................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Ο Περιφερειακός Τύπος οδηγείται σε αφανισμό....


Viva sosialismos!!!!!!!!    


Με την αύξηση των Ταχυδρομικών Τελών, η κυκλοφορία των εντύπων, Συλλόγων και κυρίως Ημερήσιων Εφημερίδων, γίνεται πλέον απαγορευτική. - Από τα 3.500 έντυπα που κυκλοφορούν θα διασωθούν μόλις τα 500. - Το Κράτος όμως, δεν έκοψε την επιδότηση αεροπορικής μεταφοράς των Αθηναϊκών Εφημερίδων. - Τυχαίο; Δε νομίζουμε...
Δεν ήταν ποτέ δυνατόν οι Εφημερίδες της Επαρχίας, να μην επηρεασθούν από την οικονομική κρίση, στην οποία οι άφρονες πολιτικοί της Ελλάδος, οδήγησαν την χώρα χάριν της δικής τους κομματικής επιβίωσης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών στις μέλλουσες γενεές.
Όμως πάντοτε τα Μ.Μ.Ε. της Ελληνικής Επαρχίας ήσαν οι πτωχοί συγγενείς, αφού ολόκληρος ο πλούτος των Κρατικών και ιδιωτικών διαφημίσεων πήγαινε (και πηγαίνει ακόμη) αποκλειστικά στις Αθηναϊκές Εφημερίδες και τηλεοράσεις.
Για την Επαρχία δεν περισσεύει τίποτα. Και αν χθες, έπεφταν μερικά “ψίχουλα” από το διαφημιστικό τραπέζι, τώρα που τα πράγματα ζόρισαν, ούτε αυτά υπάρχουν για τα Μ.Μ.Ε. της Επαρχίας.
Συγχρόνως, επειδή ραγδαία είναι η πτώση της κυκλοφορίας των Αθηναϊκών εφημερίδων, πρέπει να εκλείψουν τα ... “αγκάθια” των Περιφερειακών Εφημερίδων, ώστε να απομείνει ελεύθερο το πεδίο για την μονοπώληση των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε.
Ο υπογράφων, επί μακρά σειρά ετών, έδωσε μάχες δύσκολες, μετέχοντας στην διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕ), για να ανατρέψει τις ισορροπίες που οδηγούσαν σε μαρασμό τα Επαρχιακά Έντυπα.
Χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
- Κύριε Πρόεδρο ζητούμε την θεσμοθέτηση ποσοστού 30% υπέρ των Επαρχιακών Εφημερίδων.
- “Κονδύλη, γνωρίζεις πόσος είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός π.χ. της Εθνικής Τράπεζας για Δημοσιότητα και προβολή;
Είναι 70 εκατομμύρια δραχμές.
Ζητάς δηλαδή 21 εκατομμύρια για την Επαρχία;
Αν κάνω κάτι τέτοιο, αύριο θα πέσει η Κυβέρνηση”.
Αυτή η δήλωση ήταν μια ειλικρινής αποτύπωση της πραγματικότητας της πολιτικής διαπλοκής με τα πανίσχυρα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε.
Η πρόταση για το 30% δεν προωθήθηκε καθόλου εκείνο το διάστημα γιατί η Κυβέρνηση έπεσε.
Αργότερα το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε το 30% όχι για τις εφημερίδες, αλλά για όλα τα Μ.Μ.Ε. (περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) της Επαρχίας.
Μόνο που αυτό το 30%, ουδέποτε εφαρμόσθηκε.
Και όσες κρατήσεις είχαν γίνει αντί να διανεμηθούν στην Επαρχία, χρησιμοποιήθηκαν για τις εκλογικές δαπάνες του Κόμματος.
Άπειρες είναι οι πονεμένες ιστορίες που έχουν σχέση με την επικυριαρχία της Αθήνας επί της Ελληνικής Επαρχίας.
Τώρα λοιπόν για διατήρηση αυτής της επικυριαρχίας των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων της Αθήνας οδηγείται σε αφανισμό ο Περιφερειακός Τύπος με τον τριπλασιασμό των Ταχυδρομικών τελών και την κατάργηση της ατέλειας τηλεφώνων του ΟΤΕ, έστω και για περιορισμένο αριθμό μονάδων.
Την ίδια στιγμή όμως διατηρείται η επιχορήγηση αεροπορικής μεταφοράς των Αθηναϊκών Εφημερίδων, μαζί με όλη την πραμάτεια των δίσκων, κινηματογραφικών ταινιών, ένθετων περιοδικών, βιβλίων κ.λ.π.
Το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα εδώ στην Θράκη δεν το γνωρίζουμε.
Εδικά όμως για τον Έβρο, που έχει μήκος, από Μέστη μέχρι Ορμένιο διακόσια (200) χιλιόμετρα, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στην διάθεσή μας μετά τις διακοπές του Αυγούστου.
Και πιστεύουμε ότι η στήριξη στην προσπάθεια της όντως ξεχωριστής Ημερήσιας Εφημερίδας όπως είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ θα συνεχισθεί από τους πιστούς Έλληνες στην καρδιά, αναγνώστες της.

