............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Έφυγε ο κορυφαίος αριστοφανικός, Θύμιος Καρακατσάνης

   Καλό ταξίδι Θύμιο...


Πέθανε ο κορυφαίος αριστοφανικός, Θύμιος Καρακατσάνης



*από το: http://vathiprasino.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7279.html



   Θύμιος Καρακατσάνης   


Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά και πέθανε στις 30 Ιουνίου 2012.[1][2] Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Όπως αναφέρθηκε από την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη στην εκπομπή "Μπορώ" της Άννας Δρούζα η Μάρθα Καραγιάννη με τον Θύμιο Καρακατσάνη ήταν στο σχολείο συμμαθητές.

Σκηνοθεσίες για το θέατρο
Πλούτος του Αριστοφάνη
Όρνιθες του Αριστοφάνη
Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά
Oύρσουλα του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου (1995)
Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα του Γιώργου Κωνσταντίνου
Νεφέλες του Αριστοφάνη
Ταρτούφος του Μολιέρου
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Ερμηνείες στο θέατρο
Πλούτος του Αριστοφάνη (στο ρόλο του Καρίωνα)
Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ (στο ρόλο του Σβέικ)
Ξανά μαζί του Νιλ Σάιμον
Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά (στο ρόλο του Ανδρέα Ντελλή)
Ειρήνη του Αριστοφάνη
Αρμένικο Φεγγάρι στο Θέατρο Σμαρούλα
Γυναίκα στοιχείο του Πέντρο Καλντερόν (Pedro Calderon) στο Θέατρο Αμιράλ
Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν (1959) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Ο Ταρτούφος στο θέατρο Άλαφα
Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης
Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλερ (2010)
Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα
Οι Νταντάδες του Γιώργου Σκούρτη
Νεφέλες του Αριστοφάνη

Ερμηνείες στον κινηματογράφο
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Η χαρτορίχτρα (1967)
Μπουμ Ταρατατζούμ (1972)
Η γυναικοκρατία (1973) .... Παμίνος
La faille (1975) .... κομμωτής
Οι νταντάδες (1979) .... Πέτρος
Ιδού η Μήλος, ιδού και το πήδημα (1979)
Καραβάν Σαράι (1986) .... Μαργαρίτης
Πηγές [Επεξεργασία]
Έλληνες ηθοποιοί: Η γενιά μας,
Έτος γέννησης 1925 μέχρι 1940 του Θεόδωρου Έξαρχου,
Εκδόσεις Δωδώνη

Παραπομπές
iefimerida.gr: Πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης
εφ. "Το Βήμα": Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης
*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Αγαπητή Ελλάδα πρόσεχε τι εύχεσαι» – Άρθρο του CNN


Ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό απευθύνει στην κεντρική του σελίδα το CNN την οποία υπογράφει ο ανταποκριτής του στην Αθήνα Jim Boulden όπου ουσιαστικά μέσω αυτής τίθεται το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου: Ευρώ ή δραχμή. 
"
Λονδίνο (CNN) -  Γεια σου, Ελλάδα.
Ο κόσμος πάλι με επίκεντρο εσάς. Η οικονομική πόνο και την κοινωνική αναταραχή έχει κάνει σωστά ψηφοφόρων και των πολιτικών σε όλο τον κόσμο λιτότητας συζήτηση, ανάπτυξη και διαρθρωτική μεταρρύθμιση.
Τι θα έχετε την ευκαιρία μέσω του κατέστησε σαφές ότι η λιτότητα δεν είναι μια εύκολη λύση.
Εσείς, οι Έλληνες έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουμε κάτι υποψιάζομαι εκατομμύρια στην Ευρώπη θα ακριβά αγαπάτε να κάνετε - να ψηφίζουν για το αν θα αφήσει το ευρώ.Αυτό είναι ό, τι 17 Ιουνίου θα είναι πλέον περίπου, επειδή θα υπάρξουν τεράστιες πόνο για εσάς, η Ελλάδα, αν μείνετε με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, και ακόμη περισσότερο πόνο αν απορρίψει τα δάνεια από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πόνος ή τον άλλο τρόπο.
Έχω αντισταθεί μιλάμε για Ελλάδα, αφήνοντας το ενιαίο νόμισμα που δεν υπάρχει σταθερή, σαφής, νόμιμος τρόπος για να βγείτε, ή να σε διώξουν. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβούν.
Κρατάω την ανάγνωση ότι οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να μείνετε στο ευρώ και τους νέους ανθρώπους που έχω μιλήσει προσωπικά με στους δρόμους της Αθήνας μου είπαν: «Είμαστε ευρωπαϊκό, και θυμόμαστε μόλις η δραχμή Γιατί να θέλουμε να πάμε πίσω. για αυτό; "
Αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία. Οι αναλυτές μιλούν για αυτό, οι πολιτικοί μιλούν γι 'αυτό και τις επιχειρήσεις είναι η προετοιμασία της.
Μήπως θα μετατραπεί σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία;
Οι πρόσφατες λυγίσματα αγορά όλα να κατηγορηθεί για την Ελλάδα, άδικα στο μυαλό μου. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου των ΗΠΑ, ψεκασμού ισπανικές τράπεζες, που την Ευρωπαϊκή Ένωση η βιομηχανική παραγωγή, απαλύνοντας κινεζικές και ινδικές αγορές δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Η πρόσφατη πτώση του ευρώ έχει συνδεθεί με την Ελλάδα, αλλά αυτό ήταν ομαλή, μέχρι στιγμής.
Αλλά η Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο το πού βρισκόμαστε. Η κρίση του ευρώ ποτέ δεν τελείωσε, και οι φόβοι της παγκόσμιας ύφεσης είναι πίσω.
Εσείς, η ελληνική ψηφοφόρων, έχουν μια μεγάλη απόφαση να κάνει. Ναι, θα ψηφίσει το κόμμα ή τον επικεφαλής της επιλογής σας. Αλλά θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από την αυστηρότητα έναντι αύξησης συζητήσεις. Η Ελλάδα έχει εδώ και πολύ καιρό εξέδωσαν τα βιβλία και όχι μεταρρύθμιση της οικονομίας της, που έχουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατώτατη γραμμή: Δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορώ να δω πώς μπορείτε να έχετε και οι δύο τρόποι, δεν έχει σημασία πόσο πολύ επιθυμούμε όλοι σας θα μπορούσε.
Έτσι, διαβάστε προσεκτικά όλες οι προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην οικονομία σας, εάν σταματήσετε να διαπραγματεύεται με εκείνους που πληρώνουν τους λογαριασμούς σας.
Ακόμα αναρωτιέμαι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σας δώσει, η Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει όσο εκείνους τους οποίους θα τεθούν τελικά σε ισχύ τη δέσμευση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους διεθνείς δανειστές.
Θα πρέπει να ρωτήσουμε τις ίδιες ερωτήσεις.
Αλλά να θυμάστε, εάν οι δανειστές δίνετε, Ελλάδα, περισσότερο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψει ακόμη περισσότερα χρήματα, να πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερα δάνεια που σίγουρα θα χρειαστούν για την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όταν οι μεταρρυθμίσεις επιβραδύνθηκαν. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη διεθνή χρήματα, όχι λιγότερο.
Είναι ότι πιο προτιμότερο να καταρρέουν οι τράπεζες σας, τα σύνορά σας εμποδίζεται να κρατήσει το νόμισμα που αποστέλλονται έξω, και τις πιθανές σοβαρές κοινωνικές αναταραχές;
Σας αφήνω με αυτό, Έλληνες ψηφοφόρους. Πολύ λίγες χώρες έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές τους στο ΔΝΤ. Υπάρχουν μόνο τρεις - Σομαλία, το Σουδάν και τη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με το ίδιο το ΔΝΤ.
Έτσι, ελληνικό λαό, είναι ότι η λίστα που θέλετε να συνδεθεί;
Με εκτίμηση,
Ji
m

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι μέθοδοι των τοκογλύφων ανά τον κόσμο...


    Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος    



“Η επιτυχία της επέκτασης των πολυεθνικών με τη βοήθεια των κρίσεων χρέους στη Ν. Αμερική, στην Ασία, στην Τουρκία και αλλού, έχει αποφέρει στις ίδιες τόσο εντυπωσιακά κέρδη, ώστε να διψούν για συνεχώς νέες κατακτήσεις. 
Στα σχέδια τους πια δεν... συμπεριλαμβάνονται μόνο οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, αλλά και οι πλούσιες χώρες της Δύσης – όπου τα κράτη ελέγχουν ακόμη πιο προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν επικερδώς οι ιδιωτικές εταιρείες: τηλεφωνικές επικοινωνίες, λιμάνια, μεταφορές, αεροδρόμια, εταιρείες ηλεκτρισμού, εταιρείες ύδρευσης κλπ”.
Με κριτήριο την τραυματική εμπειρία της Τουρκίας, την οποία έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, συμπεραίνεται χωρίς καμία αμφιβολία ότι, η προσέγγιση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στην επίλυση των προβλημάτων χρέους, συνίσταται στη «μετακύλιση» ολόκληρου του κοινωνικού κόστους στα ασθενή εισοδηματικά στρώματα – επειδή αυτά αποτελούν την συντριπτική, αλλά και αδύναμη πλειοψηφία.
Επίσης συμπεραίνεται πως η σχέση μίας χώρας με το ΔΝΤ δεν είναι σε καμία περίπτωση χρονικά περιορισμένη – ενώ δεν λύνει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της Οικονομίας της. Τέλος ότι, η αλλαγή της εκάστοτε κυβέρνησης, του «τρέχοντος» κόμματος εξουσίας καλύτερα, δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα για τους μπράβους των τοκογλύφων – αντίθετα, έχει μάλλον προϋπολογισθεί, με την υφιστάμενη κυβέρνηση να θεωρείται «νομοτελειακά αναλώσιμη».
Στο παράδειγμα της Τουρκίας, η νέα κυβέρνηση και όχι η παλαιά, ήταν αυτή που αφενός μεν «διεύρυνε» την εξαθλίωση των Πολιτών της, αφετέρου ξεπούλησε σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας – παραμένοντας σταθερά «υποτελής» του Καρτέλ και των τοκογλύφων, χωρίς παραδόξως να διακινδυνεύει την εκλογική της δύναμη. Φυσικά το ξεπούλημα έγινε «έντεχνα», αφού ακολούθησε 2-3 έτη μετά την εκλογική της νίκη και τη σταθεροποίηση της στην εξουσία.
Ολοκληρώνοντας, όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, το ΔΝΤ, όταν εισβάλλει σε μία χώρα, με τη βοήθεια της εκάστοτε πολιτικής της ηγεσίας, δεν περιορίζεται ποτέ στις «υπηρεσίες» του ηγέτη του ενός κόμματος εξουσίας. Συνήθως έχει από πολύ πριν εξασφαλίσει τη συμμετοχή/συνενοχή των εκάστοτε δύο βασικών πολιτικών αρχηγών της – ενώ το κεντρικό «στρατηγείο» του τοποθετείται πάντοτε στο υπουργείο οικονομικών (στην Ελλάδα υπουργός διορίσθηκε για πρώτη φορά ένας μη εκλεγμένος τραπεζικός, όπως συμβαίνει συχνά στις Η.Π.Α.).
Το «στρατηγείο» αυτό, σε συνεργασία συνήθως με την κεντρική τράπεζα και τη στατιστική υπηρεσία, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις λεηλασίας της χώρας και δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων του πληθυσμού της – γεγονός που έχει ήδη διαπιστωθεί σε κάποιο βαθμό στην Ελλάδα, μέσα από τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των ιδιωτών και των λοιπών οργανισμών (με το τέχνασμα των ομολόγων – PSI).

Φυσικά ευχόμαστε όπως πάντα να κάνουμε λάθος στις υποθέσεις μας, να είμαστε υπερβολικά φιλύποπτοι, καθώς επίσης να εξελιχθούν όλα θετικά για την πατρίδα μας – η οποία δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αποτελώντας το πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων.


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.



