............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο! Στην Ελλάδα πότε θα γίνει αυτό;



Μια φυσιολογική αντίδραση ενός εξοργισμένου λαού
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!


Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.
Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.


Με αυτόν τον τρόπο η Anglo Irish ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη προς την ίδια την τράπεζα, με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων που γονάτισαν τελικά την τράπεζα και οδήγησαν στην εθνικοποίηση της.

Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και η παρέα του φέσωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από ολόκληρο το πακέτο στήριξης που έλαβε τελικά η Ιρλανδία που οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας Εάν ο Φιτζπάτρικ καταδικαστεί για την απάτη αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης για κάθε μια από τις δεκαέξι κατηγορίες…

Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες για απάτη
Και τα τρία μεγαλοστελέχη της Anglo Irish αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και περιοριστικούς όρους για να ξαναεμφανιστούν ενώπιων του δικαστηρίου στις 8 Οκτώβρη.


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Φωτογραφίες από την Αθήνα του χθες

Αθήνα, περ. 1930, Πλατεία Ομονοίας.


Ελένη Ι. Μαργαρίτη: Ολοι δυστυχώς έχουν ασελγήσει επάνω σε μία ονειρεμένη Αθήνα και έχουν φτιάξει αυτό το έκτρωμα στο οποίο ζούμε σήμερα και ποιός ξέρει πώς θα την αφήσουμε στά παιδιά μας

Leo Stoecker, 20 Μαΐου 1946, νεαροί πωλητές νερού στην Αθήνα.




http://www.facebook.com/pages/%CE%97-%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91-%CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F/149801415032228

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πόσα που έπαιρναν οι «χορτάτοι» μνημονιακοί δημοσιογράφοι!!!

 
Σοκ και δέος για τη διαλυμένη κοινωνία μας προκαλεί ο οικονομικός προϋπολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ για τις αμοιβές των δημοσιογράφων- παρουσιαστών της πρωινής ζώνης για το 2008 και 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τηλεοπτικό δίδυμο Λυριτζή-Οικονόμουπληρώθηκε για τη συγκεκριμένη περίοδο με κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ με αντικείμενο εργασίας την παρουσίαση της εκπομπής Πρωινή Γραμμή, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έφτασε σε απολαβές το μισό εκατομμύριο ευρώ! Τα ποσά, που προκαλούν ίλιγγο στην Ελλάδα του ΔΝΤ, δόθηκαν επί ηγεσίας Παναγόπουλου, σημερινού προϊσταμένου τους στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκεί όπου με περισσή άνεση και ευκολία οι τρεις παρουσιαστές έχουν αναλάβει εργολαβία την προώθηση και την προπαγάνδα του Μνημονίου, των αντεργατικών μέτρων και τον απεργοσπαστικό αγώνα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, για το 2008 οι Λυριτζής-Οικονόμου εισέπραξαν από την κρατική τηλεόραση 860.000 ευρώ, δηλαδή μηνιάτικο για τον κάθε ένα από αυτούς 35.000 ευρώ! Την επόμενη χρονιά (έτος που η Ελλάδα άρχισε να πλήττεται από τη κρίση) το δίδυμο εισέπραξε για τις υπηρεσίες του 684.000 ευρώ το οποίο μεταφράζεται σε 28.000 ευρώ το μήνα. Για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το υπέρογκο ύψος των αποδοχών, σήμερα το αντίστοιχο δίδυμο παρουσιαστών στη NET, αμείβεται συνολικά με 89.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 3.000 ευρώ το μήνα!
Αντίστοιχα εξοργιστική για τους εργαζόμενους είναι τα οικονομικά δεδομένα και για την Πόπη Τσαπανίδου. Η ηαρουσιάστρια της εκπομπής Συμβαίνει Τώρα, μόνο για το 2008, έπαιρνε «μηνιάτικο» 23.000 ευρώ, δηλαδή συνολικές απολαβές 277.831 ευρώ. Την επόμενη χρονιά το κόστος της παρουσίασης της εκπομπής μειώθηκε (λόγω κρίσης;) κατά 20.000 ευρώ, «μειώνοντας» το ποσό στις 257.000. Σήμερα, το κόστος της παρουσιάστριας που έχει αντικαταστήσει την Τσαπανίδου είναι 45.000 ευρώ, δηλαδή, 3.750 ευρώ.
Δείχνουν την κοινωνία με το δάχτυλο, εδώ και χρόνια. Την εγκαλούν ως τον κύριο υπαίτιο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Κραυγάζουν για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Φωνάζουν για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων προβάλλοντας την «αδέσμευτη δημοσιογραφία», τη «δημοσιογραφία της κοινής λογικής» ως επιχείρημα στην πείνα του άλλου. Έχουν στραφεί εκατοντάδες φορές ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ενώ δεν ξεχνούν να υπενθυμίζουν πως η πολιτική του Μνημονίου και μετέπειτα η συγκυβέρνηση είναι η μόνη διέξοδος.Έχουν κατ’ επανάληψη σπάσει απεργίες συναδέλφων τους (δημοσιογράφων και τεχνικών) με αποκορύφωμα την έγκληση του Οικονόμου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. Από την άλλη πλευρά, η ηαρουσιάστρια Τσαπανίδου, οικοδομώντας για χρόνια το προφίλ της σύγχρονης αλλά… απλής, έφτασε στο σημείο να διαφημίζει προϊόντα κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας «επειδή δεν είχε δουλειά για δύο μήνες», όπως η ίδια είπε στην κατάθεσή της και αφού πρώτα είχε καρπωθεί 500.000 ευρώ!
θα συνεχίσετε να τους πιστεύετε ακόμη;

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μειώθηκε το εισόδημα του 91% των Ελλήνων

Έρχεται κοινωνική αναταραχή...

