............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Ξυπνήστε από τον λήθαργο ρε!!!!

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!


Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε;


Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;
Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διαφάνεια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.

Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!

Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!

Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αστυνομικοί παραλίγο να στείλουν στον... άλλο κόσμο 80χρονη!


...γκάφα των αστυνομικών που αναζητούσαν ένα πρόσωπο στο Χάρακα ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να πάνε στους...Αγίους Δέκα!
"...και  παραλίγο να την στείλουν στον... άλλο κόσμο 80χρονη!" 

Παραλίγο αστυνομικοί να στείλουν στον...άλλο κόσμο μια 80χρονη την οποία σώνει και καλά ήθελαν να συλλάβουν γιατί δεν υπέγραφε μια δικαστική κλήση για τον γιο της! Το περιστατικό συνέβη σε χωριό του Ηρακλείου και τώρα η συμπαθέστατη γριούλα σκέφτεται μέχρι και να υποβάλει μηνύσεις κατά των αστυνομικών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Εκεί που η 80χρονη καθόταν αμέριμνη στο πεζούλι του σπιτιού της βλέπει να σταματά ένα περιπολικό. Κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί τους οποίους έσπευσε να καλωσορίσει η ηλικιωμένη όπως κάνουν πάντα οι φιλόξενοι άνθρωποι του χωριού.Οι αστυνομικοί που είχαν πάει από τις Μοίρες της ζήτησαν το γιο της, εκείνη απάντησε ότι δεν ζει εκεί και χωρίς δεύτερη κουβέντα της είπαν να υπογράψει και να παραλάβει ένα χαρτί που ‘είναι για το γιο σου’...-Δεν ξέρω γράμματα παιδιά μου, ουτε να διαβασω μπορώ, ουτε να το υπογράψω, ο γιος μου δεν είναι εδώ, τους απάντησε η γριούλα. Tότε οι αστυνομικοί της είπαν ‘να υπογράψει με ένα...σταυρό’!Η 80χρονη αρνήθηκε και τότε οι αστυνομικοί της είπαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την πάνε στο τμήμα μέχρι να εμφανιστεί ο γιος της που αναζητείται από δικαστήριο για να καταθέσει ως μάρτυρας σε δίκη! Κάνοντας την κίνηση να την πιάσουν η γριούλα έβαλε τις φωνές καλώντας τους γειτονες σε βοήθεια οι οποίοι νόμιζαν ότι κάτι κακό συνέβαινε...Φτάνοντας στην σκηνή του περιστατικού οι χωριανοί είδαν τη γριούλα λιπόθυμη και σε κατάσταση σοκ ενώ οι αστυνομικοί επέμεναν να την πάρουν μαζί τους! Και ενώ η γριούλα πλέον έχρηζε ιατρικής βοήθειας (και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας!) οι γείτονες επέμεναν ότι "δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε, θα την πεθάνετε" ένας είχε την φαεινή ιδέα να ζητήσει την επίμαχη κλήση για να τη δει...
Και τότε αποκαλύφθηκε η γκάφα των αστυνομικών που αναζητούσαν ένα πρόσωπο στο Χάρακα ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να πάνε στους...Αγίους Δέκα!
Έκαναν ακόμη και το χωριό λάθος....
Τελικά εντοπίστηκε το πρόσωπο (ήταν απλή συνωνυμία) για το οποίο προοριζόταν η κλήση, ενώ η 80χρονη πέρασε ένα σοκ και οι συγγενείς της είναι οργισμένοι. Αλλά και η ίδια αισθάνθηκε τόσο άσχημα για την συμπεριφορά των αστυνομικών (θα μπορούσαν να είναι εγγόνια της!) που είναι αποφασισμένη ακόμη και μήνυση να υποβάλει!


Πηγή: cretalive

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο  του Μιχάλη Κακογιάννη  που εκτός από την ανυπολόγιστη προσφορά του στον Ελληνικό  πολιτισμό, υπήρξε και μέλος των φίλων  τη Επιτροπή φίλων και επανειλημμένα βοήθησε έμπρακτα τον αγώνα της. Το κενό που άφησε δεν μπορεί να αναπληρωθεί θα τον θυμόμαστε πάντα. 

Ήταν 21 Ιούλη...Ο 23χρονος αγωνιστής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός...