Αυτοί που θέλουν να πεθάνουν υπόδουλοι, “ζουν” ακόμα

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.
Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγουν ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.
Οι Έλληνες που επί δεκαετίες ζούσαν με δανεικά από το μέλλον, που υποθήκευσαν τα παιδιά τους για να γίνουν γυαλιστεροί καταναλωτές, χτες αποφάσισαν να τους δώσουν και τη χαριστική βολή. Να τα ξεκάνουν για να ζήσουν αυτοί, όσο ακόμα καταφέρουν να ζήσουν.
Η χώρα θα ξεπουληθεί από σήμερα. Οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα έχουν βάση δική τους για να ξεκινήσουν κάποια παραγωγική δημιουργική εργασία. Η χώρα θα θυσιαστεί στο όνομα μιας στρεβλής, καταστροφικής ανάπτυξης και ο πληθυσμός της θα εξαθλιωθεί κατά τις επιταγές του ΔΝΤ και των Αγορών.
Η Ιστορία θα τσακίσει αυτούς που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.
Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι στην εκπόρνευση αυτής της πατρίδας, να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα. Να προστατεύσουμε με τα κορμιά και με τις ιδέες μας τον τόπο μας και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ζωή. Οι προηγούμενες γενιές μάς έδειξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της λαμογιάς και της υποδούλωσης. Ακόμα και σ’ αυτήν την στερνή ώρα.
Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Έλληνα, που δεν ξεπουλούσε και δεν δανειζόταν για να ζήσει, πήγαν περίπατο μέσα σε τριάντα χρόνια. Στη θέση τους ρίζωσε ο φιλοτομαρισμός, απερισκεψία, η ελαφρότητα, η αναλγησία, η κυνική θεώρηση των πάντων γύρω μας. Και όπως φάνηκε χτες, είναι πολύ δύσκολο να εκριζωθούν όλα αυτά τα κακά ζιζάνια μαζί. Θέλει συστηματική και καθημερινή εργασία για να καθαρίσουμε τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι σθεναρή και να πετύχει σύντομα την ανατροπή που δεν κατάφερε να φέρει ακόμη.
Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Πρώτοι θα εξαφανιστούν βιολογικά αυτοί που τις δημιούργησαν και που από φόβο τις συντηρούν. Όσοι μείνουν πίσω κι όσοι μέλλουν να έρθουν, θα υποστούν τις συνέπειες. Θα ζουν εξαθλιωμένοι σε μια χώρα που δεν τους ανήκει και θα είναι πλήρως σκλαβωμένες οι ζωές τους. Δίχως βάσεις και προϋποθέσεις ελευθερίας και δημιουργικότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο από την φρενήρη “ανάπτυξη”.
Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντίσταση, όσοι από εμάς το έχουμε αντιληφθεί αυτό το ζοφερό μέλλον. Τουλάχιστον θα φτάσουμε ως το τέλος αγωνιζόμενοι με τις ιδέες μας ψηλά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο, υπόδουλοι σαν τους προηγούμενους. Είναι η χείριστη κατάντια να τελειώνεις τον βίο σου δούλος. Είναι η πιο σκληρή εκδίκηση της ζωής.
_________________________________

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΓΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

     ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ     
                     του  Φίλιππου Νικολόπουλου
                Δρα Κοινωνιολογίας , Παν/κού και Δικηγόρου


T0 εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου  δεν ήταν εύκολα  διαχειρίσιμο  και, παρ ‘όλη  την πρωτοφανή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκυβέρνηση με τα αστικά κόμματα της διαφθοράς και των μνημονίων θα ήταν παγιδευτική. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σωστή και δεν παραπλανήθηκε απ’ τις υποσχέσεις εκείνων των ηγετικών πολιτικών ομάδων που ουσιαστικά χρεοκόπησαν τη χώρα. Η ΔΗΜΑΡ ακολούθησε κι αυτή κι ο Φώτης Κουβέλης δεν ενέδωσε τελικά, αν και βέβαια η αιτιολόγηση της μη συμμετοχής του ενείχε κάτι αντιφατικό: «Αρνούμαι μεν να συμμετάσχω σε μια συγκυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ , αλλά κριτικάρω αυστηρά το ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του μη συμμετοχή».Καλά, η μη σύμπραξη με τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονίων και της εθνικής υποτέλειας δεν στηριζόταν σε  μια αυτοδύναμη πολιτική συλλογιστική; Ύστερα απορία προκάλεσε και η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δε θα συνεργασθεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πώς το κόμμα του θα συμπράξει σε μια προοδευτική κυβέρνηση χωρίς την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ;
    Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ενίσχυσαν και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλ’αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπράξει με μια κυβέρνηση υποτιθέμενης «συν-ευθύνης» με τα κόμματα των μνημονίων. Αντίθετα πρέπει να προστατεύσει τη δύναμη του , ώστε στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις να μπορεί αυτοδύναμος και άφθαρτος ν’ αντιμετωπίσει μ’επιτυχία τα καταρρέουσες δυνάμεις  του δικομματικού κατεστημένου.
    Τελικά είναι εξαιρετικά σημαντικό σ’αυτή την κρίσιμη φάση των πολιτικών εξελίξεων τα επί μέρους τμήματα της Αριστεράς( τουλάχιστον εκείνων που αποδέχονται της Ευρωπαική Ένωση)  να έχουν μια επαρκή συννενόηση  και να κρατούν  μια προσεκτική και ψύχραιμη στάση μεταξύ τους , ανεξαρτήτως διαφωνιών και διαφορετικών θέσεων σ’ επί μέρους ζητήματα. Αυτό που προέχει είναι η συστηματική προετοιμασία για ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, χωρίς παρορμητικές αλαζονικές τάσεις και διόγκωση των εσωτερικών διαφωνιών. 
Ημέρα με την ημέρα πρέπει να ενισχύεται η εικόνα μιας υπεύθυνης και σύγχρονης Αριστεράς  πού είναι έτοιμη να οδηγήσει τη χώρα όχι μόνο έξω από τον ασφυκτικό εγκλωβισμό των μνημονίων, αλλά και σε μια οδό αναγκαίων και βαθιών ριζοσπαστικών αλλαγών σε πολλά επίπεδα,, σε μια οδό αειφόρου ανάπτυξης που δε θα ενδιαφέρεται για τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά κυρίως για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή των πολιτών.     

