............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σε λαϊκό ξεσηκωμό καλούν την Κυριακή στις 5 μ.μ κόμματα και συνδικάτα


Πολιτικά νέα - ειδήσεις

11/02/2012 - 




Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καλούν το λαό να συμμετέχει ενάντια στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης την ώρα που ψηφίζεται στη Βουλή, κόμματα και συνδικάτα. 
Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στην πλατεία Συντάγματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα) και στην πλατεία Ομονοίας ( ΚΚΕ, ΠΑΜΕ). 
Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση εάν θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους ή στο Λευκό Πύργο.
Από τα κόμματα, ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν από τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, εξέδωσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜ.ΑΡ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Άρμα Πολιτών, τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήσεις: Ενωτική Κίνηση, Κοινωνική Αριστερά, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νέος Αγωνιστής , Ε.Λ.Α.Δ.Α, Σπίθα.

Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προσκλητήριο στους εργαζόμενους, απηύθυναν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και οι περισσότερες δευτεροβάθμιες και οργανώσεις και συνδικάτα καθώς και η παράταξη του ΠΑΜΕ.



Προσκλητήριο- συγκεντρώσεις 


Το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ «καλούν τις χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους τους να πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση όλων των εργαζόμενων, για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Κάτω η κυβέρνηση. Να μην περάσει η νέα σύμβαση πτώχευσης του λαού.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΩΡΑ 4,30 μ.μ στις πλατείες Κάνιγκος, Καραϊσκάκη, Κοτζιά, Βάθης και στα Χαυτία

Η ΔΗΜΑΡ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Τονίζει πώς «στην πιο κρίση καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, η παρέμβαση των κοινωνικών δυνάμεων με μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις είναι απολύτως αναγκαία. Πρέπει να ακουστεί η φωνή του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των συνταξιούχων, που βλέπουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών να συνθλίβονται».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι
«Καλούμε τους πολίτες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα και στις 5μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

Το Άρμα
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, κάλεσε «όλους τους Έλληνες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μαζική συμμετοχή εναντίον των εκβιαστών και των τοκογλύφων μέχρι την πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.


Ο αγώνας πλέον δίνεται στους δρόμους 

και τις πλατείες 
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...