................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης
 Δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Π.Η.Τ., Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Π.Π.Η.Τ., (και των άλλων συνεργαζομένων σωματείων), «κατ' εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου και από τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011.
Τα αιτήματα είναι «η υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, η διασφάλιση των θεσμικών κατακτήσεων και των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν οι περικοπές στις αποδοχές».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Νέο ξεκίνημα για την «Σπίθα»Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν όλο και πιο ραγδαία, επιτάσσοντας μια εξίσου ταχεία αντίδραση από την μεριά της κίνησής μας. Για αυτό τον λόγο εμείς, η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, προχωρούμε σε ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας.

Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: Αγωνιζόμαστε γιαι την άμεση ανατροπή του πολιτειακού πραξικόπηματος από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ, για μια Ελλάδα ελεύθερη από οικονομικούς ή πολιτικούς κηδεμόνες, για μια Ελλάδα που θα κυβερνάται πραγματικά από τον ελληνικό λαό και για τον λαό. Ο τρόπος διεξαγωγής αλλά και σκοπός του αγώνα είναι επίσης απολύτως ξεκάθαρος: άμεση δημοκρατία, πραγματική λαϊκή κυριαρχία. Το σύνθημα ανανέωσης και αναδιοργάνωσης των σπιθών στα πλαίσια ενός πανελλήνιου μετώπου που έδωσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, τόσο με το πρόσφατο μήνυμα στην ιστοσελίδα μας, όσο και με την συνέντευξή του στις 5 Απριλίου στην τηλεόραση του Αντένα, καθιστούν αναγκαίες τις παρακάτω διευκρινήσεις:

Η προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή είναι ένα σώμα συμβούλων που επέλεξε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης με σκοπό την επεξεργασία προτάσεων πολιτικής και ιδεών που θα κατατεθούν, μετά από την κατάλληλη επιστημονική επεξεργασία, σε διαβούλευση μέσα στην Σπίθα. Πέραν αυτού του ρόλου της, δεν παίζει κανέναν άλλο ρόλο ως προς την συγκρότηση, την κατεύθυνση και την λειτουργία της Σπίθας. Ούτε μπορεί να θεωρείται ως ηγετικό ή καθοδηγητικό όργανο της Σπίθας, μιας και όπως έγραψε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης στην ανάρτησή του για το Οργανωτικό της 3ης Απριλίου η σχέση της Σπίθας με αυτήν είναι εθελοντική και ανεξάρτητη. Το κάθε μέλος της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής είχε ως μοναδική αποστολή την σύσταση επιστημονικής επιτροπής μελέτης συγκεκριμένων αντικειμένων και τομέων κοινωνικής δράσης.
Συγκροτείται έκτακτη και αυστηρά προσωρινή οργανωτική επιτροπή. Η νέα αυτή επιτροπή προσωρινά, τονίζεται και πάλι, θα αναλάβει το καθήκον της οργάνωσης δράσεων και συνεργασίας των Σπιθών εώς ότου να συσταθεί εκλεγμένο όργανο. Για το λόγο αυτό καλούμε, ως προσωρινό οργανωτικό συντονιστικό, όλες τις σπίθες, καταγεγραμμένες και μη, να εκλέξουν αντιπροσώπους οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσωρινή κεντρική οργανωτική επιτροπή και να καταθέσουν τις όποιες προτάσεις τους στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: organwtiko.spithas@gmail.com.
Η σύγκληση της πανελλήνιας συνδιάσκεψης, η οποία θα αποτελεί το κυρίαρχο σώμα της Σπίθας και θα εκλέξει μία επί θητεία οργανωτική επιτροπή δεν πρέπει να καθυστερήσει πέραν της 10ης Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Η ετήσια πανελλήνια συνδιάσκεψη θα αποτελεί το μόνο καθοδηγητικό όργανο που αναγνωρίζουν οι Σπίθες και στα πλαίσιά της θα ζυμώνονται απόψεις, θα επιλέγονται δράσεις και θα εκλέγονται όργανα.
Η νέα προσωρινή οργανωτική επιτροπή πρέπει να δημιουργηθεί εντός το πολύ επτά ημερών. Για αυτό τον λόγο καλούμε τους συναγωνιστές μας να κινηθούν γρήγορα. Η επιτροπή θα είναι 15 μελής. Επειδή σίγουρα ο αριθμός των αντιπρόσωπων θα είναι μεγαλύτερος, οι 15 θα αναδειχθούν με κλήρωση μεταξύ των προτεινόμενων αντιπροσώπων.
Ακόμα μία 15 μελής επιτροπή θα ήταν ακόμη σκόπιμο και τελέσφορο να δημιουργηθεί, πάλι με την υποβολή υποψηφίων αντιπροσώπων, που θα αναλάβει αποκλειστικά το έργο της διοργάνωσης της πανελλήνιας συνδιάσκεψης των σπιθών. Οπωσδήποτε με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αναδειχθούν και άλλες επιτροπές, επιστημονικές και μη, καθώς και ομάδες εργασίας για τα επιμέρους θέματα, πάντα με προτάσεις από τις τοπικές σπίθες και κλήρωση. Αυτό θα αποτελέσει ένα από τα καθήκοντα της νέας προσωρινής οργανωτικής επιτροπής. Ως άλλο έργο της τελευταίας ορίζεται η διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας και οργάνωσης των τοπικών σπιθών, ο συντονισμός συλλογικών δράσεων ενημέρωσης και κοινωνικής παρέμβασης που θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο τις τοπικές συνελεύσεις στην κοινωνία και σε κινήσεις πολιτών με ανάλογους στόχους, και, τέλος, η ευόδωση των συνθηκών κλίματος άριστης ομόνοιας και συνεργασίας που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη εκλεγμένης οργανωτικής επιτροπής.
Για αποφυγή παρανοήσεων, αξίζει να αναφέρουμε ότι οποιοδήποτε παλαιότερο οργανωτικό σχέδιο, εντολή ή ντιρεκτίβα, παύει να ισχύει. Το νέο πλήρες οργανωτικό σχέδιο θα εκπονηθεί συλλογικά και θα ψηφιστεί από την πανελλήνια συνδιάσκεψη κατόπιν υποβολής σχετικών προτάσεων από όλες και όλους όσους συμμετέχουν στην κίνηση. Καλούμε τους συναγωνιστές μας στις τοπικές συνελεύσεις να εφαρμόζουν απαρέκλιτα απλές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με κυλυόμενα κληρωτά προεδρεία, συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας για κάθε συναγωνιστή που παίρνει το λόγο, δικαίωμα για μία και μόνο δευτερολογία από τον καθέναν και συζητήσεις επί συγκεκριμένου και εφικτού θέματος δράσης. Τα θεωρητικά ζητήματα θα πρέπει να αποτελούν θέμα ενημερωτικών ομιλιών ή ημερίδων και θα πρέπει να μην αποτελούν θέμα συζήτησης στις συνελεύσεις, οι οποίες έχουν χαρακτήρα πρακτικό και ανάληψης δράσεων.
Συγκροτείται επίσης τομέας ενημέρωσης και πολιτικής παρέμβασης, ο οποίος θα αναλάβει την ημερήσια παρακολούθηση του πολιτικού γίγνεσθαι και θα παρεμβαίνει με ανακοινώσεις και αρθρογραφία στα επίκαιρα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο τομέας αυτός θα απαρτίζεται από συναγωνιστές με πολιτική συγκρότηση, διαθέσιμο χρόνο, γνώση και ικανότητα άμεσης παρακολούθησης των ζητημάτων που αναδεικνύονται σε ημερήσια βάση. Όποιος από τις Σπίθες θεωρεί ότι έχει τα προσόντα και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της πολιτικής δουλειάς καθημερινής παρέμβασης δεν έχει παρά να στείλει τα στοιχεία του στο email που έχουμε ήδη αναφέρει στο οργανωτικό.
Με νέα ορμή και δύναμη συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενώπιον νέων αγωνιστικών προκλήσεων.

ΠΗΓΗ: kinisi-anexartiton-politon.gr

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή του Άθω


Μάγδα Μυστικού
Δημοσιογράφος Εικαστικός συντάκτης
 Ένωση Δημοσιογράφων
Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
 (ΕΔΣΤΕ-FIGET)
Προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή του Άθω

            Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και ο ΗΑΤΤΑ στην Αγιορείτικη Εστία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου του ΕΟΤ και την Αγιορείτικη Εστία, παρουσίασαν την προσκυνηματική περιήγηση της περιοχής προ του Άθω.
            Η εκδήλωση απόλυτα ενταγμένη στο ύφος και την ανάγκη να δώσει την πραγματική εικόνα εδωσε το στιγμα της προσκυνηματικής περιήγησης  . Η ομιλία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μαϊδώνη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου μας έδωσε την ιστορική ταυτότητα των Ιερών Μονών και Ναών της περιοχής που προτάσσεται στον επισκέπτη έως την συνάντηση του με το Άγιον Όρος του Άθω.
            Πολύτιμη η γνώση για έναν τόπο που κράτησε την θεολογική του υπόσταση εδώ και χρόνια. Η αναζήτηση της ορθόδοξης σκέψης  με την είσοδο του ταξιδευτή σε τόπους ιερούς είναι η αναμενόμενη πνευματική ανάταση .
            Η πρόεδρος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Δάφνη Τσιάμου προσέγγισε το θέμα με την γνώση του αντικειμένου δίδοντας το στίγμα της καλώς ευνοούμενης προσκυνηματικής περιήγησης και την αποτελεσματικότητα των μέσων ενημέρωσης και μάλιστα της ηλεκτρονικής σύγχρονης ενημέρωσης.
            Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Προβολής Marketing Θεσσαλονίκης κύριος Νίκος Σαπουντζής στήριξε το όλο εγχείρημα για προσκυνηματικές διαδρομές στην προ του Άθω περιοχή.
            Η κυρία Μαρία Παππά συντονίστρια προγράμματος προβολής προορισμού αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσκυνηματικές περιηγήσεις σε σχέση με την πολλαπλότητα των θεμάτων των διαδρομών.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων,
σύμφωνα με τις διαδρομές Γ’ και Δ΄
του Προσκυνηματικού Οδηγού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου
ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


15.4.11
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αρναία
(12 το μεσημέρι, συνάντηση στην πλατεία Δημαρχείου)
Ξενάγηση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου
Επίσκεψη στη Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
Περίπατος στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης
Γεύμα στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής
Αναχώρηση για το Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας
Επίσκεψη
Αναχώρηση για την Ουρανούπολη
Στάση στην παραδοσιακή φάρμα «Πλατανόρεμα»
Δείπνο
Αναχώρηση για την περιοχή της Ουρανούπολης
Check In στο ξενοδοχείο
16.4.11
Του Λαζάρου
Πρωινό
Αναχώρηση για το λιμάνι της Ουρανούπολης
Παράπλους του Αγίου Όρους με τα κρουαζιερόπλοια της Άθως Sea Cruises
Γεύμα στο restaurant Kritikos
Επίσκεψη στα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους
Ξενάγηση στη Μονή Ζυγού
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
Παράθεση επίσημου δείπνου
17.4.1
Των Βαΐων
Πρωινό
Αναχώρηση για το λιμάνι της Τρυπητής
Επιβίβαση σε πλοίο
Άφιξη στην Αμμουλιανή
Επίσκεψη στα παλιά μοναστηριακά κτίσματα
Παραδοσιακό «αμμουλιανιώτικο» γεύμα
Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη


Για τον Οργανισμό,
Μαρία Ι. Πάππα
Συντονίστρια Προγράμματος Προβολής Προορισμού
63075 Ουρανούπολη Χαλκιδικής
Τηλ. &
Fax +30 2377021139
                   +30 6945-395115
E-mail address: info@mountathosarea.org

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

...υποδοχή Κατσέλη από τους ανεργους που σε λίγο έτσι όπως το πάνε θα είναι η πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού... επίτευγμα των θοθιαλητών με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους....
Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ....
‎...δικαιολογημένα οι άνεργοι της Αρκαδίας υποδέχονται την υπουργό Ανεργίας γιατί μάλλον έτσι πρέπει να μετονομαστεί το υπουργείο.... κακά τα ψέματα σε λίγο οι άνεργοι θα είναι η πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού... επίτευγμα των θοθιαλητών με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.... να τους χαιρόμαστε...


Μεταξύ της βουλής και του Υπουργείου οικονομικών κοιμούνται πολίτες στο δρόμο ... Τυχαίο ή συμβολικό ;
 Και όμως οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο κεντρικότερο σημείο της Ελλάδος . Η αθλιότητα στην οποία έχουνε ρίξει τον Ελληνικό λαό  αρχίζει και γίνεται ορατή πια και με "γυμνό οφθαλμό".
Αυτοί οι εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας δεν έχουνε που αλλού να κοιμηθούν και να βγάλουν τη
νύχτα τους και επιλέγουν τη κεντρικότερη πλατεία για να έχουν τουλάχιστον την υποτυπώδη ασφάλεια . 
Μόλις 100 μέτρα από τον Ναό του κοινοβουλευτισμού , τη βουλή αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έστω να μάθει , να τους ρωτήσει , να τους βοηθήσει ....
Δεν ζητιανεύουν, δεν επαιτούν, απλά κοιμούνται!!! Προφυλάσσονται από τη βροχή και το κρύο με ναύλον και κουρέλια και απλά κοιμούνται. 

Ντροπή μας!!! Πραγματικά ντροπή μας, σε όλους μας και ιδιαίτερα στου κυβερνώντες. Μεταξύ της βουλής και του Υπουργείου Oικονομικών κοιμούνται πολίτες στο δρόμο ... Τυχαίο ή συμβολικό 


http://www.peramatozoa.info/2011/04/blog-post_2929.html

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...