................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

To μήνυμα των χάκερ Anonymous για την Ελλάδα


To μήνυμα των χάκερ Anonymous για την Ελλάδα


Δηλώνουν έτοιμοι ν' αναλάβουν δράση και στη χώρα μας

Οι γνωστοί από τις δικτυακές επιθέσεις τους σε επιλεγμένους στόχους ανά τον κόσμο, χάκερ Anonymous, ανέβασαν βίντεο για επικείμενη δράση τους και στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Στα 6 εκατ. ευρώ!!!! κόστισαν οι VIP πτήσεις της κυβέρνησης

Tους τελευταίους 12 μήνες εκτελέστηκαν 134 αποστολές μεταφοράς επισήμων με διάρκεια 864,4 ωρών

Σχεδόν 6 εκατ. ευρώ κόστισαν οι VIP πτήσεις της κυβέρνησης
  
Τις 136 έφτασαν οι πτήσεις των VIP αεροσκαφών κι ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας. Στη φωτογραφία το πρωθυπουργικό Εμπραέρ.

Αθήνα: Στα 5,8 εκατομύρια ευρώ έφτασε το κόστος κινητοποίησης των VIP αεροσκαφών κι ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων για την μεταφορά μελών της κυβέρνησης και επισήμων. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη σε ερώτηση των βουλευτών, κ.κ. Μ. Τζίμα και Αλ. Δερμεντζόπουλου, τα VIP αεροσκάφη κι ελικόπτερα έκαναν 136 πτήσεις, μεταφέροντας επισήμους, με συνολικό κόστος τα 5,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, κατά μέσον όρο κάθε χρήση κόστισε περίπου 43.000 στο δημόσιο.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είχε την μερίδα του λέοντος στη μετακίνηση των επισήμων. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπεγλίτη, τους τελευταίους 12 μήνες εκτελέστηκαν 134 αποστολές με διάρκεια 864,4 ωρών και συνολικό κόστος 5,8 εκατ. ευρώ.
«Οι πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο εξωτερικό επιβαρύνονται πλέον των άλλων και με τις δαπάνες αποζημιώσεων εξωτερικού των πληρωμάτων, με τα τέλη προσγειώσεως - διανυκτερεύσεως των αεροσκαφών - ελικοπτέρων σε ξένα αεροδρόμια και τις τυχόν άλλες δαπάνες που επιβαρύνουν τις πτήσεις αυτές» αναφέρεται στην απάντηση.
«Συγκεκριμένα, για το υπόψη χρονικό διάστημα, οι αποζημιώσεις προσωπικού από μετακινήσεις στο εξωτερικό ανέρχονται στο ποσό των 121.999,10 ευρώ και τα τέλη προσγείωσης και εξυπηρέτησης (handling, landing, parking, catering, λοιπά έξοδα) στο ποσό των 256.306,80 ευρώ» σημειώνεται.
Η αρμοδιότητα παραχώρησης των τριών αεροσκαφών VIP ανήκει στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ενώ η εκτέλεση των πτήσεων υλοποιείται από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην απάντηση, ο Στρατός Ξηράς, ο οποίος δεν διαθέτει ελικόπτερα VIP, αλλά μόνο ελικόπτερα για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, διέθεσε δύο ελικόπτερα Σινούκ (CH-47D) για την μετακίνηση της πολιτικής ηγεσίας.


Οι VIP πτήσεις σε αριθμούς (1/4/2010-1/4/2011)
- Το EMBRAER 209 πραγματοποίησε 41 πτήσεις με διάρκεια 230 ώρες και κόστος 1,6 εκατ. ευρώ
- Το GULFSTREAΜ έκανε 36 πτήσεις σε 310 ώρες και στοίχισε 2 εκατ. ευρώ
- Το LEGACY εκτέλεσε 43 πτήσεις σε 272 ώρες με κόστος 1,9 εκατ. ευρώ
- Το ελικόπτερο Augusta Β- 212 πραγματοποίησε 2 πτήσεις, διάρκειας 4 ωρών, με κόστος 20.522 ευρώ
- Το VIP SUPER PUMA πέταξε 12 φορές για 47 ώρες, με κόστος 251.884 ευρώ
Το CHINOOK (CH -47D) έκανε 2 πτήσεις σε 7 ώρες, που κόστισαν 40.164 ευρώ*
*στο διάστημα από 30/5/2010 έως 30/5/2011

Pressing.news: Δημήτρης Καζάκης:ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ Τ...

