, η οποία έχει ως αντικείμενο «την υποστήριξη του έργου της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων των φορέων του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011».

Και ποιο είναι το έργο του πολυθεσίτη Μπάμπη Κουταλάκη εκεί; «Η εκπόνηση κριτηρίων αξιολόγησης των δομών των υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής διοίκησης και η εκπόνηση μεθοδολογίας εφαρμογής των κριτηρίων αυτών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, ο συντονισμός των εργασιών που προβλέπονται στο Παράρτημα (Οδικό Χάρτη) του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Κυβέρνησης ως «εργασία 2» και η εισήγηση προτάσεων και μέτρων για την καλύτερη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η εν γένει υποστήριξη της σχετικής συνεργασίας για τα ως άνω θέματα μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πρέπει να στοχεύουν στην αναδιάρθρωση των δομών κατά τρόπον ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή βελτίωση της λειτουργικότητας και παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης».

Μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση...

Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έχει πιάσει «πόστο» συμβούλου, με απόφαση του προέδρου της, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, και μάλιστα με την ΑΔΑ: Β4ΩΡΟΡΖΥ-ΜΩΧ έχει οριστεί ως αναπληρωματικό μέλος στη Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα της ΕΝΠΕ.

Και εδώ ο κ. Κουταλάκης κάνει... μεταρρυθμίσεις, και συγκεκριμένα: «τον Οδικό Χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμους), που αφορά Πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας με 5 πυλώνες (σ.σ.: από Γερμανία και Task Force) και μπορεί να εξειδικεύεται με απόφαση της Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας του Προγράμματος».

...και τους σχολικούς συμβούλους

Με απόφαση, εξάλλου, της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ο ανηψιός Μανιτάκη μπήκε σε άλλη μια ακόμη επιτροπή του Δημοσίου: σε μια από τις επταμελείς επιτροπές της αποτίμησης του συγγραφικού έργου (;;;) των υποψήφιων σχολικών συμβούλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΦΕΚ 214/7 Ιουλίου 2011).

Λέκτορας στο... Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εξάλλου, ο κ. Κουταλάκης είναι λέκτορας στο Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Τι διδάσκει στα παιδιά, πέραν της... πολυθεσίας; (1) Διοικητική Επιστήμη, (2) Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής και (3) Ρυθμιστικές Πολιτικές σε Ελλάδα και ΕΕ.

Καθηγητής και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Αν και δεν το αναφέρει στο βιογραφικό του, ο κ. Κουταλάκης βρίσκεται στη λίστα με τους καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του Α. Μανιτάκη είναι διδάσκων στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Ειδικός και στην... Πληροφορία

Ως επιστήμων με «ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό της εταιρείας ή σε θέματα δημόσιας διοίκησης ή διοίκησης επιχειρήσεων», ως επιστήμων διαθέτων «το απαιτούμενο για τη θέση του κύρος και εμπειρία, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό της εταιρείας» και ως επιστήμονας που «δε συνδέετε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή συγγένειας μέχρι τετάρτου βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας, με πρόσωπα που είναι συμβεβλημένα με αυτήν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», ο κ. Κουταλάκης έχει διοριστεί ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας


Αθήνα, 20.09.2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας εξακολουθεί να παράγει δυσμενείς επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία, οι οποίες αυτή τη φορά αφορούν τις μετοχές που βρίσκονται στην κατοχή των ασφαλιστικών ταμείων.
Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει ποιο είναι το πραγματικό πλέον ποσό των ενήμερων δανείων που έχουν μεταβιβαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς, διότι έγκαιρες πληροφορίες βεβαιώνουν ότι η εν λόγω Τράπεζα μειώνει το ύψος τους στα 8 δις. Εξίσου σημαντικό είναι να αποσαφηνίσει άμεσα το ακριβές ύψος των μετοχών που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Θα πληρώσουν πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία τον πανικό και τις απρονοησίες της κυβέρνησης»;


Πολιτικό Γραφείο
Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπροσώπου  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Βουλευτή Β΄ Αθήνας
Τηλ:210.3675826

Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ210.3244711

Όλοι μαζί στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη για να Ανατρέψουμε τους προδότες του Ελληνικού ΛαούΤετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Cobus de Swardt τόνισε ότι «η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας»

Οι Έλληνες θα χάσουν τα διπλά αν πουλήσουν κρατική περιουσία"

Σε συνέντευξή του στο Euronews ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας, Cobus de Swardt τόνισε ότι «η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cobus de Swardt χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χάσουν τα διπλά, εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν πρόκειται να πουληθεί στην τιμή που πρέπει…
Ο κ. Swardt κάνει λόγο για τη μεγάλη διαφθορά που επικρατεί στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες, και προβλέπει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αποτύχουν, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες λίγων που θα τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος..
Οι λόγοι που οδήγησαν στο πρόβλημα αυτό: Η αδυναμία ελέγχου των δημοσιονομικών, η αδυναμία ελέγχου της εξουσίας από τον λαό και τρίτο η ατιμωρησία για όσους παραβιάζουν το νόμο.
Πάντως, ο κ. Cobus de Swardt πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς για αυτές τις χώρες θα είναι πιο εύκολος εντός της ευρωζώνης, παρά εκτός.

________________________

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνησηΔημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση, προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Δυσαρεστημένο δηλώνει το 79% των πολιτών από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, με το ποσοστό της δυσαρέσκειας να φτάνει το 85% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Τον Ιούλιο του 2012 το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 39%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 6 – 11 Σεπτεμβρίου 2012 για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 43%, έναντι 41%. Το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε πως εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, 9% το ΠΑΣΟΚ, 8% τη ΔΗΜΑΡ, 5% τη Χρυσή Αυγή, 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 3% το ΚΚΕ.

Σε ερώτηση που αφορά το κόμμα που μπορεί να κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα παραπάνω.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή άνοδο 10 μονάδων.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%. Συγκριτικά, πάντως, με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με 15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με οκτώ μονάδες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας είναι για το 30% των ερωτηθέντων«κανένας» και ακολουθούν ο Α. Σαμαράς με 22%, ο Αλ. Τσίπρας με 17%, ο Ευ. Βενιζέλος με 10%, ο Φ. Κουβέλης με 8%, ο Π. Καμμένος με 6%, και ο Ν. Μιχαλολιάκος και η Αλ. Παπαρήγα με 3% .

Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο.

Στο μεταξύ, το 68% των ερωτηθέντων αναμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία. Επιπλέον, το 46% θεωρεί απίθανο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος τους επόμενους 12 μήνες, τη στιγμή που το 38% θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία ενώ το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει. Την ίδια στιγμή, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν.

Αναφορικά με το μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 52% την κρίνει θετικά και το 44% αρνητικά. Τέλος, το 53% θεωρεί ότι η Ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον.

_________________________________

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...