Μειώθηκε το εισόδημα του 91% των Ελλήνων,  Έρχεται κοινωνική αναταραχή, πανευρωπαϊκή έρευνα για λογαριασμό της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων



 Τ ο 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται,το 7% εκτιμά ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και το 3% θεωρεί ότι έχουν ενισχυθεί, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC). Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσίασε η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, στα γραφεία της ΓΣΕΕ, στην Αθήνα. Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «ζοφερή» και πρόσθεσε, ότι είδε «ανθρώπους τρομαγμένους, ανθρώπους που φοβούνται να κάνουν παιδιά, γιατί δεν γνωρίζουν αν μπορούν να τα εξασφαλίσουν». «Έτσι, όμως, καταστρέφεται ο ιστός αυτής της ωραίας χώρας» τόνισε. «Όταν ένα έθνος χάνει την ελπίδα του, τότε αρχίζει η κλονίζεται η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και η κοινωνική αναταραχή είναι περισσότερο πιθανή» είπε η κ. Μπάροου.

Η Σάρος Μπάροου, συναντήθηκε πρόσφατα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ. Σε δημοσιογραφική ερώτηση που της έγινε στην Αθήνα, εάν κατά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα, ήταν κατηγορηματική:

«Δεν έχουν αντιληφθεί το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής αναταραχής γιατί το μόνο που έχουν μελετήσει έως τώρα είναι οι αριθμοί. Οι αριθμοί εκφράζουν μια εικόνα, αλλά είναι φανερό ότι οι ορθόδοξες πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί ως τώρα δεν λειτουργούν. Όταν το 50% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και το 65% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχιας, τότε το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις συμβουλές τους».

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας
Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και ζήτησε την αποκατάσταση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου, να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων και να αποκατασταθούν οι οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι οι οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που καταργήθηκαν με το δεύτερο μνημόνιο.

Η κ.Μπάροου και κλιμάκιο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας πραγματοποίησαν χθες και σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με συνδικάτα και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της καταγραφής εκ μέρους της οργάνωσης των παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των καταστρατηγήσεων της εργατικής νομοθεσίας στην Ελλάδα. Η παγκόσμια έρευνα του κλιμακίου, γίνεται επιλεκτικά σε χώρες, όπου καταγράφονται βαρύτατες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει γνωστό πως η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας θα προχωρήσει αύριο Τρίτη σε παρέμβαση προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτοντας μεταξύ άλλων δυο βασικά αιτήματα:

«Να αναζητηθούν για την Ελλάδα εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και κατ΄ επέκταση την απασχόληση και την πραγματική οικονομία

Να ακούσει η τρόικα τους κοινωνικούς εταίρους και να σεβαστεί την όποια συμφωνία τους για τους κατώτατους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές των εργαζομένων, οι οποίες εκμηδενίστηκαν μετά την αδικαιολόγητη κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας οι οποίοι χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών».
____________________
(Πηγή: naftemporiki.gr με πληφορορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ολοι/ες στις 5,30 το απόγευμα στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους Χαλυβουργούς



Είναι δεκάδες τα καλέσματα από σωματεία και συλλογικότητες για μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα το συνδικάτο των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας στη Γέφυρα του Ασπροπύργου επί της Εθνικής οδού.


Παραθέτουμε κάποια απ' αυτά:


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

"Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα. Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του ΜΑΝΕΣΗ, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει, συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του ΜΑΝΕΣΗ που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής. Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί. 
Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης".


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
"Απαιτούμε από τη Συγκυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιστών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι απεργούν επί εννέα μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που μεθοδεύει η διοίκηση της εταιρείας. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων στο Δημόσιο, απαιτεί από τη Συγκυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των απεργών, που είναι προβλήματα όλης της εργατικής τάξης στη χώρα μας".
____________


Όλοι με τους Χαλυβουργούς!

Η αντεργατική, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να στείλει τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, αποτελεί πρόκληση απέναντι συνολικά στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.
Οι Μνημονιοφύλακες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πίστεψαν ότι μετά από 265 μέρες απεργίας θα μπορούσαν να κάμψουν την αντίσταση των απεργών Χαλυβουργών και να οδηγήσουν σε μια εκδικητική και φρονηματική νίκη της εργοδοσίας. Θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των απεργών, το φρόνημα των εργαζομένων που αγωνίζονται, το φρόνημα όλου του Ελληνικού λαού που αντιστέκεται στο Μαύρο Μνημονιακό Μέτωπο.
Όμως και αυτή τη φορά κάνουν λάθος. Το κλίμα ολόθερμης συμπαράστασης στους απεργούς Χαλυβουργούς καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ολόκληρος ο ελληνικός λαός παίρνει θέση στο πλάι των Χαλυβουργών, όπως έχει κάνει εδώ και 9 μήνες τώρα.
Η καρδιά και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον Ασπρόπυργο. Είναι ο δικός μας αγώνας. Χθες ήταν η Μαδρίτη και οι Ανθρακωρύχοι της Ισπανίας. Σήμερα εμείς.


     Όλοι ενωμένοι         
 Όλοι στην πύλη της Χαλυβουργίας.


Από σήμερα στις 5:30 το απόγευμα

–Συγκέντρωση στον Κόμβο Ασπρόπυργου 
και πορεία στη Χαλυβουργία–

και μέχρι τη νίκη. 



20 Ιουλίου 2012

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ 

____________


Δελτίο Τύπου για την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.
Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις "Πύλες της φωτιάς", για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Όλοι στη συγκέντρωση που καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα Θεσ/νίκης, σήμερα Παρασκευή 20/7 στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19:00

ΑΝTΑΡΣΥΑ
_________________


Μ-Λ ΚΚΕ

Κάτω τα χέρια από την απεργία των Χαλυβουργών


Η τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου έστειλε τα ΜΑΤ, μέσα στη νύκτα σαν τους κλέφτες, να χτυπήσουν την απεργιακή φρουρά των χαλυβουργών και να ανοίξουν την πύλη του εργοστασίου για να μπουν μερικές δεκάδες απεργοσπάστες.
Ο αγώνας των χαλυβουργών ήταν και είναι αγώνας της εργατικής τάξης και ως τέτοιος πρέπει να στηριχθεί και τώρα. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο που θα συναντήσει την ίδια καταστολή όταν σηκώσει το κεφάλι ενάντια στη βαρβαρότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρεθούμε στη χαλυβουργία - ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου - Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες - Εξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία
Συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία προς την πύλη της Χαλυβουργίας
_____________


Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία!
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7 ΣΤΙΣ 5:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έμπασαν στο εργοστάσιο δεκάδες απεργοσπάστες. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των «αριστερών» πρόθυμων μαϊντανών της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι από την εργοδοσία του Μάνεση απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση που δημιούργησε στους ηρωικούς απεργούς η πολύμηνη απεργία τους: Να καταφέρει να σπάσει την απεργία.



Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού θέλει να δώσει το πρώτο έμπρακτο μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για το τι εννοούσε με την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»: Το τσάκισμα κάθε αγώνα, την ωμή βία στους «εχθρούς εργάτες», στον «εχθρό λαό». Και την κυνική και απροσχημάτιστη χρησιμοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής επίθεσης.



Από την άποψη αυτή η καταστολή της απεργίας στη Χαλυβουργία δεν αφορά μόνο τους Χαλυβουργούς. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε εργάτη, κάθε άνεργο που θα συναντήσει την ίδια καταστολή όταν σηκώσει το κεφάλι και τη γροθιά του ενάντια στη βαρβαρότητα.

· Συμπαράσταση στους απεργούς της Χαλυβουργίας – ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου!
· Εξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία – κάτω τα χέρια από την απεργία!
· Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες!
· Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού του άνεργου και του μετανάστη!
· ΝΙΚΗ στην απεργία των Χαλυβουργών!
· Ενότητα και κοινή δράση των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ζωής μας – κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση ΔΝΤ – ΕΕ και της τρικομματικής συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!

20 Ιούλη 2012
ΚΚΕ μ_λ__________


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.


Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
__________________


ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
"Καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.) για την ωμή απρόκλητη στρατιωτικού τύπου επέμβαση των δυνάμεων του ΜΑΤ σε βάρος των απεργών χαλυβουργών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αυτό αγώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα το συνδικάτο των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Κόμβο του Ασπροπύργου Εθνικής οδού, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ 20/7/2012".

____________

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:


"Όλοι/ες στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης Παρασκευή 20/07, στις 5.30 στον κόμβο του Ασπροπύργου


Ο απεργιακός αγώνας της Χαλυβουργίας 9 μήνες τώρα, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων. Η αδηφαγία του κεφαλαίου που θέλει να τα πάρει όλα βρίσκει τον εκπρόσωπό της στον ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας κ. Μάνεση που διεκδικεί να απολύσει όσους εργαζόμενους θέλει (σε μια κερδοφόρα επιχείρηση) και οι υπόλοιποι να γυρίσουν στη δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, ελάχιστες αμοιβές και καθόλου δικαιώματα.
Στον «αγώνα» αυτόν ο κ. Μάνεσης βρίσκει συμμάχους και βοηθούς την μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση και την αστυνομία που σήμερα τα ξημερώματα εισέβαλλε στην Χαλυβουργία με μαφιόζικο τρόπο, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας απεργούς εργάτες. Δεν πρέπει να τους περάσει.

Ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας είναι αγώνας όλων μας


Όλοι/ες στην συγκέντρωση Αλληλεγγύης Παρασκευή 20/07, στις 5.30 στον κόμβο του Ασπροπύργου".

* από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

18ο Φόρουμ του Σάο Πάολο στο Καράκας: Μια διάσκεψη - σταθμός για την παγκόσμια Αριστερά


Του Κώστα Ήσυχου*

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Φόρουμ του Σάο Πάολο, που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Καράκας, στη Βενεζουέλα, αποτελούμενη από τους Ρένα Δούρου και Κώστα Ήσυχο, κατά την τετραήμερη παραμονή της είχε δεκάδες διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με πολλές ξένες αντιπροσωπείες, ενώ οι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής υπήρξαν πρωτόγνωρες, αφού το ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη τραγωδία που λαμβάνει χώρα, όπως και οι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
     Ο Ούγκο Τσάβεζ με τη Ρένα Δούρου και τον Κώστα Ήσυχο 

Ο Βάλτερ Πομάρ, γραμματέας της διοικούσας επιτροπής του Φόρουμ και μέλος της ηγεσίας του P.T. Βραζιλίας, στην πολιτική του εισήγηση αναφέρθηκε στον «θαρραλέο ΣΥΡΙΖΑ» που βρίσκεται στο Φόρουμ και στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε στις τελευταίες εκλογές «κατατρομάζοντας την παγκόσμια οικονομική και πολιτική ελίτ». Τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων αντιπροσωπειών ήταν συνάμα συγκινητικά αλλά και παρατεταμένα. Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της ελληνικής αντιπροσωπείας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, την πρώτη μέρα κιόλας της άφιξής της, είχε τεράστια επιτυχία αλλά και μεγάλη ακροαματικότητα, με αποτέλεσμα τα αιτήματα συνεχώς να πληθαίνουν για συνεχείς συνεντεύξεις σε πλειάδα τηλεοπτικών, ραδιοακουστικών, ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής.
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Η επίσκεψή μας είχε σοβαρό αντίκτυπο στους συμμετέχοντες, αφού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Μελανσόν από το Γαλλικό Μέτωπο της Αριστεράς, ο Βόλφγκανγκ Γκέρκε, αντιπρόεδρος από την Die Linke, ο Ρενάτο Σοέιρο, από την ηγεσία του Μπλόκο της Αριστεράς στην Πορτογαλία, ο Στέφανο Φιντέλιο από τους Ιταλούς Κομμουνιστές, εκπρόσωπος από το Coaltion of Resistance από τη Μεγ. Βρετανία, αντιπροσωπείες από Ασία, Άπω Ανατολή αλλά και αρκετές Αραβικές και Αφρικάνικες χώρες έδωσαν ένα παγκόσμιο περιεχόμενο στις θεματικές συζητήσεις. Για πρώτη φορά υπήρξε τέτοιος μαζικός αριθμός οργανώσεων εκτός της Λατινικής Αμερικής.
Στις 5.7.12 γιορτάστηκαν τα 201 χρόνια από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας από την ισπανική αυτοκρατορία, γεγονός που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό κατά τη διάρκεια του Φόρουμ. Η έκτακτη κοινοβουλευτική ολομέλεια στο κοινοβούλιο της χώρας με την παρουσία δεκάδων πρεσβευτών, εκατοντάδων εκπρόσωπων των οργανώσεων του Φόρουμ, και των βουλευτών της Βενεζουέλας, έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο Τσάβεζ να αναφερθεί στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, και στο ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα ακραίο παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο πείραμα, που τούτες τις ώρες χρειάζεται την παγκόσμια αλληλεγγύη.

