............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η καρδιά της αριστεράς χτυπάει στο Άλσος Γουδή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/10/2011 εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"
 
    Για τρεις ημέρες η καρδιά της αριστεράς χτυπάει στο Άλσος Γουδή και το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού. Η γιορτή της Νεολαίας έχει μετατραπεί πια σε θεσμό για μικρούς και λιγότερο μικρούς, μέλη και φίλους της αριστεράς, για τη νεολαία που αναζητεί μια πραγματικά εναλλακτική πολιτιστική πρόταση. Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και το μουσικό αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, στο οποίο συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Ορφέας Περίδης, ξεχωρίζουν στο αποψινό πρόγραμμα, με το οποίο ολοκληρώνεται το ραντεβού της αριστεράς και της νεολαίας στο Άλσος.
    Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ., θα μεταδοθεί απευθείας, όπως πάντα, από την κρατική τηλεόραση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ΣΥΝ ζήτησε για συμβολικούς λόγους η μετάδοση να γίνει από την ΕΤ1, παρ' ότι το κανάλι έχει ήδη ουσιαστικά σταματήσει το πρόγραμμά του, θέλοντας να αναδείξει το κενό που αφήνει η κατάργησή του και η επιλογή υποβάθμισης της δημόσιας τηλεόρασης.
    Σήμερα οι πόρτες ανοίγουν στις 6 μ.μ., οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 μ.μ. και το κόστος του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ.
    Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 8 μ.μ.: Χαιρετισμός της αντιπροέδρου του ΚΕΑ (Κ.Κ. Ισπανίας) Μαϊτέ Μόλα, Χαιρετισμός του γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού Νάσου Ηλιόπουλου, ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
     Συναυλίες 9 μ.μ.: Κεντρική Σκηνή: Ισμήνη Πεπέ, Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη με τους Ορφέα Περίδη, Λιζέτα Καλημέρη, Λάμπρο Καρελά και Πέτρο Βαγίοπουλο, Λαϊκό Πάλκο: παράσταση κρουστών με την μπάντα του Ν. Τουλιάτου, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τον Μάρκο Βαμβακάρη. 
    Θεατρική Παράσταση: 8 μ.μ.: Work in progress: "Γάζα Είναι: Μονόλογοι από τη Γάζα" και θεατρική παράσταση για παιδιά: «Η Νάντια και το μαγικό ραβδί», από τη Θεατρική ομάδα «Hippo». Στο περίπτερο της "Αυτόνομης Παρέμβασης" υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού από εργατικές κινητοποιήσεις και από τη δράση της παράταξης. 
    Εκθέσεις: Τον χώρο του Φεστιβάλ στολίζουν εκθέσεις πολλών καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων η έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Κατζουράκη και η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Ζουρούδη, εικαστικό σχόλιο πάνω στον "Οδυσσέα" του James Joyce - Ανδρέας Γεωργιάδης, camera obsura 2011, έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, «Επετειακή» έκθεση για το ΕΑΜ από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) κ.ά.
    Διαδικτυακή Αριστερά: Στον ειδικό χώρο για το Διαδίκτυο που, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα rednotebook, έχει διαμορφωθεί στο Φεστιβάλ, σήμερα στις 8 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα: "Η πρόκληση της συνεργασίας", με συντελεστές αριστερών ιστοσελίδων και μπλόγκερ και προβολή βίντεο: Αντιμετωπίζοντας τον εθνικισμό και τον ρατσισμό στο Διαδίκτυο.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...