................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
* τηλ. 210 8656.731, η δ/νση των Γραφείων της εφημερίδας είναι Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης, καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ
_______________________________________________________________________________________________________________________________

~~

 my-tips-collection

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Κατάθεση Ρουμελιώτη για τις ευθύνες ΠαπανδρέουΜαραθώνια ήταν κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέλυε επί πέντε ολόκληρες ώρες στους οικονομικούς εισαγγελείς τα όσα είχε δηλώσει πριν από ένα περίπου μήνα, σε συνέντευξή του στους «New York Times». Εκεί, είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Επισημαίνεται ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης διατάσσοντας την επίμαχη έρευνα έβαλε στο «κάδρο και τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων σχετικών με την οικονομία». Ο εισαγγελέας παρήγγειλε «την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία».

Δικαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία. Άλλωστε η διατύπωση της ίδιας παραγγελίας του κ. Πεπόνη στις 2 Αυγούστου, για διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της «απιστίας σε βάρος του δημοσίου» αλλά και «εγκλημάτων σχετιζομένων με την οικονομία», όπως και η ρητή εντολή «να ανευρεθεί άμεσα και να προσέλθει να καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης», δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.

Οι αντιδράσεις στους ισχυρισμούς Ρουμελιώτη

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης Ρουμελιώτη, υπήρξε αντίδραση και από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς κύκλων του ΔΝΤ.

Ειδικότερα, συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Επίσης θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπέδωνε τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Έμμεση αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων δημοσιοποιήθηκε εκ μέρους πηγών του ΔΝΤ, ενώ ο κ. Ρουμελιώτης επανήλθε με γραπτή δήλωση.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Επίσης ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:

1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν,
2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και
3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

________________________________
http://www.zougla.gr/politiki/article/varitates-ef8ines-papandreou-gia-tin-emploki-tou-dnt

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Εφιαλτική νύχτα στη Χίο-Στάχτη 50.000 στρέμματα


 - Απειλούνται μαστιχοχώρια


Άλλη μια δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Χίο καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν την δυσκολία αλλά και την ανησυχία καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία- σύμφωνα με την πυροσβεστική - περιμένει αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 12 το μεσημέρι. 
Πυροσβεστικές ενισχύσεις αναμένονται σήμερα στο νησί από ολόκληρη την χωρά. 
Τις τελευταίες ώρες, εντονότερο είναι το πρόβλημα στα Μαστιχοχώρια Ελάτα, Αρμόλια και Άγιο Γεώργιο-Σικούσι, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην περιοχή του Προβατά, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Περίπου 50.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί έως στιγμής.
Στο μεταξύ, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Ευβοίας, Κυκλάδων, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Akis Katsoylas ΑΘΗΝΑ  Είμαστε ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο δ...