............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

"Σήμερα διακυβεύονται η επιβίωση, η οικογενειακή ασφάλεια και η αλληλεγγύη"


  Ιορδάνης Ψημένος: 
Πετρόπουλος Α.
Ημερομηνία δημοσίευσης εφημ, ¨Η ΑΥΓΗ": 16/10/2011

Κάθε κοινωνία έχει τους δικούς της προσδιορισμούς στην κρίση. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι η επιβίωση, ο ατομικός τρόπος ζωής και η οικογενειακή ασφάλεια" σημειώνει στην "Αυγή" της Κυριακής ο κοινωνιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιορδάνης Ψημένος αναφερόμενος στη γενίκευση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις, πορείες και την κορύφωσή τους με τη 48ωρη γενική απεργία στις 18 και 19 Οκτώβρη.
Οπως εξηγεί, σήμερα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού εισέρχονται σε κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους κοινωνικής ανασφάλειας.
"Για παράδειγμα σήμερα διακυβεύεται η δυνατότητα κληρονομιάς και η εξασφάλιση που αυτή μπορεί να παρέχει στις επόμενες γενιές. Επίσης η δυνατότητα κοινωνικής αλληλεγγύης ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας. Ουσιαστικά με τους κεφαλικούς φόρους αδυνατούν πλέον οι οικογένειες να μπορέσουν να σχεδιάσουν μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως για παράδειγμα ένα παιδί που σπουδάζει θα έμενε με την οικογένειά του για να μπορέσει να σπουδάσει χωρίς να είναι στην αγορά εργασίας".
Απαντώντας πόσο επηρεάζουν τα καθημερινά μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση, σημειώνει: "Η κυβέρνηση φαίνεται να παίζει με τους πιο ακραίους φόβους του ελληνικού λαού, οι οποίοι αφορούν την εξασφάλιση βασικής επιβίωσης, την εξάρτηση από πλυεθνικές ή ξένους φορείς, δηλαδή την λεγόμενη 'κατοχή' και πάνω απ όλα με την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες.
Στην ερώτηση σε ποια φάση της κρίσης βρισκόμαστε απαντά: "Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή του προβλήματος. Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια του 'σόκ'. Υπάρχει μια κινητοποίηση που σιγά σιγά θα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με την κοινωνική θέση του καθενός. Οι πραγματικές αλλαγές θα αποτυπωθούν σε μια 20ετία, όταν θα καταγραφουν οι αλλαγές στους ρόλους και τις προσδοκίες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...