................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

«Η Αθήνα να κοιτάξει προς το μέλλον»

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΤΗΣ  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ


 Από πού πάμε για την Αθήνα του μέλλοντος; 

Στο πωλητήριο της καλλιτεχνικής ομάδας Greece is for Lovers συγκεντρώνονται έργα που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το προφίλ της σύγχρονης Ελλάδας
Σε ολόκληρο τον πλανήτη πόλεις και περιφέρειες ανταγωνίζονται για να αυξήσουν το μερίδιό τους στη διανομή του παγκόσμιου πλούτου με φιλόδοξα σχέδια αστικής Καινοτομίας που ξεκινούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, επιδιώκοντας έτσι την εκπλήρωση των προσδοκιών του 21ου αιώνα. Στην Ελλάδα όμως όλα αυτά είναι ακόμη στα σπάργανα. Και αυτό είναι ανησυχητικό για τον εξής λόγο:

«Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε τη μείωση της δυνητικής παραγωγής ανάπτυξης, την αύξηση της ανεργίας και την εκτόξευση του δημόσιου χρέους. Για την ανάκαμψη και την ώθηση προς μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη ζητούνται κατεπειγόντως νέες πηγές μεγέθυνσης της οικονομίας. Η κρίση έχει αναδείξει την ανάγκη για Καινοτομία. Ενώ οι μειώσεις δαπανών είναι αναγκαίες, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν σε μελλοντικές πηγές πλούτου, όπως η εκπαίδευση, οι υποδομές και η έρευνα». Αυτά συμπεραίνει ο ΟΟΣΑ στη «Στρατηγική για την Καινοτομία». «Οσο τα κράτη θα αναδύονται από την ύφεση και με άλλες πηγές πλούτου να χάνουν τη σημασία τους και τις παγκόσμιες προκλήσεις να κορυφώνονται, η Καινοτομία πρέπει να χαλιναγωγηθεί πιο αποτελεσματικά, ενσωματώνοντας ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, οι οργανωτικές αλλαγές, η εκπαίδευση σε επίπεδο επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και ο σχεδιασμός» συμπεραίνουν οι ερευνητές του Οργανισμού.«Η Αθήνα να κοιτάξει προς το μέλλον»
«Η Αθήνα είναι μια μητροπολιτική περιοχή με παγκόσμια φήμη ως λίκνο της δημοκρατίας και θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και θα πρέπει να κοιτάξει προς το μέλλον» σημειώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τάμπερε, Αρι- Βέικο Αντιρόικο (φωτογραφία). «Θα πρέπει να παλέψει για να γίνει μια οικονομία που θα καθοδηγείται από δυναμισμό και υψηλής προστιθέμενης αξίας εξαγωγές, που θα πηγάζουν από έρευνα, τεχνολογία, νοημοσύνη και πολιτισμό» λέει στο «Βήμα» ο καθηγητής.

«Θα πρέπει να αγκαλιάσει τη γνώση και να κατευθύνει πόρους προς την υποστήριξη της διάχυσης γνώσης, κατάρτισης και Καινοτομίας για να γίνει μια δικτυωμένη πόλη, η οποία θα διευκολύνει την παγκόσμια επικοινωνία και θα “γαλουχήσει” επιχειρήσεις,πανεπιστήμια και κοινότητες που έχουν δεσμούς με την οικονομία της γνώσης. Σε αυτό το μείγμα πρέπει να αξιοποιήσει τη χρήση των “φυσικών πόρων”, όπως το κλίμα, η τοποθεσία, οι άνθρωποι, ο πολιτισμός και η ιστορία» τονίζει. Οπως σημειώνει, η στρατηγική της Αθήνας θα πρέπει να βασιστεί σε όλα αυτά που είναι ήδη μέρος της καθημερινής της ζωής: τουρισμός, shopping και ψυχαγωγία!

«Υπάρχει η ανάγκη για υπηρεσίες που προσελκύουν το ενδιαφέρον,όπως η υγεία,η ποιότητας ζωής και η αυτοανάπτυξη. Μια έκφραση αυτής της τάσης είναι η ιδέα μιας ιατρικής πόλης, η οποία στηρίζεται στο αυξανόμενο περιφερειακό και παγκόσμιο αίτημα για ιαματικό τουρισμό, που είναι και μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλές ευκαιρίες σε τέτοιους τομείς υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας» σημειώνει ο κ. Αντιρόικο.

