................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
* τηλ. 210 8656.731, η δ/νση των Γραφείων της εφημερίδας είναι Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης, καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ
_______________________________________________________________________________________________________________________________

~~

 my-tips-collection

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Παράνομες εγγραφές αλλοδαπών στον Δήμο Αθηναίων

Δημοτικοί υπάλληλοι τους ενέγραψαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχείαΣυντονισμένη προσπάθεια νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Αθηναίων από υπηρεσίες του Δήμου αποκάλυψε έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος Δημοτολογίου ενέγραψαν τους τελευταίους μήνες στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου απροσδιόριστο ακόμη αριθμό αλλοδαπών, στην πλειονότητά τους από τη Βουλγαρία, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία, αλλά και αιτήσεις που ουδέποτε υπέβαλαν! Επειτα από σύντομη έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών διαπιστώθηκε ότι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, ως κοινοτικοί εκλογείς, εκατοντάδες αλλοδαποί, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με τα πραγματικά τους προσωπικά στοιχεία, αλλά με ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας και χωρίς καν να έχει βεβαιωθεί ότι κατοικούν στην Αθήνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου για την ευθύνη που ενδεχομένως έχει και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης είναι το γεγονός ότι αρνήθηκαν να προσέλθουν και να καταθέσουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι που κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις από τους επιθεωρητές, προφασιζόμενοι υπηρεσιακά κωλύματα.

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική μάχη του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ποντίκι» που ανέφερε ότι έχουν εγγραφεί παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους αλλοδαποί που δεν είναι βέβαιο ότι κατοικούν στην Αθήνα.
Από τους ελέγχους και τις ανακρίσεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλγάρων υπηκόων ενεγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζει ο Δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να καταθέσουν οι ίδιοι αιτήσεις και με ψεύτικες διευθύνσεις (όλες στην περιοχή των Πετραλώνων).
Το πόρισμα, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών, διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και τον συσχετισμό τους, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των υπευθύνων υπαλλήλων του Δήμου.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση χθες μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και του αντιπάλου του στις εκλογές της Κυριακής κ. Γ.Καμίνη, ο οποίος σε κοινή τους εμφάνιση στο ΜΕGΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές αυτές «θα ψηφίσουν και τα δέντρα» . Ο κ. Κακλαμάνης παρατήρησε ότι πρόκειται για εγγραφές 72 εκλογέων από τη Βουλγαρία σε σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων που ψηφίζουν στην Αθήνα. Η δήλωση αυτή του κ. Κακλαμάνη προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση σοβαρή, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πόσοι είναι συνολικά εκείνοι που ενεγράφησαν παράνομα στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ"
Διαβάστε περισσότερα:

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα αποδοκιμασίας και δυσαρέσκειας στα μέτρα λιτότητας του ΠΑΣΟΚ


Την Κυριακή 7 Νοέμβρη 2010 

...στέλνουμε ένα 


καθαρό μήνυμα 

αποδοκιμασίας και


 δυσαρέσκειας

στα μέτρα λιτότητας...


του Μνημονίου...


Λέμε ΟΧΙ στα νέα σκληρά μέτρα 

που έρχονται μετά 

τις δημοτικές εκλογές...

και δίνουμε χαρακτήρα


 δημοψηφίσματος

λέμε ΟΧΙ στους  Υποψήφιους

 των δυο μεγάλων κομμάτων

που έφεραν τον ελληνικό λαό

στην εξαθλίωση... και τη φτώχεια.


www.alphafm.gr ... για τον 1 χρόνο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία -

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Έξω από το σπίτι του ΔΝΤ στην ΑΘΗΝΑ...
Δυναμικές παρεμβάσεις που σώζουν την εναπομείνασα αξιοπρέπειά μας... από τους οικονομικούς "κατακτητές"... γι' αυτό και μόνο πάμε και ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη Αττικής τον σύντροφο ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ...

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

“Έκρηξη” υστερίας από τα ξένα ΜΜΕ

Μίσος των Ελλήνων εναντίον της Ευρώπης» γράφουν οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες ενώ άλλα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για όμαδα ακροαριστερών που θέλουν να εκδικηθούν για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επέβαλαν οι ευρωπαίοι στους Έλληνες.

Το «δώρο» από την Αθήνα για την Άνγκελα Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Αν και δεν έσκασε ποτέ πραγματικά- εξουδετερώθηκε έγκαιρα από τους πυροτεχνουργούς με «υδάτινο κανόνι»- η βόμβα πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις.
 
Οι πιο «υστερικές» προήλθαν από τα ταμπλόιντ που τα έβαζαν ήδη από καιρό με τους « φαλιρισμένους Ελληνες » λόγω της οικονομικής κρίσης.

 
«Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στην Ελλάδα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, αυξάνει το μίσος πολλών Ελλήνων κατά της Ευρώπης » έγραψε για παράδειγμα η διαβόητη «Βild Ζeitung». Εναντίον της καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, πρόσθεσε, έχει εξαπολυθεί σε ορισμένα φόρα ένα « κανονικό κυνήγι μαγισσών ». Ταυτόχρονα « στον ελληνικό Τύπο υποδαυλίζεται ανοιχτά το μίσος εναντίον της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην οποία η καγκελάριος Μέρκελ επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για τα ελλείμματα, υπήρξαν στον Τύπο κακοήθεις παρομοιώσεις με τον ναζισμό ». Φυσικά η εν λόγω γερμανική εφημερίδα έβαλε κάτω από την Άνγκελα Μέρκελ δύο ξανθές καλλονές δίνοντας έτσι...μια σοβαρότητα στο θέμα!


 
Άλλες δύο γερμανικές εφημερίδες έχουν στην πρώτη τους σελίδα το πακέτο βόμβα που έφτασε στην καγκελαρία.
 
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αναφέρει πως ένα γράμμα βόμβα έφτασε στην καγκελαρία από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών όμως ευτυχώς αυτό δεν είχε ανοιχθεί έτσι έγινε εξουδετέρωση του.

 
 
Το ίδιο αναφέρει και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung προσθέτοντας πως το χτύπημα είχε προετοιμαστεί από αριστερές ομάδες που αντιδρούν στην στάση της Γερμανίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
 
 
Οι ιταλικές εφημερίδες γράφουν πως πακέτο βόμβα εστάλη από την Ελλάδα και στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όμως το πακέτο δεν έφτασε σε αυτόν, προσθέτοντας ότι έγινε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στην Μπολώνια όπου και εξουδετερώθηκε.
 
Για ακροαριστερές ομάδες που προσπαθούν να δείξουν την αντίδραση τους στο μνημόνιο κάνουν λόγο το BBC και το CNN. Γράφουν ακόμη ότι έχει σταματήσει η αποστολή δεμάτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες.
 
 
 
Πολύ πιο νηφάλια ήταν αντίθετα η αντίδραση των γερμανικών Αρχών. Σύμφωνα με αυτές, το φόντο της βομβιστικής ενέργειας δεν είναι κάποιο νεφελώδες « μαζικό μίσος των Ελλήνων κατά της Ευρώπης », αλλά η πράξη μιας μικρής ομάδας ακροαριστερών, οι οποίοι αντιδρούν με βία στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και στο καθεστώς επιτήρησης που επιβλήθηκε από την τρόικα στην Ελλάδα. Οι έλληνες ακροαριστεροί, προσθέτουν, δεν τα έχουν προφανώς προσωπικά με τη Γερμανία και με την καγκελάριό της.
Πόσο μάλλον με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, στην οποία έστειλαν χθες άλλη βόμβα, επίσης σε μορφή βιβλίου. « Δεν νομίζουμε με κανέναν τρόπο ότι αυτή η ενέργεια στρεφόταν ιδιαίτερα κατά της Γερμανίας » δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Οι βομβιστές, πρόσθεσε, έχουν στο στόχαστρο πολλά και διάφορα κράτη. Για αυτό και τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να επεκταθούν σε διεθνή κλίμακα.
 
« Οι έρευνες έδειξαν ότι το περιεχόμενο της βόμβας θα μπορούσε να προκαλέσει βαριά τραύματα » δήλωσε αργά τη νύχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ. Ο υπουργός Εσωτερικών θεώρησε πάντως σκόπιμο να αποκλείσει σύνδεση της «ελληνικής» βόμβας με τις «αδέσποτες» της περασμένης Παρασκευής που πέρασαν από τη Γερμανία για τις ΗΠΑ έχοντας αφετηρία την Υεμένη.


Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Νέος επικίνδυνος ιός απειλεί τους χρήστες του Facebook

Τις τελευταίες ώρες έχει χτυπήσει πολλούς χρήστες του Facebook ένας επικίνδυνος ιός που εξαπλώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και απειλεί εκτός από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.
Ο ιός αρχικά εμφανίζεται με τη μορφή μηνύματος και παραπέμπει τον κάθε χρήστη που το ανοίγει να μπει σ’ ένα link που η διεύθυνσή του είναι όμοια με αυτή που έχουν τα blogs.
Στη συνέχεια όμως αν ο χρήστης πατήσει στο link θα μεταφερθεί σ’ ένα άδειο site που και αυτό με τη σειρά του......
έχει ένα link από το οποίο μπορεί να κατεβάσει ένα υποτιθέμενο άλμπουμ με φωτογραφίες.
Στην πραγματικότητα το τελευταίο link είναι ένα αρχείο (.exe) το οποίο απενεργοποιεί το την προστασία (firewall) των windows και μετατρέπει τον υπολογιστή ή το κινητό, σε bot, δηλαδή σε μηχάνημα που στέλνει e-mails και μηνύματα στο Facebook σε διάφορες επαφές χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει.
Έτσι πολλοί από εσάς ίσως τις τελευταίες ώρες να έχετε δεχθεί τέτοια μηνύματα στο inbox σας στο Facebook από κάποιον φίλο που λένε "i got you a surprise ..." γι’ αυτό προσοχή και καλό θα είναι να τα σβήνετε αμέσως.
http://www.freegossip.gr/News.php?ID=27383


Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

«Χρεοκοπήστε για το καλό σας»  • Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010,  20:22 Οι Έλληνες θα βιώσουν σκληρή λιτότητα υποστηρίζει η Daily Telegraph

Αντιμέτωπο με την ελεγχόμενη πτώχευση θα έρχεται κάθε κράτος της ευρωζώνης που βρίσκεται σε κρίση χρέους ή που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη νομισματική πολιτική που καθορίζεται από τους ρυθμούς των βόρειων κρατών, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph.
Το άρθρο επικαλείται τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ που υπογράμμισε την ανάγκη οι ιδιώτες επενδυτές να συμβάλλουν σε μία μελλοντική διάσωση
Σύμφωνα με το άρθρο, μία ελεγχόμενη χρεοκοπία με τον τρόπο που καθορίζει συνήθως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Η περαιτέρω ώθηση της χώρας στο φαύλο κύκλο του χρέους με την αύξηση του δημόσιου χρέους από το 115% του ΑΕΠ κατά την έναρξη της διάσωσης στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας δεν έχει νόημα.
Τα ελληνικά μέτρα επιτρέπουν στις τράπεζες και τα ταμεία να μετατοπίσουν περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ των υποχρεώσεων τους στις κυβερνήσεις της Ε.Ε. ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή στο ΔΝΤ, υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.
Οι έλληνες πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή λιτότητα, χωρίς να υπάρχει ελάφρυνση του χρέους, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μία διάσωση των επενδυτών, υποστηρίζει τέλος το άρθρο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κάτι που έχει αντιληφθεί η ελληνική Αριστερά. 

Tραγικός θάνατος άστεγου από το απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων και η τραγική κατάσταση διαβίωσης των άστεγων στην Αθήνα...

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση   

των Οικολόγων Πράσινων


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άστεγος ο οποίος διαμελίστηκε από απορριμματοφόρο τη Δευτέρα, πρώτη Νοεμβρίου, στις 6.30 το πρωί, στην οδό Ειρήνης και Παναγιάς Πλατάνας στα Πετράλωνα. Ο άτυχος άνδρας είχε κάνει σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων για την περιφέρεια της Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οικολογική Απάντηση» δήλωσε τα εξής.
«Ο τραγικός θάνατος του άστεγου από το απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων και η παντελής έλλειψη ασφαλών μέτρων αποκομιδής των απορριμμάτων, αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση διαβίωσης των άστεγων στην Αθήνα.
Η απαράδεκτη κατάσταση ύπαρξης αστέγων στην Αθήνα του 21ου αιώνα πρέπει να αποτελέσει κύριο μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτείνουμε ουσιαστική παροχή μιας στοιχειώδους, ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαμονής για έναν άστεγο, έτσι ώστε να μπορεί να κοιμηθεί κάπου, καθώς και βελτιωμένους όρους αποκομιδής από τα απορριμματοφόρα, έτσι ώστε να αποφεύγονται γεγονότα σαν το σημερινό, σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο».

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες στο Λαύριο...


Απόφαση να τερματίσουν την απεργία πείνας, έλαβαν 25 Kούρδοι και 13 Αφγανοί στο Κέντρο Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Ερυθρού Σταυρού ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εδώ και 5,5 μήνες, οι 270 πρόσφυγες -ανάμεσα τους και 53 παιδιά- υποσιτίζονται, ενώ ελλιπέστατη είναι και η ιατρική περίθαλψη. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τους καλεί να εγκαταλείψουν προσωρινά το ετοιμόρροπο κτίριο, μέχρι να επισκευαστεί.
Μόλις την Παρασκευή σταμάτησαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους που τους τελευταίους μήνες είναι υποσιτισμός, ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη, έλλειψη σε υλικά καθαρισμού και πάνω απ’ όλα το διαρκές αίτημα για πολιτικό άσυλο.
Ο Ερυθρός Σταυρός δεσμεύτηκε για την άμεση παροχή ιατρικής περίθαλψης αλλά και φαγητού που δίδεται με το «σταγονόμετρο» τους τέσσερις τελευταίους μήνες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας καλεί τις οικογένειες που μένουν στον καταυλισμό να τον εγκαταλείψουν προσωρινά, προκειμένου να επισκευαστούν τα σοβαρά προβλήματα των οικημάτων.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο κέντρο, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

*από το: ΑΠΕ

Τέσσερις ζωές χάθηκαν σήμερα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, άλλη μία ζωή προχθές από την εκτροπή στρατιωτικού τζιπ

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "η κακιά ώρα" και ας μην το ονομάσουν έτσι... Έτσι θα...