................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Ξεφεύγει με 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η Public Issue!Ενημερώθηκε: 
01.06.2012 // 08:06

Ξεφεύγει με 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η Public Issue!
Ξεφεύγει με έξι μονάδες στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, ενώ του Αντώνη Σαμαρά 25,5%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,5%.
Το βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ δείχνει επτακομματική Βουλή και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι :
 • ΣΥΡΙΖΑ 31,5%
 • ΝΔ 25,5%
 • ΠΑΣΟΚ 13,5%
 • ΔΗΜΑΡ 7,5%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%
 • ΚΚΕ 5,5%
 • Χρυσή Αυγή 4,5%
 • Δράση-Δημιουργία 2,5%
Με βάση τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 134 έδρες, η ΝΔ 68, το ΠΑΣΟΚ 36, η ΔΗΜΑΡ 20 το ΚΚΕ 15 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 15 και η Χρυσή Αυγή 12.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 22% και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 20%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 16% και Φώτης Κουβέλης με 14%.
Δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος είναι ο Φώτης Κουβέλης με 67% και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 49%, Πάνος Καμμένος με 39%, Αντώνης Σαμαράς με 36% και Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%.
Η Rass
Πρωτιά με μικρή διαφορά για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει δημοσκόπηση για τον Ελεύθερο Τύπο, από τη Rass.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΠΑΣΟΚ 12,1%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,8%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 3,6%
Δημοκρατική Αριστερά 5,4%
Οικολόγοι Πράσινοι 0,8%
ΛΑΟΣ 0,7%
Δημιουργία Ξανά-Δράση 2,4%
 Κάπα Research
Ενισχύονται Νέα Δημοκρατία και Σύριζα σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφές προβάδισμα. Στην ίδια δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύουν «Τα Νέα», τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν συρρίκνωση της εκλογικής τους δύναμης, ενώ οι αναποφάσιστοι αυξάνουν το ποσοστό τους κατά 3,2%.

Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1% (από 25,8% στην προηγούμενη έρευνα της 23-24 Μαΐου), ο Σύριζα 23,6% (από 20,1%), το ΠαΣοΚ 9,9% (από 13,0%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,3% (από 5,4%), το ΚΚΕ 5,7% (από 6,3), η Χρυσή Αυγή 5,1% (από 5,2), η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% (από 5,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3% (από 2,1%), ο ΛΑΟΣ 1,5% (από 2,0%), η Δημιουργία Ξανά - Δράση 1,5% (από 2,4%), το «Αλλο Κόμμα» 1,6% (το ποσοστό παραμένει αμετάβλητο), και η αδιευκρίνιστη ψήφος 14,0% (από 10,8%).

Στην ερώτηση «Τι από τα δύο επιθυμείτε περισσότερο», το 69,5% των ερωτηθέντων απάντησαν «η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ έστω κι αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο» και το 19,6% «η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο», ενώ ποσοστό 10,9% συγκέντρωσε η επιλογή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας καταλληλότερος για πρωθυπουργός» απάντησαν: 19,9% Αντώνης Σαμαράς, 15,9% Βαγγέλης Βενιζέλος, 15,7% Αλέξης Τσίπρας, 5,2% Φώτης Κουβέλης, 3,3% Πάνος Καμμένος, 3,1% Αλέκα Παπαρήγα, 1,8% Νίκος Μιχαλολιάκος, 1,5% «Αλλος», 31,6 «Κανένας», 2,0% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση, τέλος, «αν έπρεπε να επιλέξετε μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας καταλληλότερος για πρωθυπουργός», κατεγράφησαν τα εξής ποσοστά στις απαντήσεις: 46,4% Αντώνης Σαμαράς, 36,1% Αλέξης Τσίπρας, 16,3% «Κανένας από τους δύο» και 1,2% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικώς το χρονικό διάστημα από 29 έως 31 Μαΐου 2012 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ανδρών και γυναικών, 18 ετών και άνω, πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή από 13 περιφέρειες της χώρας.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ


 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηε στο διάστημα μεταξύ 25 και 29 Μαϊου και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση ως προς την πρόθεση ψήφου με 30%, τη δε ΝΔ να ακολουθεί με διαφορά τρεισήμιση μονάδων (26.5%).