Επίσης, όπως λέει, οι τέχνες, ο πολιτισμός και η δημιουργικότητα μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή εισοδήματος και θέσεων εργασίας . «Η συγκρότηση των δημιουργικών πόλεων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και έχει πολλές εκφράσεις σε διαφορετικά σημεία του κόσμου. Ωστόσο, αντί να ακολουθήσει τέτοια παραδείγματα, η πρόκληση της Αθήνας είναι να τα κάνει όλα με έναν πιο δημιουργικό τρόπο» συμπληρώνει και τονίζει ότι όλα θα πρέπει να γίνουν με ένα καθαρό και φιλόδοξο όραμα, καθορισμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. « Η Αθήνα είναι μία από τις πρωτεύουσες που δεν πρέπει να τα ξεκινήσει όλα από την αρχή. Υπό αυτή την έννοια βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πολλούς από τους ανταγωνιστές της στην περιοχή» καταλήγει.

«Στην οικονομία της γνώσης και στην αξιοποίηση της έρευνας»
«Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη πόλεων γνώσεων - Καινοτομίας επικεντρώνεται στη δημιουργία συνοικιών και κλάδων έντασης γνώσεων πάνω σε έξυπνα δίκτυα υποδομών. Κάθε συνοικία της πόλης- μεταποίησης,εμπορίου,υπηρεσιών,εκπαί- δευσης, υγείας, αναψυχής, τουρισμού- μετατρέπεται σε ζωντανό εργαστήριο Καινοτομίας με τη συμμετοχή των χρηστών και την υποστήριξη των κοινωνικών- ψηφιακών δικτύων» τονίζει ο καθηγητής Αστικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Οικονομίας του ΑΠΘ και διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας URΕΝΙΟ κ. Ν. Κομνηνός (φωτογραφία), «Δημιουργούνται πολλά μικροπεριβάλλοντα Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας γνώσης.Τα έξυπνα δίκτυα βελτιστοποιούν τη λειτουργία των υποδομών συγκοινωνίας, ενέργειας, ύδρευσης με τη χρήση πληροφορικής, δικτύων wi-fi, αυτοματισμών,αισθητήρωνκαι ασύρματων μετρητών» λέει ο καθηγητής.

«Η Αθήνα με τη μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού έρευνας, υπηρεσιών έντασης γνώσεων και διεθνή προσπελασιμότητα έχει καλές προϋποθέσεις για μια διαδρομή ανάπτυξης βασισμένη στη γνώση.Αυτό που πρέπει να γίνει είναι γνωστό και δοκιμασμένο σε πολλές πόλεις:επικέντρωση σε σημαντικούς κλάδους και παραγωγικές συνοικίες, δημιουργία περιβάλλοντος Καινοτομίας με στόχευση σε portfolio τεχνολογιών,επιχειρηματικότητα γνώσης, αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας,θεσμοί χρηματοδότησης κινδύνου, πλατφόρμες προώθησης προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.Αυτή η διαδρομή είναι ενδογενής, στηρίζεται σε δυνάμεις και ικανότητες που διαθέτει η Αθήνα, αλλά με διαφορετική από την ως τώρα ιεράρχηση προτεραιοτήτων και επενδύσεων» καταλήγει ο κ. Κομνηνός.

«Φέρτε ειδικούς από όλον τον κόσμο»
«Ε μείς πιστεύουμε στον συνδυασμό δυνάμεων τόσο οριζοντίως όσο και γεωγραφικώς με την εισαγωγή ειδικών από όλες τις πόλεις και τους ακαδημαϊκούς κλάδους, όπως και με τη διασύνδεση πόλεων ευρωπαϊκά αλλά και διεθνώς. Δουλεύοντας “με βάση την έρευνα και αρχή την πρακτική”, πιστεύουμε ότι η γνώση των ερευνητών θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις» δηλώνει στο «Βήμα» η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μητροπολιτικών Δικτύων (ΕΜΙ) κυρία Εστερ Μενίνγκα (φωτογραφία).

«Συγκεντρώνοντας παράγοντες από ένα ευρύτερο γεωγραφικό πεδίο, θα υπάρχει μια πλατφόρμα ανταλλαγών των καλύτερων πρακτικών. Δεν χρειάζεται κάθε πόλη να επενδύσει στην αντιμετώπιση μιας πρόκλησης, αν πολλές πόλεις έχουν ιδία πείρα από παρόμοια προβλήματα» συμπληρώνει. Οπως λέει η κυρία Μενίνγκα, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τα επόμενα χρόνια είναι η συνεργασία με ιδιώτες εταίρους («ανοιχτή Καινοτομία») και τους πολίτες.

