................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του Κράτους.
Παρά τις συνεχείς στάσεις εργασίας και το γεγονός ότι επί πέντε μήνες οι 550 εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. παραμένουν απλήρωτοι, σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Οργανισμού και τις ανθρωπιστικές Αρχές του, με ευσυνειδησία και ευαισθησία, καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη διαταραχθεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών προς στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Το μέχρι πριν από λίγο καιρό αδιανόητο ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ο Ε.Ε.Σ. εμφανίζεται σήμερα ως μια σοβαρή πιθανότητα, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και της ανεπάρκειας των διοικούντων του Οργανισμού, πράγμα το οποίο θα αποτελέσει και διεθνές παράδοξο.

Ως εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και με τη δική σας συμβολή να αποτρέψουμε την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας του που μεταξύ άλλων θα σήμαινε ότι:

§  Πάνω από 600 Αγνοούμενοι δεν θα μπορούν να αναζητηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους
§  65.000 πολίτες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στους υγειονομικούς σταθμούς
§  15.000 παιδιά δεν θα μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Κέντρα Υγείας και τους Υγειονομικούς Σταθμούς
§  6.000 ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες και ασθενείς δεν θα μπορέσουν να λάβουν ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Νοσηλεία στο Σπίτι» και «Γεροντολογία»
§  2.500 κρατούμενοι δεν θα λάβουν στήριξη και βοήθεια
§  4.500 άτομα και οικογένειες δεν θα δεχθούν ψυχοκοινωνική υποστήριξη
§  14.700 πρόσφυγες δεν θα βρουν φιλοξενία στα Κέντρα Υποδοχής και να λάβουν νομική συνδρομή, ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική βοήθεια.


Επίσης:
§  28.000 παιδιά θα μείνουν χωρίς εμβολιασμούς
§  4.000 συμπολίτες μας που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια θα στερηθούν τα Γεύματα Αγάπης
§  5.000 οικογένειες θα στερηθούν δέματα με είδη α’ ανάγκης
§  300 άστεγοι θα στερηθούν τη δυνατότητα φιλοξενίας και φροντίδας στον Κοινωνικό Ξενώνα

Επιπλέον, 20.000 Εθελοντές με 600.000 ώρες εθελοντικής εργασίας σε όλη την επικράτεια, θα παραμείνουν χωρίς υποστήριξη και εποπτεία.

Χιλιάδες συμπολίτες δεν θα λάβουν εκπαίδευση σε θέματα Α’ Βοηθειών, Διάσωσης, Ναυαγοσωστικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και αντιμετώπισης φυσικών ή άλλων καταστροφών.

Τέλος, την εκκωφαντική απουσία του Ε.Ε.Σ. από τις Διεθνείς Διασκέψεις και Καταστατικές Συναντήσεις, σε παγκόσμιο ή περιφερειακό επίπεδο, την αδυναμία του να συμμετάσχει στη διαμόρφωση πολιτικής και την πλήρη περιθωριοποίησή του από Προγράμματα Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας.


Θέλουμε ένα τέτοιο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό;

Αξίζει στην ιστορία του μια τέτοια τύχη
μετά από μια μακρόχρονη προσφορά στην ελληνική κοινωνία;

Αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση στους χιλιάδες Εθελοντές του
που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν ζωντανές
τις ανθρωπιστικές αρχές του;

Αξίζει στους εργαζόμενούς του η ηθική και οικονομική απαξίωση,
ένα αβέβαιο μέλλον;
Ζητούμε τη συμπαράστασή όλων
για να εξασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού!

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Η Λούκα Κατσέλη διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, μετά το «ΟΧΙ» στο άρθρο 37

Το είχε προαναγγείλει κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή


Κατσέλη: διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, μετά το «όχι» στο αρθ. 37

 Διαγράφηκε η κυρία Λούκα Κατσέλη από την Κ.Ο. του ΠαΣοΚ καθώς ψήφισε «ΟΧΙ» στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν μέχρι την ύστατη ώρα ώστε να μεταπεισθεί η πρώην υπουργός. Η κυρία Κατσέλη, η οποία είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι «αδυνατεί να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου ως έχει μέχρι στιγμής», τελικώς δεν άλλαξε στάση και καταψήφισε το κρίσιμο άρθρο το οποίο, όπως τόνισε η ίδια οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας πριν την ψηφοφορία είπε ότι «αντιλαμβάνομαι απολύτως την ιδιαίτερη θέση που βρίσκεται η κυρία Κατσέλη», επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να επιφέρουμε οριακές αλλαγές», τις οποίες όπως είπε «θα συζητήσουμε με την ίδια και τον κ. Γ. Κουτρουμάνη». Η κυρία Κατσέλη ωστόσο είχε προτείνει στην κυβέρνηση να αναβάλλει την ψήφιση του άρθρου 37 «για ένα μικρό διάστημα» και αφού καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους και να συζητήσει το περιεχόμενο μιας νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι μια δίμηνη παράταση δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα για την διαπραγμάτευση. Ωστόσο, δεν βρέθηκε κοινός τόπος και έτσι η κυρία Κατσέλη καταψήφισε.

