............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αποπροσανατολισμός η επικοινωνιακή προεκλογική προπαγάνδα με αφορμή τους μετανάστες


Δελτίο τύπου της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

— Δημοσιεύτηκε 30/03/2012
Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες από την Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή να στήνεται μια προεκλογική επικοινωνιακή προπαγάνδα  με αφορμή τους μετανάστες . Θέλουν να μας πείσουν  ότι  τα κέντρα κράτησης που σχεδιάζουν, θα  λειτουργήσουν αποτρεπτικά  στην αύξηση των μεταναστών για να μην καταρρεύσει η Αθήνα. Από την άλλη αναδεικνύεται ένας προεκλογικός καβγάς  με πυρήνα την μετάθεση ευθυνών ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που κάθε άλλο μας πείθουν περί αυτού.
Οι  μετανάστες εξυπηρέτησαν κυβερνητικές  επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Αποτέλεσαν το εργατικό δυναμικό της Αθήνας για  την υλοποίηση της Ολυμπιάδας, των μεγάλων  τεχνικών  κατασκευαστικών έργων, του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής, της εστίασης  αλλά και της ναυτιλίας, επί μια δεκαετία, με συνθήκες μαύρης εργασίας, εκμετάλλευσης  και συσσώρευσης τεράστιων  κερδών.
Όλα αυτά τα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά  για την ένταξη των  μεταναστών  πάνω σε  ένα οργανωμένο σχέδιο για την  κοινωνική τους ενσωμάτωση και την παροχή  κοινωνικών  υπηρεσιών, για τον έλεγχο της ασφάλειας τους, της ιατρικής περίθαλψης, για την χωροταξική και οικονομική τους αποκέντρωση.
Σήμερα ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ καθώς και ο κ. Καμίνης, επιχειρούν να κρύψουν τα αίτια αυτής της εξέλιξης στην Αθήνα και προβάλουν λαϊκίστικες προεκλογικές λύσεις μετατρέποντας τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους της κοινωνικής κρίσης, και της εξαθλίωσης.  Η  μεταναστευτική «καθαρότητα» στην πόλη, οι φράκτες στον Έβρο,  και  οι επιχειρήσεις «σκούπας» και στρατοπέδων, δεν μπορούν να αποτελούν λύσεις γιατί τα ζητήματα που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν λύνονται με προεκλογικά σχέδια επί χάρτου.
Η Ανοιχτή Πόλη έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι λύσεις στο μεταναστευτικό  πρόβλημα πρέπει να έχουν τις έξης   κατευθύνσεις: Τροποποίηση  της συνθήκης Δουλβίνο ΙΙ, ώστε όλη η Ευρώπη να γίνει ενιαίος χώρος υποδοχής.  Να παρέχονται  ταξιδιωτικά  έγραφα διακίνησης προς τις  χώρες που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των νεοεισερχομένων στη χώρα . Να χορηγείται πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται. Να υπάρξουν ανοιχτοί  ξενώνες  στέγασης και φιλοξενίας και όχι κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης . Να υπάρξει  κοινωνική ενσωμάτωση πάνω σε ένα οργανωμένο σχέδιο παραμονής,  περιφρουρώντας ταυτόχρονα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η δημοτική αρχή όσο δεν ασκεί ένα δικό της  σχέδιο διεκδίκησης,  κοινωνικής Αλληλεγγύης και μέτρων, ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όσο δεν αναδεικνύει και δεν στρέφει την προσοχή της κοινωνίας στην  αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών, που είναι το  οργανωμένο έγκλημα και η διακίνηση μαύρου χρήματος και προσπαθεί να βρει λανθασμένη διέξοδο φορτώνοντας όλα τα δεινά στους μετανάστες, τόσο τα προβλήματα θα γίνονται πιο επιθετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...