Πολιτικά συμπεράσματα από το Φόρουμ του Σάο Πάολο

Όταν στις αρχές του '90, το Φόρουμ του Σάο Πάολο ιδρύθηκε με βασική πρωτοβουλία του Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας, αρκετές χώρες βρισκόντουσαν ως νεοφιλελεύθερα εργαστήρια υπό την μπότα του ΔΝΤ της Παγκόσμιας Τράπεζας, των μεγάλων χρηματοπιστωτικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Εκείνη την εποχή, αυτή η πρωτοβουλία φάνταζε περισσότερο ως ένας χώρος διαλόγου και κοινής δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική παρά ως μια συλλογικότητα όχι μόνο αριστερών οργανώσεων άλλα και προοδευτικών και αριστερών κυβερνήσεων που θα τη μετέτρεπε σε «ραχοκοκαλιά» στρατηγικών και πρακτικών μέτρων για την αντι-νεοφιλελεύθερη και αντικαπιταλιστική ολοκλήρωση μιας ηπείρου. Τα εργαλεία αυτής της ενοποίησης σήμερα είναι το Bancosur (τράπεζα του Νότου), Unasur (Πολιτική ενοποίηση της Λατ. Αμερικής), CELAC (στον αντίποδα της αμερικα-νοκρατούμενης ένωσης «αμερικανικών κρατών»), Mercosur (Εμπορική και οικονομική ολοκλήρωση με διαδικασίες συνεχούς διεύρυνσης).
Σήμερα η απομάκρυνση όλων των αμερικανικών βάσεων, η αποπυρηνικοποίηση της ηπείρου, η εδραίωση της ως γεωγραφική και γεωπολιτική ζώνη ειρήνης, η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, του αναλφαβητισμού, στη σύγχρονη εκβιομηχάνιση, στη ενεργειακή ολοκλήρωση που πάει χέρι - χέρι με τις κοινωνικές κατακτήσεις, η εμπέδωση της αξιοπρεπούς εργασίας, η διαφύλαξη του Αμαζόνιου ως «πνεύμονα του πλανήτη», η αλληλεγγύη των κυβερνήσεων και λαών να αντισταθούν στην ηγεμονία των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (το χτύπημα των διμερών οικονομικώς συμφώνων «ελεύθερου εμπορίου» που επεκτείνουν την εξάρτηση, ανάμεσα σε άλλα προβάλλουν ως μια ιστορική αναγκαιότητα άμεσης πρακτικής εφαρμογής με τα ανάλογα πολιτικά μέτρα).
Αφού ο ιμπεριαλισμός βρήκε νέο τρόπο να εγκαθιστά «κυβερνήσεις μαριονέτες» στις περιπτώσεις της Ονδούρας πριν δύο χρόνια και της Παραγουάης πριν λίγες μέρες, όπου τα θεσμικά πραξικοπήματα από την αντιπολίτευση, κρατά τον στρατό στους στρατώνες να καιροφυλακτεί, το βάρος της «έξωσης» των νομίμων εκλεγμένων προέδρων το αναλαμβάνει η αντιπολίτευση και οι ντόπιες ολιγαρχίες, τα κυρίαρχα μίντια, με σχεδιασμένες «προβοκάτσιες» (σφαγές ιθαγενών, "παραβίαση συνταγματικών δεδομένων", απεργίες αστυνομικών, κ.λπ.).
Η επαγρύπνηση των χώρων που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος είναι δεδομένη και οι αντιδράσεις αστραπιαίες, όπως και η αλληλεγγύη της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πρόκειται για μια ανασύσταση ιμπεριαλιστικών μεθόδων που «ραφινάρονται», ώστε σε «δημοκρατικό» πλαίσιο τα πραξικοπήματα αυτά να πολλαπλασιάζονται, όπως συνέβη στις απόπειρες πραξικοπημάτων νέου τύπου στη Βενεζουέλα (με την απαγωγή του Ούγκο Τσάβεζ το 2002, την ανταρσία αστυνομικών στον Ισημερινό κατά του Ραφαέλ Κορέα και με πανομοιότυπο τρόπο στη Βολιβία πριν λίγες μέρες κατά του πρόεδρου Έβο Μοράλες).
Είναι για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απόλυτα αναγκαίο να χτυπήσουν τις πιο ευάλωτες κατά τη γνώμη τους προοδευτικές δημοκρατίες, ώστε η προσπάθεια ενοποίησης αντίστασης στον νεοφιλελευθερισμό να ανακοπεί. Η ιστορία των πολύπαθων λαών της Λατινικής Αμερικής που γοργά μετατρέπεται σε ένα εργαστήριο αντικαπιταλιστικής παγκόσμιας ακτινοβολίας για την πλανητική Αριστερά έχει στέρεες βάσεις, τη μαζική στήριξη των λαών, την αποφασιστικότητα των ηγεσιών και την ιστορική μνήμη των Che, Εμ. Ζαπάτα, Χ. Μαριατέγκι, Φιντέλ, Χ. Αρμπένζ, της σημερινής αριστερής διανόησης στην περιοχή, Ι. Ραμονέ, Ατ. Μπορόν, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Η ευρωπαϊκή Αριστερά για να είναι πιο αποτελεσματική στην αλληλεγγύη της, πρέπει να δυναμώσει στην Ευρώπη τη δική της μάχη κατά της σημερινής οπισθοδρόμησης, της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που αναδύονται και πάλι στην Ευρώπη.
Αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πρόσφορα στο κοινό αγώνα των λαών μας. Ταυτόχρονα η Ελλάδα, που είναι σήμερα στο επίκεντρο των παγκόσμιων αναμετρήσεων, ο λαός της μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχουν άπειρες δυνατότητες να μετατρέψουν την ελπίδα σε πραγματικότητα, το ιστορικό και επιβεβλημένο ρήγμα στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό να ξεκινήσει εδώ με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κοινοί μας εχθροί, γιατί έτσι εξηγείται το πώς η ασταμάτητη λυσσαλέα επίθεση σε βάρος μας έχει αυτές τις διαστάσεις, αυτό το βάθος και την παγκόσμια έκταση. Το εγχείρημά μας έχει σήμερα τα μάτια του κόσμου στραμμένα σε αυτή τη γωνία του πλανήτη.
Εάν το πιστέψουμε θα είμαστε η θρυαλλίδα, σε αυτό το ημισφαίριο που θα ξαναγυρίσει τον τροχό της παγκόσμιας ιστορίας. Ολόκληρος ο πλανήτης το έχει ανάγκη, η ξανά-ανακάλυψη της δημοκρατίας στη χώρα μας είναι ιστορική επιταγή, η πλανητική Αριστερά να ξαναβρεί το όραμά της και την ουτοπία της, θα ξαναοικοδομήσει την πολιτική της ηγεμονία στις ιδέες και στις εναλλακτικές πολιτικές. Αυτό το μήνυμα φέρνουμε από το 18ο Φόρουμ του Σάο Πάολο, που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας. Μια λέξη συμπυκνώνει τις κοινές ιστορικές μας ευθύνες και αγώνες, στις δυο όχθες του Ατλαντικού: Venceremos!
* Ο Κώστας Ήσυχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κίλμες της Αργεντινής, είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτ. πολιτική και άμυνα.