Άνθρωποι κι όνειρα: Ήταν 21 Ιούλη, που η ΕΦΕΕ κάλεσε τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια με κεντρικά συνθήματα «Να φύγει η αυλόδουλη κυβέρνηση» «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί» κ.α.Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά, η αστυνομία κατόπιν διαταγών του υπουργού δημόσιας τάξης, ναυάρχου Τούμπα, επιτίθεται στους συγκεντρωμένους. 
Ο 23χρονος αγωνιστής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός, ενώ τραυματίζονται εκατοντάδες και συλλαμβάνονται 258 άτομα στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, ανάμεσά τους και 28 μαθητές. Η επίθεση της αστυνομίας και οι ξυλοδαρμοί συνεχίζονται επί ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων νέοι ξυλοκοπούνται άγρια ακόμα και μέσα στο σταθμό Α΄ βοηθειών. Μαρτυρίες της εποχής αναφέρουν ότι έγινε αδιανόητη προσπάθεια της αστυνομίας ο Πέτρουλας να ταφεί μυστικά. Η προσπάθεια απέτυχε. Η κηδεία του στις 23 Ιούλη, μετατρέπεται σε ένα τεράστιο λαϊκό κύμα οργής και πόνου, από μια ανθρωποθάλασσα που ακολούθησε την πένθιμη πομπή από το σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό, ως το Α’ Νεκροταφείο.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Νοματαίος" του Βασίλη Κουνέλη στο Λεβίδι


Παρουσίαση του μυθιστορήματος Νοματαίος του Βασίλη Κουνέλη θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 20.00 μ.μ. στο Λεβίδι Αρκαδίας στο καφενείο «Ευφρόσυνες Γεύσεις». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο εκδότης του Αρκαδικού Βήματος Πάνος Αϊβαλής.


Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Άρθρο του Φώτη Κουβέλη, προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τα ζητήματα της βίας κατά πολιτικών προσώπων

στην «Ημερησία του Σαββάτου» 


Η χώρα βιώνει την πιο δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση μετά το 1974. Το μείγμα γίνεται εκρηκτικό από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου  και τις κοινωνικές αντιδράσεις που αυτά προκαλούν. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί το αίσθημα αβεβαιότητας των πολιτών για το μέλλον  και να προωθήσει αποτελεσματικά μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα των αδύναμων  κοινωνικών στρωμάτων.
Δυστυχώς, όμως, η χώρα το τελευταίο διάστημα ταλανίζεται και από έναν κύκλο βίας. Οι αθλιότητες με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις, τις «επισκέψεις» στα σπίτια πολιτικών, τις αφίσες με απειλές κατά προσώπων, είναι απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, παντελώς ξένες προς το δημοκρατικό κίνημα των πολιτών. Οι πράξεις αυτές έχουν αυτόνομα χαρακτηριστικά και δεν μπορούν να ερμηνεύονται και να δικαιολογούνται συμψηφιστικά με τα αίτια της κοινωνικής κρίσης.
Η απερίφραστη καταδίκη των ενεργειών αυτών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πρέπει να γίνεται χωρίς υπεκφυγές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, με μόνο γνώμονα τη βαθιά πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες, το διάλογο και την αντιπαράθεση των ιδεών. Ιδιαίτερα οι δυνάμεις της αριστεράς στο σύνολό τους, που έχουν βιώσει στο παρελθόν παρόμοιες αθλιότητες, θα πρέπει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να απορρίψουν και να βάλουν απέναντι όσους πιστεύουν ότι με τις ενέργειες αυτές κάνουν «εξέγερση».
Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ανήσυχη για την έκταση που μπορεί να πάρουν αυτές οι συμπεριφορές. Είναι ενδεχόμενο να μεταφερθούν και σε άλλα πεδία της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας και να τροφοδοτήσουν επικίνδυνους «κοινωνικούς αυτοματισμούς». Η σθεναρή και σαφής θέση των πολιτικών δυνάμεων, η οποία θα απορρίπτει και θα αποδοκιμάζει αυτές τις ενέργειες, ακυρώνει μέσα στην κοινωνία τις ιδεολογικές επιφάσεις που επικαλούνται εκείνοι που επιλέγουν τη βία, στο όνομα της απόκρουσης της ασκούμενης πολιτικής.