* από την εφημερίδα "Ελεύθερη Θράκη"

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Προτάσεις-σοκ των ΗΠΑ για το Αιγαίο αποκαλύπτονται από τα Wikileaks

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Share


Βόμβες από τα Wikileaks! Περίπου 35.000 τηλεγραφήματα απελευθερώνονται απόψε και ανάμεσα σ΄αυτά πολλά που αφορούν σε Ελλαδα και Τουρκία. Το Onalert “αλίευσε” το πρώτο που έχει την υπογραφή του πρέσβη Ντέϊνιντ Σπεκχαρντ,προετείνει μέτρα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και είναι ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 17-07-2009 και αυτά που πρότεινε αποτελούν ντροπή!
Τι πρότεινε ο αμερικανός πρέσβης Ν.Σπεκχαρντ για την “βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”; Διαβάστε:
•Αναγνώριση από την Ελλάδα εκλεγμένων μουσφτήδων στη Θράκη.
•Να ρυθμιστεί από το ΥΕΘΑ το θέμα του μουσουλμανικου νεκροταφείου στην Αθήνα
•Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο -οι παράνομες- να μην χαρακτηρίζονται ως “απειλή για τη κυριαρχία” ,αλλά ως …ενόχληση!
•Να μην χαρακτηρίζονται εχθρικά τα τουρκικά μαχητικά!
•Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να μην πετάνε στις λεγόμενες “αποστρατικοποιημένες περιοχές”,όπως υποστηρίζει η Τουρκία!
•Συμφωνία για πτήσεις “άοπλων” αεροσκαφών.
•Η Ελλάδα να αποφύγει οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον του Τούρκου πιλότου που προκάλεσε το θάνατο Έλληνα ( σ.σ εννοεί τον Ηλιάκη)!
Ως…αντάλλαγμα αναγνώριζε ότι υπήρχε θέμα αδικίας στη δομή διοίκησης του στρατηγειου της Λάρισας σε σχέση με αυτό της Σμύρνης!

πηγή

Read more: http://atithaso.blogspot.com/2011/08/wikileaks_24.html#ixzz1Vz67I7pI

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Ψάχνουν μεροκάματο στα σκουπίδια σε όλη την Αθήνα.... viva Sosialismous


