................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Έφυγε ο κορυφαίος αριστοφανικός, Θύμιος Καρακατσάνης

   Καλό ταξίδι Θύμιο...


Πέθανε ο κορυφαίος αριστοφανικός, Θύμιος Καρακατσάνης*από το: http://vathiprasino.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7279.html   Θύμιος Καρακατσάνης   


Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά και πέθανε στις 30 Ιουνίου 2012.[1][2] Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Όπως αναφέρθηκε από την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη στην εκπομπή "Μπορώ" της Άννας Δρούζα η Μάρθα Καραγιάννη με τον Θύμιο Καρακατσάνη ήταν στο σχολείο συμμαθητές.

Σκηνοθεσίες για το θέατρο
Πλούτος του Αριστοφάνη
Όρνιθες του Αριστοφάνη
Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά
Oύρσουλα του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου (1995)
Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα του Γιώργου Κωνσταντίνου
Νεφέλες του Αριστοφάνη
Ταρτούφος του Μολιέρου
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Ερμηνείες στο θέατρο
Πλούτος του Αριστοφάνη (στο ρόλο του Καρίωνα)
Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ (στο ρόλο του Σβέικ)
Ξανά μαζί του Νιλ Σάιμον
Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά (στο ρόλο του Ανδρέα Ντελλή)
Ειρήνη του Αριστοφάνη
Αρμένικο Φεγγάρι στο Θέατρο Σμαρούλα
Γυναίκα στοιχείο του Πέντρο Καλντερόν (Pedro Calderon) στο Θέατρο Αμιράλ
Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν (1959) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Ο Ταρτούφος στο θέατρο Άλαφα
Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης
Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλερ (2010)
Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα
Οι Νταντάδες του Γιώργου Σκούρτη
Νεφέλες του Αριστοφάνη

Ερμηνείες στον κινηματογράφο
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Η χαρτορίχτρα (1967)
Μπουμ Ταρατατζούμ (1972)
Η γυναικοκρατία (1973) .... Παμίνος
La faille (1975) .... κομμωτής
Οι νταντάδες (1979) .... Πέτρος
Ιδού η Μήλος, ιδού και το πήδημα (1979)
Καραβάν Σαράι (1986) .... Μαργαρίτης
Πηγές [Επεξεργασία]
Έλληνες ηθοποιοί: Η γενιά μας,
Έτος γέννησης 1925 μέχρι 1940 του Θεόδωρου Έξαρχου,
Εκδόσεις Δωδώνη

Παραπομπές
iefimerida.gr: Πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης
εφ. "Το Βήμα": Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης
*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

