................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Οι γειτονιές της Ελλάδας: «ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙ...

Οι γειτονιές της Ελλάδας: «ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙ...: Aπό αριστερά Νίκος Κ. Σαπουντζής Γενικός Διευθυντής ΟΤΘGilles Mouroux-Διευθυντής Παραγωγής της εταιρίας GLM Zoe Finders-Βοηθός Παρα...

 ....Λευκός Πύργος, Καμάρα, Ροτόντα, Ανάκτορο Γαλερίου, Άνω Πόλη και εικόνες από τις ομορφιές του τόπου με αναφορά τα υψηλότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, γεύτηκαν οι τηλεοπτικοί σύγχρονοι περιηγητές της πόλης. Ένα είναι σίγουρο ότι έλαβαν το μήνυμα της ιδιαίτερης σημασίας αυτού του τόπου που θα τους κάνει φίλους και πρεσβευτές για το μέλλον...

Wall Street Journal: "Επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ ζητά η τρόϊκα - Απορρίπτουν επαναδιαπραγμάτευση"!

Σε άρθρο της Wall Street Journal αναφέρεται ότι η τρόϊκα δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε κανένα από τα ελληνικά αιτήματα για επαναδιαπραγ-μάτευση έστω επί μέρους κεφαλαίων του Μνημονίου, σηματοδοτώντας μια στάση "take it or live ti" αναφορικά με τη πακέτο βοηθείας. Μάλιστα αναφέρει ότι θα ζητηθούν νέες περικοπές ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, η αποστολή των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να αντισταθμιστούν οι
παρεκκλίσεις από το πρόγραμμα, οι οποίες σημειώθηκαν λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.
Η συγκεκριμένη στάση αναμένεται να φέρει σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και τρόικα, κατά τη «WSJ», απειλώντας ακόμα και την επιβίωση της εύθραυστης κυβέρνησης συνεργασίας.
Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για επιμήκυνση των ασφυκτικών δημοσιονομικών στόχων που έχουν επιβληθεί στην Αθήνα κατά δύο έτη, «πάγωμα» των απολύσεων καθώς και των περικοπών σε συγκεκριμένους μισθούς και συντάξεις, έχουν γίνει δεκτές σε κλίμα που κυμαίνεται μεταξύ αδιαφορίας και απόρριψης από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και από το ΔΝΤ, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Τρίτη στο δίκτυο CNBC ότι «δεν έχει καμία διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαδιαπραγμάτευση με τους Έλληνες». 
Υπό αυτό το πρίσμα, η τρόικα αναμένεται να «υπενθυμίσει» στην Αθήνα αυτά που η ίδια θεωρεί "λάθη και παραλείψεις". Η λίστα, σύμφωνα με τη WSJ, είναι μακρά αφού μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου σε μία σειρά μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται το κλείσιμο ζημιογόνων και περιττών κρατικών υπηρεσιών, η ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του κράτους, η απόλυση υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η συγκεκριμενοποίηση μέτρων για την περικοπή δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας. Φυσικά ουδείς από την τρόϊκα πρόκειται να διερωτηθεί τι από όλα αυτά που ζήτησε μπορουσαν να γίνουν και τι όχι! 
Όλες οι ενδείξεις, και κυρίως η απόκλιση των φορολογικών εσόδων, συντείνουν στο ότι η Ελλάδα θα είναι πάλι εκτός στόχων για τρίτη φορά εφέτος, με αποτέλεσμα η τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα περικοπών, ύψους 2 δισ. ευρώ, πέραν αυτών που έχουν ήδη συμφωνηθεί για το 2012.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα ανώνυμος αξιωματούχος, «η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα».
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο, οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει «κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη».
Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς, και στα οποία περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών, «ξεπάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων κ.λ.π., αποτελούν ένα «πρώτο βήμα» της νέας κυβέρνησης ως ένδειξη «καλής θέλησης» προς τους πιστωτές της Αθήνας, προτού η χώρα ζητήσει και επισήμως καλύτερους όρους για το πρόγραμμα που της έχει επιβληθεί. 
Αξιωματούχοι, ωστόσο, επισημαίνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ότι αν η τρόικα τηρήσει υπερβολικά αυστηρή στάση, η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα απειληθεί με κατάρρευση. 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος «αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει» προσθέτει.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο χαλάρωμα των μέτρων, ενώ η τρόϊκα θα ζητήσει επιπλέον εισπρακτικά μέτρα! Πως να μην δικαιωθούν οι πολιτικές δυνάμεις που επιζητούσαν καταγγελία του Μνημονίου και επ' αυτής της βάσης επαναδαπραγμάτευση;


