Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2012

Όχι στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ. Το νερό αποτελεί πηγή ζωής και όχι κερδών

Εικόνα
Η Τρόικα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης απαίτησε την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στις εταιρείες που θα εκχωρηθούν είναι και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) διαθέτοντας το 27% (από 61% που κατέχει σήμερα). Η ΕΥΔΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού. Εξυπηρετεί το λεκανοπέδιο της Αττικής και έχει περίπου 4.300.000 πελάτες (2.020.000 συνδέσεις). Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου 53 εκατ. ευρώ (χρηματιστηριακή αξία) σε ιδιωτικά κεφάλαια συνδέεται άμεσα με την εκχώρηση του management, την αύξηση της τιμολογιακής πολιτικής και την ταυτόχρονη αύξηση των κερδών.
Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι πηγή ζωής. Συνδέεται άμεσα με τη δημόσια υγεία και δεν μπορεί να επαφίεται σε πολιτικές που έχουν ως προτεραιότητα και σκοπό μόνο το κέρδος.
Καλούμε το Δήμο της Αθήνας, αλλά και τους άλλους δήμους της Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, τα κόμματα και…

CHILDO 12 - Παιδί και γονείς στον 21ο αιώνα!

Εικόνα
Αγαπητοί μας Φίλοι,

Ο δύσκολος ρόλος του γονιού στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ζούμε προσεγγίζεται στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα "Γονέ@ς στον 21ο αιώνα" που πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο Πολιτιστικό κέντρο ΔΑΪΣ.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και πιστεύουμε ότι κάθε γονιός αλλά και ενήλικας που έχει στο περιβάλλον του παιδιά και εφήβους θα έπρεπε να την παρακολουθήσει.
Ένα δείγμα των θεμάτων που θα παρουσιαστούν μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το τεύχος του Childo:
- Ευχάριστες Δραστηριότητες: Ο Μαθητικός Υπολογιστής
- Συντροφιά με ένα βιβλίο: "Εδώ ή αλλού; Το δίλημμα της επιλογής"
- Διαχείριση Σταδιοδρομίας
- Το παιδί μου ...: και πώς να επικοινωνήσω καλύτερα μαζί του
- Παιδί και Διατροφή: Παιδί, Άθληση και Διατροφή
- Παιδί και Περιβάλλον: Το "Πράσινο" Σχολείο

Μη χάσετε την ημερίδα, γιατί η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μπορούν να δώσουν λύση σε όσα μας απασχολούν σχετικά με τα παιδιά μας.

Φιλικά
Η ομάδα του Childo


______…

Στο νέο "πακέτο" μέτρων για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ζητούνται :

Εικόνα
- ‘Μαχαίρι’ στον 13ο και 14ο μισθό, ‘πάγωμα’ μισθών και επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων
- Επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας
- Απολύσεις στο Δημόσιο (προτείνονται ακόμα και οι τομείς της Υγείας και της Άμυνας)

- Υποχρεωτική χρήση της Κάρτας Εργασίας
- Πώληση ή ένταξη της Αγροτικής Τράπεζας σε νέο σχήμα
- Ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών
- Απολύσεις στις τράπεζες

- Μειώσεις στους μισθούς στις ΔΕΚΟ και ιδιωτικοποίησή τους (δύο-τριών μεγάλων εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2012)
- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και προνοιακών επιδομάτων
- Μείωση επικουρικών συντάξεων και ενιαίο Ταμείο Eπικουρικής Aσφάλισης

- Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015 (με τήρηση της αναλογίας 1:5, μικρότερο αριθμό εισακτέων σε σχολές Αστυνομίας, Ενόπλων Δυνάμεων κτλ)
- Περιορισμούς στη λίστα φαρμάκων που συνταγογραφούνται
- Μεγαλύτερη απελευθέρωση των επαγγελμάτων

- Φορολογική Μεταρρύθμιση, με νέο φορολογικό σύστημα και τοποθέτηση ‘διακομματικού Γενικού Γραμματέα Φορολογίας
- Πρό…

«Μαθηματικά και οι τέχνες της Ιαπωνίας» πρωτοποριακή έκθεση της Ντίνας Αναστασιάδου

Εικόνα
H Ελλάδα πάντα φώτιζε με τον πολιτισμό της τον κόσμο. Aνθρωπος της τέχνης  η Ντίνα Αναστασιάδου, ποτισμένη από την Ελληνική κουλτούρα, μεταλαμπάδευσε και έζευξε την αριστοκρατία του Ιαπωνικού πολιτισμού στα έργα της αναδύοντας την προσωπική της γραφή σε άκρως εξελικτικό και εκλεπτικιστικό αποτέλεσμα.
Η αναφορά των έργων στα μαθηματικά για το Μουσείο Ηρακλειδών έδωσε ένα παράλληλο αποτέλεσμα με εννοιολογική καθαρά άποψη την οποία και θα εισπράξουν οι θεατές. Είναι η ευκαιρία με αυτήν την έκθεση να κατανοήσουμε ότι ένα έργο αποτελεί κάτι περισσότερο της εικόνας, και θα μας βάλει σε φιλοσοφικά μονοπάτια.
Μαθηματικά και Τέχνη, με την αρμονία που αποπνέουν τα έργα της Αναστασιάδου θα ισχυροποιήσουν την απόλυτη εξίσωση της ισχύος τους. Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου
Εικαστικός συντάκτης
Εκπρόσωπος της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.
F.I.J.E.T.
Greece has always brightened the world with its culture. Ntina Anastasiadou, a person of art who is steeped in Greek culture, has passed…