Ομάδες με καροτσάκια σαρώνουν τους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ανεύρεση αντικειμένων που θα μπορούσαν να πουληθούν. Η οικονομική κρίση, η φτώχεια και η ακρίβεια, έχουν οδηγήσει πολλούς μετανάστες και Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια και να ανταγωνίζονται με ... τους παραδοσιακούς ρακοσυλλέκτες. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες με μεγάλο αριθμό ανθρώπων να ψάχνουν στους γαλάζιους κάδους οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί. Αναζητούν κυρίως μέταλλα, καθώς λόγω και της αύξησης των τιμών τους, πουλώντας τα σε μάντρες, εξασφαλίζουν ικανοποιητικό μεροκάματο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η δραστηριότητα των "πειρατών των κάδων" δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην πόλη.Πρώτον, επειδή συνήθως ψάχνοντας για αντικείμενα αξίας διασκορπίζουν τα σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά στον δρόμο.Δεύτερον, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Φ. Κυρκίτσος, λόγω της δράσης των "πειρατών", το σύστημα ανακύκλωσης χάνει πόρους, καθώς μετά τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, αυτά προωθούνται προς πώληση.
Τα έσοδα αξιοποιούνται για την αντιμετώπιση του κόστους της ανακύκλωσης.
Ο πρόεδρος της ΟΕΑ, ζητά άμεσα μέτρα από την Πολιτεία και προσθέτει ότι αναζητούνται τρόποι "κλειδώματος" των μπλε κάδων, αλλά και ένταξης των ρακοσυλλεκτών στο δημόσιο σύστημα ανακύκλωσης.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος τέλος προωθεί τη δημιουργία του λεγόμενου "Πράσινου Σημείου", όπου θα συγκεντρώνονται έναντι αμοιβής καλώδια με χαλκό από ρακοσυλλέκτες, ώστε η καύση τους για την αφαίρεση του μετάλλου να γίνεται οργανωμένα και όχι σε κατοικημένες περιοχές.
Καλό θα είναι πάντως πέρα από το σύστημα ανακύκλωσης, να ληφθεί μέριμνα και για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να στραφούν στα σκουπίδια για να μπορέσουν να επιζήσουν από μέρα σε μέρα.


από το: news247.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία λαμβάνει τώρα ξεκάθαρη θέση απέναντι στις Τουρκικές απειλές θωρακίζοντας στην ουσία την Κύπρο


Στο πλευρό της Κύπρου η Ρωσία
Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία λαμβάνει τώρα ξεκάθαρη θέση απέναντι στις Τουρκικές απειλές θωρακίζοντας στην ουσία την Κύπρο και παρέχοντας την κάλυψη που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει ανεπηρέαστη στις έρευνες. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο του Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σχετικά με το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ). 

Η Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε μια ξεκάθαρη θέση αρχών η οποία στηρίζεται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να σέβονται και να εφαρμόζουν αυστηρά, τονίζεται σε ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ. 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: - Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ιδιαίτερα στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία επικύρωσε στις 12/3/1997 και η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 12/12/1988. 

- Η απάντηση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνει ειδική μνεία στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης που παρέχουν το κυρίαρχο δικαίωμα στα παράκτια κράτη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τους για έρευνα, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των ζώντων ή μη, πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων. 

- Επίσης, υπενθυμίζονται τα σχετικά άρθρα της Σύμβασης που αφορούν την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ γειτονικών κρατών, συμφωνίες τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει και επικυρώσει με τρεις γειτονικές της χώρες, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. 

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει η Λευκωσία, «δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, όπως απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι όποιες ενέργειές της για έρευνα, εξόρυξη υδρογονανθράκων στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο». Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά επίσης, σημειώνει το Κυπριακό ΥΠΕΞ, «με κατηγορηματικό τρόπο και στις άλλες αιτιάσεις της Τουρκίας, καλώντας την εμμέσως πλην σαφώς, να μη διασυνδέει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας που στηρίζονται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την ειρηνευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού». 

«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτή τη σθεναρή στάση της Ρωσίας που πάντοτε αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ασπίδα και στήριγμα για τις όποιες απειλές της Τουρκίας, ασπίδα που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει το Κυπριακό ΥΠΕΞ.


*από το:
http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_3594.html?utm_source=BP_recent

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...