................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Στο νέο "πακέτο" μέτρων για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ζητούνται :

- ‘Μαχαίρι’ στον 13ο και 14ο μισθό, ‘πάγωμα’ μισθών και επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων
- Επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας
- Απολύσεις στο Δημόσιο (προτείνονται ακόμα και οι τομείς της Υγείας και της Άμυνας)

- Υποχρεωτική χρήση της Κάρτας Εργασίας
- Πώληση ή ένταξη της Αγροτικής Τράπεζας σε νέο σχήμα
- Ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών
- Απολύσεις στις τράπεζες

- Μειώσεις στους μισθούς στις ΔΕΚΟ και ιδιωτικοποίησή τους (δύο-τριών μεγάλων εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2012)
- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και προνοιακών επιδομάτων
- Μείωση επικουρικών συντάξεων και ενιαίο Ταμείο Eπικουρικής Aσφάλισης

- Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015 (με τήρηση της αναλογίας 1:5, μικρότερο αριθμό εισακτέων σε σχολές Αστυνομίας, Ενόπλων Δυνάμεων κτλ)
- Περιορισμούς στη λίστα φαρμάκων που συνταγογραφούνται
- Μεγαλύτερη απελευθέρωση των επαγγελμάτων

- Φορολογική Μεταρρύθμιση, με νέο φορολογικό σύστημα και τοποθέτηση ‘διακομματικού Γενικού Γραμματέα Φορολογίας
- Πρόγραμμα κατά της Διαφθοράς
- Δια-υπουργική επιτροπή (των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) για την παρακολούθηση και έκδοση στοιχείων για την μηνιαία απόδοση σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό
 
- Μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη (νόμο για Δίκαιη Δίκη και Αρνησιδικία ως το τέλος Μαρτίου, αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κ.α.)
- Μετατροπή της ΕΛΣΤΑΤ σε ‘συμβουλευτική’ Αρχή και θέσπιση καλύτερης βάσης για τις ανεξάρτητες ελληνικές στατιστικές αρχές κ.τ.λ.

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Νίκος Δ. Καβουρίνος
- Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά
- Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΕΑ

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

«Μαθηματικά και οι τέχνες της Ιαπωνίας» πρωτοποριακή έκθεση της Ντίνας Αναστασιάδου

  H Ελλάδα πάντα φώτιζε με τον πολιτισμό της τον κόσμο. Aνθρωπος της τέχνης  η Ντίνα Αναστασιάδου, ποτισμένη από την Ελληνική κουλτούρα, μεταλαμπάδευσε και έζευξε την αριστοκρατία του Ιαπωνικού πολιτισμού στα έργα της αναδύοντας την προσωπική της γραφή σε άκρως εξελικτικό και εκλεπτικιστικό αποτέλεσμα.
Η αναφορά των έργων στα μαθηματικά για το 
Μουσείο Ηρακλειδών έδωσε ένα παράλληλο αποτέλεσμα με εννοιολογική καθαρά άποψη την οποία και θα εισπράξουν οι θεατές. Είναι η ευκαιρία με αυτήν την έκθεση να κατανοήσουμε ότι ένα έργο αποτελεί κάτι περισσότερο της εικόνας, και θα μας βάλει σε φιλοσοφικά μονοπάτια.
Μαθηματικά και Τέχνη, με την αρμονία που αποπνέουν τα έργα της Αναστασιάδου θα ισχυροποιήσουν την απόλυτη εξίσωση της ισχύος τους.
Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
Εικαστικός συντάκτης
Εκπρόσωπος της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.
F.I.J.E.T.

