............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Νέο ξεκίνημα για την «Σπίθα»



Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν όλο και πιο ραγδαία, επιτάσσοντας μια εξίσου ταχεία αντίδραση από την μεριά της κίνησής μας. Για αυτό τον λόγο εμείς, η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, προχωρούμε σε ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας.

Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: Αγωνιζόμαστε γιαι την άμεση ανατροπή του πολιτειακού πραξικόπηματος από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ, για μια Ελλάδα ελεύθερη από οικονομικούς ή πολιτικούς κηδεμόνες, για μια Ελλάδα που θα κυβερνάται πραγματικά από τον ελληνικό λαό και για τον λαό. Ο τρόπος διεξαγωγής αλλά και σκοπός του αγώνα είναι επίσης απολύτως ξεκάθαρος: άμεση δημοκρατία, πραγματική λαϊκή κυριαρχία. Το σύνθημα ανανέωσης και αναδιοργάνωσης των σπιθών στα πλαίσια ενός πανελλήνιου μετώπου που έδωσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, τόσο με το πρόσφατο μήνυμα στην ιστοσελίδα μας, όσο και με την συνέντευξή του στις 5 Απριλίου στην τηλεόραση του Αντένα, καθιστούν αναγκαίες τις παρακάτω διευκρινήσεις:

Η προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή είναι ένα σώμα συμβούλων που επέλεξε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης με σκοπό την επεξεργασία προτάσεων πολιτικής και ιδεών που θα κατατεθούν, μετά από την κατάλληλη επιστημονική επεξεργασία, σε διαβούλευση μέσα στην Σπίθα. Πέραν αυτού του ρόλου της, δεν παίζει κανέναν άλλο ρόλο ως προς την συγκρότηση, την κατεύθυνση και την λειτουργία της Σπίθας. Ούτε μπορεί να θεωρείται ως ηγετικό ή καθοδηγητικό όργανο της Σπίθας, μιας και όπως έγραψε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης στην ανάρτησή του για το Οργανωτικό της 3ης Απριλίου η σχέση της Σπίθας με αυτήν είναι εθελοντική και ανεξάρτητη. Το κάθε μέλος της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής είχε ως μοναδική αποστολή την σύσταση επιστημονικής επιτροπής μελέτης συγκεκριμένων αντικειμένων και τομέων κοινωνικής δράσης.
Συγκροτείται έκτακτη και αυστηρά προσωρινή οργανωτική επιτροπή. Η νέα αυτή επιτροπή προσωρινά, τονίζεται και πάλι, θα αναλάβει το καθήκον της οργάνωσης δράσεων και συνεργασίας των Σπιθών εώς ότου να συσταθεί εκλεγμένο όργανο. Για το λόγο αυτό καλούμε, ως προσωρινό οργανωτικό συντονιστικό, όλες τις σπίθες, καταγεγραμμένες και μη, να εκλέξουν αντιπροσώπους οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσωρινή κεντρική οργανωτική επιτροπή και να καταθέσουν τις όποιες προτάσεις τους στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: organwtiko.spithas@gmail.com.
Η σύγκληση της πανελλήνιας συνδιάσκεψης, η οποία θα αποτελεί το κυρίαρχο σώμα της Σπίθας και θα εκλέξει μία επί θητεία οργανωτική επιτροπή δεν πρέπει να καθυστερήσει πέραν της 10ης Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Η ετήσια πανελλήνια συνδιάσκεψη θα αποτελεί το μόνο καθοδηγητικό όργανο που αναγνωρίζουν οι Σπίθες και στα πλαίσιά της θα ζυμώνονται απόψεις, θα επιλέγονται δράσεις και θα εκλέγονται όργανα.
Η νέα προσωρινή οργανωτική επιτροπή πρέπει να δημιουργηθεί εντός το πολύ επτά ημερών. Για αυτό τον λόγο καλούμε τους συναγωνιστές μας να κινηθούν γρήγορα. Η επιτροπή θα είναι 15 μελής. Επειδή σίγουρα ο αριθμός των αντιπρόσωπων θα είναι μεγαλύτερος, οι 15 θα αναδειχθούν με κλήρωση μεταξύ των προτεινόμενων αντιπροσώπων.
Ακόμα μία 15 μελής επιτροπή θα ήταν ακόμη σκόπιμο και τελέσφορο να δημιουργηθεί, πάλι με την υποβολή υποψηφίων αντιπροσώπων, που θα αναλάβει αποκλειστικά το έργο της διοργάνωσης της πανελλήνιας συνδιάσκεψης των σπιθών. Οπωσδήποτε με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αναδειχθούν και άλλες επιτροπές, επιστημονικές και μη, καθώς και ομάδες εργασίας για τα επιμέρους θέματα, πάντα με προτάσεις από τις τοπικές σπίθες και κλήρωση. Αυτό θα αποτελέσει ένα από τα καθήκοντα της νέας προσωρινής οργανωτικής επιτροπής. Ως άλλο έργο της τελευταίας ορίζεται η διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας και οργάνωσης των τοπικών σπιθών, ο συντονισμός συλλογικών δράσεων ενημέρωσης και κοινωνικής παρέμβασης που θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο τις τοπικές συνελεύσεις στην κοινωνία και σε κινήσεις πολιτών με ανάλογους στόχους, και, τέλος, η ευόδωση των συνθηκών κλίματος άριστης ομόνοιας και συνεργασίας που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη εκλεγμένης οργανωτικής επιτροπής.
Για αποφυγή παρανοήσεων, αξίζει να αναφέρουμε ότι οποιοδήποτε παλαιότερο οργανωτικό σχέδιο, εντολή ή ντιρεκτίβα, παύει να ισχύει. Το νέο πλήρες οργανωτικό σχέδιο θα εκπονηθεί συλλογικά και θα ψηφιστεί από την πανελλήνια συνδιάσκεψη κατόπιν υποβολής σχετικών προτάσεων από όλες και όλους όσους συμμετέχουν στην κίνηση. Καλούμε τους συναγωνιστές μας στις τοπικές συνελεύσεις να εφαρμόζουν απαρέκλιτα απλές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με κυλυόμενα κληρωτά προεδρεία, συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας για κάθε συναγωνιστή που παίρνει το λόγο, δικαίωμα για μία και μόνο δευτερολογία από τον καθέναν και συζητήσεις επί συγκεκριμένου και εφικτού θέματος δράσης. Τα θεωρητικά ζητήματα θα πρέπει να αποτελούν θέμα ενημερωτικών ομιλιών ή ημερίδων και θα πρέπει να μην αποτελούν θέμα συζήτησης στις συνελεύσεις, οι οποίες έχουν χαρακτήρα πρακτικό και ανάληψης δράσεων.
Συγκροτείται επίσης τομέας ενημέρωσης και πολιτικής παρέμβασης, ο οποίος θα αναλάβει την ημερήσια παρακολούθηση του πολιτικού γίγνεσθαι και θα παρεμβαίνει με ανακοινώσεις και αρθρογραφία στα επίκαιρα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο τομέας αυτός θα απαρτίζεται από συναγωνιστές με πολιτική συγκρότηση, διαθέσιμο χρόνο, γνώση και ικανότητα άμεσης παρακολούθησης των ζητημάτων που αναδεικνύονται σε ημερήσια βάση. Όποιος από τις Σπίθες θεωρεί ότι έχει τα προσόντα και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της πολιτικής δουλειάς καθημερινής παρέμβασης δεν έχει παρά να στείλει τα στοιχεία του στο email που έχουμε ήδη αναφέρει στο οργανωτικό.
Με νέα ορμή και δύναμη συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενώπιον νέων αγωνιστικών προκλήσεων.

ΠΗΓΗ: kinisi-anexartiton-politon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...