_______________________________
 Μιχάλης Τρίκκας  - εφημ. Η ΑΥΓΗ ημερ. δημοσίευσης: 15/07/2012

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ένα ντοκιμαντέρ για την εξέγερση των Ισπανών ανθρακωρύχων


Behind the Miner's Masks:
Ένα δεκάλεπτο ντοκιμαντέρ του Associated Press, με αγγλικούς υπότιτλους, για την εξέγερση των ισπανών ανθρακωρύχων.



από http://vathiprasino.blogspot.gr/2012/07/behind-miners-masks.html


Η αστυνομία έριξε σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει τους διαμαρτυρόμενους ανθρακωρύχους στη Μαδρίτη ενάντια στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να τραβήξουν την περίφραξη ασφαλείας γύρω από το Υπουργείο Βιομηχανίας και έριξαν κροτίδες και πέτρες σε αστυνομικές κλούβες. Τα στρατεύματα των ταραχών, εν τω μεταξύ, απάντησε με σφαίρες από καουτσούκ. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αρκετοί τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν. Η «μαύρη πορεία» που ονομάζεται από τα συνδικάτα για την υποστήριξη της στήλης 200 ανθρακωρύχων, που ήρθε στην πρωτεύουσα της Τρίτης, μετά το περπάτημα για τρεις εβδομάδες από το βόρειο τμήμα της Ισπανίας, άφησε πριν από το μεσημέρι της Πλάζα ντε Κολόν, δεσμεύεται . η έδρα του Υπουργείου Βιομηχανίας 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δήμων σε όλη την Αττική


ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Στη διάθεση των πολιτών θέτουν οι Δήμοι κλιματιζόμενες 
αίθουσες ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών
 που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δήμων σε όλη την Αττική
Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει στις ευπαθείς ομάδες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, την σωματική κόπωση, να καταναλώνουν άφθονο νερό και να κάνουν συχνά ντους.

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΑΘΗΝΑ
Αγιος Παύλος
Μαμούρη & Δύμης, Τηλέφωνο: 210 8223946, 210 8223186
Αγιος Αρτέμιος
Μετεώρων 16 & Δαμάρεως, Τηλέφωνο: 210 7512990
Αγιος Ελευθέριος
Αχαρνών 372, Τηλέφωνο: 210 2012334
Αγίου Μελετίου
Ξεναγόρα 6, Τηλέφωνο: 210 8674900
Τελέστου 4, Τηλέφωνο: 210 8646481
Ακαδημία Πλάτωνος
Πύλου & Μαραθωνομάχων, Τηλέφωνο: 210 5125264
Ανω Πετράλωνα
Αιξωνέων και Μυρμιδόνων, Τηλέφωνο: 210 3476398 Βοτανικός
Κοζάνης 4, Τηλέφωνο: 210 3423716 Γκράβα
Ταϋγέτου 62, Τηλέφωνο: 210 2231419
Γκύζη
Βαφειοχωρείου 8, Τηλέφωνο: 210 6441315
Ελληνορώσσων
Αιμιλίας Δάφνη 14, Τηλέφωνο: 210 6718242
Κάτω Πατήσια
Αρκολέων 12, Τηλέφωνο: 210 8311900
Κάτω Πετράλωνα
Αθηνόδωρου 61, Τηλέφωνο: 210 3425513
Κολωνός
Θεσπρωτίας 4, Τηλέφωνο: 210 5130805
Αίμονος 9 και 'στρους, Τηλέφωνο: 210 5140877
Κουκάκι
Δράκου 26-28, Τηλέφωνο: 210 9232044, 210 9200269
Κυψέλη
Σκύρου & Καυκάσου, Τηλέφωνο: 210 8815877
Κίου 5, Τηλέφωνο: 210 8623313, 210 8624449
Λαμπρινή
Ιαλέμου 63, Τηλέφωνο: 210 2933857
Μεταξουργείο
Μεγάλου Αλεξάνδρου 37 και Γιατράκου 17, Τηλέφωνο: 210 5246950
Nέος Κόσμος
Σωστράτου 5, Τηλέφωνο: 210 9231495
Χελντράιχ 15 (Αθλητικό Κέντρο Ο.Ν.Α.), Τηλέφωνο: 210 9240403
Πανόρμου
Πανόρμου & Βαθέος, Τηλέφωνο: 210 6459890, 210 6451870
Σεπόλια
Γαλαξιδίου 4, Τηλέφωνο: 210 5152061
ΒΥΡΩΝΑΣ
• Δημαρχείο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου 36-44, τηλ.: 2132008600
• ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης, ΚΑλλιπόλεως 59 και Αγίας Σοφίας,
• ΚΑΠΗ Καρέα, 28ΗΣ Οκτωβρίου 1, Καρέας
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
• Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγ. Κωνσταντίνου 7, ΤΗΛ.: 2109706347, Ώρες λειτουργίας: 08.30 - 20.00
• 1Ο ΚΑΠΗ, Ιάσονος και Κ. Καραμανλή 12, ΤΗΛ. 2109917855 Ώρες λειτουργίας: 08.30 - 20.00
• 2Ο ΚΑΠΗ Αρχιμήδους 53, ΤΗΛ. 2109944865, Ώρες λειτουργίας: 08.30 - 14.00
• 4Ο ΚΑΠΗ, Πατριάρχου Γρηγορίου 57, ΤΗΛ. 2109760191 Ώρες λειτουργίας: 08.30 - 14.00
• Χώροι Δημαρχιακού Μεγάρου, Σοφ. Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαππα, τηλ. 2109970000, Ώρες λειτουργίας: 08.30 - 16.00
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
• Κλειστό Γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, είσοδος από Φιλαδελφείας, ΤΗΛ.: 2107217539, 2107212833 Ώρες λειτουργίας: 08.00 - δύση του ηλίου
• Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου, είσοδος από Κλαζομένων, ΤΗΛ.: 2107292601-8 Ώρες λειτουργίας: 08.00 - δύση του ηλίου
• Α ΚΑΠΗ, Φιλαδελφείας και Αδελφών Τσάφου, ΤΗΛ.: 2107240661
• Β ΚΑΠΗ, Πανιωνίου και Σολομωνίδου, ΤΗΛ.: 2107216100

