................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη ..............................................................
______________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
________________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Γυναίκες και πόλη...εκδήλωση της Ανοιχτής Πόλης:

...στον πολυχώρο πολιτισμού «@ρουφ»,
Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18, μετρό Κεραμεικός

Κυριακή 17.10.2010-6.00 μ.μ.


Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι γυναίκες συμμετείχαν με καθοριστικό ρόλο σε δεκάδες ανοιχτά μέτωπα στις γειτονίες της πόλης και στους στόχους που κερδίσαμε, προβάλλοντας και υλοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής στα κοινά, επαναδιατυπώνοντας το περιεχόμενο και τα μέσα της πολιτικής.


Η Ανοιχτή Πόλη διοργανώνει συγκέντρωση και συζήτηση με θέμα γυναίκες και πόλη, την Κυριακή 17 Οκτώβρη και ώρα 6:00 μ.μ στον πολυχώρο πολιτισμού «@ρουφ»,  Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18, μετρό Κεραμεικός(χάρτης), με τη συμμετοχή της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων Ελένης Πορτάλιου και γυναίκων του συνδυασμού.

Οι φοιτητές ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα...

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αναβρασμός και στα ΑΕΙ

Αρχισαν οι πρώτες καταλήψεις στα ανώτατα Ιδρύματα. Συμβολικού χαρακτήρα από λίγες σχολές (10 σε Αθήνα και άλλες τόσες στην περιφέρεια) και μόνο για χθες, ημέρα της πρώτης μαζικής διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στην παιδεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.
Οι φοιτητές ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα
Οι φοιτητές ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα
Για νέο, πιο δυναμικό γύρο συνελεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα προειδοποιούν οι φοιτητές ενόψει και της συνόδου των πρυτάνεων στην Κρήτη το επόμενο Σαβββατοκύριακο, οπότε και θα παρουσιαστεί από την υπουργό Παιδείας το τελικό κείμενο διαλόγου για τον νέο νόμο-πλαίσιο. Ηδη έχει αποφασιστεί η διοργάνωση αντι-συνόδου (στο ίδιο μέρος) και αρκετοί σύλλογοι ετοιμάζονται για την κάθοδό τους στο νησί.

10 σχολές
Η πορεία διαμαρτυρίας, χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, από φοιτητές σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη των μαζικών αντιδράσεων της φοιτητικής κοινότητας που συντονίζεται και με αρκετούς εκπροσώπους πανεπιστημιακών που αντιδρούν στις επικείμενες αλλαγές. Χθες, έμειναν κλειστές πέντε σχολές του Πολυτεχνείου καθώς και οι Ιατρική, Νομική, Φυσικό, ΕΜΜΕ και Παιδαγωγικό (το μόνο μέχρι και τη Δευτέρα λόγω των μειωμένων αποσπάσεων εκπαιδευτικών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι εκπρόσωποί τους (μαζί με μια ομάδα από τη Φιλοσοφική Αθηνών, η οποία ωστόσο δεν τελεί υπό κατάληψη) δήλωσαν το «παρών» στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα το «Οχι στον διάλογο».
Σήμερα όλα τα Ιδρύματα λειτουργούν κανονικά. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει ο νέος γύρος γενικών συνελεύσεων, οπότε και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τριήμερες καταλήψεις ώστε να οργανωθεί το κίνημα με στόχο «να μην ξεκινήσει καν ο διάλογος στις σχολές για τις αλλαγές», όπως λένε χαρακτηριστικά εκπρόσωποι σχολών.
Η αντι-σύνοδος πάντως, που διοργανώνεται από κοινού από τον φοιτητικό και τον σύλλογο μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα σηματοδοτήσει τις αντιδράσεις στον νέο νόμο-πλαίσιο. Ηδη αρκετές σχολές της Αθήνας αλλά και μεγάλων αστικών κέντρων ετοιμάζονται να κατεβούν στην Κρήτη και μάλιστα με πρόθεση κάνουν έντονη την παρουσία τους. Γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίζει το υπουργείο Παιδείας ειδικά σε ό,τι αφορά την ημέρα προσέλευσης της κ. Διαμαντοπούλου στις εργασίες της συνόδου.
Πάντως, χθες, στο κέντρο της Αθήνας ήταν πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας. Στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες μαθητές από μουσικά σχολεία της Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Με τα μουσικά όργανα ανά χείρας ζήτησαν καθηγητές, βιβλία και αναλυτικά προγράμματα. Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 63 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις ειδικότητες γενικής παιδείας. *
*  Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Στα ύψη η ανεργία στην Κρήτη...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 


Η ανεργία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη. Νέοι άνθρωποι, αλλά και άτομα ηλικίας 40 έως 50 ετών με πολλά χρόνια προϋπηρεσία έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες χωρίς δουλειά και καλούνται να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Στο Ρέθυμνο, από την αρχή του έτους μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέρχονται σε περίπου 3.300, αριθμός ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα. 
Η εικόνα είναι ζοφερή και σε επίπεδο Κρήτης, καθώς σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ οι επιδοτούμενοι άνεργοι στο νησί είναι 10.242. Οι 759 από αυτούς είναι εποχικοί εργαζόμενοι στα τουριστικά επαγγέλματα. Οι αναζητούντες εργασία ανέρχονται σε 22.689, εκ των οποίων οι 5.800 είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ με ενεργό δελτίο για συνεχόμενο διάστημα μεγαλύτερο ή ίσο των 12 μηνών. Οι 16.889 είναι άτομα εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Βάσει των στατιστικών στοιχείων, το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς ήδη υπάρχουν 920 νέες εγγραφές ατόμων στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν δικαίωμα επιδότησης, αλλά δεν πληρώθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Στα ύψη παραμένει η ανεργία και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ στα 587.213 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση κατά 5,84% καταγράφεται και στους μακροχρόνια ανέργους. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 197.922 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 3,27% (6.269 άτομα) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται αυξημένες κατά 3.348 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά την Κρήτη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνεργοι προέρχονται κυρίως από τους κλάδους των κατασκευών, της οικοδομής και του εμπορίου αυτοκινήτων, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μικροεπιχειρηματιών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματα τους. Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η εικόνα στον ΟΑΕΔ Ρεθύμνου, όπου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους οι οποίοι είτε αναζητούν νέα δουλειά είτε περιμένουν υπομονετικά να παραλάβουν την επιταγή για να εισπράξουν στη συνέχεια το επίδομα ανεργίας, που αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Ανησυχητικά στοιχεία για την ανεργία στην Κρήτη


• Σε 10.242 ανέρχονται οι επιδοτούμενοι στο νησί, 22.689 άτομα αναζητούν εργασία

• Ξεπερνούν τους 3.000 οι άνεργοι στο Ρέθυμνο
Η ανεργία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη. Νέοι άνθρωποι, αλλά και άτομα ηλικίας 40 έως 50 ετών με πολλά χρόνια προϋπηρεσία έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες χωρίς δουλειά και καλούνται να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Στο Ρέθυμνο, από την αρχή του έτους μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέρχονται σε περίπου 3.300, αριθμός ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα.
Η εικόνα είναι ζοφερή και σε επίπεδο Κρήτης, καθώς σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ οι επιδοτούμενοι άνεργοι στο νησί είναι 10.242. Οι 759 από αυτούς είναι εποχικοί εργαζόμενοι στα τουριστικά επαγγέλματα. Οι αναζητούντες εργασία ανέρχονται σε 22.689, εκ των οποίων οι 5.800 είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ με ενεργό δελτίο για συνεχόμενο διάστημα μεγαλύτερο ή ίσο των 12 μηνών. Οι 16.889 είναι άτομα εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Βάσει των στατιστικών στοιχείων, το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς ήδη υπάρχουν 920 νέες εγγραφές ατόμων στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν δικαίωμα επιδότησης, αλλά δεν πληρώθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Οι πληροφορίες για την Κρήτη αναφέρουν πως οι άνεργοι προέρχονται κυρίως από τους κλάδους των κατασκευών, της οικοδομής και του εμπορίου αυτοκινήτων, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μικροεπιχειρηματιών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματα τους. Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η εικόνα στον ΟΑΕΔ Ρεθύμνου, όπου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους οι οποίοι είτε αναζητούν νέα δουλειά είτε περιμένουν υπομονετικά να παραλάβουν την επιταγή για να εισπράξουν στη συνέχεια το επίδομα ανεργίας, που αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα.

Τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας


Στα ύψη παραμένει η ανεργία και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ στα 587.213 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 3,16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αύξηση κατά 5,84% καταγράφεται σχετικά και με τους μακροχρόνια ανέργους.
Από τα 587.213 άτομα, τα 201.498 (34,31%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 385.715 (65,69%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 35,46% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 20,79%.
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για τον μήνα Σεπτέμβριο 2010 ανήλθε σε 77.846 άτομα, από τα οποία 26.772 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 51.074 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 197.922 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 3,27% (6.269 άτομα) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται αυξημένες 3.348 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Από τα 197.922 άτομα, τα 195.739 (ποσοστό 98,90%) είναι κοινοί επιδοτούμενοι και οι 2.183 (ποσοστό 1,10%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Το σύνολο του αριθμού των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης ανέρχεται σε 157.871 άτομα.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν αύξηση του συνόλου των επιδοτούμενων ανέργων (κοινοί επιδοτούμενοι και εποχικοί επιδοτούμενοι τουριστικών επαγγελμάτων) από τον προηγούμενο μήνα κατά 6.269 άτομα, με ποσοστιαία αύξηση 3,27%, αύξηση των κοινών επιδοτούμενων ανέργων από τον προηγούμενο μήνα κατά 6.307 άτομα, με ποσοστιαία αύξηση 3.33%, μείωση των εποχικών επιδοτούμενων ανέργων τουριστικών επαγγελμάτων από τον προηγούμενο μήνα κατά 38 άτομα, με ποσοστιαία μείωση -1,71%, μείωση του αριθμού των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης από τον προηγούμενο μήνα κατά 9.722 άτομα, με ποσοστιαία μείωση -5,80% και αύξηση των νέων αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας σε 9.928 τον Σεπτέμβριο έναντι 6.580 τον Αύγουστο,. Σημειώνεται ότι το μέγεθος αυτό ανερχόταν σε 30.829 αιτήσεις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 90.657, αυξημένες κατά 72,16% από τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο και μειωμένες κατά -7,38% σχετικά με τον Σεπτέμβριο του 2009.
Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.570, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 40.998 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 33.886. Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται σε 72.568, το 56,50% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 13,20% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009 (64.106).
Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε -15.797 έναντι -6.550 τον Σεπτέμβριο του 2009, ακολουθώντας μια τάση που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο μήνα σε όλη την προηγούμενη πενταετία.

Οι καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Σεπτέμβριο ανέρχονται σε 31.570, καταγράφοντας μια αύξηση από τον προηγούμενο μήνα κατά 13.345 άτομα.
Οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Σεπτέμβριο ανέρχονται σε 40.998, καταγράφοντας μια αύξηση από τον προηγούμενο μήνα κατά 19.813 άτομα.
Οι οικειοθελείς αποχωρήσεις στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Σεπτέμβριο ανέρχονται σε 33.886, μειωμένες κατά -15,96% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο  του 2009 (40.320) και αυξημένες κατά 33,51% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του τρέχοντος έτους (25.380).αναδημοσίευση 
από τα  "Ρεθεμνιωώτικα Νέα"
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Ελ. Πορτάλιου: "Nέες μορφές φτώχειας, δηλαδή συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, λόγω των πολιτικών του μνημονίου και τα νέα μέτρα...

Σταθήκαμε απέναντι στον Κακλαμάνη, δεν δεχόμαστε την πολιτική του μνημονίου ως δεδομένη

— Δημοσιεύτηκε 13/10/2010
Σε σημερινή συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων στην πρωινή εκπομπή του MEGA και στους δημοσιογράφους Γ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, η υπ. δημάρχος Ελ. Πορτάλιου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η κρίση στην πόλη, από τη μεριά του λαϊκού κόσμου που μας ενδιαφέρει, έχει τρεις πτυχές:
  • η πρώτη αφορά στις νέες μορφές φτώχειας, δηλαδή συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, λόγω των πολιτικών του μνημονίου και τα νέα μέτρα,
  • η δεύτερη αφορά στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στο Δήμο, δηλαδή στις κοινωνικές υποδομές για τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους ηλικιωμένους, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τα άτομα με αναπηρία. Όλο αυτό το κοινωνικό κράτος καταρρέει γιατί δεν χρηματοδοτείται και γιατί η διαχείριση δεν γίνεται επ’ ωφελεία των ασθενέστερων αλλά υπέρ των ισχυρών οικονομικά συμφερόντων και,
  • η τρίτη διάσταση της κρίσης  στην πόλη αφορά στην οικολογική κρίση του λεκανοπεδίου και την κλιματική αλλαγή, που θα έχει εκτός των άλλων και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. 
Σε αυτό το σύνολο των προβλημάτων πρέπει να τοποθετηθούμε, και πρέπει να ξέρουμε ότι η κεντρική πολιτική διαπλέκεται με την τοπική. Πρέπει η κοινωνία να απελευθερωθεί από το στενό κορσέ του μνημονίου. Διότι, το 40% των πόρων που δίνει το κράτος στην αυτοδιοίκηση κόβονται. Και αυτό θα γίνει, όποιος δήμαρχος και να βγει εάν δεν υπάρξει σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που να φέρει πίσω τα κλεμμένα. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι το μνημόνιο είναι δεδομένο. Ότι η πολιτική είναι δεδομένη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν προτείνουμε ένα φθηνό, οικολογικό και συμμετοχικό πρόγραμμα, όχι επειδή θέλουμε να διαχειριστούμε τη φτώχεια αλλά επειδή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τους λίγους πόρους επ’ ωφελεία του λαϊκού κόσμου στις γειτονίες.»

Για τη δημοτική αρχή Κακλαμάνη:
«Με τον κ. Κακλαμάνη έχουμε συγκρουστεί σχεδόν σε όλα τα θέματα.
Ξεκινώντας από τον Ελαιώνα που είναι και σήμερα επίκαιρος και φτάνοντας στο Κύπρου και Πατησίων και  στο Κτήμα Δρακοπούλου.

Έχουμε δουλέψει με τους ενεργούς πολίτες και έχουμε αναχαιτίσει την πολιτική του κ. Κακλαμάνη.»

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία σπουδαστών ζητώντας την άμεση λύση στα προβλήματα σίτισης στέγασης και μετακίνησης των φοιτητών.


Μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας την άμεση λύση στα προβλήματα σίτισης στέγασης και μετακίνησης των φοιτητών.


*από την εφημ. "ΕΘΝΟΣ" 

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Ποια είναι η διαφορά της «Ελεύθερης Αττικής» από τα ψηφοδέλτια Μητρόπουλου και Δημαρά;


"Θα ήθελα να τονίσω θετικά μερικά διακριτικά στοιχεία του συνδυασμού μας. Επιμένουμε στην εναλλακτική λύση, με επίκεντρο το θέμα της παραγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. 


Επιμένουμε στην κινηματική αντίληψη, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του δημάρχου της Μαριναλέντα «πρόκειται για μια εξουσία που αναλαμβάνει ο ίδιος ο λαός, προκειμένου να αλλάξει την πραγματικότητα που βιώνει». 

Επιδιώκουμε την περιφέρεια ως εστία παραγωγής μιας αντι-τρόικα πολιτικής, για να χρησιμοποιήσω πάλι μια φράση του Γκορντίγιο «μια κόντρα εξουσία». Στη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου μας βάζουμε κριτήρια τόσο πολιτικής όσο και ήθους. Δεν είναι απολίτικο αυτό. Το έχω ξαναπεί, η εντιμότητα είναι μια επαναστατική αρετή ακόμα κι αν τη συναντάμε σε ένα συντηρητικό πολίτη, ειδικά αυτή την εποχή του βούρκου που ζούμε...".
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΡΟΜΟΣ"

UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδίκτυο προς όφελος των πιο μειονεκτούντων

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017 UNICEF: Κάντε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά - αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση στο διαδ...