09 / 07 / 2011

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

To μήνυμα των χάκερ Anonymous για την Ελλάδα


To μήνυμα των χάκερ Anonymous για την Ελλάδα


Δηλώνουν έτοιμοι ν' αναλάβουν δράση και στη χώρα μας

Οι γνωστοί από τις δικτυακές επιθέσεις τους σε επιλεγμένους στόχους ανά τον κόσμο, χάκερ Anonymous, ανέβασαν βίντεο για επικείμενη δράση τους και στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στα 6 εκατ. ευρώ!!!! κόστισαν οι VIP πτήσεις της κυβέρνησης

Tους τελευταίους 12 μήνες εκτελέστηκαν 134 αποστολές μεταφοράς επισήμων με διάρκεια 864,4 ωρών





Σχεδόν 6 εκατ. ευρώ κόστισαν οι VIP πτήσεις της κυβέρνησης
  
Τις 136 έφτασαν οι πτήσεις των VIP αεροσκαφών κι ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας. Στη φωτογραφία το πρωθυπουργικό Εμπραέρ.

Αθήνα: Στα 5,8 εκατομύρια ευρώ έφτασε το κόστος κινητοποίησης των VIP αεροσκαφών κι ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων για την μεταφορά μελών της κυβέρνησης και επισήμων. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη σε ερώτηση των βουλευτών, κ.κ. Μ. Τζίμα και Αλ. Δερμεντζόπουλου, τα VIP αεροσκάφη κι ελικόπτερα έκαναν 136 πτήσεις, μεταφέροντας επισήμους, με συνολικό κόστος τα 5,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, κατά μέσον όρο κάθε χρήση κόστισε περίπου 43.000 στο δημόσιο.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είχε την μερίδα του λέοντος στη μετακίνηση των επισήμων. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπεγλίτη, τους τελευταίους 12 μήνες εκτελέστηκαν 134 αποστολές με διάρκεια 864,4 ωρών και συνολικό κόστος 5,8 εκατ. ευρώ.
«Οι πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο εξωτερικό επιβαρύνονται πλέον των άλλων και με τις δαπάνες αποζημιώσεων εξωτερικού των πληρωμάτων, με τα τέλη προσγειώσεως - διανυκτερεύσεως των αεροσκαφών - ελικοπτέρων σε ξένα αεροδρόμια και τις τυχόν άλλες δαπάνες που επιβαρύνουν τις πτήσεις αυτές» αναφέρεται στην απάντηση.
«Συγκεκριμένα, για το υπόψη χρονικό διάστημα, οι αποζημιώσεις προσωπικού από μετακινήσεις στο εξωτερικό ανέρχονται στο ποσό των 121.999,10 ευρώ και τα τέλη προσγείωσης και εξυπηρέτησης (handling, landing, parking, catering, λοιπά έξοδα) στο ποσό των 256.306,80 ευρώ» σημειώνεται.
Η αρμοδιότητα παραχώρησης των τριών αεροσκαφών VIP ανήκει στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ενώ η εκτέλεση των πτήσεων υλοποιείται από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην απάντηση, ο Στρατός Ξηράς, ο οποίος δεν διαθέτει ελικόπτερα VIP, αλλά μόνο ελικόπτερα για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, διέθεσε δύο ελικόπτερα Σινούκ (CH-47D) για την μετακίνηση της πολιτικής ηγεσίας.


Οι VIP πτήσεις σε αριθμούς (1/4/2010-1/4/2011)
- Το EMBRAER 209 πραγματοποίησε 41 πτήσεις με διάρκεια 230 ώρες και κόστος 1,6 εκατ. ευρώ
- Το GULFSTREAΜ έκανε 36 πτήσεις σε 310 ώρες και στοίχισε 2 εκατ. ευρώ
- Το LEGACY εκτέλεσε 43 πτήσεις σε 272 ώρες με κόστος 1,9 εκατ. ευρώ
- Το ελικόπτερο Augusta Β- 212 πραγματοποίησε 2 πτήσεις, διάρκειας 4 ωρών, με κόστος 20.522 ευρώ
- Το VIP SUPER PUMA πέταξε 12 φορές για 47 ώρες, με κόστος 251.884 ευρώ
Το CHINOOK (CH -47D) έκανε 2 πτήσεις σε 7 ώρες, που κόστισαν 40.164 ευρώ*
*στο διάστημα από 30/5/2010 έως 30/5/2011

Pressing.news: Δημήτρης Καζάκης:ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ Τ...