Greece has always brightened the world with its culture. Ntina Anastasiadou, a person of art who is steeped in Greek culture, has passed on and united the aristocracy of Japanese culture in her works, elevating her personal style so as to provide an extremely evolutionary and sophisticated result.
The reference of her works for the Herakleidon Museum to mathematics has provided a parallel result with a purely conceptual aspect, which will be grasped by viewers. This exhibition will give us the opportunity to understand that a work of art is something more than just an image, and will lead us through philosophical paths.
Through the harmony emanating from Ntina Anastasiadou’s works, Mathematics and Art will reinforce the absolute equation of their power.
Magda Mystikou Karagianniotou
Art Writer
Representative of the Association of Greek Travel Journalists and Writers
F.I.J.E.T.
<Χαιρετισμός κ. Ueda>
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διοργάνωση της έκθεσης «Μαθηματικά και η Τέχνη της Ιαπωνίας» της κας Ντίνας Αναστασιάδου. Η κα Ντίνα Αναστασιάδου ως υπότροφος της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, σπούδασε ιαπωνική καλλιγραφία και ζωγραφική με sumi. Έχοντας αυτή την εμπειρία, δημιούργησε πολλά εξαίρετα έργα μέσα από τα οποία αναδύεται η ιαπωνική κουλτούρα.
Η ξεχωριστή έμπνευση από την Ιαπωνία, ξεχειλίζει και αποτυπώνεται επάνω στα έργα της σημερινής έκθεσης με θέμα τα μαθηματικά. Εύχομαι πολλοί θαυμαστές της τέχνης αλλά και λάτρεις της Ιαπωνίας να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση αυτή για να απολαύσουν τα ξεχωριστά έργα της Ντίνας Αναστασιάδου.
Susumu Ueda
Σύμβουλος
Πρεσβεία της Ιαπωνίας
<Message by Mr. Ueda>
I am very pleased with the organization of the exhibition titled Mathematics and the Arts of Japan by Ms. Ntina Anastasiadou. After being awarded a scholarship by the Japanese Government, Ms. Ntina Anastasiadou studied calligraphy and sumi painting. Having had this experience, she has created many outstanding works which highlight the Japanese culture.
The unique inspiration from Japan overflows and is imprinted on the works of the current exhibition, which is themed around mathematics. I hope that many fans of art and lovers of Japan will have the opportunity to visit this exhibition in order to enjoy the unique works of Ntina Anastasiadou.
Susumu Ueda
Counsellor
Deputy Head of Mission
The Herakleidon Museum has always had a close relationship and fascination in the connection between Art and Mathematics. We feel that the educational role the Museum plays during these challenging times is the most important contribution that may inspire minds of all ages. Constantina (Ntina) Anastasiadou shares our same passion and for this reason a collaboration with this exhibition project is something that we were eager to explore. I would like to thank Ntina for her inspiration and for sharing her world with us.
Nicholas T. Kondoprias
Managing Director
Herakleidon Museum
Το Μουσείο Ηρακλειδών είχε πάντα μια κοντινή σχέση και γοητεύονταν από σύνδεση Τέχνης και Μαθηματικών. Αισθανόμαστε ότι ο διδακτικός ρόλος που παίζει το Μουσείο σε αυτούς τους προκλητικούς καιρούς είναι η πιό σημαντική του συνεισφορά,  η οποία μπορεί  να διαγείρει σκέψεις όλων των ηλικιών. Η Κωνσταντίνα (Ντίνα) Αναστασιάδου μοιράζεται το πάθος μας και γι΄αυτό τον λόγο μία συνεργασία με αυτή την έκθεσή της είναι κάτι που είμαστε πρόθυμοι να εξερευνήσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ντίνα για την έμπνευσή της και και το μοίρασμα του κόσμου της μαζί μας.
Νικόλαος Τ. Κοντοπρίας
Γενικός Διευθυντής
Μουσείο Ηρακλειδών

Δημοσιεύτηκε στις 15/01/2012 στις 2:04 μμ στις κατηγορίες: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο PSEMA, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Μηνάς Σταυρακάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου Ηρακλείου, δώρισε τον μισθό του στο Κέντρο Υγείαςαλλά ακόμη  βοηθά στην αγορά μηχανημάτων

 

Ασχολήθηκε με τα κοινά πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2010 και ήδη από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του στα υπόλοιπα μέλη: θα δώριζε την αμοιβή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου Ηρακλείου, Μηνάς Σταυρακάκης, διέθεσε τις αμοιβές ενός χρόνου - περίπου 10.000 ευρώ - στον κλάδο της υγείας που, όπως λέει, είναι ευαίσθητος και καταγράφει σημαντικές ελλείψεις.
Μάλιστα, επιθυμία του είναι τα χρήματα να μη διατεθούν σε δαπάνες, όπως πετρέλαιο και ρεύμα, αλλά σε μηχανήματα που έχει ανάγκη το Κέντρο. «Και μία ζωή να σωθεί από ένα εργαλείο που θα αγοραστεί με αυτά τα χρήματα, για μένα αξίζει τον κόπο», λέει ο 53χρονος φοροτεχνικός και δεσμεύεται να δωρίσει και την επόμενη χρονιά τον μισθό του από τον δήμο σε τομείς που επίσης έχουν ανάγκη, όπως η παιδεία. «Στον δικό μας δήμο που είναι ένας από τους μικρότερους του Νομού Ηρακλείου και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αν δεν βοηθήσουν οι αιρετοί θα πάμε χαμένοι. Αλλωστε, όχι μόνο εγώ, αλλά και ο δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη συνεισφέρουν - καθένας με τον τρόπο του - για το καλό του δήμου», λέει ο κ. Σταυρακάκης.
Πατέρας τριών κοριτσιών - οι δύο μεγαλύτερες κόρες σπουδάζουν σε άλλες πόλεις -, παραδέχεται πως τα έξοδα είναι πολλά και σε μια τέτοια περίοδο χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν. «Θα μπορούσα με αυτά τα λεφτά να πληρώνω τα ενοίκια των παιδιών μου. Από τη στιγμή όμως που είμαι γερός και - παρά την κρίση - συνεχίζω να έχω δουλειά, θεωρώ πως αυτό που έκανα θα πρέπει να γίνεται από κάθε αιρετό. Οι ανάγκες παραμένουν ανάγκες, αλλά αυτά τα χρήματα πρέπει να μένουν στον τόπο. Αυτή την περίοδο πιέζομαι οικονομικά, αλλά θυμάμαι πάντα πως δεν μπήκα στα κοινά για να αυξήσω το εισόδημά μου. Αν δεν έχεις επάγγελμα και μπαίνεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και να κλέψεις. Εγώ θέλω να προσφέρω», καταλήγει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 στην εφημ. ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4689043

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...