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
• Α ΚΑΠΗ, Αλεξιουπόλεως 27, ΤΗΛ.: 2109920246, 2109918801 Ώρες λειτουργίας: 7:30-15:00
• Β ΚΑΠΗ, Γράμμου και Δημοκρίτου, ΤΗΛ.: 2109929583, Ώρες λειτουργίας 7:30-15:00
• Γ ΚΑΠΗ, Αλίμου 98α, ΤΗΛ.: 2109935909, Ώρες λειτουργίας 7:30-15:00
• Συνεδριακός Χώρος «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», Κύπρου 68, ΤΗΛ.: 2109933881, Ώρες λειτουργίας 8:00-15:00
• Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κύπρου 68, ΤΗΛ.:2132018700 Ώρες λειτουργίας 8:00-15:00

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
• Α ΚΑΠΗ, Τραπεζούντος 8, ΤΗΛ.:2109614324 Ώρες λειτουργίας 7:30 - 14:00
• Β ΚΑΠΗ, Πραξιτέλους 37, ΤΗΛ.: 2109922622 Ώρες λειτουργίας 8:00 - 15:00
• Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Αγ. Παρασκευής 7 και Αντιγόνης ΤΗΛ.: 6977695798 κ. ΝΤΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
• Παράρτημα Αγ. Παρασκευής, Αγ. Παρασκευής 37, ΤΗΛ.: 2109968488, 2109911836
• Εντευκτήριο Εργαζομένων, 25η οδός και Πλατείας, Αγ. Τριάδος, ΤΗΛ.: 2132026000, Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
• Δημαρχείο: Ματζαγριωτάκη 76, ΤΗΛ.: 2132070300,399 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• Α ΚΑΠΗ, Ευαγγελιστρίας 104, ΤΗΛ.:2109581110 Ώρες λειτουργίας: 8:00 - 20:00
• Β ΚΑΠΗ, Κεκρώπος 37, ΤΗΛ.: 2109430086 Ώρες λειτουργίας: 8:00 - 20:00
• Γ ΚΑΠΗ, Μεταμορφώσεως 80, ΤΗΛ.: 2109416388 Ώρες λειτουργίας: 8:00 - 20:00
• Δ ΚΑΠΗ, Ιφιγενείας 44, ΤΗΛ.; 2109522414 Ώρες λειτουργίας; 8;00 - 20:00
• Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», ΜΕγίστης 18-20 ΤΗΛ.: 219579466 Ώρες λειτουργίας: 9:00 - 18:00
Ν. ΣΜΥΡΝΗ
• Α ΚΑΠΗ, Αρτάκης 34, ΤΗΛ.: 2109353277 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• Β ΚΑΠΗ, Σταδίου 32-34, ΤΗΛ.: 2109373533 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• Γ ΚΑΠΗ, Πλαστήρα 57, ΤΗΛ.: 2109335496 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• Δ ΚΑΠΗ, Ραιδεστού 11-13, ΤΗΛ.: 2109485853/5 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, Αδραμυτίου και Κ. Παλαιολόγου, ΤΗΛ.: 2109319544 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, Αρτάκης 34, ΤΗΛ: 2109319008 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ
• ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, Ελ. Βενιζέλου 78, ΤΗΛ.:2109350831 Ώρες λειτουργίας: 24ΩΡΟ

Π. ΦΑΛΗΡΟ
• ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, Αγ. Αλεξάνδρου 77, ΤΗΛ.: 2109824615, 2109839373
• 1Ο ΚΑΠΗ, Πανδρόσου 43, ΤΗΛ.: 2109834136
• 3Ο ΚΑΠΗ, Σειρήνων 1-3 και Άτλαντος, ΤΗΛ.: 2109880148
• ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Αγ. Βαρβάρας 24, 2109843409

ΚΗΦΙΣΙΑ
• ΑΙΘΟΥΣΑ «Β. ΓΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», Διονύσου και Μυρσίνης 2
• Γ ΚΑΠΗ, Κηφισού και Αγραυλής
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, «Ι. Ζηρίνης», Κηφισίας 192

Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, Νικολάου Πλαστήρα και Ελευθερίου Βενιζέλου
• ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ, Σπύρου Λούη και Πίττα
• ΒΙΛΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λούκη Ακρίτα 4
• ΚΑΠΗ, Κώστα Βάρναλη 58

• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, Πλατεία Κένεντυ, Εκάλη

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Ι. Ράλλη και Δημαρχείου, Ώρες λειτουργίας 7:00 - 21:00 Δευτέρα - Παρασκευή
• Α ΚΑΠΗ, Κ. Βάρναλη 34, Ώρες λειτουργίας 8:00 - 13:30 Δευτέρα - Παρασκευή
• Β ΚΑΠΗ, Πευκών 75, Ώρες λειτουργίας: 8:00 - 20:00 Δευτέρα - Παρασκευή και Σάββατο 9;00 έως 12:00
• Γ ΚΑΠΗ, Δημοκρίτου 16, Ώρες λειτουργίας: 7:30 - 15:00 Δευτέρα - Παρασκευή και Σάββατο 9:00 έως 12:00
• Δ ΚΑΠΗ, Σπάρτης 5, Ώρες λειτουργίας 7:30 -13:30 Δευτέρα - Παρασκευή και Σάββατο 9:00 έως 12:00

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Το ουρλιαχτό του Θεόδωρου Κουτρούκη*



«Τραβήξτε πίσω τις άκρες των φορεμάτων σας κυρίες μου, περνάμε στην κόλαση», λέει κάπου ο ποιητής William Carlos Williams, και ίσως η φράση αυτή μπορεί να περιγράψει τα τρέχοντα βιώματα των συμπολιτών μας.
Οι εκδηλώσεις βίας και αγανάκτησης τείνουν να γίνουν κανόνας στην τρομαγμένη ελληνική κοινωνία: προπηλακισμοί, γιαουρτοπόλεμος, χειροδικίες, μαχαιρώματα, ενδοκοινωνικη διαμάχη, κονιορτοποίηση άγραφων και γραπτών κοινωνικών συμβολαίων.
Πράγματι, οι Έλληνες είναι στα κάγκελα: κραυγάζουν, βρίζουν, ουρλιάζουν, καταθλίβονται, οργίζονται, κλαίνε, αντιδρούν, μερικές φορές βιαιοπραγούν και κυρίως δεν ακούν.
Η ανελέητη ύφεση ενεργοποίησε τη δυναμική έκρηξη των εισοδηματικά πληγέντων και ευνόησε τις ακραίες αντιδράσεις. Παράλληλα, η ρητορική του ανερυθρίαστου λαϊκισμού, της αχαλίνωτης δημαγωγίας, της ευφάνταστης συνθηματολογίας και της άκριτης παραδοχής οποιουδήποτε νοσηρού σεναρίου συνωμοσίας, αποδυνάμωσαν τις ορθολογικές και ψύχραιμες προσεγγίσεις των πραγμάτων . Το νέο κοινωνικό σκηνικό καλλιέργησε συστηματικά το ιδεολόγημα ότι η βία εμπεριέχει την κρυμμένη δύναμη της αλήθειας των αγανακτισμένων πολιτών.
Πέραν της οικονομικής εξαθλίωσης που αναπόδραστα πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση, μια από τις αιτίες της βίας εδράζεται στη βεβαιότητα πώς για όλα φταίνε οι «άλλοι» (οι ξένοι, οι πολιτικοί, τα «λαμόγια», οι τράπεζες, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το εβραϊκό λόμπι, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η λέσχη Bildenberg και όποιος άλλος μπορείτε να φανταστείτε). Επομένως, εμείς και μόνον εμείς είμαστε οι αναμάρτητοι τιμωροί: στη δική μας Gotham City ήδη έχουμε στρογγυλοκαθήσει στο ρόλο του Batman, ενώ ο Joker είναι όλοι οι υπόλοιποι.
Είναι καιρός να ακούσουμε την αλήθεια και να αναζητήσουμε την αυτογνωσία με μια φευγαλέα -έστω- ματιά στον καθρέπτη. Μια αποτελεσματική απάντηση στην εξαθλίωση και τον παραλογισμό δεν μπορεί παρά να περιέχει την παιδεία ανοικτών οριζόντων, την κοινωνική αλληλεγγύη, την επίγνωση των ταυτόσημων συμφερόντων, την πρόταξη του Ορθού Λόγου.  
Κι ενώ ήδη ακούγεται εκκωφαντικό το ουρλιαχτό της απόγνωσης που ξεπηδά από το κοινωνικό έρεβος, ας αναζητήσουμε εκ νέου το ανέσπερο φως της ελπίδας.

  • Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου   

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι γειτονιές της Ελλάδας: «ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙ...

Οι γειτονιές της Ελλάδας: «ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙ...: Aπό αριστερά Νίκος Κ. Σαπουντζής Γενικός Διευθυντής ΟΤΘGilles Mouroux-Διευθυντής Παραγωγής της εταιρίας GLM Zoe Finders-Βοηθός Παρα...

 ....Λευκός Πύργος, Καμάρα, Ροτόντα, Ανάκτορο Γαλερίου, Άνω Πόλη και εικόνες από τις ομορφιές του τόπου με αναφορά τα υψηλότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, γεύτηκαν οι τηλεοπτικοί σύγχρονοι περιηγητές της πόλης. Ένα είναι σίγουρο ότι έλαβαν το μήνυμα της ιδιαίτερης σημασίας αυτού του τόπου που θα τους κάνει φίλους και πρεσβευτές για το μέλλον...

Wall Street Journal: "Επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ ζητά η τρόϊκα - Απορρίπτουν επαναδιαπραγμάτευση"!