Pressing.news: Δημήτρης Καζάκης:ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ Τ...: "Αναπότρεπτη θεωρεί ο οικονομολόγος και πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Καζάκης την πτώχευση της χώρας, ενώ σαν μόνη λύση προτείνει την στάση πλη..."

Απελπισμένα, πια, τα νοικοκυριά!


Στα όρια της απελπισίας βρίσκονται πια οι Έλληνες πολίτες! Όσο κι αν φαντάζει υπερβολική η φράση, απεικονίζει με εύγλωττο τρόπο αυτό που βιώνουν καθημερινά τα νοικοκυριά της χώρας, τα οποία όχι......
 μόνο είναι τα πλέον απαισιόδοξα στην Ευρώπη αλλά και εκφράζουν όλο και πιο μαύρες εκτιμήσεις για το μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) τον Ιούνιο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημειώνει σημαντική πτώση και διαμορφώνεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περυσινού Δεκεμβρίου, στις -75 μονάδες (από -68,5 μονάδες).
“Ήταν ένας μήνας με πλήθος αρνητικών μηνυμάτων που επέτειναν τη δυσπιστία των Ελλήνων για τη δυνατότητα της χώρας να εξέλθει σύντομα από αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ταυτόχρονα, οι πολιτικές αναταράξεις όξυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα, καθώς δε φάνηκε να δημιουργούν ιδιαίτερες προσδοκίες.

Άλλωστε το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, όπου οι μέσοι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης διατηρούνται σχεδόν αμετάβλητοι, τόσο στην ΕΕ, όσο και την Ευρωζώνη (στις -11 και -9,8 μονάδες αντίστοιχα). Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σε έξι (Δανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία) καταγράφονται τον Ιούνιο θετικοί δείκτες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΙΟΒΕ.
Και εξειδικεύει την εικόνα ως εξής:

-Επιδεινώνονται οι ήδη πολύ δυσμενείς προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών
Οι αρνητικές προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες διευρύνονται σημαντικά, στη δυσμενέστερη επίδοση του τελευταίου πενταμήνου, με το σχετικό δείκτη να κατρακυλά στις -62,9 μονάδες (από -55,5). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί ελαφρά ή αισθητά αυξάνεται στο 76% (από 69%), ενώ και πάλι μόλις ένα 5% αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση. Οι σχετικοί δείκτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης διαμορφώνονται αντίστοιχα στις –6,1 και -5,8 μονάδες.

-Ακόμα δυσμενέστερες προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας
Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο επιδεινώνονται επίσης τον Ιούνιο και διαμορφώνονται στις -72,7 μονάδες (από -67,6). Το ποσοστό των καταναλωτών που προβλέπουν μικρή ή μεγάλη επιδείνωση επεκτείνεται στο 83% (από 77%), ενώ το ποσοστό εκείνων που αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση περιορίζεται στο 4% (από 7%). Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη παραμένουν στα ίδια επίπεδα, στις -13,1 και -11,1 μονάδες αντίστοιχα.

-Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η πρόθεση για αποταμίευση
Η εκ νέου υποχώρηση για τέταρτο κατά σειρά μήνα στην πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες, φέρνει το σχετικό δείκτη σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στις -73,7 μονάδες (από -66,4). Το συντριπτικό 87% (από 83%) των ελληνικών νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, ενώ το 12% (από 15%) την κρίνει ως αρκετά ή πολύ πιθανή. Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη επιδεινώνονται ελαφρά, στις -5,9 και -8,2 μονάδες αντίστοιχα.

-Καθολικές προβλέψεις για άνοδο της ανεργίας
Σε νέα ιστορικά υψηλά διαμορφώνεται και ο δείκτης πρόβλεψης των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες, ο οποίος ανέρχεται στις 90,5 μονάδες (από 84,4), υποδηλώνοντας ότι οι Έλληνες καταναλωτές ομόφωνα πλέον αναμένουν άνοδο της ανεργίας εντός 12μήνου. Έτσι, το 94% των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή αύξηση της ανεργίας, όταν οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη δεν μεταβάλλονται από τις +18,7 και +13,9 μονάδες.

