................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Απεβίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα είχε δηλώσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με μια λιτή ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του συνδυασμού του ότι θα απουσιάσει για λίγες ημέρες, για μια αναγκαία επέμβαση στο Λονδίνο. Ο εκλιπών είχε μεταβεί στο Λονδίνο τη Δευτέρα για μια αγγειοχειρουργική επέμβαση.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά. Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.


Βιογραφικό Νίκου Λεγάκη
Γεννήθηκε, μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Υπήρξε απόφοιτος, με άριστα, του Α’ Πρότυπου Γυμνασίου Αρρένων Πειραιά (τώρα Ιωνίδειος σχολή).
Φοίτησε στην Οδοντιατρική και μετά διετή παρακολούθηση, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και υπηρέτησε επί 35 συναπτά χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήλθε επάξια όλες τις βαθμίδες εξέλιξης μέχρι τον βαθμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής.
Υπηρέτησε, κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, στα Νοσοκομεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Αθηνών, Γενικό Κρατικό Νικαίας και ΑΤΤΙΚΟΝ.
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, διετέλεσε Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.
Υπηρέτησε σαν Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής «ΙΑΣΙΣ» Πειραιά.
Είχε ασχοληθεί με τον Αθλητισμό. Κατά τα έτη 1958-1975 ασχολήθηκε στενά με το ποδόσφαιρο και κατά τα έτη 1985-2000 τα ενδιαφέροντά του στράφηκαν στην καλαθοσφαίριση.
Σαν φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής υπήρξε μέλος της ΔΕΣΠΑ (Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών), την εποχή του 1-1-4 και του Κυπριακού αγώνα.
Από το 1974 ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα, μέσω της Ε.Ι.Ν.Α.Π
Από το 1989, όταν βρέθηκε στο Νοσοκομείο Νικαίας, πρωτοστάτησε όλων των κινητοποιήσεων, που οδήγησαν σε μια σειρά επιτευγμάτων προς όφελος των γιατρών και τον πασχόντων, με επιστέγασμα στην αλλαγή τρόπου εφημερίας των Νοσοκομείων ευθύνης Πειραιά.
Το 2002, μαζί με άλλες και άλλους Πειραιώτισσες και Πειραιώτες ίδρυσαν την αυτόνομη κίνηση «ΑΚΙΚΑΠ» και κατήλθε σαν υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς. Η ΑΚΙΚΑΠ συγκέντρωσε 5000 ψήφους και έκτοτε συνεχίζει τη δράση της.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 κατήλθε υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ - Οι γειτονιές του Πειραιά» και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Η «Συμμαχία στον Πειραιά» τον επέλεξε και τον είχε προτείνει ως υποψήφιο Δήμαρχο, για τρίτη συνεχή φορά, για τις δημοτικές εκλογές του 2010 στο Δήμο Πειραιά.

Εκεί είναι Γαλλία και όχι Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι 3,5 εκατομμύρια πολίτες που βγήκαν στους δρόμους κατά τους ασφαλιστικού.Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους της Γαλλίας. Βγήκαν για να διαδηλώσουν για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί. Βγήκαν να φωνάξουν ένα δυνατό όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Βγήκαν να απαιτήσουν καλύτερους μισθούς και ένα καλύτερο αύριο. Βγήκαν όμως στους δρόμους. Δεν κάθισαν αραχτοί στην πολυθρόνα τους γιατί βολεύτηκαν στο δημόσιο. Δεν κάθισαν να πιουν καφέ. Γιατί; Γιατί εκεί είναι Γαλλία και όλοι μαζί ενωμένοι βγήκαν για να απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται. Εκεί είναι Γαλλία και όχι Ελλάδα που σε όσες απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν το τελευταίο διάστημα μαζεύτηκαν με το ζόρι 10.000 άτομα...

Το κίνημα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία πήρε χθες μια βίαιη στροφή. Στο Παρίσι, τη Λυών και πολλές ακόµα πόλεις, οργισµένοι νεαροί συγκρούστηκαν µε την Αστυνοµία, έβαλαν φωτιές, έσπασαν βιτρίνες… Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όµως, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές - και για ακόµα µια φορά ογκώδεις.
Ηταν η έκτη γενική απεργία στη Γαλλία από τον περασµένο Ιούνιο και ο έκτος γύρος διαδηλώσεων από τις αρχές του Σεπτεµβρίου. Οι ελπίδες των αρχών, όµως, πως οι πολίτες θα κουράζονταν και θα έπαυαν να συµµετέχουν διαψεύστηκαν: συνολικά 3,5 εκατοµµύρια Γάλλοι διαδήλωσαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα σύµφωνα µε τα συνδικάτα, όσοι και τη 12η Οκτωβρίου. Για 1,1 εκατοµµύριο διαδηλωτές έκαναν λόγο οι αρχές, δηλαδή κάπου 130.000 λιγότερους σε σύγκριση µε την προηγούµενη ηµέρα γενικής απεργίας.
Πανό µε συνθήµατα όπως «Θέλω να ζήσω τη σύνταξή µου» γέµισαν το Παρίσι, όπου διαδήλωσαν πλάι πλάι και οι δύο κυρίες των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Οµπρί και Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της συµµετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, στο ήµισυ µειώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις τα δροµολόγια του µετρό και των τρένων, κάπου 4.000 πρατήρια βενζίνης είχαν ξεµείνει χθες το απόγευµα από καύσιµα εξαιτίας του συνεχιζόµενου για ένατη ηµέρα αποκλεισµού διυλιστηρίων και δεξαµενών καυσίµων.
Καθώς πλησιάζει η στιγµή που η συνταξιοδοτική µεταρρύθµιση θα τεθεί προς ψήφιση στη Γερουσία (η ψηφοφορία είχε αρχικά προγραµµατιστεί για σήµερα, καθυστερεί όµως λόγω των εκατοντάδων τροπολογιών που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση), τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα δίνουν την τελική µάχη. Η κυβέρνηση δεσµεύτηκε ότι σε τέσσερις έως πέντε ηµέρες όλα τα πρατήρια θα έχουν καύσιµα, χρησιµοποιούνται ήδη τα αποθέµατα της βιοµηχανίας· στο Γκραν-Κεβιλί, µάλιστα, στα βορειοδυτικά της χώρας, η Αστυνοµία παρενέβη χθες και αποµάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει από τη Δευτέρα την είσοδο σε µια δεξαµενή καυσίµων.
Η πιο δυνατή κλιµάκωση, όµως, αφορά τους νέους. Οι κινητοποιήσεις έχουν επεκταθεί (σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας) σε 379 λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ιδιαίτερα βίαια επεισόδια σηµειώθηκαν χθες στο περιθώριο µαθητικών διαδηλώσεων στη Λυών (οµάδες νέων έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους απορριµµάτων, ανέτρεψαν φορτηγά και αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες τραπεζών και καταστηµάτων, λεηλάτησαν καταστήµατα), στη Ναντέρ (εκατοντάδες µαθητές του λυκείου Joliot Curie άρχισαν πετροπόλεµο µε τους αστυνοµικούς, οι οποίοι απάντησαν µε δακρυγόνα και βοµβίδες κρότου και λάµψης) και αρκετά ακόµα σηµεία στην περιφέρεια του Παρισιού (στο Σεν-Σαν-Ντενί, εκεί από όπου άρχισε το 2005 η επονοµαζόµενη «εξέγερση των υποβαθµισµένων προαστίων», οι αρχές περιέγραφαν χθες την κατάσταση ως «πολύ τεταµένη).
Η Αστυνοµία δηλώνει πως σε πολλές περιπτώσεις παρεισφρέουν στις µαθητικές διαδηλώσεις «ταραξίες» ξένοι προς τους µαθητές, επισηµαίνει εντούτοις πως αρκετές φορές είναι οι ίδιοι οι µαθητές αυτοί που «παρεκτρέπονται». Η κυβέρνηση ανησυχεί, αναµειγνύει τις προειδοποιήσεις µε εκκλήσεις για ηρεµία: «Υπάρχουν δικαιώµατα, το δικαίωµα στην απεργία, το δικαίωµα στις διαδηλώσεις, αλλά δεν υπάρχει δικαίωµα στον βανδαλισµό», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, Μισέλ Αλιό-Μαρί.

«Σε µια δηµοκρατία, καθένας µπορεί να εκφράζεται, όµως πρέπει να το κάνει χωρίς βία και χωρίς παρεκτροπές», επεσήµανε από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί, προαναγγέλλοντας µέτρα. «Αν φοβάµαι ότι µπορεί να υπάρξουν παρεκτροπές; Ασφαλώς», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος. «Οµως η µεγαλύτερη παρεκτροπή θα ήταν να µην πράξω το καθήκον µου και να µην προβλέψω για τη χρηµατοδότηση των συντάξεων… Απευθύνω έκκληση στην αίσθηση ευθύνης όλων ώστε τα πράγµατα να µην ξεπεράσουν ορισµένα όρια».

Εκκληση για ηρεµία απηύθυναν και συνδικαλιστές ηγέτες, µη θέλοντας προφανώς να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης. Μαθητές και φοιτητές διοργανώνουν σήµερα διαδήλωση µπροστά στη Γερουσία, προγραµµατίζοντας παράλληλα για αύριο νέο γύρο κινητοποιήσεων σε σχολεία και πανεπιστήµια.

* από το: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=47592&nslt=1&catid=7

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ: «ΜΥΡΙΖΕΙ» ΜΑΗΣ ΤΟΥ ‘68 - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Διεθνή

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, μοιάζει πια να είναι μόνο η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι λαικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία δείχνουν να λαμβάνουν χαρακτήρα γενικότερης δυσαρέσκειας εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Το αν οι κινητοποιήσεις θα μετατραπούν σε γενική κοινωνική εξέγερση θα φανεί σήμερα οπότε θα τεθεί προς ψήφιση στη Γερουσία το πλήρες κείμενο του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Στη χθεσινή έκτη ημέρα απεργίας, τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους των Παρισίων ενώ στο μέτωπο των καυσίμων συνολικά 4.000 από τα 12.000 πρατήρια έχουν μείνει χωρίς «σταγόνα».
Ήδη από προχθές το βράδυ έχουν ξεχυθεί στους δρόμους πολλών γαλλικών πόλεων πολυάριθμες ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίοι συγκρούονται με την αστυνομία και πυρπολούν καταστήματα και αυτοκίνητα.
Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν χθες και στη Λυόν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει προς το παρόν ότι θα επιμείνει στα σχέδιά του να αυξηθεί το ελάχιστο όριο για συνταξιοδότηση στα 62 έτη από τα 60 και για πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67.
Διεμήνυσε επίσης ότι θα διασφαλίσει προσωπικά την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.
Παράλληλα επέρριψε την ευθύνη για τα έκτροπα σε «ακραίες» ομάδες, για τις οποίες είπε ότι χειραγωγούν τα επεισόδια.
Ωστόσο, από χθες έχουν αρχίσει μεγάλες μάζες φοιτητών να κατεβαίνουν οργανωμένα στις πορείες δίπλα στους μαθητές και να πρωταγωνιστούν στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

- Γιάννης Νάκος "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ" Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 31
http://www.elzoni.gr/html/ent/013/ent.3013.asp

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου της Κανής Καραβά: Ένας αιώνας...μια στιγμήΤο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης 
και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Κανής Καραβά, 

"Ένας αιώνας… μια στιγμή"

τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 19.00  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 
Ελένη Γκίκα, δημοσιογράφος 
Ζέτα Κουντούρη, συγγραφέας 

Ελευθερουδάκης  
Πανεπιστημίου 17, 6ος όροφος


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΥΦΟΣ": http://yfos-texnes.blogspot.com/

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...