............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αδιέξοδο ο επαρχιακός Τύπος



Σοβαρή κρίση περνά και ο επαρχιακός Τύπος. Σε όλη την Ελλάδα κλείνουν εφημερίδες, ενώ, όσες υπάρχουν, αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) η κυβέρνηση προχώρησε σε ενέργειες που πλήττουν τον Τύπο της Περιφέρειας.Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΗΠΕ καταγγέλλει 'τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, η οποία με έναν αντιδεοντολογικό τρόπο,  χωρίς προηγουμένως να υπάρξει διάλογος, προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες, οι οποίες πλήττουν τον ημερήσιο περιφερειακό Τύπο και έτσι την ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας'. Και εξηγεί: 
● Η πρόσφατη κατάργηση ευεργετικών διατάξεων για τον Τύπο με το άρθρο 48 του «Μεσοπρόθεσμου», χωρίς κάποια προετοιμασία, σε ό, τι τουλάχιστον μας αφορά, ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωσή μας. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την κατάργηση  της μερικής ατέλειας του ΟΤΕ και της μείωσης του αριθμού των φύλλων των εφημερίδων που αποστέλλονται μέσω των ΕΛΤΑ με επιδοτούμενο τιμολόγιο. 
● Η έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας για τη θέση της, εν όψει της τροποποίησης του Ν. 3548/2007. 
● Η μη ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας στην κατάθεση των θέσεών μας για την ανάγκη θέσπισης σύγχρονου νόμου - πλαισίου για τον Τύπο, αντί της τροποποίησης του Νόμου για τις καταχωρίσεις.
● Τα τεράστια χρέη που το Δημόσιο οφείλει στις επιχειρήσεις μας.
● H βλαπτική για τις εφημερίδες της Περιφέρειας επιλεκτική ή καθόλου εφαρμογή άρθρων του Ν. 2328/1995 για τις καταχωρίσεις του δημοσίου τομέα και η παρελκυστική τακτική της Γ.Γ.Ε. σε σχέση με την εφαρμογή του Ν. 3548/2007, με τρόπο που να συντηρείται περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και αυθαιρεσίας.Επισημαίνεται η σοβαρή κρίση στον χώρο του ημερήσιου περιφερειακού Τύπου, η οποία σοβεί και εκδηλώνεται με το κλείσιμο μιας σειράς εφημερίδων, μη εξαιρουμένων ακόμα και ιστορικών εντύπων.Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την αιφνίδια και αντιδεοντολογική εφαρμογή νέων δεδομένων και μάλιστα την ώρα που υποτίθεται πως διεξάγεται διάλογος για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε προ μηνών καταθέσει ντοκουμέντο με τις λεπτομερείς θέσεις μας για τη θέσπιση νόμου πλαισίου για τον τοπικό, περιφερειακό Τύπο. Θεμελιώδης ιδέα σε αυτό είναι η προστασία του μικρού και διαφορετικού στη μαζική επικοινωνία, ως εγγύηση του δημοκρατικού διαλόγου.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας και τον νέο υπουργό Επικρατείας να επανεξετάσουν  την πολιτική που ακολουθούν και τη στάση που αυτή συνεπάγεται, να σταματήσουν να μας αγνοούν και να συνεργαστούν με τον θεσμικά κατοχυρωμένο τρόπο με τους φορείς των περιφερειακών εφημερίδων. 
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις επιχειρήσεις, τη δουλειά και τις αξίες μας. 
Η υπόθεση του περιφερειακού Τύπου είναι υπόθεση δημοκρατίας και πολιτισμού.

Δημοσιεύθηκε στις: 05-08-2011 στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα"
http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...