-Περαιτέρω εξασθένηση και της πρόθεσης για μείζονες αγορές
Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λπ.) υποχωρεί εκ νέου τον Ιούνιο, με το σχετικό δείκτη να φθάνει τις -70,1 μονάδες (από -66,9). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που προβλέπει ότι θα προβεί σε μικρότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες το επόμενο διάστημα αυξάνεται στο 79% (από 76%), ενώ αντίθετα μόλις το 4% (από 6%) έχει προσδοκίες για άνοδο της αποταμίευσής του. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι σχετικοί δείκτες σημειώνουν ήπια θετική μεταβολή στις -24,1 μονάδες σε αμφότερες ΕΕ και Ευρωζώνη.

-Έντονη ανάκαμψη των πληθωριστικών προσδοκιών, λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων
Οι προβλέψεις ανόδου των τιμών κλιμακώνονται τον Ιούνιο στην υψηλότερη τιμή του έτους, καθώς οι συζητήσεις για την επιβολή νέων έμμεσων φόρων οδήγησαν το σχετικό δείκτη προβλέψεων των τιμών τους προσεχείς 12 μήνες στις 42,5 μονάδες (από 26). Τα 2/3 των καταναλωτών (από 54%) αναμένουν άνοδο τιμών με τον ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό, ενώ το 15% (από 21%) προβλέπει σταθερότητα. Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, οι σχετικοί δείκτες περιορίζονται ελαφρά, στις +26,1 και +24,7 μονάδες αντίστοιχα, αποκλίνοντας έτσι σημαντικά από τον ελληνικό δείκτη.
-Διευρύνεται το ποσοστό εκείνων που «έχουν χρεωθεί»
Σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τον Ιούνιο, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που κρίνει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του περιορίζεται για τέταρτο κατά σειρά μήνα, φθάνοντας στο 13% (από 16% τον Μάιο και 18% τον Απρίλιο), ενώ μειώνεται στο 53% (από 57%) το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Τα νοικοκυριά που αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους αυξάνονται στο 16% (από 12%), ενώ το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι έχουν χρεωθεί διευρύνεται στο 17% (από 13%).

protothema.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μίκη Θεοδωράκη για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Πεταλωτή





Δ   Η   Λ   Ω   Σ   Η
Μίκη Θεοδωράκη για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών  Γ.Πεταλωτή


«Επειδή ζούμε εκρηκτικές στιγμές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα; και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαρειά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του.
Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους. Όσον αφορά τους βουλευτές που φορτώθηκαν την ιστορική ευθύνη του ΝΑΙ, δεν είναι μόνο οι αφισσοκολητές της ΣΠΙΘΑΣ (που κατηγορεί και απειλεί ο κ. Πεταλωτής) που πιστεύουν ότι η πράξη τους προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, τις ιστορικές μας παραδόσεις, τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας και τους αγώνες για ελευθερία που ξεκίνησαν από το ΟΧΙ των Ελλήνων.
Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες που καθημερινά σας μουντζώνουν εσάς και την παράταξή σας, κ. Πεταλωτή. Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ. Και βγάλτε απ’ το μυαλό σας ότι θα μπορέσετε με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης να μας φορτώσετε οποιαδήποτε μη ειρηνική συμπεριφορά, αφού από την Ιδρυτική Διακήρυξη έως και σήμερα τονίζουμε συνεχώς ότι κάνουμε μία ειρηνική επανάσταση.»

Βραχάτι, 4.7.2011

 Μίκης Θεοδωράκης 

Αλεξάνδρα-Μαρία Τράγκα a.tragka@gmail.com

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ,


''Επίσκεψη'' στο σπίτι του Παπουτσή

Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ, που τόλμησε να γίνει αιμοσταγής Υπουργός Δημόσιας Τάξης .Ειδοποιήστε τους φίλους σας, πάρτε μαζί σας πανώ , ντουντούκες, ελληνικές σημαίες και πάμε όλοι μαζί να πούμε στην γειτονιά του πόσο άχρηστος και πόσο φασίστας είναι ο γείτονάς τους.

Σας περιμένω
Δημήτρης Κολλάτος


Πέμπτη, 7 Ιουλίου στις 6:30
Προσυγκέντρωση :Χολαργός , εκκλησία Αγ. Φανερωμένης
Κλειούς 56 (σπίτι Παπουτσή)

Εδώ το event του Facebook
http://kontiloforos.blogspot.com/2011/07/blog-post_1687.html

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...