................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.Αυτοί που θέλουν να πεθάνουν υπόδουλοι, “ζουν” ακόμα

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.
Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγουν ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.
Οι Έλληνες που επί δεκαετίες ζούσαν με δανεικά από το μέλλον, που υποθήκευσαν τα παιδιά τους για να γίνουν γυαλιστεροί καταναλωτές, χτες αποφάσισαν να τους δώσουν και τη χαριστική βολή. Να τα ξεκάνουν για να ζήσουν αυτοί, όσο ακόμα καταφέρουν να ζήσουν.
Η χώρα θα ξεπουληθεί από σήμερα. Οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα έχουν βάση δική τους για να ξεκινήσουν κάποια παραγωγική δημιουργική εργασία. Η χώρα θα θυσιαστεί στο όνομα μιας στρεβλής, καταστροφικής ανάπτυξης και ο πληθυσμός της θα εξαθλιωθεί κατά τις επιταγές του ΔΝΤ και των Αγορών.
Η Ιστορία θα τσακίσει αυτούς που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.
Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι στην εκπόρνευση αυτής της πατρίδας, να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα. Να προστατεύσουμε με τα κορμιά και με τις ιδέες μας τον τόπο μας και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ζωή. Οι προηγούμενες γενιές μάς έδειξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της λαμογιάς και της υποδούλωσης. Ακόμα και σ’ αυτήν την στερνή ώρα.
Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Έλληνα, που δεν ξεπουλούσε και δεν δανειζόταν για να ζήσει, πήγαν περίπατο μέσα σε τριάντα χρόνια. Στη θέση τους ρίζωσε ο φιλοτομαρισμός, απερισκεψία, η ελαφρότητα, η αναλγησία, η κυνική θεώρηση των πάντων γύρω μας. Και όπως φάνηκε χτες, είναι πολύ δύσκολο να εκριζωθούν όλα αυτά τα κακά ζιζάνια μαζί. Θέλει συστηματική και καθημερινή εργασία για να καθαρίσουμε τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι σθεναρή και να πετύχει σύντομα την ανατροπή που δεν κατάφερε να φέρει ακόμη.
Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Πρώτοι θα εξαφανιστούν βιολογικά αυτοί που τις δημιούργησαν και που από φόβο τις συντηρούν. Όσοι μείνουν πίσω κι όσοι μέλλουν να έρθουν, θα υποστούν τις συνέπειες. Θα ζουν εξαθλιωμένοι σε μια χώρα που δεν τους ανήκει και θα είναι πλήρως σκλαβωμένες οι ζωές τους. Δίχως βάσεις και προϋποθέσεις ελευθερίας και δημιουργικότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο από την φρενήρη “ανάπτυξη”.
Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντίσταση, όσοι από εμάς το έχουμε αντιληφθεί αυτό το ζοφερό μέλλον. Τουλάχιστον θα φτάσουμε ως το τέλος αγωνιζόμενοι με τις ιδέες μας ψηλά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο, υπόδουλοι σαν τους προηγούμενους. Είναι η χείριστη κατάντια να τελειώνεις τον βίο σου δούλος. Είναι η πιο σκληρή εκδίκηση της ζωής.
_________________________________

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΓΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

     ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ     
                     του  Φίλιππου Νικολόπουλου
                Δρα Κοινωνιολογίας , Παν/κού και Δικηγόρου


T0 εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου  δεν ήταν εύκολα  διαχειρίσιμο  και, παρ ‘όλη  την πρωτοφανή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκυβέρνηση με τα αστικά κόμματα της διαφθοράς και των μνημονίων θα ήταν παγιδευτική. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σωστή και δεν παραπλανήθηκε απ’ τις υποσχέσεις εκείνων των ηγετικών πολιτικών ομάδων που ουσιαστικά χρεοκόπησαν τη χώρα. Η ΔΗΜΑΡ ακολούθησε κι αυτή κι ο Φώτης Κουβέλης δεν ενέδωσε τελικά, αν και βέβαια η αιτιολόγηση της μη συμμετοχής του ενείχε κάτι αντιφατικό: «Αρνούμαι μεν να συμμετάσχω σε μια συγκυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ , αλλά κριτικάρω αυστηρά το ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του μη συμμετοχή».Καλά, η μη σύμπραξη με τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονίων και της εθνικής υποτέλειας δεν στηριζόταν σε  μια αυτοδύναμη πολιτική συλλογιστική; Ύστερα απορία προκάλεσε και η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δε θα συνεργασθεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πώς το κόμμα του θα συμπράξει σε μια προοδευτική κυβέρνηση χωρίς την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ;
    Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ενίσχυσαν και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλ’αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπράξει με μια κυβέρνηση υποτιθέμενης «συν-ευθύνης» με τα κόμματα των μνημονίων. Αντίθετα πρέπει να προστατεύσει τη δύναμη του , ώστε στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις να μπορεί αυτοδύναμος και άφθαρτος ν’ αντιμετωπίσει μ’επιτυχία τα καταρρέουσες δυνάμεις  του δικομματικού κατεστημένου.
    Τελικά είναι εξαιρετικά σημαντικό σ’αυτή την κρίσιμη φάση των πολιτικών εξελίξεων τα επί μέρους τμήματα της Αριστεράς( τουλάχιστον εκείνων που αποδέχονται της Ευρωπαική Ένωση)  να έχουν μια επαρκή συννενόηση  και να κρατούν  μια προσεκτική και ψύχραιμη στάση μεταξύ τους , ανεξαρτήτως διαφωνιών και διαφορετικών θέσεων σ’ επί μέρους ζητήματα. Αυτό που προέχει είναι η συστηματική προετοιμασία για ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, χωρίς παρορμητικές αλαζονικές τάσεις και διόγκωση των εσωτερικών διαφωνιών. 
Ημέρα με την ημέρα πρέπει να ενισχύεται η εικόνα μιας υπεύθυνης και σύγχρονης Αριστεράς  πού είναι έτοιμη να οδηγήσει τη χώρα όχι μόνο έξω από τον ασφυκτικό εγκλωβισμό των μνημονίων, αλλά και σε μια οδό αναγκαίων και βαθιών ριζοσπαστικών αλλαγών σε πολλά επίπεδα,, σε μια οδό αειφόρου ανάπτυξης που δε θα ενδιαφέρεται για τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά κυρίως για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή των πολιτών.     

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Oι Έλληνες αποφάσισαν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012                                                                      Καληνύχτα Ελλάδα!!!                               
                                                                                                                               Δημοσιεύθηκε: 18/06/2012
Nίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται από τη γερμανική κυβέρνηση απόφαση για να συνεχιστούν οι βαθιές μεταρρυθμίσεις στη χώρα».

Σόιμπλε: Oι Έλληνες αποφάσισαν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρόσθεσε ότι ο δρόμος της Ελλάδας δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αυτή η πορεία καθώς θα δώσει στον ελληνικό λαό προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
«Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η Νέα Δημοκρατία θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
_____________________
* Newsbomb.gr.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...