Σε άρθρο της Wall Street Journal αναφέρεται ότι η τρόϊκα δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε κανένα από τα ελληνικά αιτήματα για επαναδιαπραγ-μάτευση έστω επί μέρους κεφαλαίων του Μνημονίου, σηματοδοτώντας μια στάση "take it or live ti" αναφορικά με τη πακέτο βοηθείας. Μάλιστα αναφέρει ότι θα ζητηθούν νέες περικοπές ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, η αποστολή των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να αντισταθμιστούν οι
παρεκκλίσεις από το πρόγραμμα, οι οποίες σημειώθηκαν λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.
Η συγκεκριμένη στάση αναμένεται να φέρει σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και τρόικα, κατά τη «WSJ», απειλώντας ακόμα και την επιβίωση της εύθραυστης κυβέρνησης συνεργασίας.
Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για επιμήκυνση των ασφυκτικών δημοσιονομικών στόχων που έχουν επιβληθεί στην Αθήνα κατά δύο έτη, «πάγωμα» των απολύσεων καθώς και των περικοπών σε συγκεκριμένους μισθούς και συντάξεις, έχουν γίνει δεκτές σε κλίμα που κυμαίνεται μεταξύ αδιαφορίας και απόρριψης από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και από το ΔΝΤ, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Τρίτη στο δίκτυο CNBC ότι «δεν έχει καμία διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαδιαπραγμάτευση με τους Έλληνες». 
Υπό αυτό το πρίσμα, η τρόικα αναμένεται να «υπενθυμίσει» στην Αθήνα αυτά που η ίδια θεωρεί "λάθη και παραλείψεις". Η λίστα, σύμφωνα με τη WSJ, είναι μακρά αφού μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου σε μία σειρά μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται το κλείσιμο ζημιογόνων και περιττών κρατικών υπηρεσιών, η ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του κράτους, η απόλυση υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η συγκεκριμενοποίηση μέτρων για την περικοπή δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας. Φυσικά ουδείς από την τρόϊκα πρόκειται να διερωτηθεί τι από όλα αυτά που ζήτησε μπορουσαν να γίνουν και τι όχι! 
Όλες οι ενδείξεις, και κυρίως η απόκλιση των φορολογικών εσόδων, συντείνουν στο ότι η Ελλάδα θα είναι πάλι εκτός στόχων για τρίτη φορά εφέτος, με αποτέλεσμα η τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα περικοπών, ύψους 2 δισ. ευρώ, πέραν αυτών που έχουν ήδη συμφωνηθεί για το 2012.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα ανώνυμος αξιωματούχος, «η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα».
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο, οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει «κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη».
Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς, και στα οποία περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών, «ξεπάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων κ.λ.π., αποτελούν ένα «πρώτο βήμα» της νέας κυβέρνησης ως ένδειξη «καλής θέλησης» προς τους πιστωτές της Αθήνας, προτού η χώρα ζητήσει και επισήμως καλύτερους όρους για το πρόγραμμα που της έχει επιβληθεί. 
Αξιωματούχοι, ωστόσο, επισημαίνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ότι αν η τρόικα τηρήσει υπερβολικά αυστηρή στάση, η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα απειληθεί με κατάρρευση. 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος «αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει» προσθέτει.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο χαλάρωμα των μέτρων, ενώ η τρόϊκα θα ζητήσει επιπλέον εισπρακτικά μέτρα! Πως να μην δικαιωθούν οι πολιτικές δυνάμεις που επιζητούσαν καταγγελία του Μνημονίου και επ' αυτής της βάσης επαναδαπραγμάτευση;


_______________________________________
* από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/07/wsj-2.html#ixzz1zlJo1kCD

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

''Οικονομικά κατεστραμμένη η Ελλάδα-Σύντομα εκτός ευρώ''


Οι προσπάθειες για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν αποτύχει, αφού η χώρα δεν μπορεί και δεν θέλει να τα καταφέρει, εκτιμά σε συνέντευξη του προς την Augsburger Allgemeine Zeitung ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

«Η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει» υπογραμμίζει ο Γερμανός πολιτικός, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι οικονομικά κατεστραμμένη και πως δεν μπορεί να κάνει μια νέα αρχή εντός του ευρώ. 
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την νομισματική ένωση δεν θα ζημίωνε πλέον τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, όπως λέει, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι «ελέγξιμος».
Την ίδια ώρα ο καθηγητής του Harvard, Kenneth Rogoff, δηλώνει στο Bloomberg πως ''η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να πετύχει τους στόχους της και πιθανότατα θα χρεοκοπήσει''.
Ο καθηγητής του Harvard εκτιμά πως στη Σύνοδο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες αγόρασαν λίγο χρόνο και πως ''θα συνεχίσουν να κάνουν περισσότερα και να παίρνουν πιο ακραία μέτρα. Απέχουμε πάρα πολύ από ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Είναι ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι. Απέχουμε πολύ από τη σταθεροποίηση''.

Πηγή Deutsche Welle

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ύστατο χαίρε στον Θύμιο Καρακατσάνη


 
Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο γίνεται αυτήν την ώρα στο Νεκροταφείο Παιανίας η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Θύμιου Καρακατσάνη, ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών.
Ο 72χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας -σάκχαρο και καρκίνο- αλλά το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε η νόσος του Πάρκινσον, όπως υποστηρίζει η σύζυγός του.
Ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς του, αντί στεφάνου, τα χρήματα θα δοθούν στο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» που εδώ και 31 χρόνια στηρίζει οικονομικά και ηθικά τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και άρχισε την καριέρα του από το θέατρο το 1960.
Αρχικά ήταν βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και συνέχισε στο Ελεύθερο Θέατρο.
Χαρακτηριστικές ήταν οι ερμηνείες του στις κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι οποίες τον καθιέρωσαν ως τον καλύτερο αριστοφανικό ηθοποιό. 
Ήταν μέλος του θιάσου του Θεάτρου Τέχνης όταν ο Κάρολος Κουν ανέβασε την ιστορική παράσταση «Όρνιθες», το 1959. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε την ίδια κωμωδία, τη δεκαετία του ’90, ενώ έδωσε αξέχαστες ερμηνείες σε θεατρικά έργα όπως, Πλούτος του Αριστοφάνη, Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ, Ειρήνη του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης.

Το θέατρο ήταν και ο χώρος που αγαπούσε περισσότερο, αν και έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως Το πιο λαμπρό αστέρι (1967), Η χαρτορίχτρα (1967), Μπουμ Ταρατατζούμ (1972) και Η γυναικοκρατία (1973).
Από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στο έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ (2008-2010), «Οι νταντάδες» του Γιωργου Σκούρτη ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε τις «Νεφέλες».
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image426.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image427.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image428.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image429.jpeg
* από eZy News

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...