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Oι Έλληνες αποφάσισαν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012                                                                      Καληνύχτα Ελλάδα!!!                               
                                                                                                                               Δημοσιεύθηκε: 18/06/2012




Nίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται από τη γερμανική κυβέρνηση απόφαση για να συνεχιστούν οι βαθιές μεταρρυθμίσεις στη χώρα».

Σόιμπλε: Oι Έλληνες αποφάσισαν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρόσθεσε ότι ο δρόμος της Ελλάδας δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αυτή η πορεία καθώς θα δώσει στον ελληνικό λαό προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
«Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η Νέα Δημοκρατία θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
_____________________
* Newsbomb.gr.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Α. Σαμαράς! «Λέω ψέματα για προεκλογικούς λόγους»


Αναταραχές προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία ένα βίντεο που ανασύρθηκε αυτές τις ημέρες από το Youtube, αναφερόμενο σε ένα γεγονός που έγινε ακριβώς πριν έναν χρόνο.
Σ’ αυτό το βίντεο οι συνεργάτες του Γάλλου Φρανσουά Φιγιόν αποκάλυψαν ότι ο Α. Σαμαράς «εξομολογήθηκε» στον γάλλο Πρωθυπουργό ότι οι θέσεις του για μείωση των φόρων στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με την προεκλογική περίοδο και δεν είναι αληθινές.
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί επίσης η «μπηχτή» του Έλληνα δημοσιογράφου προς τον κ. Μιχελάκη που διαψεύδει το γεγονός.

Το βίντεο αναπαράχθηκε αυτές τις ημέρες από το troktiko και συζητιέται έντονα στο Facebook.








Δημοσιεύτηκε στις 11/06/2012:  στο PSEMA,Παρα... ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Tα αυτοκίνητα του κ. Αβραμόπουλου έξω από το Καλλιμάρμαρο



Μικρές καθημερινές ιστορίες 
ανθρώπων που νομίζουν
ότι είναι υπεράνω νόμων...




Έξω από το Καλλιμάρμαρο εννοείται πως απαγορεύεται το παρκάρισμα
αυτοκινήτων. Συνιστά παρανομία και προσβολή αρχαιολογικού χώρου.
Κι όμως τα αυτοκίνητα του κ. Αβραμόπουλου των επιτελών και της φρουράς
του, έχουν κατακλύσει το πλακόστρωτο του Σταδίου, για να βρίσκονται
κοντά στο γραφείο του. Μάλιστα για να έχουν πλήρη άνεση στο παρκάρισμα
καλούν την Τροχαία για να "γράψει" όποιον τολμήσει να κάνει το ίδιο
πράγμα με αυτούς.
Μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι υπεράνω
νόμων, το πιστεύουν, το εφαρμόζουν κιόλας στην Ελλάδα του πλήρους
χάους.....
                                                Νίκος Χριστοδουλάκης 
IMG_1095B.jpg
IMG_1096B.jpg
IMG_1097B.jpg  
IMG_1098B.jpg

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Π. Ψωμιάδης: ΝΔ και Χρυσή Αυγή αδελφές παρατάξεις!


Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει δήλωση που αποδίδεται στον Παναγιώτη Ψωμιάδη που αποκαλεί ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία...  και τη Χρυσή Αυγή αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις, σύμφωνα με το skai.gr. 



Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που φέρεται να έκανε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης ότι ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις. Μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή το επεισόδιο Κασιδιάρη υποστήριξε είπε ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. 
«Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Συμπλήρωσε ότι το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ και αυτό συνάγεται από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη ΝΔ, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».
Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.
«Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη κατά την περιοδεία του στη Θράκη, στις οποίες αφού εντάσσει στις αδερφές παρατάξεις τη Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το ναζιστικό κόμμα.

Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης πρόσφατα δήλωσε ευθαρσώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα επιστρέψουν στη γαλάζια πολυκατοικία.
Με δεδομένο ότι ο κ.Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.
Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο «κομμουνιστικό κίνδυνο», μόνο τρόμο μπορεί προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες».
Πηγή: skai.gr



«Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, 
μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα».  
                                                                                   Γιώργος Σεφέρης...



...ναι είναι... συγκοινωνούντα δοχεία ή καλύτερα ή ίδια δεξαμενή που αντλεί τους τραμπούκους ανεγκέφαλους που βιαιοπραγούν  πάνω στα ταλαιπωρημένα παιδιά που ήρθαν εδώ για να γλυτώσουν από την πείνα από τις κατεστραμμένες  από τους δυτικούς συμμάχους βλέπε (ΝΑΤΟ κ.λ.π.) πατρίδες τους και εγκλωβίστηκαν εδώ σ' ένα αδιέξοδο... (Λισσαβόνα ΙΙ) ...αν αγαπούν οι χρυσαυγή τες την πατρίδα μας όπως λένε ας συμβάλουν στο να μάθουν την Ελληνική γλώσσα στους ξένους φίλους μας έτσι ώστε να διαδοθεί η γλώσσα στα πέρατα του κόσμου .... και τους 600 χιλιάδες με ένα εκατομμύριο  μετανάστες να γίνουν φιλέλληνες και όχι ανθέλληνες...  και εχθροί της Ελλάδας κύριοι της "Χρυσής Αυγής".... Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.....
Αθηναίος


Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση … έτσι χωρίς πρόγραμμα


 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 


 Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει μια συζήτηση ο τόπος για τις προτάσεις τω κομμάτων όπως αυτές εκφράζονται στα προγράμματα τους.
Ιδίως οι συμμετέχοντες σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους σχετικά με το πόσο καλό ή κακό θα προκαλέσει στη χώρα η εφαρμογή των προγραμματικών δηλώσεων του Α ή Β κόμματος.
Η συζήτηση αυτή πάσχει.
Πρώτα από όλα η ελληνική πολιτική ιστορία δεν καταδεικνύει ότι τα κόμματα «αισθάνονται» την ανάγκη να υλοποιήσουν τα προγράμματα τους, καθώς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης είτε γίνονται πιο πραγματιστικά, είτε υιοθετούν άλλες επιλογές.
Δεύτερον, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις όχι μόνο κανένα κόμμα δεν θα έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία αλλά δύσκολα θα συγκεντρώσει περισσότερο από το ¼ των θετικών ψήφων των ψηφισμάτων, επομένως θα έχει την αποδοκιμασία του 75% των εκλογέων που θα προσέλθουν στις κάλπες. Επιπροσθέτως, το πρώτο κόμμα θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις και, συνεπώς, θα υποχρεωθεί να αλλοιώσει τις προγραμματικές του θέσεις. Η εμπειρία των κυβερνήσεων Τζανετάκη (ΝΔ, ΣΥΝ) και Ζολώτα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) έδειξε ότι προφανώς κανένα κόμμα δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα του.
Τρίτον, οι ειδικές οικονομικές συνθήκες της χώρας καθιστούν αυτονόητο ότι όσο η χώρα εξακολουθήσει να λειτουργεί χάριν των πιστοδοτήσεων των ΕΕ και ΔΝΤ, τις  προθέσεις της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να ενστερνιστούν και οι εκπρόσωποι των πιστωτών της.
Μολονότι -μετά τις τελευταίες εκλογές- υπάρχούν ενδείξεις για μια αμυδρή πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης ορισμένων διατάξεων του Μνημονίου από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ωστόσο η διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα ενδέχεται να θυμίζει λίγο τη συζήτηση του βαριά καρδιοπαθούς με τον χειρουργό του για την αμοιβή της επέμβασης: ο ιατρός δε θα ήθελε να φύγει ο ασθενής του, αλλά αν η συμφωνία καθυστερήσει πολύ να επιτευχθεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην έχει πλέον αντικείμενο.
           
