............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Διαπόμπευση συλληφθέντων από την ΕΛΑΣ


Πιστή στην πρακτική που εγκαινιάστηκε μετά την πορεία και τα επεισόδια της 12 Φεβρουαρίου, η αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία 9 από τους 23 συλληφθέντες της 26ης Σεπτεμβρίου, 10 εκ των οποίων είναι ανήλικοι, έπειτα από την ανάλογη εισαγγελική άδεια. Για διαπόμπευση κατηγορουμένων που συνιστά πράξη βαρβαρότητας μιλά σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απαντώντας το υπουργείο όχι απλά υπερασπίζεται τα "νέα ήθη" με τη δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών ακόμα και ανθρώπων που συνελήφθησαν από προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου κατά τις "προληπτικές προσαγωγές", χωρίς καν να φτάσουν ποτέ στο Σύνταγμα, αλλά φτάνει και να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται με "κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους".

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες συλληφθέντων που δεν πήγαν καν στην πορεία

Αναλυτικότερα, κατά την αστυνομία, εις βάρος των 9 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της γενικής απεργίας της Τετάρτης είχαν επιλεγεί, όπως φαίνεται, τρεις γειτονιές της Αθήνας, Παγκράτι, Αγ. Δημήτριος και Ζωγράφου, που οι λαϊκές συνελεύσεις τους είχαν ορίσει συγκεκριμένα σημεία προσυγκέντρωσης, για να εμπεδωθεί καλύτερα το κλίμα τρομοκράτησης, με μαζικές εξακριβώσεις από άνδρες της ομάδας Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ., ακόμα και ΜΑΤ, που κατέληξαν σε μαζικές προληπτικές και αναίτιες προσαγωγές, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Στην περίπτωση δε της πλατείας Γαρδένιας δεν είχε λείψει και το κυνηγητό στα στενά από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ όταν η συνέλευση είχε μαζευτεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας για να συζητηθούν τα πρωινά γεγονότα, είχαν περικυκλωθεί από ΜΑΤ και ΔΙ.ΑΣ. που είχαν φτάσει στο σημείο.Τα γεγονότα αυτά καταγγέλλουν σε σχετική ανακοινωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς ανάμεσα στους κυνηγηθέντες, προσαχθέντες και συλληφθέντες είναι και ανήλικοι μαθητές.
Την ανάλογη αστυνομική επέμβαση της Τετάρτης στο μετρό Δάφνη, όπου ήταν το σημείο προσυγκέντρωσης της ανοιχτής συνέλευσης Μπραχαμίου καταγγέλουν μάλιστα με ανακοινώσεις τους η ίδια η συνέλευση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγ. Δημητρίου, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα στις 11 μ.μ. συγκέντρωση στο μετρό Δάφνης και πορεία.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:
 "Πράξη βαρβαρότητας"
Ως "κατάφωρη καταπάτηση του τεκμήριου της αθωότητας, καθώς και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου" που έρχεται μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, χαρακτηρίζει τη δημοσίευση των φωτογραφιών η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. "Η ίδια Αστυνομία που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα. Οι προληπτικές συλλήψεις, το πνίξιμο της Αθήνας στα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές 'στον σωρό', τα έωλα κατηγορητήρια και τώρα η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό", καταλήγει.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μ. Μπόλαρη τονίζει μεταξύ αλλων σχετικά με την δημοσίευση των φωτογραφιών των 9 πως "χωρίς καν δίκη, χωρίς καν να έχουν καταδικαστεί, ήδη αναγορεύονται ένοχοι και επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Φυσικά καμία τέτοια ευαισθησία δεν υπήρξε ποτέ για τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής".

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: "Έκαστος εφ' ω ετάχθη"

«Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους. Αλλά, όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν» απαντά το υπουργείο με τη σειρά του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του και αγνοώντας και το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων που δεν έχουν δικαστεί.

Ε.Ζ.
_________________________________
εφημερίδα Η ΑΥΓΗ - ημ. δημ.: 29/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...