Pressing.news: Δημήτρης Καζάκης:ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ Τ...: "Αναπότρεπτη θεωρεί ο οικονομολόγος και πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Καζάκης την πτώχευση της χώρας, ενώ σαν μόνη λύση προτείνει την στάση πλη..."

Απελπισμένα, πια, τα νοικοκυριά!


Στα όρια της απελπισίας βρίσκονται πια οι Έλληνες πολίτες! Όσο κι αν φαντάζει υπερβολική η φράση, απεικονίζει με εύγλωττο τρόπο αυτό που βιώνουν καθημερινά τα νοικοκυριά της χώρας, τα οποία όχι......
 μόνο είναι τα πλέον απαισιόδοξα στην Ευρώπη αλλά και εκφράζουν όλο και πιο μαύρες εκτιμήσεις για το μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) τον Ιούνιο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημειώνει σημαντική πτώση και διαμορφώνεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περυσινού Δεκεμβρίου, στις -75 μονάδες (από -68,5 μονάδες).
“Ήταν ένας μήνας με πλήθος αρνητικών μηνυμάτων που επέτειναν τη δυσπιστία των Ελλήνων για τη δυνατότητα της χώρας να εξέλθει σύντομα από αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ταυτόχρονα, οι πολιτικές αναταράξεις όξυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα, καθώς δε φάνηκε να δημιουργούν ιδιαίτερες προσδοκίες.

Άλλωστε το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, όπου οι μέσοι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης διατηρούνται σχεδόν αμετάβλητοι, τόσο στην ΕΕ, όσο και την Ευρωζώνη (στις -11 και -9,8 μονάδες αντίστοιχα). Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σε έξι (Δανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία) καταγράφονται τον Ιούνιο θετικοί δείκτες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΙΟΒΕ.
Και εξειδικεύει την εικόνα ως εξής:

-Επιδεινώνονται οι ήδη πολύ δυσμενείς προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών
Οι αρνητικές προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες διευρύνονται σημαντικά, στη δυσμενέστερη επίδοση του τελευταίου πενταμήνου, με το σχετικό δείκτη να κατρακυλά στις -62,9 μονάδες (από -55,5). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί ελαφρά ή αισθητά αυξάνεται στο 76% (από 69%), ενώ και πάλι μόλις ένα 5% αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση. Οι σχετικοί δείκτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης διαμορφώνονται αντίστοιχα στις –6,1 και -5,8 μονάδες.

-Ακόμα δυσμενέστερες προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας
Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο επιδεινώνονται επίσης τον Ιούνιο και διαμορφώνονται στις -72,7 μονάδες (από -67,6). Το ποσοστό των καταναλωτών που προβλέπουν μικρή ή μεγάλη επιδείνωση επεκτείνεται στο 83% (από 77%), ενώ το ποσοστό εκείνων που αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση περιορίζεται στο 4% (από 7%). Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη παραμένουν στα ίδια επίπεδα, στις -13,1 και -11,1 μονάδες αντίστοιχα.

-Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η πρόθεση για αποταμίευση
Η εκ νέου υποχώρηση για τέταρτο κατά σειρά μήνα στην πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες, φέρνει το σχετικό δείκτη σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στις -73,7 μονάδες (από -66,4). Το συντριπτικό 87% (από 83%) των ελληνικών νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, ενώ το 12% (από 15%) την κρίνει ως αρκετά ή πολύ πιθανή. Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη επιδεινώνονται ελαφρά, στις -5,9 και -8,2 μονάδες αντίστοιχα.

-Καθολικές προβλέψεις για άνοδο της ανεργίας
Σε νέα ιστορικά υψηλά διαμορφώνεται και ο δείκτης πρόβλεψης των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες, ο οποίος ανέρχεται στις 90,5 μονάδες (από 84,4), υποδηλώνοντας ότι οι Έλληνες καταναλωτές ομόφωνα πλέον αναμένουν άνοδο της ανεργίας εντός 12μήνου. Έτσι, το 94% των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή αύξηση της ανεργίας, όταν οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη δεν μεταβάλλονται από τις +18,7 και +13,9 μονάδες.