Πιο αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26,5%, ΠΑΣΟΚ 12,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, ΔΗΜΑΡ 7,5%, ΚΚΕ5,5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, Δημιουργία Ξανά- Δράση 2%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%, ΛΑΟΣ1%, Άλλα κόμματα 1,5%
Στην ανάλυση της για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η εταιρία τονιζει ότι "ενόψει της ενίσχυσης των δύο βασικών πόλων, τα μικρότερα πολιτικά κόμματα συρρικνώνονται ενώ οι διαρροές τους διαμορφώνονται με βάση την κεντρική διαχωριστική γραμμή σήμερα, την αποδοχή ή όχι του Μνημονίου και των πολιτικών που περιγράφονται σε αυτό. Ετσι, με δεδομένη τη γενική αντίθεση του εκλογικού σώματος στις πολιτικές του Μνημονίου, από τις μετακινήσεις που συντελούνται αυτήν τη στιγμή κερδισμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, η «ενότητα των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς» που έχει σημάνει ο Α.Σαμαράς έχει μεν καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ όχι όμως και να δημιουργήσει εκλογικό ρεύμα.

Το εκλογικό σώμα εξακολουθεί να διακατέχεται από εντονότατα συναισθήματα αγανάκτησης για το «παλαιό» πολιτικό σύστημα, σε τέτοιο βαθμό που να μη φαίνεται δυνατόν να αντιστραφεί αυτή τη στιγμή το ψυχολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές του Ιουνίου. Στο μέτρο που οι «παλαιές» πολιτικές δυνάμεις – και κυρίως η ΝΔ που έχει τις πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές – επενδύουν μόνο αρνητικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν να βρεθούν απέναντι σε ένα αρνητικό γι’αυτούς εκλογικό ρεύμα.

Η σημερινή έρευνα της VPRC δείχνει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, αφού σύμφωνα με τα δεδομένα της το σχήμα του «Συνασπισμού Δημιουργία Ξανά» δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο του 3%. Παράλληλα, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ εμφανίζουν από μικρή έως σημαντική για τα επίπεδά τους μείωση της εκλογικής τους επιρροής. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ενόψει της πόλωσης που δημιουργεί η συνθήκη του Μνημονίου, τα κόμματα αυτά να μην καταφέρουν να «ενταχθούν» στην ατζέντα των εκλογών και να καταγράψουν ακόμη μεγαλύτερες διαρροές. Το ΠΑΣΟΚ ισοδύναμα προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και τα υπόλοιπα τρία προς ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, εκλογικές αντοχές επιδεικνύει η ΔΗΜΑΡ, το ποσοστό της οποίας θα είναι συνάρτηση και των τελικών εκλογικών αντοχών του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές του Ιουνίου θα είναι κατεξοχήν εκλογές της «προεκλογικής περιόδου» και ιδίως της τελευταίας εβδομάδας. Θα κρίνουν την πολιτική αντοχή του προπορευόμενου αυτήν τη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνατότητες ανάκαμψης μιας βαθιάς τραυματισμένης ΝΔ, αλλά και τα τελικά εκλογικά ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων. Θα κριθούν, σχεδόν αποκλειστικά, στο ψυχολογικό κλίμα που θα κυριαρχήσει: θα είναι περισσότερο «φοβικό» και «συντηρητικό» ή περισσότερο «αμφισβητησιακό» και «απελευθερωτικό»;"

Ολόκληρη η δημοσκόπηση εδώ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο


Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/05/2012 - εφημ. Η ΑΥΓΗ
  Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων... "Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, αλλά και δραστική μείωση εξοπλιστικών δαπανών", ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=691725

  Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...