«Αγαπητή Ελλάδα πρόσεχε τι εύχεσαι» – Άρθρο του CNN


Ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό απευθύνει στην κεντρική του σελίδα το CNN την οποία υπογράφει ο ανταποκριτής του στην Αθήνα Jim Boulden όπου ουσιαστικά μέσω αυτής τίθεται το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου: Ευρώ ή δραχμή. 
"
Λονδίνο (CNN) -  Γεια σου, Ελλάδα.
Ο κόσμος πάλι με επίκεντρο εσάς. Η οικονομική πόνο και την κοινωνική αναταραχή έχει κάνει σωστά ψηφοφόρων και των πολιτικών σε όλο τον κόσμο λιτότητας συζήτηση, ανάπτυξη και διαρθρωτική μεταρρύθμιση.
Τι θα έχετε την ευκαιρία μέσω του κατέστησε σαφές ότι η λιτότητα δεν είναι μια εύκολη λύση.
Εσείς, οι Έλληνες έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουμε κάτι υποψιάζομαι εκατομμύρια στην Ευρώπη θα ακριβά αγαπάτε να κάνετε - να ψηφίζουν για το αν θα αφήσει το ευρώ.Αυτό είναι ό, τι 17 Ιουνίου θα είναι πλέον περίπου, επειδή θα υπάρξουν τεράστιες πόνο για εσάς, η Ελλάδα, αν μείνετε με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, και ακόμη περισσότερο πόνο αν απορρίψει τα δάνεια από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πόνος ή τον άλλο τρόπο.
Έχω αντισταθεί μιλάμε για Ελλάδα, αφήνοντας το ενιαίο νόμισμα που δεν υπάρχει σταθερή, σαφής, νόμιμος τρόπος για να βγείτε, ή να σε διώξουν. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβούν.
Κρατάω την ανάγνωση ότι οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να μείνετε στο ευρώ και τους νέους ανθρώπους που έχω μιλήσει προσωπικά με στους δρόμους της Αθήνας μου είπαν: «Είμαστε ευρωπαϊκό, και θυμόμαστε μόλις η δραχμή Γιατί να θέλουμε να πάμε πίσω. για αυτό; "
Αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία. Οι αναλυτές μιλούν για αυτό, οι πολιτικοί μιλούν γι 'αυτό και τις επιχειρήσεις είναι η προετοιμασία της.
Μήπως θα μετατραπεί σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία;
Οι πρόσφατες λυγίσματα αγορά όλα να κατηγορηθεί για την Ελλάδα, άδικα στο μυαλό μου. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου των ΗΠΑ, ψεκασμού ισπανικές τράπεζες, που την Ευρωπαϊκή Ένωση η βιομηχανική παραγωγή, απαλύνοντας κινεζικές και ινδικές αγορές δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Η πρόσφατη πτώση του ευρώ έχει συνδεθεί με την Ελλάδα, αλλά αυτό ήταν ομαλή, μέχρι στιγμής.
Αλλά η Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο το πού βρισκόμαστε. Η κρίση του ευρώ ποτέ δεν τελείωσε, και οι φόβοι της παγκόσμιας ύφεσης είναι πίσω.
Εσείς, η ελληνική ψηφοφόρων, έχουν μια μεγάλη απόφαση να κάνει. Ναι, θα ψηφίσει το κόμμα ή τον επικεφαλής της επιλογής σας. Αλλά θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από την αυστηρότητα έναντι αύξησης συζητήσεις. Η Ελλάδα έχει εδώ και πολύ καιρό εξέδωσαν τα βιβλία και όχι μεταρρύθμιση της οικονομίας της, που έχουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατώτατη γραμμή: Δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορώ να δω πώς μπορείτε να έχετε και οι δύο τρόποι, δεν έχει σημασία πόσο πολύ επιθυμούμε όλοι σας θα μπορούσε.
Έτσι, διαβάστε προσεκτικά όλες οι προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην οικονομία σας, εάν σταματήσετε να διαπραγματεύεται με εκείνους που πληρώνουν τους λογαριασμούς σας.
Ακόμα αναρωτιέμαι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σας δώσει, η Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει όσο εκείνους τους οποίους θα τεθούν τελικά σε ισχύ τη δέσμευση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους διεθνείς δανειστές.
Θα πρέπει να ρωτήσουμε τις ίδιες ερωτήσεις.
Αλλά να θυμάστε, εάν οι δανειστές δίνετε, Ελλάδα, περισσότερο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψει ακόμη περισσότερα χρήματα, να πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερα δάνεια που σίγουρα θα χρειαστούν για την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όταν οι μεταρρυθμίσεις επιβραδύνθηκαν. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη διεθνή χρήματα, όχι λιγότερο.
Είναι ότι πιο προτιμότερο να καταρρέουν οι τράπεζες σας, τα σύνορά σας εμποδίζεται να κρατήσει το νόμισμα που αποστέλλονται έξω, και τις πιθανές σοβαρές κοινωνικές αναταραχές;
Σας αφήνω με αυτό, Έλληνες ψηφοφόρους. Πολύ λίγες χώρες έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές τους στο ΔΝΤ. Υπάρχουν μόνο τρεις - Σομαλία, το Σουδάν και τη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με το ίδιο το ΔΝΤ.
Έτσι, ελληνικό λαό, είναι ότι η λίστα που θέλετε να συνδεθεί;
Με εκτίμηση,
Ji
m

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Οι μέθοδοι των τοκογλύφων ανά τον κόσμο...


    Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος    “Η επιτυχία της επέκτασης των πολυεθνικών με τη βοήθεια των κρίσεων χρέους στη Ν. Αμερική, στην Ασία, στην Τουρκία και αλλού, έχει αποφέρει στις ίδιες τόσο εντυπωσιακά κέρδη, ώστε να διψούν για συνεχώς νέες κατακτήσεις. 
Στα σχέδια τους πια δεν... συμπεριλαμβάνονται μόνο οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, αλλά και οι πλούσιες χώρες της Δύσης – όπου τα κράτη ελέγχουν ακόμη πιο προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν επικερδώς οι ιδιωτικές εταιρείες: τηλεφωνικές επικοινωνίες, λιμάνια, μεταφορές, αεροδρόμια, εταιρείες ηλεκτρισμού, εταιρείες ύδρευσης κλπ”.
Με κριτήριο την τραυματική εμπειρία της Τουρκίας, την οποία έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, συμπεραίνεται χωρίς καμία αμφιβολία ότι, η προσέγγιση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στην επίλυση των προβλημάτων χρέους, συνίσταται στη «μετακύλιση» ολόκληρου του κοινωνικού κόστους στα ασθενή εισοδηματικά στρώματα – επειδή αυτά αποτελούν την συντριπτική, αλλά και αδύναμη πλειοψηφία.
Επίσης συμπεραίνεται πως η σχέση μίας χώρας με το ΔΝΤ δεν είναι σε καμία περίπτωση χρονικά περιορισμένη – ενώ δεν λύνει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της Οικονομίας της. Τέλος ότι, η αλλαγή της εκάστοτε κυβέρνησης, του «τρέχοντος» κόμματος εξουσίας καλύτερα, δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα για τους μπράβους των τοκογλύφων – αντίθετα, έχει μάλλον προϋπολογισθεί, με την υφιστάμενη κυβέρνηση να θεωρείται «νομοτελειακά αναλώσιμη».
Στο παράδειγμα της Τουρκίας, η νέα κυβέρνηση και όχι η παλαιά, ήταν αυτή που αφενός μεν «διεύρυνε» την εξαθλίωση των Πολιτών της, αφετέρου ξεπούλησε σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας – παραμένοντας σταθερά «υποτελής» του Καρτέλ και των τοκογλύφων, χωρίς παραδόξως να διακινδυνεύει την εκλογική της δύναμη. Φυσικά το ξεπούλημα έγινε «έντεχνα», αφού ακολούθησε 2-3 έτη μετά την εκλογική της νίκη και τη σταθεροποίηση της στην εξουσία.
Ολοκληρώνοντας, όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, το ΔΝΤ, όταν εισβάλλει σε μία χώρα, με τη βοήθεια της εκάστοτε πολιτικής της ηγεσίας, δεν περιορίζεται ποτέ στις «υπηρεσίες» του ηγέτη του ενός κόμματος εξουσίας. Συνήθως έχει από πολύ πριν εξασφαλίσει τη συμμετοχή/συνενοχή των εκάστοτε δύο βασικών πολιτικών αρχηγών της – ενώ το κεντρικό «στρατηγείο» του τοποθετείται πάντοτε στο υπουργείο οικονομικών (στην Ελλάδα υπουργός διορίσθηκε για πρώτη φορά ένας μη εκλεγμένος τραπεζικός, όπως συμβαίνει συχνά στις Η.Π.Α.).
Το «στρατηγείο» αυτό, σε συνεργασία συνήθως με την κεντρική τράπεζα και τη στατιστική υπηρεσία, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις λεηλασίας της χώρας και δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων του πληθυσμού της – γεγονός που έχει ήδη διαπιστωθεί σε κάποιο βαθμό στην Ελλάδα, μέσα από τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των ιδιωτών και των λοιπών οργανισμών (με το τέχνασμα των ομολόγων – PSI).

Φυσικά ευχόμαστε όπως πάντα να κάνουμε λάθος στις υποθέσεις μας, να είμαστε υπερβολικά φιλύποπτοι, καθώς επίσης να εξελιχθούν όλα θετικά για την πατρίδα μας – η οποία δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αποτελώντας το πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων.


UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...