-Περαιτέρω εξασθένηση και της πρόθεσης για μείζονες αγορές
Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λπ.) υποχωρεί εκ νέου τον Ιούνιο, με το σχετικό δείκτη να φθάνει τις -70,1 μονάδες (από -66,9). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που προβλέπει ότι θα προβεί σε μικρότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες το επόμενο διάστημα αυξάνεται στο 79% (από 76%), ενώ αντίθετα μόλις το 4% (από 6%) έχει προσδοκίες για άνοδο της αποταμίευσής του. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι σχετικοί δείκτες σημειώνουν ήπια θετική μεταβολή στις -24,1 μονάδες σε αμφότερες ΕΕ και Ευρωζώνη.

-Έντονη ανάκαμψη των πληθωριστικών προσδοκιών, λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων
Οι προβλέψεις ανόδου των τιμών κλιμακώνονται τον Ιούνιο στην υψηλότερη τιμή του έτους, καθώς οι συζητήσεις για την επιβολή νέων έμμεσων φόρων οδήγησαν το σχετικό δείκτη προβλέψεων των τιμών τους προσεχείς 12 μήνες στις 42,5 μονάδες (από 26). Τα 2/3 των καταναλωτών (από 54%) αναμένουν άνοδο τιμών με τον ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό, ενώ το 15% (από 21%) προβλέπει σταθερότητα. Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, οι σχετικοί δείκτες περιορίζονται ελαφρά, στις +26,1 και +24,7 μονάδες αντίστοιχα, αποκλίνοντας έτσι σημαντικά από τον ελληνικό δείκτη.
-Διευρύνεται το ποσοστό εκείνων που «έχουν χρεωθεί»
Σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τον Ιούνιο, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που κρίνει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του περιορίζεται για τέταρτο κατά σειρά μήνα, φθάνοντας στο 13% (από 16% τον Μάιο και 18% τον Απρίλιο), ενώ μειώνεται στο 53% (από 57%) το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Τα νοικοκυριά που αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους αυξάνονται στο 16% (από 12%), ενώ το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι έχουν χρεωθεί διευρύνεται στο 17% (από 13%).

protothema.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Μίκη Θεοδωράκη για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Πεταλωτή

Δ   Η   Λ   Ω   Σ   Η
Μίκη Θεοδωράκη για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών  Γ.Πεταλωτή


«Επειδή ζούμε εκρηκτικές στιγμές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα; και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαρειά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του.
Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους. Όσον αφορά τους βουλευτές που φορτώθηκαν την ιστορική ευθύνη του ΝΑΙ, δεν είναι μόνο οι αφισσοκολητές της ΣΠΙΘΑΣ (που κατηγορεί και απειλεί ο κ. Πεταλωτής) που πιστεύουν ότι η πράξη τους προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, τις ιστορικές μας παραδόσεις, τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας και τους αγώνες για ελευθερία που ξεκίνησαν από το ΟΧΙ των Ελλήνων.
Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες που καθημερινά σας μουντζώνουν εσάς και την παράταξή σας, κ. Πεταλωτή. Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ. Και βγάλτε απ’ το μυαλό σας ότι θα μπορέσετε με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης να μας φορτώσετε οποιαδήποτε μη ειρηνική συμπεριφορά, αφού από την Ιδρυτική Διακήρυξη έως και σήμερα τονίζουμε συνεχώς ότι κάνουμε μία ειρηνική επανάσταση.»

Βραχάτι, 4.7.2011

 Μίκης Θεοδωράκης 

Αλεξάνδρα-Μαρία Τράγκα a.tragka@gmail.com

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ,


''Επίσκεψη'' στο σπίτι του Παπουτσή

Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ, που τόλμησε να γίνει αιμοσταγής Υπουργός Δημόσιας Τάξης .Ειδοποιήστε τους φίλους σας, πάρτε μαζί σας πανώ , ντουντούκες, ελληνικές σημαίες και πάμε όλοι μαζί να πούμε στην γειτονιά του πόσο άχρηστος και πόσο φασίστας είναι ο γείτονάς τους.

Σας περιμένω
Δημήτρης Κολλάτος


Πέμπτη, 7 Ιουλίου στις 6:30
Προσυγκέντρωση :Χολαργός , εκκλησία Αγ. Φανερωμένης
Κλειούς 56 (σπίτι Παπουτσή)

Εδώ το event του Facebook
http://kontiloforos.blogspot.com/2011/07/blog-post_1687.html

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...