................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Σε λαϊκό ξεσηκωμό καλούν την Κυριακή στις 5 μ.μ κόμματα και συνδικάτα


Πολιτικά νέα - ειδήσεις

11/02/2012 - 
Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καλούν το λαό να συμμετέχει ενάντια στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης την ώρα που ψηφίζεται στη Βουλή, κόμματα και συνδικάτα. 
Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στην πλατεία Συντάγματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα) και στην πλατεία Ομονοίας ( ΚΚΕ, ΠΑΜΕ). 
Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση εάν θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους ή στο Λευκό Πύργο.
Από τα κόμματα, ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν από τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, εξέδωσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜ.ΑΡ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Άρμα Πολιτών, τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήσεις: Ενωτική Κίνηση, Κοινωνική Αριστερά, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νέος Αγωνιστής , Ε.Λ.Α.Δ.Α, Σπίθα.

Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προσκλητήριο στους εργαζόμενους, απηύθυναν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και οι περισσότερες δευτεροβάθμιες και οργανώσεις και συνδικάτα καθώς και η παράταξη του ΠΑΜΕ.Προσκλητήριο- συγκεντρώσεις 


Το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ «καλούν τις χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους τους να πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση όλων των εργαζόμενων, για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Κάτω η κυβέρνηση. Να μην περάσει η νέα σύμβαση πτώχευσης του λαού.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΩΡΑ 4,30 μ.μ στις πλατείες Κάνιγκος, Καραϊσκάκη, Κοτζιά, Βάθης και στα Χαυτία

Η ΔΗΜΑΡ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Τονίζει πώς «στην πιο κρίση καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, η παρέμβαση των κοινωνικών δυνάμεων με μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις είναι απολύτως αναγκαία. Πρέπει να ακουστεί η φωνή του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των συνταξιούχων, που βλέπουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών να συνθλίβονται».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι
«Καλούμε τους πολίτες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα και στις 5μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

Το Άρμα
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, κάλεσε «όλους τους Έλληνες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μαζική συμμετοχή εναντίον των εκβιαστών και των τοκογλύφων μέχρι την πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.


Ο αγώνας πλέον δίνεται στους δρόμους 

και τις πλατείες 
_____________

Μ. Γλέζος: Παπαδήμος=Τσολάκογλου.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Την παραίτηση Κουτρουμάνη ζήτησε ο Αλέξης ΤσίπραςKOINΩΝΙKO ΚΡΑΤΟΣ ΩΡΑ  ΜΗΔΕΝ...........................................................................


«Θα προτιμούσα αν ήμουν στην θέση σας να κάνω αυτό που έκανε χθες ο υφυπουργός σας» είπε ο πρόεδρος του Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γιώργο Κουτρουμάνη.
 Η απάντηση του υπουργού Εργασίας στον Α. Τσίπρα ήταν ότι ο ίδιος έχει μάθει από μικρός να δίνει μάχες τις οποίες, όπως τόνισε, δεν τις εγκαταλείπει.«Η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη σήμερα, ώστε να υπάρξει υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ελάφρυνση του χρέους και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τα χειρότερα», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας στον έλεγχο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις μειώσεις των μισθών. 

«Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεστε. Εστιαστήκατε στις επικουρικές. Ο λαός καταλαβαίνει, όμως, ότι μειώνοντας τον βασικό μισθό μειώνουμε τους μισθούς -και αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των συντάξεων», αντέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αξιώνοντας και διευκρινίσεις επί των πληροφοριών για κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας.
«Ποτέ δεν επικεντρώθηκα στις επικουρικές. Στην διαπραγμάτευση, το θέμα δεν ήταν οι επικουρικές συντάξεις που είχαν κλείσει ως θέμα πριν 2-3 μήνες. Ξεκινήσαμε απ’ το 35% και πήγαμε στο 15%. Η διαπραγμάτευση έγινε για πάρα πολλά θέματα, που ξεκινούν και απ’ τον κατώτερο μισθό και τον 13ο και 14ο», απάντησε ο Γ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας πως «δεν είναι το μισθολογικό κόστος εκείνο που δημιουργεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας, αλλά σε ορισμένες όμως περιπτώσεις είναι και αυτό».

«Καταφέραμε να μην είναι μέσα ο 13ος και 14ος μισθός και να παραμείνουν μέσα οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια. Αν δεν το είχαμε καταφέρει, θα είχαμε πολύ μεγάλη μείωση, βίαιη, σε όλους τους μισθούς, που θα έφθανε το 40%. Ξεκίνησε επίσης μια διαπραγμάτευση με το θέμα των συντάξεων, όπου υπήρχε στην ατζέντα ένα ποσό 2,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να καλύψουμε με μείωση των συντάξεων. Και φτάσαμε στα 300 εκατ. ευρώ, ώστε να μην έχουμε απώλειες με μείωση που θα έφτανε στο 10%. Σαφώς υπάρχει μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά θα πρέπει να δείτε το αποτέλεσμα σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και την Εργατική Εστία, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε πως «το θέμα δεν έχει κλείσει» και πρόσθεσε ότι «υπήρξε συζήτηση τις τελευταίες μέρες και θέση μας είναι πως δεν πρέπει να κλείσουν οι δύο αυτοί οργανισμοί». 