_______________________________________
* από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/07/wsj-2.html#ixzz1zlJo1kCD

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

''Οικονομικά κατεστραμμένη η Ελλάδα-Σύντομα εκτός ευρώ''


Οι προσπάθειες για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν αποτύχει, αφού η χώρα δεν μπορεί και δεν θέλει να τα καταφέρει, εκτιμά σε συνέντευξη του προς την Augsburger Allgemeine Zeitung ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

«Η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει» υπογραμμίζει ο Γερμανός πολιτικός, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι οικονομικά κατεστραμμένη και πως δεν μπορεί να κάνει μια νέα αρχή εντός του ευρώ. 
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την νομισματική ένωση δεν θα ζημίωνε πλέον τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, όπως λέει, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι «ελέγξιμος».
Την ίδια ώρα ο καθηγητής του Harvard, Kenneth Rogoff, δηλώνει στο Bloomberg πως ''η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να πετύχει τους στόχους της και πιθανότατα θα χρεοκοπήσει''.
Ο καθηγητής του Harvard εκτιμά πως στη Σύνοδο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες αγόρασαν λίγο χρόνο και πως ''θα συνεχίσουν να κάνουν περισσότερα και να παίρνουν πιο ακραία μέτρα. Απέχουμε πάρα πολύ από ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Είναι ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι. Απέχουμε πολύ από τη σταθεροποίηση''.

Πηγή Deutsche Welle

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Ύστατο χαίρε στον Θύμιο Καρακατσάνη


 
Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο γίνεται αυτήν την ώρα στο Νεκροταφείο Παιανίας η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Θύμιου Καρακατσάνη, ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών.
Ο 72χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας -σάκχαρο και καρκίνο- αλλά το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε η νόσος του Πάρκινσον, όπως υποστηρίζει η σύζυγός του.
Ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς του, αντί στεφάνου, τα χρήματα θα δοθούν στο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» που εδώ και 31 χρόνια στηρίζει οικονομικά και ηθικά τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και άρχισε την καριέρα του από το θέατρο το 1960.
Αρχικά ήταν βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και συνέχισε στο Ελεύθερο Θέατρο.
Χαρακτηριστικές ήταν οι ερμηνείες του στις κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι οποίες τον καθιέρωσαν ως τον καλύτερο αριστοφανικό ηθοποιό. 
Ήταν μέλος του θιάσου του Θεάτρου Τέχνης όταν ο Κάρολος Κουν ανέβασε την ιστορική παράσταση «Όρνιθες», το 1959. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε την ίδια κωμωδία, τη δεκαετία του ’90, ενώ έδωσε αξέχαστες ερμηνείες σε θεατρικά έργα όπως, Πλούτος του Αριστοφάνη, Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ, Ειρήνη του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης.

Το θέατρο ήταν και ο χώρος που αγαπούσε περισσότερο, αν και έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως Το πιο λαμπρό αστέρι (1967), Η χαρτορίχτρα (1967), Μπουμ Ταρατατζούμ (1972) και Η γυναικοκρατία (1973).
Από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στο έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ (2008-2010), «Οι νταντάδες» του Γιωργου Σκούρτη ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε τις «Νεφέλες».
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image426.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image427.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image428.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image429.jpeg
* από eZy News

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...