Επισημαίνεται ότι είχε προηγηθεί και συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό ο οποίος, όπως και στην περίπτωση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, η οποία ωστόσο μεταπείστηκε να μην καταψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, της είπε ότι η υπερψήφιση των άρθρων του πολυνομοσχεδίου είναι προϋπόθεση για να δοθεί η έκτη δόση ζητώντας την στήριξή της ώστε να προσέλθει ο ίδιος στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους. Η κυρία Κατσέλη επέμεινε στην θέση της δίχως ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει εφ’ όσον υπάρξουν αλλαγές, κάτι που δεν έγινε και έτσι επέλεξε το «όχι» παρά τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, η δύναμη του οποίου μετά την διαγραφή της αριθμεί πλέον τους 153 βουλευτές. Όπως αναφέρει στην σχετική επιστολή του ο κ. Γ. Παπανδρέου προς το Προεδρείο της Βουλής για την διαγραφή της κυρίας Κατσέλη «δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας αλλά εθνικής ευθύνης η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης». 
Έτσι, το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων με 153 υπέρ έναντι 145 κατά, ενώ το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο σύνολο με 154 ναι και 144 όχι.
 «Να γιατί δεν ψήφισα»
Τους λόγους που «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) με τη μορφή που αυτό έχει σήμερα, εξήγησε αναλυτικά η Λούκα Κατσέλη από το βήμα της Βουλής, κατά την κρίσιμη συζήτηση επί της ψήφισής του, καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να την μεταπείσει στην συνάντησή τους. 
Ως απόδειξη ότι αναγνωρίζει την κρισιμότητα των στιγμών και ότι διάγουμε περίοδο «υψίστης ευθύνης για όλους» η κυρία Κατσέλη παρουσίασε το γεγονός ότι ψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής. 
Το έκανε, όπως πρόσθεσε, ακριβώς για να βοηθήσει την κυβέρνηση και να ενισχύσει την διαπραγματευτική δύναμή της στη δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει στο Eurogroup την Παρασκευή και στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακής.
Όμως, «το άρθρο 37 αδυνατώ να το ψηφίσω» τόνισε η κυρία Κατσέλη που είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι θα κρατούσε αυτή τη στάση αν δεν άλλαζε μορφή το επίμαχο άρθρο 37. «Είναι θέμα αρχής» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας κατάφερε να διαφυλάξει τις συμβάσεις εργασίας και ότι η εμπειρία της στη θέση αυτή της επιτρέπει να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Με το άρθρο αυτό, δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα στερήσει πολλά δισεκατομμύρια από την ελληνική οικονομία και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσει καθόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ή στην καταπολέμηση της ανεργίας.
«Και μετά θα έρθει η τρόικα να μας ζητήσει νέα μέτρα γιατί δήθεν δεν πιάσαμε τους στόχους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη.
Ουσιαστικά δεν παγώνουν οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αλλά καταργούνται τόνισε η κυρία Κατσέλη, αφού, όπως εξήγησε, κανείς εργοδότης δεν θα έχει κίνητρο να συνάψει τέτοιου είδους συμβάσεις.

Στην συνέχεια κατά την διάρκει ατου Πολυνομοσχεδίου η κυρία Λούκα Κατσέλη, καταψήφισε το άρθρο 37, όπω ςκαι είχε προαναγγείλει.

Η ομιλία της Λούκας Κατσέλη στην ολομέλεια της Βουλής.

Η κυρία Κατσέλη δεν δίστασε να μιλήσει για άμεσο κίνδυνο «αποδόμησης των συλλογικών οντοτήτων» με αποδυνάμωση των κοινωνικών εταίρων με τη μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα, αφού, όπως προέβλεψε, αν το άρθρο αυτό περάσει η τρόικα θα ξαναθέσει στο τραπέζι ζητήματα εργασιακά και συλλογικών συμβάσεων ζητώντας ακόμη αυστηρότερα μέτρα.
Σε μεταγενέστερο στάδιο θα απειληθεί και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, άφησε να εννοηθεί η κυρία Κατσέλη.
Η Λούκα Κατσέλη έκανε αναφορά στο νόμο που κατήρτισε η ίδια ως υπουργός Εργασίας, περί δημιουργίας της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, που όπως είπε εξασφαλίζει την απαιτούμενη ευελιξία στην αγορά εργασίας που ζητούν οι εταίροι. Ήδη έχουν υπογραφεί 11 τέτοιες συμβάσεις και εκκρεμούν 3 είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιθώρια για να ενισχυθούν περαιτέρω. 
«Γιατί λοιπόν να καταργήσουμε αυτόν τον θεσμό, αντίθετα με ό,τι ζητούν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι;» αναρωτήθηκε η κυρία Κατσέλη επικαλούμενη και δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Μ.Μόρς, ότι η τρόικα «ποτέ δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Άφησε περιθώριο κινήσεων

Ωστόσο, η κυρία Κατσέλη άνοιξε ένα παράθυρο αφήνοντας περιθώριο κινήσεων στην κυβέρνηση με την πρότασή της να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και να επανέλθει στη μορφή που θα προκύψει από αυτή τη διεργασία. 
Αυτό δεν θα μειώσει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στη Σύνοδο τόνισε η Λ.Κατσέλη, αποκρούοντας το επιχείρημα της πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου που υποστήριξαν ότι ακόμη και η καταψήφιση ενός άρθρου αρκεί για να απειληθεί η έκτη δόση του δανείου και η θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=426106

Λούκα Κατσέλη: Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 ως έχει...

Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει υπέρ του άρθρου 37 για τις συμβάσεις εργασίας εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη από το βήμα της Βουλής. Ζήτησε αναβολή της ψήφισης του άρθρου και να κληθούν οι κοινωνικοί εταίροι σε διάλογο.
 Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις του άρθρου, τόνισε ότι δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και δεν καταπολεμούν την ανεργία.
Πρόσθεσε ότι μία εβδομάδα μετά την ψήφισή του ο μισθός ενός εμποροϋπαλλήλου θα μειωθεί και ότι όλες οι επιχειρησιακές συμβάσεις μπορούν να προσαρμοστούν προς τα κάτω και ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει σε όλες τις επιχειρήσεις.
Επισήμανε δε ότι θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ότι έπειτα θα έρθει η τρόικα και θα μας ζητάει νέα μέτρα.
Η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι μια δίμηνη παράταση στη σχετική ρύθμιση δεν θα έχει συνέπεια στη Σύνοδο Κορυφής.

Πέθανε ο άτυχος διαδηλωτής είχε μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό,λόγω εισπνοής χημικών από τις δυνάμεις καταστολής!


Νεκρός διαδηλωτής μέλος του Π.Α.ΜΕΤραγικές διαστάσεις λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις !
Πριν λίγο σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε στον Ευαγγελισμό, 53χρόνος οικοδόμος μέλος του Π.Α.ΜΕ, που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών!
Ο άτυχος διαδηλωτής είχε μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό,λόγω εισπνοής χημικών από τις δυνάμεις καταστολής!
Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς!


Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο διαδηλωτή
Την άμεση επέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η είδηση για το θάνατο του διαδηλωτή. Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του 53χρονου. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης η κ. Ραίκου ζήτησε να μεταβεί αμέσως... εισαγγελέας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις // Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!


Bertolt Brecht, "Το τραγούδι της απεργίας"

Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλιάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:
Κάνε πράξη την αλληλεγγύη!
Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και
Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις
Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ! 

Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!

Bertolt Brecht

*από το:

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

"Σήμερα διακυβεύονται η επιβίωση, η οικογενειακή ασφάλεια και η αλληλεγγύη"


  Ιορδάνης Ψημένος: 
Πετρόπουλος Α.
Ημερομηνία δημοσίευσης εφημ, ¨Η ΑΥΓΗ": 16/10/2011

Κάθε κοινωνία έχει τους δικούς της προσδιορισμούς στην κρίση. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι η επιβίωση, ο ατομικός τρόπος ζωής και η οικογενειακή ασφάλεια" σημειώνει στην "Αυγή" της Κυριακής ο κοινωνιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιορδάνης Ψημένος αναφερόμενος στη γενίκευση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις, πορείες και την κορύφωσή τους με τη 48ωρη γενική απεργία στις 18 και 19 Οκτώβρη.
Οπως εξηγεί, σήμερα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού εισέρχονται σε κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους κοινωνικής ανασφάλειας.
"Για παράδειγμα σήμερα διακυβεύεται η δυνατότητα κληρονομιάς και η εξασφάλιση που αυτή μπορεί να παρέχει στις επόμενες γενιές. Επίσης η δυνατότητα κοινωνικής αλληλεγγύης ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας. Ουσιαστικά με τους κεφαλικούς φόρους αδυνατούν πλέον οι οικογένειες να μπορέσουν να σχεδιάσουν μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως για παράδειγμα ένα παιδί που σπουδάζει θα έμενε με την οικογένειά του για να μπορέσει να σπουδάσει χωρίς να είναι στην αγορά εργασίας".
Απαντώντας πόσο επηρεάζουν τα καθημερινά μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση, σημειώνει: "Η κυβέρνηση φαίνεται να παίζει με τους πιο ακραίους φόβους του ελληνικού λαού, οι οποίοι αφορούν την εξασφάλιση βασικής επιβίωσης, την εξάρτηση από πλυεθνικές ή ξένους φορείς, δηλαδή την λεγόμενη 'κατοχή' και πάνω απ όλα με την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες.
Στην ερώτηση σε ποια φάση της κρίσης βρισκόμαστε απαντά: "Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή του προβλήματος. Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια του 'σόκ'. Υπάρχει μια κινητοποίηση που σιγά σιγά θα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με την κοινωνική θέση του καθενός. Οι πραγματικές αλλαγές θα αποτυπωθούν σε μια 20ετία, όταν θα καταγραφουν οι αλλαγές στους ρόλους και τις προσδοκίες".


UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...