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάστηκε συν τοις άλλοις στις καταγγελίες του Γιάννη Κουτσούκου περί "εκβιασμών" και "εκπροσώπησης συγκεκριμένων συμφερόντων εκ μέρους της τρόικας", ζητώντας από τον Γ. Κουτρουμάνη να τοποθετηθεί επ’ αυτών- κάτι που ο υπουργός Εργασίας απέφυγε, λέγοντας: «Ο κ. Κουτσούκος είναι φίλος μου, η επιλογή του είναι σεβαστή, αλλά δεν νομίζω πως μπορούμε να σταθούμε στο τι μπορεί να γράψει ο κάθε πολιτικός και άνθρωπος και πώς προσδιορίζει τη δική του κατάσταση στη νέα πραγματικότητα». 

«Αν δεν θέλετε να πείτε εσείς τα συμφέροντα, θα τα πω εγώ: Είναι η τραπεζοκρατία, ο ΣΕΒ, εκείνοι που θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στα κοινωνικά ερείπια της χώρας», απάντησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. 

«Το μεγάλο έλλειμμα, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, να κοιτάξει στα μάτια τον Έλληνα και την Ελληνίδα και να διαπραγματευτεί με σθένος απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν την υποδούλωση της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει σωτηρία για μία χώρα που περικόπτει το 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ απ' τους εφοπλιστές, που μειώνει το 22% από τον κατώτερο μισθό για να εξυπηρετήσει τους κουκουλοφόρους και μαυραγορίτες του ΣΕΒ, που κόβει τα κοινωνικά επιδόματα, της μητρότητας, της ανεργίας και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Με λιτότητα δεν βγαίνουμε απ’ την κρίση. Μια χώρα που προσεγγίζει μισθούς τριτοκοσμικών χωρών είναι χώρα που απομακρύνεται απ’ την Ευρώπη- και αυτό μπορεί να γίνεται και με σχέδιο», εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα, είναι πως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πρόβλημα», απάντησε ο Γ. Κουτρουμάνης. «Όταν μια χώρα, εμφανίζεται το 2009 να είναι η χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη, με το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη και το πιο αρνητικό ισοζύγιο πληρωμών στον κόσμο, έχουμε ένα πρόβλημα. Σήμερα η χώρα, δεν δανείζεται μόνον απ’ το ΔΝΤ, αλλά κι απ’ τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- και οι λαοί τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο απ’ τους Έλληνες. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς μπορεί να δανείζουν για να διατηρήσουμε εμείς το υψηλότερο επίπεδο ζωής- κι αυτό είναι πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

________________________

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Τα περιθώρια και η υπομονή των Ελλήνων έχουν πια εξαντληθεί.


ΩΣ ΕΔΩ !

Τα περιθώρια και η υπομονή των Ελλήνων έχουν πια εξαντληθεί.
Καλούμε τον Λαό να κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα, απαιτώντας να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας που είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Όλοι στους δρόμους

Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Κασιμάτης
ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ   (Ε.ΛΑ.Δ.Α.)

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κανής Καραβά «Το πείραμα του χαμένου χρόνου» από τις Εκδόσεις Κέδρος την Πέμπτη στον Ιανό
Eκδηλώσεις // Παρουσίαση βιβλίου

Tην Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 20:00  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Κανής Καραβά «Το πείραμα του χαμένου χρόνου» από τις Εκδόσεις Κέδρος, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός  Σταδίου 24, Αθήνα τηλ.             210 3217917      . 
Θα μιλήσουν ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Κωνσταντίνος Μπούρας, κριτικός Λογοτεχνίας και ποιητής. 
«Το πείραμα του χαμένου χρόνου θα το κάνουμε μαζί», υπόσχεται ο Ανδρέας στη Δανάη.
Συναντήθηκαν τυχαία τον Απρίλιο του 2010 στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, όταν το ηφαίστειο της Ισλανδίας είχε καθηλώσει τα αεροπλάνα στο έδαφος. Εκείνος για ένα συνέδριο με θέμα το Πείραμα του Χρόνου, εκείνη για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Για τη Δανάη η συνάντηση αυτή θα είναι τόσο καθοριστική όσο και μοιραία. Από τη στιγμή που ο Ανδρέας της μιλά για τη μετάβαση στο μέλλον και στο παρελθόν, οι λευκές πεταλούδες που ταράζουν τα όνειρά της μπλέκονται με πυραύλους, διαστημικά ταξίδια, σκουληκότρυπες και χωροχρόνους. Όμως η αλήθεια της Δανάης βρίσκεται σε ένα ημερολόγιο του 1926 που κρύβει έναν ζωντανό, παλλόμενο θησαυρό. 
Μέσα από μια ανάγλυφη τοιχογραφία της περιόδου 1926-1941 διαγράφεται η τραγική πορεία μιας οικογένειας. Η αέρινη Αγγέλικα με τον επαναστατικό χαρακτήρα, που βλέπει τα όνειρά της να θρυμματίζονται στην αυγή της ζωής της. Ο γλυκός και τρυφερός Τρύφωνας με το παράλογο πείσμα. Η στωική και τραγική συνάμα Ιφιγένεια. Ο Άλκης και οι ερωτικές του ακροβασίες, ο Στέφανος και οι δρόμοι του μεταξιού, η Τσόφα, η Βάσω και, τέλος, ο Φωτάκης, που η λατρεία του για την Αγγέλικα θα τον οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια. 
Κλείνοντας το ημερολόγιο η Δανάη βλέπει το ταξίδι της στο χρόνο να παίρνει τέλος. Η λευκή πεταλούδα θα τρυπήσει το κουκούλι σπάζοντας τη μεταξένια κλωστή που χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα και πριν από την απόπνιξη θα πετάξει ελεύθερη.

Web Site www.kedros.gr

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...