 _______________________
* Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ξεφεύγει με 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η Public Issue!



Ενημερώθηκε: 
01.06.2012 // 08:06

Ξεφεύγει με 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η Public Issue!
Ξεφεύγει με έξι μονάδες στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, ενώ του Αντώνη Σαμαρά 25,5%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,5%.
Το βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ δείχνει επτακομματική Βουλή και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι :
  • ΣΥΡΙΖΑ 31,5%
  • ΝΔ 25,5%
  • ΠΑΣΟΚ 13,5%
  • ΔΗΜΑΡ 7,5%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • Χρυσή Αυγή 4,5%
  • Δράση-Δημιουργία 2,5%
Με βάση τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 134 έδρες, η ΝΔ 68, το ΠΑΣΟΚ 36, η ΔΗΜΑΡ 20 το ΚΚΕ 15 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 15 και η Χρυσή Αυγή 12.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 22% και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 20%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 16% και Φώτης Κουβέλης με 14%.
Δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος είναι ο Φώτης Κουβέλης με 67% και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 49%, Πάνος Καμμένος με 39%, Αντώνης Σαμαράς με 36% και Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%.
Η Rass
Πρωτιά με μικρή διαφορά για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει δημοσκόπηση για τον Ελεύθερο Τύπο, από τη Rass.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΠΑΣΟΚ 12,1%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,8%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 3,6%
Δημοκρατική Αριστερά 5,4%
Οικολόγοι Πράσινοι 0,8%
ΛΑΟΣ 0,7%
Δημιουργία Ξανά-Δράση 2,4%
 Κάπα Research
Ενισχύονται Νέα Δημοκρατία και Σύριζα σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφές προβάδισμα. Στην ίδια δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύουν «Τα Νέα», τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν συρρίκνωση της εκλογικής τους δύναμης, ενώ οι αναποφάσιστοι αυξάνουν το ποσοστό τους κατά 3,2%.

Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1% (από 25,8% στην προηγούμενη έρευνα της 23-24 Μαΐου), ο Σύριζα 23,6% (από 20,1%), το ΠαΣοΚ 9,9% (από 13,0%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,3% (από 5,4%), το ΚΚΕ 5,7% (από 6,3), η Χρυσή Αυγή 5,1% (από 5,2), η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% (από 5,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3% (από 2,1%), ο ΛΑΟΣ 1,5% (από 2,0%), η Δημιουργία Ξανά - Δράση 1,5% (από 2,4%), το «Αλλο Κόμμα» 1,6% (το ποσοστό παραμένει αμετάβλητο), και η αδιευκρίνιστη ψήφος 14,0% (από 10,8%).

Στην ερώτηση «Τι από τα δύο επιθυμείτε περισσότερο», το 69,5% των ερωτηθέντων απάντησαν «η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ έστω κι αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο» και το 19,6% «η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο», ενώ ποσοστό 10,9% συγκέντρωσε η επιλογή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας καταλληλότερος για πρωθυπουργός» απάντησαν: 19,9% Αντώνης Σαμαράς, 15,9% Βαγγέλης Βενιζέλος, 15,7% Αλέξης Τσίπρας, 5,2% Φώτης Κουβέλης, 3,3% Πάνος Καμμένος, 3,1% Αλέκα Παπαρήγα, 1,8% Νίκος Μιχαλολιάκος, 1,5% «Αλλος», 31,6 «Κανένας», 2,0% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση, τέλος, «αν έπρεπε να επιλέξετε μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας καταλληλότερος για πρωθυπουργός», κατεγράφησαν τα εξής ποσοστά στις απαντήσεις: 46,4% Αντώνης Σαμαράς, 36,1% Αλέξης Τσίπρας, 16,3% «Κανένας από τους δύο» και 1,2% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικώς το χρονικό διάστημα από 29 έως 31 Μαΐου 2012 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ανδρών και γυναικών, 18 ετών και άνω, πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή από 13 περιφέρειες της χώρας.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...