................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!Τα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση. Πριν μερικές μέρες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια...
ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος. Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD". Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι.
Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία: Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. 
Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκιο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά. Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. 
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights. Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινοβουλίου της χώρας. Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. 
Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.
-hellasxg
olympia.gr

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα με την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συνεργαζόμενων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.


Μπορούμε!
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/03/2012 - 
εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
Η χώρα βυθίζεται στη δίνη της ύφεσης, ζει σε συνθήκες πολέμου. Ταυτόχρονα καθίσταται αναντίστρεπτη διαδικασία ο κατακερματισμός και η πολιτική - ιδεολογική αποσύνθεση των δύο μεγάλων κομμάτων.
Πανικόβλητα τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα καταφεύγουν σε μονομέτωπη επίθεση κατά της Αριστεράς, με ειδικότερη αιχμή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Επιστρατεύουν το εμφυλιοπολεμικό στυλ και ανασυστήνουν ψυχροπολεμικά στερεότυπα. Κηρύσσουν μάλιστα το τέλος της ασυλίας, που ισχυρίζονται ότι απολαμβάνει η Αριστερά μετά τη Μεταπολίτευση.
Δεν πρόκειται για την αναμενόμενη πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Αντιθέτως πρόκειται για σχέδιο να ενοχοποιηθεί η Αριστερά, να περιοριστεί η πολιτική της δράση και εμβέλεια, να ενταχθεί στο κάδρο της πολιτικο-ηθικής κρίσης μαζί με τον δικομματισμό. Την κατηγορούν ότι ευθύνεται για την κρίση, περισσότερο μάλιστα από τα κόμματα που κυβέρνησαν! Ευθύνεται, λένε, η Αριστερά, γιατί το ΠΑΣΟΚ (ή μήπως και ο... “σοσιαλμανής” Καραμανλής του 1974;) ακολούθησε τις συντεταγμένες της Αριστεράς.
Αγοραία αντιπαράθεση, που δεν διασώζει, όμως, τους επίδοξους “σωτήρες της πατρίδας”. Καθημερινά κατρακυλάνε στη λαϊκή ανυποληψία, καθώς στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ συνωστίζεται στην πέμπτη θέση και η Ν.Δ. μειώνεται ραγδαία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της για “αυτοδυναμία” ή έστω να παραμείνει “σταθερή δύναμη”.
Με αυτές τις εξελίξεις, στις Βρυξέλλες φοβούνται ότι τα δύο κόμματα δεν θα κατορθώσουν μετά τις εκλογές να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση. Γι' αυτό γίνονται σκέψεις ακόμη και για επίσπευση των εκλογών, ώστε να ανακοπεί η διάλυση των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Αναζητούνται κι άλλοι υποστηρικτές του “τρίτου Μνημονίου”, καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι είναι ανεκτές επουσιώδεις αλλαγές που θα δώσουν το πρόσχημα περί δήθεν ανάπτυξης.
Οι εξαγγελίας του Ράιχενμπαχ και του Μορς της Κομισιόν μαρτυρούν περί του είδους της ανάπτυξης... Επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι το ευρωπαϊκό κεφάλαιο θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνών ευκαιριών, σε αποικία. Με μισθούς Βουλγαρίας, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος, με ανεργία στο 30% και με χαμένη μια ολόκληρη γενιά.
Αυτή η εφιαλτική προοπτική, που ήδη καταγράφεται γύρω μας, απομακρύνεται μόνο με την ανατροπή των μνημονιακών συσχετισμών. Με την ενίσχυση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση εναλλακτικού συνασπισμού εξουσίας. Η δραστήρια συμμετοχή των πολιτών και των λαϊκών τάξεων αποτελεί προϋπόθεση για να μην μετατραπούν οι εκλογές σε τελετουργία, ούτε σε διεκπεραιωτική διαδικασία υπέρ των ευπόρων.
Η επίθεση στην Αριστερά συνιστά επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα. Συνιστά μάχη του μνημονιακού κατεστημένου υπέρ της εξουσίας του. Μπορούμε να τους νικήσουμε! Οι “από πάνω” δεν μπορούν να κυβερνήσουν, απομένει στους “από κάτω” να αποδείξουμε ότι μπορούμε! Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα με την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συνεργαζόμενων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για τις αναγκαίες ενωτικές διεργασίες. Μπορούμε!

___________________________

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Ακρόπολης στις 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το Μουσείο Ακρόπολης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετούν τη θερινή περίοδο με το Κουαρτέτο Εγχόρδ...