«Καινοτομία made in Greece»
Τ ον δρόμο της Καινοτομίας έχει δείξει εδώ και λίγα χρόνια το Corallia, δηλαδή η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Μηχανισμών. Το Corallia υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών Καινοτομίας, οι οποίοι διαθέτουν τη δυναμική να ανταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές και ταυτόχρονα να συμβάλουν ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μερίδιο στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Οπως εξηγεί ο υπεύθυνος της ομάδας Corallia καθηγητής κ. Β. Μακιός (φωτογραφία) , η βασικότερη προϋπόθεση για την κινητοποίηση των νέων ανθρώπων προς την πλευρά της Καινοτομίας είναι κυρίως το όραμα!

Ο κ. Μακιός τονίζει τη σημασία που θα είχε μια «δεξαμενή σκέψης» ειδικών για τα προβλήματα της πόλης, μιλάει για το πώς η πληροφορική και η τεχνολογία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «fast track» αστικής Καινοτομίας και στέκεται στην αξία της συνεργασίας και της αλληλοσυμπληρωματικότητας. Ο ομότιμος καθηγητής υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεργασία της Βιομηχανίας και με την πανεπιστημιακή κοινότητα και για συστηματική οργάνωση των επιμέρους λειτουργιών της πόλης επί τη βάσει του clustering (δηλαδή των συνεργατικών μηχανισμών) και της ιεραρχίας από τα κάτω. «Πέρα από το όραμα, χρειάζεται εμπιστοσύνη» λέει και συμπληρώνει ότι σήμερα «είναι εύκολο να αναδειχθούν αρκετοί στους τομείς της οικονομίας, αφού αρκεί ένα ΡC για να γίνει μια ευφυής ιδέα διεθνές προϊόν». Ο κ. Μακιός παρομοιάζει το μοντέλο του clustering, δηλαδή των συνεργατικών σχηματισμών, με τη «Σχολή των Αθηνών», όπως αποτυπώθηκε από τον Ραφαήλ, όπου η φιλοσοφία, η ρητορική και τα μαθηματικά συμβιώνουν και λειτουργούν διαθεματικά!

«Η νέα γενιά θα δώσει την ηγεσία»
«Π λεονεκτήματα όπως οι τέχνες,ο πολιτισμός και η διατροφή ανυψώνονται μέσω του τουρισμού.Η Αθήνα έχει ένα αξιοζήλευτο κλίμα και πολιτιστικό τρόπο ζωής- και είναι κατά κάποιον τρόπο πιο βιώσιμη από ψυχρές πόλεις όπως η Ζυρίχη,που συχνά τα πάει καλά σε ποιότητα ζωής» λέει ο κ. Κρίστοφερ Χάιερ (φωτογραφία), εκτελεστικός διευθυντής της 2thinknow, της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων Καινοτομίας στην Αυστραλία, με δραστηριότητα σε όλον τον πλανήτη.
Οπως σημειώνει, στην παγκόσμια ανασκόπηση Καινοτομίας της 2thinknow για το 2010, η Αθήνα καταχωρήθηκε ως «κόμβος» (hub). «Μια πόλη-κόμβος είναι παγκόσμια συνδεδεμένη και ανταγωνιστική. Τέτοιες είναι το Πόρτο, η Κωνσταντινούπολη, η Φλωρεντία και το Λίβερπουλ. Αρα το να είσαι κόμβος είναι επίτευγμα.Ωστόσοη 2thinknow πιστεύει ότι η Αθήνα έχει τη δυναμική για να γίνει μια πόλη-κέντρο (node) ή ακόμη ένας ευρωπαϊκός σύνδεσμος (nexus) όπως το Παρίσι, το Αμστερνταμ, η Βαρκελώνη ή το Μιλάνο» συμπληρώνει.
Πού μπορεί να στηριχθεί μια τέτοια προσπάθεια; «Η επιχειρηματική κοινότητα των Αθηνών θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην προσέκλυση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων (start up) όπως και να πιέσει πολιτικά για την απλοποίηση των περιορισμών στις επιχειρήσεις» σχολιάζει ο κ. Χάιερ. «Η Αθή να οφείλει να επιλέξει σε ποιους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να προσφέρει στην περιοχή και στον κόσμο, όπως η μόδα και η διατροφή.Χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη στον τριτογενή τομέα, όπως η εκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων και η μεγαλύτερη διείσδυση του ευρυζωνικότητας» τονίζει.
Ως Αυστραλός ο κ. Χάιερ γνωρίζει καλά την αξία της ελληνικής διασποράς, η οποία, όπως επισημαίνει, μπορεί να συμβάλει για να «επαναπατριστεί» Καινοτομία. «Η διατροφή είναι μια παγκόσμια εμπορική δραστηριότητα και οι Ελληνες μπορούν να βρουν μια νεότερη και ξύπνια γενιά στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία που θα δώσει στην Αθήνα την επιθυμητή ηγεσία» λέει. «Κατά την άποψη της 2thinknow, οι ευκαιρίες ενός αποκεντρωμένου και διαδικτυακά συνδεδεμένου κόσμου ευνοούν την Αθήνα και την Ελλάδα, αν βέβαια οι Ελληνες αρπάξουν την ευκαιρία» καταλήγει ο κ. Χάιερ.

«Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι η λύση»
Γ ια τον καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης του Χώρου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γ. Πετράκο (φωτογραφία) , ο δρόμος για την Καινοτομία περνάει από πέντε κρίσιμα σημεία. «Πρώτον, από τις στάσεις και τις αδρές γραμμές. Το τι δουλεύει και τι δεν δουλεύειέχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά και τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη μια πόλη. Το δεύτερο είναι αν υπάρχει αυτό που λέμε ηγεσία, δηλαδή οι επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα για να παραχθεί αυτό το όραμα. Το τρίτο είναι κάποιος να δώσει τις πολιτικές ιδέες, με ξεκάθαρες προτάσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες. Το τέταρτο είναι ότι δεν απαιτούνται πάντοτε οικονομικοί πόροι, καθώς το πιο σημαντικό είναι ένα καθαρό θεσμικό πλαίσιο. Το πέμπτο είναι, βέβαια, ότι η Αθήνα ήδη έχει “έξυπνες” νησίδες- εργαστήρια, επιχειρήσεις κτλ. - σε θάλασσες μετριότητας» σημειώνει ο καθηγητής. «Ομωςη μετριότητα μετατρέπεται εύκολα σε κάτι καλύτερο και μπορείς να την ανατάξεις. Η Αθήνα διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιο, με το 80% των κατόχων διδακτορικών να διαμένουν εδώ καιοι οποίοιπαράγουν γνώση » λέει ο κ. Πετράκος.

Ειδικοί για την Καινοτομία από την Ελλάδα και το εξωτερικό μιλούν στο «Βήμα» για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε την Αθήνα του 21ου αιώνα
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ | Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp pid=2&ct=1&artId=370017&dt=27/11/2010#ixzz16Sz7oibq

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Οι υπάλληλοι της ΕΕ παίρνουν αυξήσεις την ώρα που η ΕΕ κόβει με τσεκούρι τους μισθούς μας!

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται να προκαλέσει την οργή εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που βλέπουν τους μισθούς τους να περικόπτονται μέρα με την μέρα....


Την ώρα που οι μισθοί σε αρκετές χώρες της Ένωσης κόβονται με το μαχαίρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αποφάνθηκε σήμερα ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχαν το δικαίωμα να περικόψουν τις αυξήσεις στις αποδοχές δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων της ΕΕ, πέρυσι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η απόφαση αυτή αποτελεί νίκη για τη σταθερότητα των όρων εργασίας περίπου 40.000 αξιωματούχων, αλλά προκαλεί αντιδράσεις σε συναδέλφους τους αλλά και στους πολίτες σε πολλές χώρες τις ΕΕ που απολύονται ή βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα οι μισθοί στην ΕΕ κυμαίνονται από 2.500 ευρώ καθαρά για ένα γραμματέα μέχρι 25.000 ευρώ για έναν Επίτροπο!
Τι είχε γίνει όμως; Βάσει κανονισμών, το προσωπικό της ΕΕ θα έπρεπε να είχε λάβει από τον Ιούλιο του 2009 ετήσια αύξηση των αποδοχών κατά 3,7%. Οι κυβερνήσεις έδωσαν αύξηση 1,85% και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βασιζόμενη σε έναν τρόπο υπολογισμού που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
"Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση αυτή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μάικλ Μαν. Όμως ο κ.Μαν δεν είδε τον μισθό του να μειώνεται κατά 20,30 ή ακόμη και 50% και σίγουρα τα χρήματα που βγάζει ο εν λόγω κύριος δεν είναι πενταροδεκάρες.
Βάσει των κανονισμών, οι αποδοχές των υπαλλήλων της ΕΕ ακολουθούν τις αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων οχτώ χωρών της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 76% του ΑΕΠ της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο), λαμβανομένου υπόψη και του κόστους διαβίωσης στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον Μαν, βάση των παραπάνω, η αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων από τον Ιούλιο του 2010 ήταν μόνο 0,4%.
Κι όμως την ίδια ώρα η ΕΕ έρχεται και απαιτεί από τις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, να κόψουν τους μισθούς ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα όχι κατά 0,5% αλλά κατά πολύ περισσότερο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52945&catid=7Ακούγεται απίστευτο αλλά οι Έλληνες, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για “μισθούς” πρώην επιτρόπων, που πλέον όχι απλά δεν προσφέρουν κανένα έργο στην Ε.Ε. αλλά έχουν βρει νέα δουλειά από την οποία (λόγω θητείας στην Ε.Ε.) παίρνουν απίστευτα ποσά κάθε μήνα.


Όπως γράφει η γερμανική έκδοση των Financial Times εκατομμύρια πολίτες της Ε.Ε. δίνουν τον ... οβολό τους σε 16 πρώην, μεταξύ των οποίων και στον πρώην επίτροπο ανταγωνισμού Τσάρλι Μακ Κρίβι που πλέον βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, και ενώ έχει μισθό παίρνει και από την Κομισιόν 11.000 ευρώ!
Σύμφωνα με το BBC, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο τους βοηθά να επιστρέψουν πιο εύκολα στην... αγορά εργασίας!
Άραγε το ότι το βιογραφικό τους γράφει “επίτροπος” δεν αρκεί;

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Διακοπή δρομολογίων απο το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας Α.Ε.

Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση
κοντά στην χρεωκοπία η εταιρεία
             Προς το Επιβατικό Κοινό του ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας

"Εκ μέρους όλων των ιδιοκτητών λεωφορείων δημοσίας χρήσεως του Νομού Ευρυτανίας, που συμμετέχουμε στην εταιρεία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Ανώνυμη Εταιρεία, σας ενημερώνουμε ότι λόγο σοβαρών και αδιέξοδων οικονομικών προβλημάτων αδυνατούμε να υλοποιήσουμε το συγκοινωνιακό μας έργο.Από 22 – 11 – 2010 το δρομολόγιο από Καρπενήσι για Αγρίνιο και αντίστροφα δεν θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Δυστυχώς σήμερα η οικονομική μας κατάσταση είναι αδιέξοδη, δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μας: πετρέλαια, ασφαλιστικό φορέα ( Ο.Α.Ε.Ε.), αμοιβές και έξοδα προσωπικού, δεν μας μένει καν αμοιβή ώστε να καλύψουμε τις οικογενειακές μας ανάγκες. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε άμεσα να περικόψουμε δρομολόγια ώστε να μειώσουμε της δαπάνες μας, ώσπου να εισπράξουμε χρήματα που μας οφείλονται προκειμένου να ανακάμψουμε.Με την περικοπή κάποιων δρομολογίων μας δίνεται η δυνατότητα να διατηρήσουμε το πλέον απαραίτητο χιλιομετρικό έργο όπως τα μαθητικά δρομολόγια εντός του Νομού μας. Θα υπάρξουν περικοπές στα διανομαρχιακά δρομολόγια του άξονα Καρπενήσι – Αθήνα – Καρπενήσι καθώς και στον άξονα Καρπενήσι – Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Επίσης θα περικόψουμε δρομολόγια και εντός του Νομού μας, σε όλα τα δημοτικά μας διαμερίσματα.Ζητούμε από το επιβατικό μας κοινό καθώς και από όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κατανόηση και υποστήριξη, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Είμαστε στο όριο της χρεοκοπίας, προσπαθούμε με ότι μέσα διαθέτουμε να υλοποιήσουμε το συγκοινωνιακό έργο στην Ευρυτανία και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως οικογενειάρχες και επαγγελματίες άνθρωποι.
Παρακαλούμε κάθε επιβάτη από 22-11-2010 πριν ταξιδέψει να επικοινωνεί με την εταιρεία μας στο τηλέφωνο 2237080013 2237080013 προκειμένου να ενημερωθεί για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται.
                                                   Σας Ευχαριστούμε,

Για λογαριασμό των ιδιοκτητών λεωφορείων δημοσίας χρήσεως Νομού Ευρυτανίας
ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας Α.Ε.
 
 
 

Παρουσίαση του βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Μια ζωή δυο φορές» την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art ...