............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η Ώρα της Γης!



alt
Σάββατο 26 Μαρτίου 

O χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Έλληνες θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος όμως, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.
Το WWF Ελλάς, καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός μετατρέπεται σε πράξη και η λίστα αποδεκτών του μηνύματος περιλαμβάνει και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος. Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο. Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη «δική» τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν καθαρότερο πλανήτη!

Τι έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια;
Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και πολλά άλλα σημεία και κτίρια κατατεθέν της Ελλάδας «κατέβασαν τον διακόπτη» το 2009 και το 2010 για την Ώρα της Γης.
Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της χώρας μας στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η ανταπόκριση των Ελλήνων υπήρξε εντυπωσιακή. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά το 2009, ενώ για το 2010 τα φώτα έσβησαν 251 δήμοι και κοινότητες, 334 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1180 φορείς και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, μέσα σε δύο ώρες (2009 και 2010) εξοικονομήθηκαν περίπου 1000 τόνοι CO2. Κι αν το νούμερο δεν είναι απόλυτα κατανοητό, αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι ισοδυναμεί με την «έξοδο» από την κυκλοφορία για 2 ώρες, 73.018 αυτοκινήτων.
Τα νούμερα όμως είναι μικρά αν σκεφτεί κανείς τη συμβολική σημασία της Ώρας της Γης και την πίεση που ασκείται στις πολιτικές ηγεσίες όλου του κόσμου. Ήδη στο Κανκούν του Μεξικού είχαμε κάποια πρώτα ψήγματα επιτυχίας. Κι όμως, η επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων θα μείνει χωρίς αντίκρισμα αν δεν ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν δεν καταφέρουμε φέτος να ξεπεράσουμε τη μία ώρα και να δεσμευτούμε – ο καθένας προσωπικά – σε μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα γίνει βίωμα για όλον τον χρόνο.
Δηλώστε λοιπόν συμμετοχή, δώστε τη δική σας προσωπική δέσμευση και μοιραστείτε την με τους φίλους σας και ελάτε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Ελάτε να χτίσουμε πάνω σε όσα όλοι μαζί καταφέραμε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες:
 Γιώργος Βελλίδης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας WWF Ελλάς
Tηλ: 210 3314893, 698 247 1719
g.vellidis@wwf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...