Ο Μηνάς Σταυρακάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου Ηρακλείου, δώρισε τον μισθό του στο Κέντρο Υγείας

Εικόνα
αλλά ακόμη  βοηθά στην αγορά μηχανημάτων

H Liberation μιλά για την κρίση στον ελληνικό Τύπο

Εικόνα
Με τον τίτλο «Ευρώπη: Η κρίση πετάει στο δρόμο τα μίντια», η εφημερίδα Liberation δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ευρώπη, οδηγώντας σε λουκέτα και σε απολύσεις υπαλλήλων.
Στην Ελλάδα, μία ιστορική εφημερίδα, η «Ελευθεροτυπία», βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης και οι 800 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Μία καταστροφή, γράφει η εφημερίδα.Σε ανταπόκριση της γαλλικής εφημερίδας από την Αθήνα με τίτλο «Ελλάδα: Χρεοκοπίες και απεργίες στην πρώτη γραμμή», γίνεται ειδική αναφορά στις δυσκολίες που συναντούν ο όμιλος ΔΟΛ, το κανάλι ALTER, η «Ελευθεροτυπία» και η «Απογευματινή».«Τα τελευταία δύο χρόνια, τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στη δίνη μίας οικονομικής θύελλας και η μόνη σανίδα σωτηρίας μοιάζει να είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99», γράφει η Liberation.
(AΠΕ-ΜΠΕ)Διαβάστε περισσότερα:

*από το: http://www.iefimerida.gr/news/

Για το εναλλακτικό πρόγραμμα της αριστεράς

Εικόνα
Ημερομηνία δημοσίευσης:15/01/2012 - εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ
Μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έπρεπε να έχει σκεφτεί, προτού υλοποιήσει το εναλλακτικό της σχέδιο, σε ποια κοινωνική συμμαχία θα βασιστεί, ποιες είναι οι προτεραιότητες, ποια είναι τα κριτήρια και οι στόχοι για μια άλλου τύπου οικονομική ανάπτυξη, πώς θα δημιουργήσει ένα καλύτερο εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον για την υλοποίηση του σχεδίου της.
Ο απλός κόσμος ρωτάει απευθυνόμενος στην αριστερά: Εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στην κυβέρνηση; Η αριστερή διακυβέρνηση προϋποθέτει, φυσικά, τη διασφάλιση ορισμένων όρων όπως είναι: ένα ισχυρό ταξικό και λαϊκό κίνημα, η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, η ενότητα της αριστεράς. Όμως ας θεωρήσουμε ότι -για λόγους «πολιτικής αδείας»- έχουν εκπληρωθεί αυτοί οι όροι για να επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο επί του πρακτέου, ερώτημα. Μια κυβέρνηση της αριστεράς, λοιπόν, θα έπρεπε να έχει σκεφτεί προτού υλοποιήσει το εναλλακτικό της σχέδιο σε ποια κοινωνική συμμαχία θα βα…

Διάρρηξη Εθνικής Πινακοθήκης - - Κλοπή έργων τέχνης

Εικόνα
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την 04.30΄ ώρα περίπου σήμερα (9-1-2012) στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό και παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου (μπαλκόνι), εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης από τον οποίο αφαίρεσαν:
Ένα πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι.
Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.
Ένα πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού.
Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική πινακοθήκη.
Έν…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εικόνα
Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET
Εικαστικός συντάκτης


Όταν οι Ευρωπαίοι νοήμονες στηρίζουν την κακοποιημένη παντοιοτρόπως Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να την ανεβάσουν στα βλέμματα του κόσμου όπως της αξίζει. Εμείς οι Έλληνες αγαπάμε αυτούς που μας στηρίζουν και τους δεχόμαστε με την παγκοσμιοποιημένη έννοια του όρου ως συμπατριώτες μας.
Φιλέλληνες πολίτες του κόσμου σας αγαπάμε όλους και σας θέλουμε δίπλα μας.
Η Ελλάδα είναι ανοικτή για όλη την ανθρωπότητα χωρίς διακρίσεις.
Παρακαλώ πολύ διαβάστε την παρακάτω διακήρυξη όπως την συνάντησα και εγώ στο διαδίκτυο.
Blogspot:
http://jesuisgrec.blogspot.com/


* * * * * * * * * * * * * * * *

Έκκληση της Νάντης (Γαλλίας) για την Ελλάδα, 11/11/11
ΈκκλησηΛόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα 


Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματ…