................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Έναστρον Βιβλιοκαφέ στην πολύχρωμη κίνηση της Σόλωνος...Το Έναστρον Βιβλιοκαφέ, που δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που ξεκίνησαν τις εκδόσεις Έναστρον το 2004, το Θανάση Σκύφα, το Μανώλη Παπούλια, την Έφη Ριζά-Σκύφα και το Βασίλη Ριζά, άρχισε να λειτουργεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2009. Προετοιμαζόταν οκτώ μήνες περίπου, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου, στην οδό Σόλωνος 101. Το κτίριο αρχικά ανήκε στον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Μιστριώτη ενώ στο ισόγειό του μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν οι γνωστές στο χώρο των θετικών επιστημών εκδόσεις Παπαδημητρόπουλου και το ομώνυμο βιβλιοπωλείο τους.
Με σεβασμό στη φυσιογνωμία της οδού Σόλωνος, ενός πραγματικά ιστορικού δρόμου για το βιβλίο, τον πολιτισμό και τη μόρφωση (στο διάβα του συναντάμε τη Νομική και το Χημείο που στιγμάτισαν την επιστημονική και ιδεολογική εξέλιξη πολλών ανθρώπων) αλλά και με θαυμασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του χώρου μας, διαμορφώσαμε ένα περιβάλλον αισθητικό που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση σε κάθε επισκέπτη του.
Μπαίνοντας στο Βιβλιοκαφέ, βλέπεις στο βάθος το βιβλιοπωλείο που ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες κυκλοφορίες ενώ οι βιβλιοθήκες του προσφέρουν χώρο όχι μόνο σε μεγάλους αλλά και σε μικρούς ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους που σε εμάς βρίσκουν τη φιλοξενία και την προσοχή που τους αξίζει.
Μπορείτε να μας επισκεφτείτε, να μας συμβουλευτείτε και να σας προτείνουμε αξιόλογα βιβλία και ενδιαφέροντα περιοδικά που θα χαρίσετε στον εαυτό σας αλλά και στους αγαπημένους σας.
Ο χώρος μπροστά από το βιβλιοπωλείο στο ισόγειο, με τις μεγάλες τζαμαρίες να σας ταξιδεύουν στην πολύχρωμη κίνηση της Σόλωνος και της εσωτερικής στοάς που τη διατρέχει, αλλά και το υπερυψωμένο πατάρι με τη θέα στο δρόμο, σας περιμένουν για να απολαύσετε, μόνοι ή με την παρέα σας, τον καφέ, το χυμό, το σνακ, το ποτό σας, βουλιάζοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και στις άνετες πολυθρόνες. Αν μάλιστα έχετε διάθεση μπορείτε να παίξετε μια μελωδία στο πιάνο μας, δίνοντας μια άλλη νότα στη χαλαρωτική μουσική που ακούγεται.
Στο χώρο συναντιούνται φίλοι, συνεργάτες, άτομα ή ομάδες που αγαπούν τη συζήτηση, την παρέα, το διάβασμα αλλά και λέσχες ανάγνωσης που αναζητούν ένα φιλικό περιβάλλον για τις συγκεντρώσεις τους.
Παράλληλα οργανώνουμε παρουσιάσεις βιβλίων, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους ή ανεξάρτητους συγγραφείς, συζητήσεις για θέματα της επικαιρότητας -και όχι μόνο- αλλά και ενδιαφέρουσες μουσικές και ποιητικές βραδιές, αφιερώματα σε συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές, λογοτέχνες, ζωγράφους κ.ά.

Στοιχεία επικοινωνίας
 

Διεύθυνση email:
enastron_bookstore_cafe@hotmail.com
Γραφείο:
Σόλωνος 101, Αθήνα
Tοποθεσία:
Σόλωνος, Athens, Greece

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα αγωνιστικής κοινής δράσης ενάντια στην ανεργίαΑπέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από  την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν.

 Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας  κλπ.


 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 

 • Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση των αποδοχών.  


• Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
 • κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιουν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό. 
 • Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή κλείνει. 
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων
 • Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
 • Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών. 

 ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ

 1. Στις 15 Δεκέμβρη στις 18:00 σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς το Υπ. Εργασίας (Πειραιώς) 
 2. Τρίτη 20 Δεκέμβρη, στις 8:00 πμ, συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) και στη συνέχεια πορεία στο Υπ. οικονομικών. 

Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ είναι αγώνας επιβίωσης. Ένας τέτοιος αγώνας προϋποθέτει συντονισμό, προετοιμασία, πρωταγωνιστές τους ίδιους τους άνεργους και θέληση να πάει μακριά χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα που ήρθαν στην επιφάνεια πρόσφατα αλλά και κάθε άλλη που η λαϊκή αυτενέργεια θα ανακαλύψει.
 Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να ανοίξει δρόμους για γενικότερες εξελίξεις και ανατροπές.
  
 Με συναίσθηση της κρισιμότητας της εποχής, καλούμε 
  Τους ανέργους, τους νέους, τους εργαζόμενους και όλο το λαό
  συλλογικότητες ανέργων
  Τις φοιτητικές, μαθητικές συλλογικότητες
  Τις λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές
 Να συνεργαστούμε, να συμπορευθούμε, να συναγωνιστούμε, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.


 ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ

 Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου
 Συνέλευση Ανέργων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
 Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
 Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων Ανέργων Δεν έχεις καιρό

δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

( Τ. Λειβαδίτης )

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

H ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥΡουμάνοι αντιπρόσωποι με τις κυρίες Μάρακα Μαρία,
Νομπιλάκη Πηνελόπη,  Περσεφόνη Τρίχα του ΕΟΤ,
Αnna Mironova (ANCE) και Μάγδα Μυστικού (ΕΔΣΤΕ)Αντιπροσωπεία Ρουμάνων σε σχέση με το πρόγραμμα "ανθρώπινο δυναμικό μια πολύτιμη επένδυση στον Ρουμανικό αγροτικό τουρισμό " είχε με τους Έλληνες εταίρους συνάντηση για την μεταφορά εμπειριών.

Η Ελλάδα επιλεγμένη ως εταίρος στο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ) στην Ρουμανία, έδωσε την ευκαιρία στους Ρουμάνους επισκέπτες να έχουν από πρώτο χέρι την πρακτική της τεχνογνωσίας στον τομέα του αγροτουρισμού στον τόπο μας. 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η ANCE (ATHENS) Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με την κα Otilia Manta την διευθύντρια σχεδιασμού του προγράμματος και τις κυρίες Μάρακα Μαρία και Νομπιλάκη Πηνελόπη από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ Αθήνας υλοποίησαν την εξέλιξη του προγράμματος με την δυναμική της επικοινωνίας όλων των τοπικών παραγόντων  του αγροτουρισμού στην Ελλάδα σε όλο το εύρος της γεωγραφικής και παραγωγικής της ταυτότητας.

Η μελέτη των στοιχείων από τους τοπικούς παραδοσιακούς βιοτέχνες και επιχειρηματίες έδωσε την ευκαιρία στους εταίρους Ρουμάνους να οικοδομήσουν τα οφέλη της γνώσης για την ανάπτυξη τους. Η Ελλάδα με την συμμέτοχη της στον σχεδιασμό του προγράμματος ωφελείται οικονομικά και κατ’ επέκταση ανταποδοτικά από την σύναψη εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

Τελευταίος σταθμός της διαδρομής του προγράμματος στην Ελλάδα η Κεντρική Μακεδονία όπου και η επίσκεψη στις Σέρρες την Λίμνη Κερκίνη , την Έδεσσα , την Αριδαία και την Επανομή . Επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Προδρόμου , την Φάρμα Βουβαλιών , Φάρμα αλόγων , Spa, οινοποιείο , γυναικείους συνεταιρισμούς παραδοσιακών προϊόντων . Όλοι έζησαν από πολύ κοντά τις εγκαταστάσεις παράγωγης αλλά και την παρεχόμενη τοπική φιλοξενία της περιφέρειας σε σχέση με ξενοδοχειακές μονάδες.

Τέλος έκαναν επίσκεψη στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΄΄ Philoxenia΄΄ στην Δ.Ε.Θ  της Θεσσαλονίκης.

Οι εμπειρίες πολλές και ικανοποιητικές είπαν οι επισκέπτες εταίροι της Ρουμανίας φεύγοντας με την υπόσχεση για περεταίρω συνεργασία με τους Έλληνες εμπειρογνώμονες στα θέματα του αγροτικού Τουρισμού και του πολιτισμού γενικότερα.

e-mail : office@rgic.ro  
της Μάγδας Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET
Εικαστικός συντάκτης


www.psema.gr

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...